Bizimle iletişim kur

Sinema

WOMAN KING Yorum Yazısı

Yayınlandı

on

Radio Mood App

18. yüzyılın en güçlü kadın birliğini görmeye hazır mısınız? Old Guard filminin yönetmeni Gina Prince-Bythewood bu sefer 18. yüzyılın askeri birğini size göstermek için yönetmen koltuğuna oturdu. Başrolünü Viola Davis’in üstlendiği Kadın Kral filminde Sheila Atim, Thuso Mbedu ve Captain Marvel ve Doctor Strange: Multiverse Of Madness filmlerinden tanıdığımız Maria Rambeau karakterine hayat veren Lashana Lynhc de oyuncu kadrosunda yer alıyor. Aksiyon/Dram kategorisindeki film 1823 yılının Batı Afrikasını ele alıyor.

2 saat 15 dk süren bu aksiyon dolu macera 18. yüzyılda Batı Afrika’nın en güçlü devletlerinden biri haline gelmiş Dahomey Krallığında neredeyse hepsi kadınlardan oluşan, kendilerine Agojie diye hitap eden kadın askeri birliğinin hikayesini konu ediyor. General Nanisca krallığını korumak ve çömezleri krallık için hayatlarını ortaya koyan bir ekibi yönetmek için uğraşır.

Film Nasıldı?

Öncelikle biz filmi 11 Ekim tarihinde yani dünya kız çocukları gününde izlediğimiz için çok güzel bir denk geliş oldu. Yaşadığımız dünya ben varım diyen tüm kadınları ve gelecek için kendini var etmeye çalışan tüm kız çocuklarını, kendilerini köle olarak kullanmak isteyen ataerkil topluma karşı çıkardığı/çıkaracağı direniş için tebrik ederim. Artık izlediğim filmlerdeki oyunculuklardan Türk filmleri olmadığı sürece bahsetmeyeceğim. Bunun sebebi fikir yürüterek, hayal dünyalarını tüm emeklerini ortaya koyarak bir şeyler yapmaya çalışan yabancı oyuncu sektörü yüzünden. Oyuncuların neredeyse hepsi yıllardır başka filmlerde gördüğümüz kaliteli oyuncular zaten. İşlerini yapmak için değil en iyisini yapmak için uğraşıyorlar. En kötü senaryoyu bile oyunculukların ayakta tuttuğu filmler de gördüm. Bunun dışında filmin süresi çok uzundu, çok fazla diyalog vardı. Filmi izlerken salonda uyuyanlar bile oldu. Güzel bir konusu var fakat konu basit bir konu bu kadar uzatmak aşırı yordu izlerken. Bunun üstüne film 18. yüzyılda geçse bile kabile hayatı yaşamak konusunu ele almak baydı. Zaten kabile hayatını tema eden bir sürü film var. Black Panther filminin bir sürü ödül almasının sebeplerinden biri de günümüz teknolojisini kullanarak savaşmalarıydı. Değinmek istediğim bir konu var film aksiyon filmiydi fantastik değil. Agojielere tüfek ile saldırıyorlar onlar mızrak ve bıçak görünümlü palalarla karşılık veriyor, mermileri falan sektiriyorlar. Ve hiç kimse isabet alamıyor. Bakın bu olaylar Black Panther filminde olsa kimse rahatsız olmaz çünkü filmin kategorisi fantastik ama Kadın Kral filminin kategorisi aksiyon yani gerçeğe dayanmalı. Bu sebepten ben filmi asla ciddiye almadım.

Konusunun kadın savaşçıları olduğu filme ekstra gerçek olaylara dayansın diye tecavüze uğramaktan, eziyetten bahsetmişler. Ne güzel konulara değinmişler dedim sonra evlatlık verilen çocuklar ile kavuşma sahnesini çıkarttılar. Bazen senarist acaba Türk dizisi falan mı izledi de filmi öyle kaleme aldı diye düşünmeden edemedim. Genel olarak kan ve vahşet dışında hiç +18 sahneleri olmadığını söyleyebilirim. Üzgünüm ama konusu güzel de olsa hiçbir önermesi hatta seyir zevki olmadığı için ben filmden keyif almadım. Her zaman dediğim gibi burada yazılanlar öznel düşünce olduğu için izlerken sizin düşünceleriniz farklılık gösterebilir. Film 14 Ekim 2022 tarihinde gösterime giriyor. Filmin fragmanını sizler için bıraktım şimdiden iyi seyirler.

Reklam

Sinema

“Çingene Kızı” Filminin Konusu Nedir? Çingene Kızı Fragman İzleyin

Amerika’dan Gaziantep Zeugma müzesine getirilen çingene kızı mozaiğini herkes heyecanla beklemektedir, Müze müdürü Esra ve güvenlik görevlisi Zeki kadar heyecanlı birileri daha vardır: Barbaros ve adamları…

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Amerika’dan Gaziantep Zeugma müzesine getirilen çingene kızı mozaiğini herkes heyecanla beklemektedir, Müze müdürü Esra ve güvenlik görevlisi Zeki kadar heyecanlı birileri daha vardır: Barbaros ve adamları… Mozaik bir anda ortadan kaybolunca herkes birbirinden şüphelenmeye başlar, peki mozaiği kim çalmıştır?

Devamını Okuyun

Sinema

Süper Köpekler Ne Zaman Vizyonda Olacak? Fragman İzleyin

Küçük izleyiciler için Süper Köpekler filmi vizyona girmeye hazırlanıyor. Bu animasyonda minikleri neler beklediğini haberimizdeki fragmanda izleyebilirsiniz. Hem de Süper Köpekler filminin fragmanını Türkçe dublajlı olarak izleyeceksiniz.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Süper Köpekler komik ve macera dolu hikayesiyle beyaz perdede…

Büyük abi Cino bir bilim insanını gözüne girmeye çalışırken Lisa bir dans yarışmasını kazanmanın peşine düşer, Minik Aliş ise Aleks ve Tima’nın futbol konusundaki anlaşmazlığının önüne geçmek ve onları barıştırmak için barış elçisi olmaya karar verir.

Süper Köpekler, 10 Mayıs’ta sinemalarda…

Reklam

Devamını Okuyun

Sinema

“Takan Takana” Filminin Oyuncuları Kimler?

“Takan Takana” filminin oyuncuları sete çıktı.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Takan Takana filmi sete çıktı. Zafer Algöz Seda Bakan, Özge Özberk, Bora Akkaş, Ecem Erkek, Sarp Akkaya, ve Çiçek Dilligil’i kadrosunda buluşturan film, 15 Kasım’da vizyona girecek.

Fransız yazar Laurent Baffie’nin Toc Toc adlı tiyatro oyunundan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Yunus Nihat Özcan oturuyor. Senaryo uyarlamasını ise Ferhat Ergün üstleniyor.

Kaynak: NLife.

Reklam

Devamını Okuyun

Sinema

“The Watchers – Gözcüler” Filminin Türkçe Alt Yazılı Fragmanı Yayınlandı – İzleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Gösteriye hoş geldiniz. Gözcüler, 7 Haziran’da sadece sinemalarda…

Devamını Okuyun

En Çok Okunanlar