Bizimle iletişim kur

Müzik

“Lizzo” Müziği Bırakmayacağını Açıkladı

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Lizzo, geçen hafta sosyal medya paylaşımında tüm dünyaya “Bıraktım” demesine rağmen müziği bırakmıyor…

“About Damn Time” ve “Good as Hell” şarkıcısı, rekoru düzeltmek için Salı günü 12,1 milyon Instagram takipçisine bir video paylaştı . Lizzo videoda, “Bu videoyu yapmak istedim çünkü ‘Bıraktım’ dediğimde netleşmem gerekiyor, yani negatif enerjiye dikkat etmeyi bıraktım” dedi.

“Vazgeçmeyeceğim şey hayatımın neşesi; müzik yapmak, insanlarla bağlantı kurmak, çünkü yalnız olmadığımı biliyorum” diye devam etti. “Hiçbir şekilde, şekil veya biçimde, olumludan daha yüksek görünen o olumsuz sesi deneyimleyen tek kişi ben değilim. Eğer bir kişiye, kendisi için ayağa kalkması için ilham veya motivasyon verebilirsem ve olumsuz insanlara izin vermeyi bıraktıklarını söyleyebilirsem, Kazanırsam, olumsuz yorumlar kazanırsa, umduğumdan daha fazlasını yaptım, ilerlemeye devam edeceğim, kendim olmaya devam edeceğim.”

Reklam

Cuma günü internette yayılan ilk gönderisinde, 35 yaşındaki Grammy kazananı uzun bir açıklamayı “Bırakıyorum” sözleriyle bitirdi; bu da pek çok kişinin onun mevcut hukuki sorunları nedeniyle müzik endüstrisinden veya sosyal medyadan ayrıldığını varsaymasına neden oldu. Geçtiğimiz Ağustos ayında, eski yedek dansçılarından üçü, Lizzo’ya , prodüksiyon şirketine ve dans kaptanına karşı cinsel taciz, kilo verme, ırk ayrımcılığı ve zehirli bir çalışma ortamı yaratma iddialarıyla dava açtı.

Lizzo Cuma günkü gönderisinde, “Hayatımdaki ve internetteki herkes tarafından sürüklenmeye katlanmaktan yoruldum” diye yazdı. “Tek istediğim müzik yapmak, insanları mutlu etmek ve dünyanın benim bulduğumdan biraz daha iyi olmasına yardımcı olmak. Ama dünyanın beni bu dünyada istemediğini hissetmeye başlıyorum.”

Lizzo’nun “bıraktım” sözüne yanıt olarak Los Angeles merkezli avukat Ron Zambrano, şarkıcıya dava açan dansçılar adına, onun yorumlarını “şaka” olarak nitelendiren bir açıklama yayınladı.

Zambrano, “Son gönderisi, içinde bulunduğu kötü durum için herkesi suçlamaya devam ederken, dikkat çekmeye çalışan ve kendi başarısızlıklarından uzaklaşmaya çalışan bir başka patlamadan başka bir şey değil” dedi. “Lizzo’nun hukuk ve halkla ilişkiler stratejisi başarısız oldu, bu yüzden çaresizce mağduru oynamaya çalışıyor.”

Lizzo’nun sözcüsü Stefan Friedman, Zambrano’yu “temsil ettiği varsayılan müşterilerle kesinlikle hiçbir ilgisi olmayan vahşi kişisel saldırılar yapmakla” suçlayan bir bildiriyle karşılık verdi.

Reklam

Bu arada Lizzo, davanın ardından halkın karşısına çıkmaya devam etti. Ekim ayında bir Incubus gösterisinde sahneye çıktı , Şubat ayında SZA’ya En İyi R&B Şarkısı ödülünü sunmak için Grammy’lere katıldı, daha sonra Super Bowl için sahneye çıktı ve ardından Vanity Fair Oscar’larında fotoğraflar için poz verdi. Parti.

Lizzo ayrıca Ağustos ayında iddiaları “çirkin” olarak nitelendirerek davaya yanıt verdi.

Kısmen “Kurban olarak görülmek için burada değilim, ama aynı zamanda kötü adam olmadığımı da biliyorum” dedi ve şunu ekledi: “Dünyada kadınlar olarak hak ettiğimiz saygıdan daha ciddiye aldığım hiçbir şey yok Her gün bedenimden utanmanın nasıl bir his olduğunu biliyorum ve asla bir çalışanı kilosu yüzünden eleştirmeyeceğim ya da işten çıkarmayacağım, ama bu dünyada yaptığım iyi işin mahvolmasına izin vermeyeceğim. bunun gölgesinde kaldı.”

Salı günü yayınladığı videoda Lizzo, hayranlarına gördüğü “sevgi” için bir kez daha teşekkür etti. “Bu, bildiğinizden çok daha fazlası anlamına geliyor” diye bitirdi.

Kaynak: EW.

Reklam

Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Müzik

30. Yıl Turnesi Kapsamında “Pink Martini Konseri” Ne Zaman – Nerede Gerçekleşecek?

Pink Martini’nin kurucusu Thomas Lauderdale’in, hazırlık çalışmaları 25 yılın üzerinde süren “Thomas Lauderdale Meets The Pilgrims” albümünün ardından, China Forbes da “The Road” albümü ile 17 Mayıs’ta müzikseverlerle buluştu.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

“Sympathique”, “Hang on Little Tomato”, “Hey Eugene!”, “Splendor in the Grass”, “Joy to the World”, “1969”, “A Retrospective”, “Get Happy”, “Dream A Little Dream” “Je Dis Oui” albümleriyle altın ve platin plak kazanan, Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Pink Martini 30.Yıl Turnesi kapsamında Pasion Turca organizasyonu ile 21 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Türkiye’deki hayranları ile buluşmaya hazırlanıyor.

Pink Martini’nin kurucusu Thomas Lauderdale’in, hazırlık çalışmaları 25 yılın üzerinde süren “Thomas Lauderdale Meets The Pilgrims” albümünün ardından, China Forbes da “The Road” albümü ile 17 Mayıs’ta müzikseverlerle buluştu.

20’nin üzerinde farklı dilde şarkılar söyleyen Pink Martini, albümlerinde “Üsküdar’a Gider İken” ve “Aşkım Bahardı” şarkılarına da yer vermişti.

Reklam

Kendilerini “Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirerek modern bir formda sunan müzik arkeologları” olarak tarif eden topluluğun şarkıları, La Casa De Papel’den Desperate Houseviwes’a kadar birçok dizi ve filmde de yer buldu.

Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli şarkıları seslendiren Pink Martini, China Forbes’un sıcak vokali ve Storm Large’ın konuk sanatçı olarak yer alacağı muhteşem bir konser ile 21 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda hayranlarıyla buluşacak.

Medya Sponsoru Karnaval

21 TEMMUZ 2024 – 21.00 – HARBİYE CEMİL TOPUZLU AÇIKHAVA TİYATROSU

Biletler – Biletix www.biletix.com / Passo passo.com.tr / BuBilet bubilet.com.tr / iTicket https://iticket.com.tr/

Reklam

PINK MARTINI Hakkında

“Pink Martini’nin hayatı seven enerjisini ve orijinalliğini sıkıştırabilecek bir kalıp ya da tanım yok…”

Pink Martini 1994 yılında klasik piyano eğitimi alan Harvard mezunu Thomas M. Lauderdale tarafından Portland’da kuruldu. Pink Martini kurulduğu günlerde politik tavrı olan, sivil toplum örgütlerinin yardım ve bilinçlendirme amaçlı organizasyonlarında sahneye çıkan bir orkestra olarak yola çıkmıştı. Thomas M. Lauderdale’in Harvard’dan sınıf arkadaşı China Forbes, orkestraya 1995’te katıldı. The Boston Pops, San Francisco Senfoni Orkestrası, Hollywood Bowl Orkestrası ve Los Angeles Filarmoni orkestrası gibi ünlü orkestralarla zengin bir evrensellik yakalayan Pink Martini daha önceki üç albümüyle 2 milyondan fazla satış rakamına ulaştı.

Pink Martini “Sympathique” adlı ilk albümlerini 1997’de yayınlar yayınlamaz Fransa’nın ünlü Victoires de la Musique ödüllerinde “Yılın Şarkısı” ve “En İyi Yeni Sanatçı” kategorilerinde aday olarak uluslararası bir fenomen haline geldi. 2004, yılında yayınlanan ikinci albümleri “Hang on Little Tomato”, Amazon albüm satışları listesinde 1 numara olmayı başardı. Grubun üçüncü albümleri “Hey Eugene!”, hem Billboard en çok satan albümler listesinde ilk 30’da yer aldı hem de ikinci kez Amazon albüm satış listelerinde 1 numara olmayı başardı. Pink Martini “Splendor in the Grass” albümünü kendi plak şirketleri Heinz Records etiketiyle çıkardı.

Kendilerini “Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirip modern bir formda sunan müzik arkeologları” şeklinde tarif eden topluluğun kurucu üyesi piyanist Thomas M. Lauderdale, “Bir müzik belgeseli hazırlıyor gibiyiz; dünya vatandaşı ve müzik elçileri olarak, her zaman değişik kültürlerin geleneklerini, dillerini, tarihlerini bilmek ve çalışmak zorundayız. ABD’li bir grubuz, ancak zamanımızın büyük bir bölümünü Avrupa’da geçiriyoruz. En büyük amacımız, hangi kültürden olursa olsun, dünya üzerinde çok geniş bir dinleyici kitlesine seslenebilmek” diye ekliyor. Türkiye’deki konserleriyle büyük ilgi gören topluluk Türkiye sevgisini ülkemizdeki turnelerinde çektirdikleri fotoğrafları “Hang on Little Tomato” albümlerinin kartonetine taşıyarak göstermişti. Avrupa’daki ilk performansını Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren Pink Martini özellikle Fransa, İspanya, Portekiz, Belçika, İsviçre, Yunanistan, Lübnan gibi ülkelerde kapalı gişe konserlere imza atıyor. Los Angeles, Oregon, Seattle, New Jersey, San Antonio ve Kansas City senfoni orkestralarıyla birlikte konserler veren topluluk, 2003 yılında Frank Gehry’nin mimari şaheseri Los Angeles Filarmoni’nin yeni evi Walt Disney Konser Salonu’nun açılışını yaptığı gibi 2005’te Türkiye’de de Kuruçeşme Arena’nın açılışını yapmıştı.

Reklam

Televizyonların ünlü dizileri de Pink Martini şarkılarını soundtrack olarak kullanmak için birbirleriyle yarışıyorlar. The West Wing’den Desperate Houseviwes’a kadar Pink Martini’nin şarkıları şimdiye kadar birçok ünlü dizide kullanıldı. 2011 sonbaharında 2 yepyeni albüme imza atan Pink Martini, ilk olarak Saori Yuki ile “1969” albümünü ardından da 17 yıllık hikâyelerini özetledikleri “A Retrospective” albümünü piyasaya çıkardı. Pink Martini’nin efsanevi Japon sanatçı Saori Yuki ile 2007 yılında “Taya Tan” adlı şarkıyı yeniden yorumlamasıyla başlayan ortak hikâyesi, 69 yılının en güzel şarkılarını bir araya getirdikleri sıcacık albümleri “1969”da da sürdü. 1969 albümü “Blue Light Yokohama”, “Yuuzuki”, “Mayonaka no Bossa Nova (Gece Yarısı Bossa Nova’sı)” gibi Japonya’nın en ünlü şarkılarını ve “Yoake no Scat (Yeni Bir Şafak Melodisi)” gibi Saori Yuki’nin en meşhur şarkılarını içeriyor.

Albümde Fransızca, Japonca ve İngilizce 12 şarkı bulunuyor. Jorge Ben’in “Mas Que Nada”, Peter Paul & Mary’nin “Puff, The Magic Dragon” ve Peggy Lee’nin “Is That All There Is” gibi ünlü şarkılarına yepyeni yorumlar getiren albüm, bir Japon efsanesi olan Saori Yuki’yi de Türkiye’deki sevenleri ile buluşturdu. Grup 2011 yılında, “1969” albümü ile aynı anda 17 yıllık kariyerlerini özetledikleri ve 8 yepyeni şarkı ile destekledikleri “en iyiler- best of” çalışması “A Retrospective”i piyasaya çıkardı. 2013 yılında yayınladıkları “Get Happy” albümlerinde “Quizas Quizas Quizas”, “Sway”, “Smile” gibi unutulmaz eserleri yorumlayan grup, Türk sevenlerine de büyük bir sürpriz yaparak albümde “Üsküdar” şarkısına yer verdi.

2012 yılında Belkıs Özener ile “Aşkın Bahardı” şarkısını birlikte yorumlayan Pink Martini, The Von Trapps ile “Dream A Little Dream” albümünü kaydetti. Neşeli Günler filmiyle meşhur olan Captain ve Maria Von Trapp’ın gerçek torunları Sofia, Melanie, Amanda ve August von Trapp’ın da yer aldığı 8. stüdyo albümlerini 2014’te yayınladı. Pink Martini, 2016’nın sonbaharında 8 dilde 15 şarkı içeren “Je Dis Qui” albümünü çıkardı ve Türk hayranları için “Aşkım Bahardı” şarkısını seslendirdi. 2017’de “Sympathique” albümünün 20. yılını içinde Ravel’in ikonik bestesi Bolero’nun da olduğu yeni bir basımla kutlayan grubun kurucusu ve lideri Thomas M. Lauderdale’ın ünlü kabare şarkıcısı Meow Meow ile kaydettiği albümü Hotel Amour 2019 yılının mart ayında dinleyiciyle buluştu.

Pink Martini 2019 yılında Heinz Record etiketiyle şarkıcı, söz yazarı ve gitarist Edna Vazquez ile birlikte Edna’nın orijinal şarkısı “Sola Soy” ve “Quizás, quizás, quizás” gibi unutulmaz klasik İspanyolca repertuvarın da yer aldığı 5 şarkıdan oluşan Besame Mucho EP’sini yayınladı.

Sesini ilk kez 2018’de Pink Martini’nin “Exodus” single’ında duyduğumuz, müzikseverlerin hayranlıkla takip ettiği Jimmie Herrod ile birlikte yine aynı yıl kaydettiği 5 şarkılık EP Tomorrow’u ce fransızca şarkılardan oluşan Non Ouais!’i müzikseverlerle buluşturdu.

Reklam

Pink Martini Portland Oregon’da kaydedilen ilk streaming konserlerini 17 Aralık’ta “Home for Holidays” konseptiyle, 31 Aralık’ta “Good Riddance 2020” konseri ile dijital olarak dinleyicilerine sundu.

Pink Martini’nin kurucusu Thomas Lauderdale’in, hazırlık çalışmaları 25 yılın üzerinde süren “Thomas Lauderdale Meets The Pilgrims” albümünün ardından, China Forbes da “The Road” albümü ile 17 Mayıs’ta müzikseverlerle buluştu.

Devamını Okuyun

Müzik

Hande Yener’in “Dünya Malı Eksi Bir” Filmi İçin Yaptığı Şarkı Yayınlandı – Klip İzleyin

Hande Yener tarafından seslendirilen şarkının klibinde film içinden enstantanelere yer veriliyor. Hande Yener’in özgün tarzıyla ve güçlü sesiyle dile getirdiği şarkı, “dünya malı dünyada kalır” temasını etkileyici bir şekilde yansıtıyor.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Hande Yener tarafından seslendirilen şarkının klibinde film içinden enstantanelere yer veriliyor. Hande Yener’in özgün tarzıyla ve güçlü sesiyle dile getirdiği şarkı, “dünya malı dünyada kalır” temasını etkileyici bir şekilde yansıtıyor.

Devamını Okuyun

Müzik

Hande Yener’den “Dünya Malı Eksi Bir” Filmi İçin Yeni Bir Şarkı Geliyor

Ünlü pop müzik sanatçısı Hande Yener’in, yönetmen Uygur Akkaya önderliğinde çekilen ve başrollerini Berk Hakman, Erkan Köse, Asena Tuğal, Serhat Özcan, Turgay Tanülkü, Altan Erkekli ve Uğur Yücel gibi deneyimli oyuncuların paylaştığı 3 filmlik seriden oluşan “Dünya Malı” filminin ilki “Eksi Bir” için hazırladığı şarkının klibi 17 Mayıs Cuma günü saat 00.00’da izleyicilerle buluşacak.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Ünlü pop müzik sanatçısı Hande Yener’in, yönetmen Uygur Akkaya önderliğinde çekilen ve başrollerini Berk Hakman, Erkan Köse, Asena Tuğal, Serhat Özcan, Turgay Tanülkü, Altan Erkekli ve Uğur Yücel gibi deneyimli oyuncuların paylaştığı 3 filmlik seriden oluşan “Dünya Malı” filminin ilki “Eksi Bir” için hazırladığı şarkının klibi 17 Mayıs Cuma günü saat 00.00’da izleyicilerle buluşacak.

17 Mayıs Cuma günü vizyona girecek olan 3 filmlik seriden oluşan “Dünya Malı” filminin ilki “Eksi Bir”in klibi izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Klip, 17 Mayıs Cuma günü saat 00:00’da yayında olacak.

HANDE YENER’İN EŞSİZ SESİYLE FİLM HİKAYESİ ANLATILIYOR

17 Mayıs Cuma günü vizyona girecek olan 3 filmlik seriden oluşan “Dünya Malı” filminin ilki “Eksi Bir”in heyecanı, şimdiden sinemaseverleri sarmış durumda. Macera, suç, komedi, duygusal ve sıra dışı temalı Dünya Malı Eksi Bir filminin klibi de 17 Mayıs Cuma günü yayında olacak. Hande Yener tarafından seslendirilen şarkının klibinde film içinden enstantanelere yer veriliyor. Hande Yener’in özgün tarzıyla ve güçlü sesiyle dile getirdiği şarkı, “dünya malı dünyada kalır” temasını etkileyici bir şekilde yansıtıyor.

Reklam

Yönetmenliğini Uygur Akkaya’nın üstlendiği ve büyük bir prodüksiyonla hazırlanan film, seyirciyi duygusal ve düşünsel bir yolculuğa çıkaracak. Başrollerde yer alan deneyimli oyuncuların performansları ise filmin başarısını taçlandırıyor.

Devamını Okuyun

Müzik

“Askerin Öyküsü” CRR’ye Geliyor

20. yüzyılın etkili müzik insanlarından besteci, piyanist ve orkestra şefi Igor Stravinski’nin, okunması, oynanması ve dans edilmesi amacıyla bestelediği “Bir Askerin Öyküsü”, 20 Mayıs Pazartesi akşamı, “Askerin Öyküsü” isimli performansla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

20. yüzyılın etkili müzik insanlarından besteci, piyanist ve orkestra şefi Igor Stravinski’nin, okunması, oynanması ve dans edilmesi amacıyla bestelediği “Bir Askerin Öyküsü”, 20 Mayıs Pazartesi akşamı, “Askerin Öyküsü” isimli performansla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen’in anlatıcılığı üstleneceği, keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın solist olarak yer alacağı performansta orkestrayı maestro Hakan Şensoy yönetecek. Askerin Öyküsü’nde ayrıca, MSM oyuncularının metin üzerinden sergileyecekleri MİM gösterisi ve koreografisini Hülya Aksular’ın üstlendiği dans performansı da yer alacak.

Igor Stravinsky’nin bestesi Bir Askerin Öyküsü, Birinci Dünya Savaşı sonrası zorlukları, bir askerin ruhunu ele geçiren şeytan ve bir prensesin hikayesini anlatıyor. Eser, İsviçreli yazar Ferdinand Ramuz’un bir Rus halk masalından ilham alarak yazdığı metne dayanıyor. Stravinsky eseri sadece müzikal bir performans olarak değil, aynı zamanda bir tiyatro ve dans gösterisi olarak da tasarlamış.

    Müjdat Gezen’in sesi ve oyunculuğuyla karakterleri canlandıracağı performansta, Cihat Aşkın kemanıyla askerin ruhunu ve şeytanın hilekarlığını anlatacak.

    Orkesta şefi Hakan Şensoy’un yönetimindeki orkestrada; trompette Timuçin Abacı, kontrbasta Şahin Bahçeban, trombonda Tolga Akkaya, fagotta Sertaç Çevikkol, klarnette Evrim Güvemli, vurmalı çalgılarda Emre Günay yer alacak.

    Reklam

    Askerin Öyküsü biletleri CRR gişesi ve Biletix’te 40-90-120 ve 150 TL olarak satışa sunuldu.

    Devamını Okuyun

    En Çok Okunanlar