Bizimle iletişim kur

Sinema

Smile GÜLÜMSE Film İnceleme Yorum Yazısı Tolga Yiğit Yazdı

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Filmle ilgili Podcast yorumumu da dinleyebilrsiniz

Gülümse filminden gerilmiş, kafam karışmış vaziyette ve gülümseyerek değil suratım asık çıktım. Gerildim çünkü Smile Gülümse filminin yönetmeni ve senaristi Parker Finn 1 saat 55 dakikalık bu ilk uzun metrajlı filminde toplam 10 dakika hariç hikayesi, anlatım dili, müzikler ve eftekleri ile germeyi başardı. Kafam karıştı çünkü film çok iyi mi desem yoksa idare eder mi desem karar veremedim. Aslında Gülümse filminin yönetmeni Parker Finn mükemmel bir film yapmayı neredeyse başarıyormuş.

Gülümse Filminin İyi Yanları

Senarist Parker Finn benim daha önce rastlamadığım bir “Lanetlenme ya da Zihnin Oyunlar Oynaması” yöntemini ve kişiden kişiye bu durumun geçişini yazmış. Yönetmen Parker Finn ise belli sürelerle bu hikayeyi bence gayet iyi çekmiş. İlk 45 dk’lık bölüm buna iyi bir örnek. Bu bölümde gizem, korku, dehşete düşmüş baş karakter gibi detaylar güzel akıyor. Peki başrol oyuncusu nasıl?

Terapist Rose Cotter’ı canlandıran Sossie Bacon (ki bazı sahnelerde Aslı İnandık’a çok benziyor) rolü iyi canlandırmış. Hatta rolünün ağırlığı ilk 15 dakikada olan Caitlin Stasey’de o bölümde kafası karışmış ve dehşete kapılmış karakteri bence iyi canlandırıyor. Bu oyuncuları daha önce kayda değer rollerde ve oyunculuk performansları ile gördüğünüzü hatırlamıyorsanız bu filmdeki oyuncularında yönetmeninde payının olduğunu belirtebiliriz.

Reklam
Sosie Bacon stars in Paramount Pictures' "SMILE."
Paramount Pictures Yapımı “SMILE – GÜLÜMSE” filmin yıldızı Sosie Bacon

Filmin artılarından birisi de atmosferik altyapılı ve Noise efektleri eklenmiş müzikleri. Gerilmenizde, korkmanızda etkisi büyük. ayrıca bazen konuşanın sesine bazende müziğe uygulanan yüksek Basslarda doğru iş olmuş.

Gülümse Filminin Eksileri Neler?

İlk 45 dakika sonrasındaki doğum günü partisi sahnesinde yaşananlar ve insanların tepkisi ya da vebalı birisini görmüşçesine tepkisisizliğini yadırgadım. O sahnenin devamında nişanlının doktorumuza olan tavrı da eklenince (biraz gereksiz ve hızlı şekilde) hikaye akışı değişsin diye klişelerle karakteri yalnızlaştırmışlar diye düşünmeden edemiyorsunuz.

Bunun benzeri kız kardeşler arasındaki diyalogda da yapay bir şekilde yaşanıyor.

Son 30 dakika girerken tempo biraz düşüyor ve artık finale geldiğimiz anlarda korku unsurları artsa da film bu şekilde bitmemeliydi dedirtiyor. Çünkü bu da benzeri filmlerde yaşadığımız finalleri hatırlatıyor.

Spoiler vermeden anlatabilirsem şunu yazayım : film yani yönetmen Parker Finn bize final için iki seçenek sunuyor ancak bu ikisi de daha önce izlediklerimizin bir benzeri olduğu için seyirci olarak ben de başroldeki karakterlerin bunların yerine hiç beklemediğimiz bir çıkış yolu ile gelerek filmi baş yapıta çevirmelerini beklerdim. Ama olmadı.

Ve Kal Penn gibi tanıdık bir oyuncu (dakikaları az değil) gölgede bırakılmamalıydı. Aslında filmdeki başrol Rose, hasta olarak gelen Laura, doktor Madeline ve anne rolündeki kadınlar iyi iş çıkarmışken erkeklerin tamamı silik performans çıkarıyor. Bu da biraz senaryodan kaynaklı.

Reklam

Gülümse Smile Filmi İzlenir mi?

Handikapları olmasına rağmen kanaat notu vererek bu kez filmi özellikle türün tutkunlarına öneriyorum. Madem korku, gerilim tutkunusunuz o zaman bu film izlenmeden olmaz. Ama çok yüksek beklentiyle gitmeyin. Film çıkışı gülümsemeyi de beklemeyin 🙁

Sinema

Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay Ne Zaman Vizyonda? Konusu Ne? İzle

Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay filmi vizyona girmeye hazırlanıyor ve konusu hakkında bilgilere haberimizde ulaşabilirsiniz

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay, öğretmen olan oğlu Baran’ın evlilik yıldönümü olan 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybetmesinin ardından, babasının Atatürk’ün ‘şahsi meselemiz’ dediği Hatay’ı terk etmemesini konu ediyor.

Öğretmen olan Erzurumlu Baran’ın ataması Hatay’a yapılır. Yaşadığı yerden ayrılıp, mesleği için Hatay’a yerleşen Baran, yıllar içerisinde Hatay’da evlenir. Baran, evliliklerinin yıldönümü olan 6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen depremde hayatını kaybeder. Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Baran’ın babası, Atatürk’ün ‘şahsi meselemiz’ dediği Hatay’ı terk etmez. 

Devamını Okuyun

Köşe Yazıları

“Cadı” Filmi Yorumu – Tolga Yiğit Yazdı

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın “Cadı” adlı romanından uyarlanan film, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde, genç bir dul olan Fikriye’nin zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşk hakkındaki “cadı” söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen olayları konu ediniyor. Peki Cadı Filmi İzlenir mi?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

“Cadı” filmi izlenir ve özellikle korku gerilim filmi severler için haftanın dikkat çeken yapımlarından birisi olarak karşımızda.

Korku sineması denilince ülkemizde konular; üç harfliler, karabasan, kötü ruh gibi dar bir alan içerisinde hikayeleştiriliyor.

Bu film bize Hüseyin Rahmi Gürpınar‘ın eserinden esinlenerek farklı ve güzel bir korku filmi izletmeyi başarıyor.

Reklam

Hikayesindeki bu farklılıklar çok fazla ters köşelere sahip olmamasına rağmen benim hoşuma gitti. Baştan sona dikkatiniz dağılmadan filmi izleyebiliyorsunuz. Belki kimi izleyiciler sadece filmin temposunun hızlanabilmesi için 5 ila 10 dakika arasındaki bir sürenin kısaltılması gerektiğini de düşünebilir; ama, bunun dışında keyifle izlenen bir yapımla karşı karşıyayız. Ayrıca, oyunculuk da başarılıydı. Film, haftanın ilgiyi hak eden yapımlarından birisi. İzleyeceklere şimdiden iyi seyirler diliyorum…

Devamını Okuyun

Sinema

“Tarot” Filminin Türkçe Altyazılı Fragmanı Yayınlandı – izleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Bir grup arkadaş, Tarot okumalarının kutsal kuralını pervasızca ihlal ettiğinde – asla başkasının destesini kullanmayın – lanetli kartların içinde sıkışıp kalmış, anlatılamaz bir kötülüğü farkında olmadan serbest bırakırlar. Birer birer kaderle yüzleşirler ve okuduklarında önceden bildirilen gelecekten kaçmak için ölüme karşı bir yarışa girerler.

Devamını Okuyun

Sinema

Jennifer Aniston, “9’dan 5’e” Filminin Yeniden Uyarlamasını Yapacak

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

1980 yapımı “9’dan 5” filmi yeniden yapım aşamasında…

Jennifer Aniston ve Echo Films ortağı Kristin Hahn’ın 20th Century Studios için 1980 yapımı hit filmin yeniden tasavvurunu yaptıklarını doğruladı.

Colin Higgins’in yönettiği ve Patricia Resnick’in yazdığı 9’dan 5’e, düşman patronlarıyla (Dabney Coleman ) intikam alma fantezilerini yaşayan üç çalışan kadını (Dolly Parton, Jane Fonda ve Lily Tomlin ) konu alıyor.

Reklam

Ayrıca, filmin şu anda Oscar ödüllü Diablo Cody’nin senaryosunu yazmasıyla geliştirilme aşamasında olduğunu bildirdi. Diablo, senaryoları Juno , Jennifer’s Body ve Lisa Frankenstein’a yazmasıyla tanınıyor.

2019’da Dolly, 9’dan 5’e kadar bir devam filminin üzerinde çalışıldığını; ancak, projenin iptal edildiğini açıklamıştı.

Kaynak: Just Jared.

Reklam
Devamını Okuyun

En Çok Okunanlar