Bizimle iletişim kur

Otomobil

Hyundai’nin 2025 Yılına Kadarki Hedeflerinde Neler Var?

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Firma, tüm araçlarının (hem ICE hem de EV) 2025 yılına kadar kablosuz (OTA) yeteneğine sahip olmasını istiyor…

Hyundai’nin planlarının ilk ayağı, bu yılın başlarında açıklanan Entegre Modüler Mimarisine (IMA) dayalı Hyundai, Kia ve Genesis araçları için eM ve eS adlı iki yeni EV platformu olacak. Hyundai’ye göre eM platformu, tüm segmentlerdeki tüketici EV’leri için kullanılacak ve mevcut modellere göre ücret karşılığında yüzde 50 daha fazla menzil sunacak. Ayrıca Seviye 3 ve daha yüksek kendi kendine sürüş seviyelerini de destekleyecek.

Kritik olarak, şirketin markalar ve segmentler arasında aynı araç kontrol cihazını kullanmasına izin vererek OTA yazılımı ve “Talep Üzerine Özellik” (FoD) yükseltmelerini mümkün kılacak. Yol haritasının bir diğer önemli parçası da yazılım platformu. Grup, Hyundai’nin Connected Car Operating System (ccOS) adını verdiği, tüm kontrol cihazlarına uygulanan ve “son derece yüksek bilgi işlem gücü” kullanan bir şey kullanacak.

Kaynak: Donanım Günlüğü.

Devamını Okuyun
Reklam

Otomobil

Togg T10F Mühendislik Testleri Süreci Başladı

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Togg’un 2019 yılında ön gösterimini yaptığı ve dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2024’te dünya kamuoyuyla güncel tasarımını paylaştığı ikinci akıllı mobilite cihazı T10F’in mühendislik testleri başladı. Türkiye ile yurt dışındaki akredite test merkezlerinde güvenlik, dayanım ve aerodinamik testleri devam eden T10F, önümüzdeki dönemde yaz ve kış gibi mevsimsel testler için zorlu parkurlarda performans gösterecek. Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, T10F testlerinin başarıyla sürdüğünü belirterek, “Zamanın ruhunu yansıtan bir fastback modeli olan ikinci akıllı mobilite cihazımız T10F’i 2025 yılı ilk çeyrek itibarıyla Türkiye’den başlayarak kullanıcılarımızla buluşturacağız. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımıza tüm gücümüz ve hızımızla hedeflerimiz doğrultusunda devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, C segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X’in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F’i kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda T10F’in en önemli aşamalarından biri olan mühendislik test süreçleri, Türkiye ve yurt dışındaki akredite test merkezlerinde başladı. Farklı lokasyonlarda güvenlik, dayanım ve aerodinamik testleri süren T10F, planlar doğrultusunda yıl içinde mevsimsel testlerden de geçecek.

“T10F’i 2025 yılında kullanıcılarla buluşturacağız”

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, T10X’in ardından T10F’i de kullanıcılarla buluşturmak için aralıksız çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“27 Aralık 2019’da ön gösterimini yaptığımız T10F’i sonrasında CES 2024’te kullanıcılarımızın beğenisine sunmuştuk. Günümüzün tasarım dinamiklerini yansıtan ve sedan modellerden olan beklentileri de karşılayan bir fastback olarak tasarladığımız T10F için test süreçlerimizi başlattık. Hem ülkemizde hem yurt dışında güvenlikten dayanıma farklı testlerimiz tüm hızıyla sürüyor. 2025 yılının ilk çeyreğinde T10F’in ürün lansmanını gerçekleştirmeyi ve ön siparişlerini toplamayı hedefliyoruz. Nisan ayından itibaren yeni akıllı cihazımızı Türkiye’den başlayarak kullanıcılarımızla buluşturacağız.”

“Küresel rekabette yerimizi almaya hazırlanıyoruz”

T10X’i Almanya pazarında kullanıcıların beğenisine sunmak için çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Karakaş, şöyle devam etti:

“’Bir otomobilden fazlası’ için çıktığımız yolda kısa, orta ve uzun vadeli planlarımıza tüm gücümüz ve hızımızla hedeflerimiz doğrultusunda devam ediyoruz. Gemlik’teki Teknoloji Kampüsümüzün inşası, ilk akıllı mobilite cihazımız T10X’in banttan inmesi ve Türkiye’nin 81 ilinde 19 bin 583 kullanıcımızın 2023 yılı boyunca T10X ile buluşması söz verdiğimiz gibi gerçekleşti. Başından beri kullanıcılarımıza kulak verdik, onların isteklerini önemsedik. Pazara yeni giren bir şirket olarak, C-SUV ve elektrikli araçlar segmentinde pazar liderliğine ulaştık. Orta vadeli planlarımız kapsamında, ülkemizde elde ettiğimiz başarının yanı sıra küresel rekabette de yerimizi almak için çalışmalarımızda hız kesmiyoruz. Avrupa’da öncelikle Almanya pazarına girmek için tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz.”

“Stratejimizi adapte edip rekabetçi pozisyonumuzu güçlendiriyoruz”

Karakaş, dünyadaki ve sektördeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayarak, “Stratejimizi gerekli durumlarda adapte ediyor, özellikle teknoloji ve rekabet pozisyonlarımızı güçlendiriyoruz. Akıllı mobilite cihazlarımız, dijital deneyim platformumuz Trumore, temiz enerji çözümlerimiz Trugo ve Siro, yüksek teknoloji şirketimiz Trutek ile bir değer ağı örüyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana akıllı cihazlarımızın yanı sıra dijital ürünlerimizle birlikte mobiliteyi yeniden tanımlıyoruz. Uzun vadeli planlarımızda, kilit teknolojilerde milli ve özgün teknolojileri, yarından sonranın teknolojilerini geliştirmek konusunda öncü rolümüzü güçlendirmeyi hedefliyoruz. 2032 yılına kadar 5 farklı model ve toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyoruz” dedi.

Uzaktan güncelleme ile sürekli gelişen bir cihaz

Togg T10F, T10X gibi kullanıcısını merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan ve uzaktan güncellemelerle sürekli gelişen ve yeni kalan bir cihaz. T10F, RWD Standart Menzil (arkadan itiş), RWD Uzun Menzil (arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere 3 farklı teknik versiyon ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak. 160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 () kilometreye varan menzillere sahip olacak. T10F’in 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil () sunmayı hedefliyor. Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh’e çıkacak.

(*) Togg mühendisleri testleri sonucu elde edilen menzillerdir.

T10X gibi C platformunda tasarlanan T10F, Togg DNA’sında bulunan stilistik özelliklerin korunduğu bir görünüme sahip. Cihazın stil konseptinde, dinamik ve sportif bir çizgiyi modernlikle birleştiren hacimli arka tasarım dikkat çekiyor.

Devamını Okuyun

Otomobil

Üstün Performansı ile Yeni BMW 120 Satışa Sunuldu

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin premium tasarım detaylarını üst düzey konfor ve güvenlik donanımlarıyla bir araya getiren Yeni 120 modeli satışa sunuldu. Ürettiği 170 beygir güç ile premium kompakt sınıfının en güçlü modeli olarak öne çıkan Yeni BMW 120 M Sport 2.298.200 TL’lik liste fiyatıyla Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları’nda satışa sunuldu.

Mild Hybrid Teknolojisine Sahip Motoru ile Üstün Performans

Yeni BMW 120’nin 1.5 litre hacmindeki mild hybrid-benzinli motoru, 170 beygir güç ve 280 Nm maksimum tork ile 0’dan 100 km/s hıza sadece 7.8 Saniyede ulaşıyor. Yüksek performanslı mild hybrid-benzinli motoru ile BMW’nin geleneksel saf sürüş keyfini kompakt sınıfta sunmaya devam eden Yeni BMW 120, 100 km’de ortalama 5.3 – 6 litre yakıt tüketimiyle üstün ve ekonomik bir performans sunuyor.

Kusursuz Tasarımıyla Yepyeni Bir Deneyim

BMW markasının yeni modellerinde yer verdiği tasarım detayları arasında yer alan, göz alıcı 4 segmentli LED gündüz aydınlatmaları ile dikey ve yatay çıtalara sahip yeni BMW Böbrek Izgaraları, Yeni BMW 120’nin ön görünümünü tamamlıyor. Yeni BMW 120, 19 inç boyutuna varan jant seçenekleriyle daha güçlü bir duruş sergilerken isteğe göre sunulan siyah tavan rengiyle de ayrışıyor. Yeniden tasarlanan stopları ve parlak siyah difüzöre sahip arka tamponun yanı sıra M Sport tasarıma özgü dikey reflektörler ise araca genç ve dinamik bir görünüm katıyor.

BMW İşletim Sistemi 9 ile güncellenen BMW Kavisli Ekran, yenilenen klima menfez tasarımı ve ambiyans aydınlatması içeren iç trimler, Veganza Deri Seçenekleri ile Spor Ön Koltuklar ve yeni vites seçici ile güncellenmiş kontrol paneli; aracın kokpitini konforlu bir alan haline getirerek sürücülere keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor.

Tamamen dijital 10.25 inç gösterge ekranı ve yüksek çözünürlüklü 10.7 inç kontrol ekranı ile BMW Live Cockpit Plus ise sürücüye göre özelleştirilmiş teknolojik altyapısıyla sürüş kalitesini maksimuma taşıyor.

Maksimium Güvenlik ve Üst Düzey Konfor

M Sport tasarım paketliyle satışa sunulan Yeni BMW 120’de; olağanüstü yol koşullarında bile görüş açısını en iyi şekilde aydınlatarak sürüş güvenliğini artıran Adaptif LED Farlar, aktif park mesafe kontrolü ve geri sürüş asistanı ile dar alanlarda manevra yapmayı kolaylaştıran Park Asistanı ve sürüş güvenliğini üst düzeye taşıyan Sürüş Asistanı maksimum güvenlik sağlıyor. Ayrıca; Kablosuz Şarj Haznesi, İki Bölgeli Otomatik Klima, Elektrikli Ön Koltuklar ve Hafızalı Sürücü Koltuğu gibi konfor ve güvenlik odaklı birçok özellik aracın öne çıkan standart donanımları arasında yer alıyor.

Opsiyonel olarak sunulan 360 derece görüş açısı sağlayan kamera sistemi, manevra asistanı ve gelişmiş geri sürüş asistanı ile park işlemini çok daha konforlu hale getiren Park Asistanı Professional, Yeni BMW 120 kullanıcılarına oldukça rahat bir park deneyimi sunuyor. 210 km/s hıza kadar aktif direksiyon müdahalesiyle aracı şeridin ortasında tutarak öndeki otomobil ile olan mesafeyi seçili ayara göre otomatik olarak yöneten Sürüş Asistanı Professional ise araçta opsiyonel olarak bulunan donanım özellikleri arasında dikkat çekiyor.

Devamını Okuyun

Otomobil

Yeni Renault Duster Türkiye’de Ne Zaman Satışta? Renault Duster 2024 Fiyatı Nedir?

2024 yılının en fazla beklenen modellerinden olan Yeni Renault Duster, Türkiye’de 23 Temmuz itibarıyla satışa sunuldu.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

2024 yılının en fazla beklenen modellerinden olan Yeni Renault Duster, 23 Temmuz itibarıyla satışa sunuldu.

Yeni Renault Duster, Eco-G motor seçeneği için 1.249.000 TL’den, E-Tech Full Hybrid motor seçeneği için 1.530.000 TL’den ve 4X4 motor seçeneği için 1.580.000 TL’den ve başlayan fiyatıyla kullanıcılarıyla buluşuyor.

2024 yılının başından beri ilgiyle takip edilen ve satış tarihi merakla beklenen Yeni Renault Duster, 23 Temmuz itibarıyla satışa sunuldu. Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek olan Yeni Renault Duster; 4X4, E-Tech Full Hybrid ve Eco-G motor seçenekleriyle sunuluyor.

CMF-B platformu, 48V yarı hibrit ve LPG dahil olmak üzere farklı motor türlerini, çoklu enerji çözümleriyle sunuyor ve son teknoloji ile donatılmış Yeni Renault Duster’ın temellerini oluşturuyor. 

Yeni Renault Duster 2024 Fiyatı Nedir?

Kullanıcılar Renault Duster’da 145 hp güç üreten ultra verimli Renault E-Tech full hybrid teknolojisi de dahil olmak üzere farklı motor ve şanzıman kombinasyonları arasından seçim yapılabilecek. Yeni Renault Duster, Eco-G motor seçeneği için 1.249.000TL’den, E-Tech Full Hybrid motor seçeneği için 1.530.000 TL’den ve 4X4 motor seçeneği için 1.580.000 TL’den ve başlayan fiyatıyla kullanıcılarıyla buluşuyor.

Devamını Okuyun

Otomobil

Dacia’nın İlk Hibrit Motora Sahip Modeli “Jogger HYBRID 140” Türkiye’de Satışa Sunuluyor

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Dacia’nın tarihindeki ilk hibrit motora sahip olan ve merakla beklenen modeli “Jogger HYBRID 140” Türkiye’de satışa sunuluyor…

Sahip olduğu geniş iç mekânı, bagaj kapasitesi ve modüler özellikleriyle geniş ailelerin ve kalabalık grupların ihtiyaçlarına karşılık veren Jogger, HYBRID 140 motoruyla 900 km’nin üzerinde menzil sağlarken, otomatik şanzıman seçeneği ile daha pratik bir kullanım olanağı sunuyor.

Özellikle sahip olduğu yedi kişilik koltuk kapasitesiyle geniş aileler ve kalabalık arkadaş gruplarına hitap eden, Türkiye’de satışa sunulduğu ilk günden beri oldukça beğeni toplayan ve tercih edilen otomobiller arasında yer alan Dacia Jogger, HYBRID 140 motor seçeneğiyle 18 Temmuz’da Türkiye’de satışa sunuluyor.

Hibrit teknolojisine sahip ilk Dacia modeli olan Jogger HYBRID 140, markanın elektrikliye geçiş süreci açısından oldukça önemli. Yeni HYBRID versiyon; sürüş özelliklerinden ödün vermeden ve yükleme alanından fedakârlık yapmadan, cömert iç mekân hacmiyle mevcut Jogger’ın tüm avantajlarını bünyesinde barındırıyor.

Dacia Jogger, henüz geliştirme aşamasındayken hibrit motor ve batarya entegrasyonu göz önünde bulundurularak tasarlandı. Batarya, aynı zamanda ECO-G 100 versiyonunda LPG deposunun da yer aldığı stepne bölmesinde, araç zemininin altına bulunuyor.

Dacia Jogger HYBRID 140 ile Gelen Yenilikler

7’’ gösterge paneli, elektronik park freni, saklama alanlı yüksek konsol, kör nokta uyarı sistemi, ön park sensörü ve arka bölümde USB-C girişi gibi yeni özellikler, Dacia Jogger HYBRID 140 ile Jogger’a dahil edildi.

Otomatik şanzıman seçeneği ile ilk kez sunulacak olan Jogger, verimli ve yenilikçi Smart Multi-Mode Otomatik şanzımana sahip. 140 beygir gücündeki hibrit motoru 4,8 litre yakıt tüketimi gerçekleştirirken, sessiz bir elektrikli sürüş sağlıyor. Ayrıca ilk hareket anındaki tamamen elektrikli çekişi ve otomatik şanzımanı, araca konforlu ve sürüşü kolay bir yapı kazandırarak enerji performansını artırıyor. Sürücü fren yaptığında veya yavaşladığında batarya şarj oluyor ve benzersiz bir hibrit deneyimi yaratıyor.

Jogger HYBRID 140, WLTP ortalama çevriminde 900 km’nin üzerinde menzile ulaşabiliyor. Şehir içi sürüşte %40’a kadar daha az yakıt tüketimi sağlarken, şehir içi kullanım süresinin %80’ine kadar tamamen elektrikli sürüş olanağı sunuyor. Böylece %16 oranında daha az CO2 (Karbondioksit) salınımı gerçekleştirerek ekosistemin korunmasına katkıda bulunuyor.

Dacia Jogger mevcut gövde renklerine ek olarak, HYBRID modele özel “Mineral gri” rengiyle kullanıcılara sunulacak. Jogger HYBRID 140, hem şehir hayatı hem de outdoor etkinlikleri için uygun, geniş, çok amaçlı bir otomobil arayan ailelere ve diğer kullanıcılara hitap edecek.

Dacia Jogger HYBRID 140 aynı zamanda elektrikli araç kullanmanın avantajlarından faydalanmak isteyen kullanıcılar için öne çıkan bir seçenek olacak. Sessiz, yumuşak, titreşimsiz, tamamen elektrikli ilk hareket performansı sunacak olan Jogger HYBRID 140, yüksek tork değeriyle anlık hızlanma gibi avantajlarla sürüş keyfini arttıracak.

Dacia Jogger HYBRID 140, 1.499.000 TL satış fiyatıyla 18 Temmuz’da Türkiye’de satışa sunuluyor ve 8 yıl veya 160.000 km’ye kadar batarya garantisi veriliyor.

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar