Bizimle iletişim kur

Kitap

Düşlediğiniz Ebeveyn Olmak İçin Bir Rehber İstiyorsanız İşte Size Muhteşem Bir Kitap: Özümüzde İyilik Var

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Ebeveynlere uzun zamandır işe yaramayan bir çocuk yetiştirme modeli dayatılıyor. Ödül ve ceza yöntemlerini merkezine yerleştiren bu model, insan yetiştirmeyi değil, davranışları şekillendirmeyi hedefliyor. Oysa odaklanılması gereken asıl şey, davranışların buzdağının sadece görünen kısmı olduğu ve yüzeyin altında çocuğun anlaşılmayı bekleyen tüm iç dünyasının bulunduğu.

Yayımlandığı dönem New York Times’ın çoksatanlar listesinde bir numaraya yerleşen Özümüzde İyilik Var, anne-babaların güven verici, sağlam birer lider olmalarına yardım edecek uygulanabilir stratejilerle, eksiksiz bir ebeveynlik felsefesi sunuyor.

Kardeş rekabeti, ayrılık kaygısı, öfke nöbetleri ve daha fazlası dahil olmak üzere belirli kriz senaryoları için alternatif çözümler sunan Özümüzde İyilik Var, çocuklarını yetiştirmenin yeni bir yolunu arayan ebeveynler için kapsamlı bir kaynak.

Çevirmen: Öykü Toros Irvana

Dağıtım Tarihi: 29.08.2024

Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Kitap

“The School Of Life-Hayat Okulu” Uzmanlarından Çocuklar İçin Duygusal Sağlık Rehberi

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Zorbalık, arkadaşlık, ebeveyn ilişkileri, sorumluluk, öfke, kaygı… Ünlü düşünür Alain de Botton’un kurduğu The School of Life / Hayat Okulu uzmanlarıyla beraber geliştirilen Mutlu, Sağlıklı Zihinler: Çocuklar İçin Duygusal Sağlık Rehberi Mundi etiketiyle raflarda yerini aldı. Eser, gündelik sorunlarla başa çıkabilmeleri için çocuklara yönelik temel bir zihinsel sağlık kaynağı niteliğinde…

Çocukların duygularını tanımaları ve ifade edebilmeleri; ebeveynlerin onları anlayabilmesi, iletişim kurabilmeleri ve sorunlara çözüm bulabilmeleri için elzem. Ancak çocukların dünyasına, yetişkinlerin dünyasından, yetişkinlerin diliyle ulaşmak mümkün değil. Bu yüzden, çocuklarla yetişkinler arasında köprü kurabilecek kitaplara ihtiyacımız var.

Ünlü düşünür Alain de Botton’un kurduğu The School of Life / Hayat Okulu uzmanlarıyla beraber geliştirilen Mutlu, Sağlıklı Zihinler: Çocuklar İçin Duygusal Sağlık Rehberi bu eksikliği gideriyor. Mundi etiketiyle çıkan kitap, hem sorunlarla başa çıkmayı öğrenmesi gereken çocuklara hem de ebeveynlik becerilerini geliştirmesi gereken yetişkinlere yol gösteriyor. Renkli ve resimli çizimleriyle çocukların zorbalıktan karmaşaya, sorumluluktan kaygıya hayatın zorluklarıyla dengeli biçimde başa çıkabilmesi yolunda temel bir zihinsel sağlık rehberi olan eser, çocuklarla yetişkinler arasında köprü kuruyor.

“İlk bakışta çocuklar için yazılmış gibi dursa da, aslında ebeveynlerin okuması ve çocukları sorunlarla karşılaştığında onlara nasıl eşlik edeceklerini öğrenebilmeleri için yazılmış, pratik bilgilerle dolu, güvenilir bir kaynak. Ayrıca, ebeveynler ihtiyaç duyulduğunda gerekli bölümleri çocuklarıyla birlikte okuyabilir, böylece çocuklarına yaşadıklarını anlatabilmeleri için uygun ortamı hazırlayabilirler.”

Devamını Okuyun

Kitap

İthaki Yayınları’ndan “Adresinde Bulunamadı” Çok Yakında Seçkin Kitapçılarda

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Üç yıl, yedi ay, iki gün sonra göndericisine geri dönen bir mektup…
İmkânsız bir aşka sımsıkı sarılarak sahibini soluk soluğa, ülke ülke,
şehir şehir arayan bir sürgünün kederli serüveni… Çağdaş insanın yabancılığı, yalnızlığı ve korkuları üstüne yazılmış kendine özgü, görkemli bir göç hikâyesi…

Mehmet Bilal Dede’nin Adresinde Bulunamadı adlı ikinci romanı, cesur izleği, yalın dili ve çarpıcı kurgusuyla bir kez daha okurun karşısında.

“İnsanın bir yerden bir yere sürüklenmesi, bozulması, parçalanması ne kolaydı. Kendini açık denizde çırılçıplak, gözlüksüz, paletsiz hissetti bir an. Sonra hâlâ toprağa bastığını, adım atabildiğini fark etti. Varsın elinde harita, pusula olmasındı, elinden tutacak kimse olmadan yürüyor, ilerliyordu. Bu yeterdi yeni bir başlangıç için…”

Dağıtım Tarihleri: 05.09.2024

Devamını Okuyun

Kitap

Bir Gizem Romanı “Hatırlayış” Raflardaki Yerini Aldı

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

19. Yüzyıl polisiye edebiyatının önemli isimlerinden ve sıklıkla Wilkie Collins’le karşılaştırılan Hugh Conway’in en ünlü eseri Hatırlayış 1883’te yayımlandığında 350 bin kopyadan fazla satarak büyük bir başarı elde etti ve ertesi yıl tiyatroya uyarlandı. Tecrübeli dedektifler yerine sıradan insanların cinayeti açıklığa kavuşturdukları eserlerin ilk örneklerinden olan Hatırlayış aynı zamanda romantik bir polisiye.

Gilbert Vaughan kör bir adamdır ve bir akşam arkadaşının evi yerine yanlış bir eve girer. Evin içinden gelen çığlıklar ve gürültülerden sonra evden kaçmak isterken kıskıvrak yakalanır ama kör olduğunu anlayan katiller adamın gitmesine izin verirler. Yıllar sonra görme yetisini kazandığında bir kadınla tanışıp ona âşık olan Gilbert, kadının o melun geceyle çok acı bir bağlantısı olduğunu öğrenecek ve cinayetin ardındaki sırrı açığa çıkarmak için kolları sıvayacaktır.

“Heyecan verici bir gizem romanı. Kahramanın kör olması fikri çok zekice. Başından sonuna kadar insanın ilgisini canlı tutuyor.” – OSCAR WILDE

Çevirmen: Leyla Esen

Dağıtım Tarihi 29.08.2024

Devamını Okuyun

Kitap

Mehmet Bilal Dede’nin “Üçüncü Tekil Şahıs” Kitabı Nasıl Bir Kitap?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Beyoğlu’nun hem albenili hem boz bulanık arka sokakları, ışıksız manzaraları, “rengâhenk” geceleri… Ve sonradan dahil olduğu bu kalabalık hayatta aşkı acı bir şekilde tadan Erhan’ın serüveni… Belki de asıl anlatılan sersemletici bir aşk öyküsü aracılığıyla “üçüncü tekil” olmanın kendi içine hapis yalnızlığı…

Mehmet Bilal Dede’nin ilk romanı yıllar sonra tekrar okurla buluşuyor.
Üçüncü Tekil Şahıs çağdaş edebiyatımıza tutkulu bir armağan.

Kitaptan: Üçüncü şahıs olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyordu Erhan. Nerede duracağını, nerede susacağını, nerede müdahale edeceğini ve müdahalelerinin dozunu. Kendisi için asla kuramadığı iletişim ağlarını, entrika ve oyunları, pembe yalanları… Buna karşılık bir ilişkideki iki taraftan biri olmayı hiçbir zaman bilmedi. Çünkü kimsenin sevgilisi, gözbebeği ve canının içi olmamıştı. Hep üçüncü şahıstı, ‘o’ydu, öteki, diğeri, bir sonraki, yedek…

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar