61. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Kazananlar Belli Oldu!
ALTIN PORTAKALLAR SAHİPLERİNİ BULDU
Sinema sektörünü ve seyircileri büyük bir coşkuyla buluşturan 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali unutulmaz bir geceyle sona erdi. Gecenin galibi; “Ayşe” ve “Mukadderat” oldu.
61. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Film Kategorisinde Kazanan Film Hangisi Oldu?
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali; sinemacılar, seyirciler ve tüm katılımcılara film, hayal ve umut dolu bir hafta bırakarak veda etti. Gecede; Nadim Güç’ün yönettiği “Mukadderat” En İyi Film, yönetmenliğini üstlendiği “Ayşe” ile Necmi Sancak ise En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi oldu. Ayrıca “Mukadderat”; En İyi Kadın Oyuncu (Nur Sürer) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Osman Sonant) ödüllerini de kazandı. “Ayşe” ise En İyi Yönetmen Altın Portakalı’nın yanı sıra geceden En İyi İlk Film, En İyi Kadın Oyuncu (Binnur Kaya) ve Film-Yön En İyi Yönetmen ödülleriyle döndü.
Cam Piramit’te başarılı oyuncu Şebnem Dönmez’in sunuculuğundaki ödül töreni, oyuncular Serkan Keskin ve Taner Ölmez’in kurduğu Barabar Grubu’nun konseriyle başladı. Altın Portakal’la geçen bir haftanın görüntüleri izlendikten sonra sahneye gelen, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve festival başkanı Muhittin Böcek festivalin gerçekleşmesi için emek veren herkese teşekkür etti ve bu yılki festivalden ilk müjdeyi paylaştı: Böcek, “Bu yıl festivalimizde ilk kez gerçekleştirilen Sinema Çalıştayı’nda sektörün tüm paydaşlarıyla bir karar aldık. Sinema Eser Sahipleri Federasyonu’yla yaptığımız görüşme neticesinde festivalde gösterilen tüm filmlerin telif haklarını ödeyeceğiz” dedi. 62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için de 7 Kasım 2025 tarihini veren Böcek, sözlerini “Yaşasın sinema, yaşasın Altın Portakal! Sevgiyle, cumhuriyetle, Atatürk’le kalın” diye noktaladı.
Gecenin ilk ödülü olan aynı zamanda festivalde ilk kez gerçekleştirilen Öğrenci Filmleri Yarışması’nın ödüllerini, yönetmen Handan İpekçi, yapımcı Aycan Çetin ve Sinema ve Televizyon Eserleri Meslek Birliği (SETEM) Başkanı Mehmet Güleryüz’den oluşan jüri sahiplerine verdi. Öğrenci Filmleri Jüri Özel Ödülü “Döngü” ile Kastamonu Üniversitesi’nden Ramazan Yakut’un olurken En İyi Film ödülünü, “Sistem” ile Maltepe Üniversitesi’nden Abdülhalim Erez kazandı.
Oyuncu-yönetmen Derya Durmaz ile yönetmenler Pınar Göktaş ve Erdem Tepegöz’den oluşan Ulusal Kısa Film Jürisi ise Ece Dizdar’ın yönettiği “Mükemmel”i, Jüri Özel Ödülü, Cansu Bayrak’ın yönettiği “Neredeyse Kesinlikle Yanlış”ı ise En İyi Kısa Film ödülüyle ödüllendirdi. Dizdar, anne ve babasına adadığı ödülünü alırken şöyle konuştu: “Meslekteki 23. yılımda yazıp yönettiğim ilk filmle Altın Portakal almak asla aklıma gelmezdi. Baba, ben Altın Portakal aldım!” Bayrak ise “Bugüne kadar sansüre direnmiş herkesi saygıyla selamlıyorum. Haklarımızdan da hayatlarımızdan da vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
Yönetmen- akademisyen Nurdan Tümbek ile yönetmenler Jale İncekol ve Ahmet Yeşiltepe’den oluşan Ulusal Belgesel Film Jürisi ise Jüri Özel ödülüne, Ali Kemal Pasiner’in yönettiği “Bedri Rahmi Eyüboğlu: Toprağın Sırrına Erenler”i, En İyi Belgesel ödülüne ise Fatma Karakuş Kaçmaz’ın yönettiği “Kadranı Olmayan Saat”i layık gördü.
Bu yıl 18 ülkeden 12 filmin yarıştığı Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın sonuçları ise İranlı sinemacı Mahmud Kalhari başkanlığında yönetmen Ayşe Polat, İtalyan senarist- yazar Ludovica Rampoldi, sinema eleştirmeni Selin Gürel ve görüntü yönetmeni Mehmet Aksın’dan oluşan jüri tarafından açıklandı. Yönettiği “Şahit” (Witness) filmiyle Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Nadir Seivar, ödülünü, “Bu ödül benim değil; İran’da soğaka çıkan, bin 500’ü öldürülen, genç kızlarındır. Bende emanet, bir gün İran özgürlüğüne kavuşunca onlara vereceğim” sözleriyle aldı. Filmin yapımcılarından Emre Oskay da “Bir film çok zor şartlar altında, polisten gizli olarak çekildi” dedi. Uluslararası Jüri; “Şişli Kız” (The Girl Eith The Needle) filmindeki rolüyle Vic Carmen Sonne’yi En İyi Kadın Oyuncu, “Köpek Hırsızı” (The Dog Thief) filmiyle Franklin Aro Huasco’yu, En İyi Erkek Oyuncu, yine “Köpek Hırsızı” (The Dog Thief) ile Vinko Tomicic’i En İyi Yönetmen seçti. Uluslararası Yarışma En İyi Film ödülünün sahibi ise Ana Guevera ve Leticia Jorge’nin birlikte yönettiği “Beni Sakın Bırakma” (Don’t You Let Me Go) oldu.
Altın Portakallar “Ayşe” ve “Mukadderat”ın
61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Nadim Güç’ün yönettiği “Mukadderat”, En İyi Filmseçilirken En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi, “Ayşe” ile Necmi Sancak oldu.
Oyuncu Hatice Aslan’ın sunduğu Cahide Sonku Ödülü’nün sahibi, “Gülizar” filmiyle Yağmur Ergül oldu. Törene katılamayan Ergül adına ödülü, Elif Kararslan aldı.
Ulusal Jüri Başkanı Ferzan Özpetek’in açıkladığı En İyi Senaryo Ödülü ise “Evcilik” filmiyle Ümit Ünal’ın oldu. Ünal, “Bir senaryoya inanan yüzlerce insan lazım hayata geçmesi için. Başta Nejat olmak üzere bana inanan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
“Balinanın Bilgisi” ile En İyi Müzik Ödülü’nü kazanan Serkan Polat, Özgür Alper ve Pınar Bayrak ise ödüllerini, Ulusal Jüri üyesi, müzisyen Mercan Dede’nin elinden aldı.
“Sanatın, sinemanın, medyanın baskı ve sansürden kurtulduğu ve arkadaşımız, belgeselci Çiğdem Mater’le buluşacağımız günlere” diyen, Ulusal Jüri üyesi akademisyen- sinema yazarı Melis Behlil, En İyi Kurgu Ödülü’nü, “Fidan” filmindeki çalışmasıyla Melike Kasaplar’a sundu. Gecede En İyi Sanat Yönetimi ödülü ise “Gülizar” ile Meral Aktan’ın oldu. Törene katılamayan Aktan’ın ödülünü, filmin yapımcısı Murat Yaşar Bayrak aldı. En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünün sahibi ise “Balinanın Bilgisi” ile Murat Has oldu.
“Evcilik” filmindeki performansıyla Nejat İşler, En İyi Erkek Oyuncu seçilirken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü, “Ayşe” filmindeki rolüyle Binnur Kaya ve “Mukadderat” filmindeki rolüyle Nur Sürer paylaştı. Teşekkür konuşmasında “Bu ödülü, çoğunlukla değersizleştirilmek istenen, 40 yıl önce Paris’te yaşamını yitiren en ustamız Yılmaz Güney içn alıyorum” diyen Sürer, sözlerini, “Kadınlardan, çocuklardan, hayvanlardan, ağaçlardan elinizi çekin!” diyerek noktaladı. Binnur Kaya ise şöyle konuştu: “Nur Sürer gibi hayranı olduğum bir sanatçıyla bu ödülü paylaşmak onore edici. Hayatını sevdiklerine adayan ve hayatını göz göre göre kaybeden tüm kadınlar adına almak isterim bu ödülü. Kadınlar bağırdı, ses çıkardı, sokaklara çıktı; bunlar duyuldu, görüldü. Kadınlar yapmaları gerekeni yaptı, şimdi eyleme geçme zamanı. Yapılması gerekenleri, yapması gerekenlerden bekliyoruz acil olarak!” Ödül sahibi iki oyuncu, sözlerini ise birlikte “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diye noktaladı.
“Fidan” filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü, yönetmen Cengiz Bozkurt’tan alan Ayça Bingöl, “Samimi söylüyorum; ödülü hiç beklemiyordum” derken tüm ekibe teşekkür etti ve konuşmasını, “Kızlarım Aylin ve Leyla, size el sallıyorum” diyerek bitirdi. “Mukadderat” filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçilen Osman Sonant da “Bu ödülü, yaşamak ve var olmak için mücadele eden kadınlara armağan ediyorum” diye konuştu.
Behlül Dal İlk Film Ödülü, Mehmet Aslantuğtarafından “Ayşe” filminin yönetmeni Necmi Sancak’a verildi. Necmi Sancak, Ulusal Jüri başkanı Ferzan Özpetek’in elinden de En İyi Yönetmen ödülünü aldı. Sancak, “İlk filmle bu ödülü hem de Ferzan Özpetek’in elinden almak çok anlamlı benim için” dedi.
Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen “Gülizar” filminin yönetmeni Belkıs Bayrak, teşekkür konuşmasında şunları söyledi: “Filmde cinsel taciz sonrası yaşanan bir travmayı ele alıyoruz. Bu ödülü; kendi alanına sahip çıkmaya çalışan, çaresiz bir öğreti altında susmayan ülkemin kadınları ve dünyada mücadele veren bütün kadınlara adamak istiyorum”
Geceden En İyi Film Ödülü’yle ayrılan yönetmen Nadim Güç, ödülü almak üzere sahneye küçük kızıyla çıktı ve ilk olarak onunla birlikte tüm kız çocuklarının, dünkü, Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladı. Güç, “Bu hikayenin bana ulaşmasını sağlayan Erdi Işık’a çok teşekkür ederim. Bütün ekibe çok teşekkür ederim. Üretmeye devam edeceğiz” derken senarist Erdi Işık da “Bu filmdeki karakterler annemi, ablamı temsil ediyor. Bu ödülü, başta annem ve ablam olmak üzere, el alem ne der demeden mücadelesine devam eden tüm güçlü kadınlara ithaf ediyorum” diye konuştu.
61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödülleri Tam Liste
– En İyi Film: Mukadderat (Yapımcı: Rodi Kayım, Erdi Işık Yönetmen: Nadim Güç)
– Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Gülizar (Belkıs Bayrak)
– Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü: Ayşe (Necmi Sancak)
– En İyi Yönetmen: Necmi Sancak (Ayşe)
– Cahide Sonku Ödülü: Yağmur Ergül (Gülizar)
– En İyi Senaryo: Ümit Ünal (Evcilik)
– En İyi Görüntü Yönetmeni: Murat Has (Balinanın Bilgisi)
– En İyi Müzik: Serkan Polat, Özgür Alper, Pınar Bayrak (Balinanın Bilgisi)
– En İyi Kurgu: Melike Kasaplar (Fidan)
– En İyi Sanat Yönetmeni: Meral Aktan (Gülizar)
– En İyi Kadın Oyuncu: Binnur Kaya (Ayşe) & Nur Sürer (Mukadderat)
– En İyi Erkek Oyuncu: Nejat İşler (Evcilik)
– En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Ayça Bingöl (Fidan)
– En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Osman Sonant (Mukadderat)
– Film- Yön En İyi Yönetmen Ödülü: Necmi Sancak (Ayşe)
– Uluslararası Yarışma Jüri Özel Ödülü: Şahit (Yön: Nadir Saeivar)
– Uluslararası Yarışma En İyi Kadın Oyuncu: Vic Carmen Sonne (Şişli Kız/ The Girl Eith The Needle)
– Uluslararası Yarışma En İyi Erkek Oyuncu: Franklin Aro Huasco (Köpek Hırsızı/ The Dog Thief)
– Uluslararası Yarışma En İyi Yönetmen: Vinko Tomicic (Köpek Hırsızı/ The Dog Thief
– Uluslararası Yarışma En İyi Film: Beni Sakın Bırakma (Don’t You Let Me Go)
– En İyi Kısa Film: Neredeyse Kesinlikle Yanlış (Cansu Baydar)
– Kısa Film Jüri Özel Ödülü: Mükemmel (Ece Dizdar)
– En İyi Belgesel: Kadranı Olmayan Saat (Fatma Karakuş Kaçmaz)
– Belgesel Jüri Özel Ödülü: Bedri Rahmi Eyüboğlu-Toprağın Sırrına Erenler (Ali Kemal Pasiner)
– En İyi Öğrenci Filmi: Sistem (Abdülhalim Erez/ Maltepe Üniversitesi)
– Öğrenci Filmi Jüri Özel Ödülü: Döngü (Ramazan Yakut/ Kastamonu Üniversitesi)
James Gunn’ın Superman Filminden 5 Dakikalık Ön İzleme Yayınlandı Tıkla İzle
James Gunn, kendine özgü tarzıyla, bize yepyeni bir Superman hikayesi anlatacak. Ve filmden tam 5 dakikalık ön izleme videosu yukarıda sizi bekliyor tıklayıp hemen izleyin.
DC Stüdyoları’nın beyaz perdedeki ilk uzun metrajlı filmi olan “Superman”, bu yaz Warner Bros. Pictures tarafından dünya çapında sinemalarda gösterime girmeye hazırlanıyor. James Gunn, kendine özgü tarzıyla, epik aksiyon, mizah ve yüreğin eşsiz bir karışımıyla yeniden şekillenen DC evreninin asıl süper kahramanını ele alıyor ve merhamet ve insanlığın iyiliğine olan içsel bir inançla hareket eden bir Superman sunuyor.
Krypto, bizi eve götür. Superman 11 Temmuz’da sinemalarda.
DC Stüdyoları başkanları Peter Safran ve Gunn, Gunn’ın kendi senaryosundan yönettiği filmin yapımcılığını üstleniyor ve Jerry Siegel’la Joe Shuster tarafından yaratılan Superman karakterlerine dayanıyor.
Filmde Superman/Clark Kent rolünde David Corenswet (“Twisters”, “Hollywood”), Lois Lane rolünde Rachel Brosnahan (“The Marvelous Mrs. Maisel”) ve Lex Luthor rolünde Nicholas Hoult (“X-Men” filmleri, “Juror #2”) yer alıyor. Filmde ayrıca Edi Gathegi (“For All Mankind”), Anthony Carrigan (“Barry”, “Gotham”), Nathan Fillion (“Guardians of the Galaxy” filmleri, “The Suicide Squad”), Isabela Merced (“Alien Romulus”), Skyler Gisondo (“Licorice Pizza”, “Booksmart”), Sara Sampaio (“At Midnight”), María Gabriela de Faría (“The Moodys”), Wendell Pierce (“Selma”, “Tom Clancy’s Jack Ryan”), Alan Tudyk (“Andor”), Pruitt Taylor Vince (“Bird Box”) ve Neva Howell (“Greedy People”) yer alıyor.
“Superman”in başyapımcılığını Nikolas Korda, Chantal Nong Vo ve Lars Winther üstlenmiş. Kamera arkasında Gunn’a görüntü yönetmeni Henry Braham, yapım tasarımcısı Beth Mickle, kostüm tasarımcısı Judianna Makovsky ve besteci John Murphy’nin yanı sıra kurgucular Craig Alpert (“Deadpool 2”, “Blue Beetle”), Jason Ballantine (“IT” filmleri, “The Flash”) ve William Hoy (“The Batman”) gibi sıkça birlikte çalıştığı isimler eşlik ediyor.
“Superman” 11 Temmuz 2025’te Türkiye’de sinemalarda ve IMAX’te gösterime girecek. Fimin dağıtımını Warner Bros. Pictures yapıyor.
M3GAN 2.0 Türkçe Altyazılı Fragmanı İzleyin MEGAN 2’nin Konusu Nedir?
2023’te popüler kültürü ele geçiren katil bebek geri döndü. Ve bu sefer yalnız değil.
M3GAN’ın arkasındaki orijinal yaratıcı ekip — korku devleri James Wan (Atomic Monster), Jason Blum (Blumhouse) ve yönetmen Gerard Johnstone — M3GAN 2.0 ile yapay zeka kaosunda yepyeni bir çılgın bölümü yeniden başlatıyor.
M3GAN, bir yapay zeka harikası olarak, iki yıl önce kontrolden çıkıp öldürücü (ve kusursuz koreografisiyle) bir çılgınlığa kalkışmış ve ardından yok edilmiştir. M3GAN’ın yaratıcısı Gemma (Allison Williams), şimdi yüksek profilli bir yazar ve yapay zekanın hükümet denetimi konusunda savunucudur. Bu arada, Gemma’nın yeğeni Cady (Violet McGraw), şimdi 14 yaşında, Gemma’nın aşırı korumacı kurallarına karşı isyan etmeye başlamıştır.
Onların bilmediği ise, M3GAN’ın temel teknolojisinin güçlü bir savunma müteahhidi tarafından çalınıp yanlış şekilde kullanılması ve bu sayede askeri sınıf bir silah olan Amelia’nın (Ivanna Sakhno; Ahsoka, Pacific Rim: Uprising) yaratılmasıdır. Amelia, nihayetinde en tehlikeli suikastçı casus haline gelir. Ancak Amelia’nın öz farkındalığı arttıkça, insanlardan emir almayı ve onları hayatta tutmayı giderek daha az ilginç bulmaktadır.
İnsanlığın geleceği tehlikeye girdiğinde, Gemma tek bir seçeneğin kaldığını fark eder: M3GAN’ı (Amie Donald, Jenna Davis tarafından seslendirilen) yeniden diriltmek ve ona birkaç yenilik eklemek, böylece onu daha hızlı, daha güçlü ve daha öldürücü hale getirmek. Yolları kesiştiğinde, orijinal yapay zeka “kraliçesi” nihayetinde rakibiyle karşılaşacaktır.
Yönetmenliğini ödüllü film yapımcısı Gerard Johnstone’ın üstlendiği filmde, Gemma’nın sadık teknoloji takım arkadaşları Cole ve Tess’i canlandıran Brian Jordan Alvarez ve Jen Van Epps’in yanı sıra yeni karakterlere hayat veren Aristotle Athari (Saturday Night Live, Hacks), Timm Sharp (Apples Never Fall, Percy Jackson and the Olympians) ve Grammy ödüllü ve 11 kez Emmy adaylığı olan Jemaine Clement (Avatar: The Way of Water, What We Do in the Shadows) de yer alıyor.
James Wan, Jason Blum ve Allison Williams’in yapımcılığını üstlendiği film, Gerard Johnstone, Adam Hendricks, Greg Gilreath, Michael Clear, Judson Scott ve Mark D. Katchur’un yürütücü yapımcılığını üstlendiği projedir.
İlk M3GAN filmi, 30.4 milyon dolarlık açılışıyla gişe rekorları kırmış ve A Quiet Place Part II’den sonra PG-13 korku filmleri için en büyük açılış hafta sonunu gerçekleştirmiştir.
Birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapan Paribu Cineverse, sinemaseverleri 4 Nisan Cuma günü vizyona girecek yeni filmlerle buluşturuyor. Vizyonda yer alan filmlerin yanı sıra Bir Minecraft Filmi (A Minecraft Movie), Bataklık (The Bayou), Exorcism Chronicles: Başlangıç (Toemalog), Muhteşem Lillian Hall (The Great Lillian Hall) ve Şahit (The Witness) filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
Pek çok filmi dünyayla birlikte aynı anda vizyona getiren Paribu Cineverse, bu Cuma da birbirinden farklı türde yerli ve yabancı filmleri vizyona getiriyor. Aksiyondan korkuya, animasyondan drama kadar önemli yapımların vizyonda olacağı 4 Nisan Cuma günü, sinemaseverlere farklı dünyaların kapılarını aralayacak.
Vizyondaki filmlerin yanı sıra Bir Minecraft Filmi (A Minecraft Movie), Bataklık (The Bayou), Exorcism Chronicles: Başlangıç (Toemalog), Muhteşem Lillian Hall (The Great Lillian Hall) ve Şahit (The Witness) filmlerinin içerisinde bulunduğu 4 Nisan Cuma haftasının vizyon programı şöyle:
Minecraft Filmi (A Minecraft Movie)
*** Aile filmi olarak vizyona girecek haftanın filmlerinden ünlü video oyun uyarlaması Bir Minecraft Filmi (A Minecraft Movie), gizemli bir geçitten aniden Overworld’e çekilen bir grup uyumsuzun bu diyarda yaşadıklarını konu ediniyor. Bambaşka karaktere sahip olan bir grup arkadaş neredeyse sınırsız hayal gücünün hakim olduğu garip, kübik bir ülke olan Overworld’dedir. Eve geri dönüş yolunu bulmak için bu alışılmadık dünyaya hakim olmaları ve kendilerini zombiler ve yaban domuzları gibi tehditlere karşı savunmaları gerekir.
Bataklık (The Bayou)
*** Haftanın korku filmlerinden Bataklık (The Bayou), Louisiana Bayou’da korkunç bir yırtıcı tarafından kovalanan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediniyor. Ölen ablasının küllerini götürmek için yola çıkan Kyle, talihsiz bir kazanın kurbanı olur. Kyle’ın bindiği uçak, Louisiana’nın ünlü Bayou bataklığında ıssız bir noktaya düşer. Yolcular başlarına gelen bu olayın yaşayabilecekleri en büyük felaket olduğunu düşünürler. Ancak Amerikan timsahlarının atası olan, doğal yaşam alanlarına mükemmel uyum sağlayan bir sürü peşlerine düştüğün kendilerini daha büyük bir felaketin içinde bulurlar.
Exorcism Chronicles: Başlangıç (Toemalog)
*** Haftanın fantastik animasyon filmi Exorcism Chronicles: Başlangıç (Toemalog), hem karanlık güçlerle hem de kendi geçmişiyle yüzleşmek zorunda olan bir adamın hikayesini konu ediyor. Doktor olan Peder Park, doğaüstü kötülüklere inanmayı reddeden bir kilise adına düzenlediği şeytan çıkarma ayinlerinden sonra aforoz edildiğinde rahip olmaya karar verir. Eski bir dostu olan gizli büyülerle uğraşan bir tapınak keşişi ondan yardım isteyince Peder Park kendisini zorlu bir mücadelenin içinde bulur. Olağanüstü güçlere sahip olan bir çocuğu şeytani bir efendiden korumak için yalnızca karanlık güçlerle değil aynı zamanda kendi geçmişiyle de yüzleşmek zorunda kalır.
Muhteşem Lillian Hall (The Great Lillian Hall)
*** Michael Cristofer’ın yönetmenliğini üstlendiği Muhteşem Lillian Hall (The Great Lillian Hall), Broadway yıldızı olan Lillian Hall’un hikayesi konu ediniyor. Lillian Hall, kendisine “Amerikan Tiyatrosu’nun First Lady’si” unvanını kazandıran bir kariyer inşa ettikten sonra muhteşem performansıyla izleyicileri bir kez daha etkilemeye hazırlanır. Ancak bir anda her şeyi değiştirecek bir mesaj alır. Kendisine nörolojik bir hastalık teşhisi konulmuştur, bu da hastalığı ilerledikçe artık repliklerini hatırlayamayacağı veya düzgün konuşamayacağı anlamına gelir. Lillian yavaş yavaş kaderini kabul etmesi gerektiğini fark eder.
Şahit (The Witness)
*** Senaristliğini ve yönetmenliğini Nader Saeivar’in üstlendiği Şahit (The Witness), arkadaşının kocası tarafından katledilmesine şahit olan bir kadının hikayesini konu ediniyor. Tarlan, arkadaşı Rana’nın üst düzey bir devlet memuru olan kocası tarafından nasıl öldürüldüğüne istemeden de olsa tanık olur. Polis olayı ciddi bir şekilde soruşturmayı reddedince Tarlan riskli bir karar verir ve kamuoyunu bilgilendirmek ister. Ancak bu karar sadece ailesini değil aynı zamanda kendi hayatını da büyük tehlikeye atar.
Sadece bir adamın özel yetenekleri var… Polis Timi’ne liderlik etmek ve dünyayı kurtarmak için! Teğmen Frank Drebin Jr. (Liam Neeson), Akiva Schaffer’ın (Saturday Night Live, Popstar: Never Stop Never Stopping) yönettiği ve yapımcı Seth MacFarlane’in (Ted, Family Guy) yönettiği THE NAKED GUN’da babasının izinden gidiyor. Davaya Pamela Anderson, Paul Walter Hauser, CCH Pounder, Kevin Durand, Cody Rhodes, Liza Koshy, Eddie Yu ve Danny Huston, filmin kadrosundaki diğer isimler.
Diğer Çıplak Silah filmlerinden bu yana en önemli “Çıplak Silah” filmi. Sadece 1 Ağustos’ta sinemalarda…
Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş