Bizimle iletişim kur

Sanat

34. Akbank Caz Festivali 30 Eylül 2024 Haftası Festival Programı

Türkiye’nin en uzun soluklu ve Avrupa’nın en prestijli caz festivallerinden Akbank Caz Festivali, Müze Gazhane’de Kenan Doğulu’nun klasik parçalarının caz düzenlemelerinin ve yeni caz albümünden parçaları seslendirdiği konseri ile başladı. 15.000 kişinin katıldığı konser, caz tutkunlarının ve Kenan Doğulu hayranlarının yoğun ilgisiyle şehri cazın etkisine aldı.

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Sanatın ve sanatçının daimî destekçisi Akbank’ın uzun soluklu kültür-sanat etkinliklerinden 34. Akbank Caz Festivali, Müze Gazhane’de, Kenan Doğulu’nun klasik parçalarının caz düzenlemelerinin yanı sıra, ‘İhtimaller 2 – Konular Var’ isimli yeni caz albümünden parçaları seslendirdiği konserle başladı. Müzisyene Ozan Musluoğlu, Ercüment Orkut, Bulut Gülen, Şenova Ülker, Mehmet İkiz, Ferit Odman ve Batu Şallıel’in eşlik ettiği konser, büyük ilgi gördü. “Akbank Caz Festivali sayesinde mahallenize geldik çok mutluyum” diyerek seyircileri selamlayan Kenan Doğulu’nun geceye ithafen yaptığı “Müze Cazhane” şakası, sevenlerini dakikalarca güldürdü.

Kalabalık bir seyirci kitlesiyle muhteşem bir açılış yapan 34. Akbank Caz Festivali, ertesi gün Bant Mag. Havuz – Bina’da fugamundi tarafından yürütülen Caz Dinleme Kulübü ile devam etti. Bu özel oturumun konuğu müzisyen, yapımcı ve enstrüman tasarımcısı Berke Can Özcan oldu. Aynı gün Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde Ayşe Tütüncü “Şarkı Projesi” ile sahne aldı. Konserde Tütüncü’ye nefesliler ve geri vokalde Ezgi Daloğlu, kontrbasta Baran Say ve davulda Nihal Saruhanlı eşlik etti. Yine aynı gün, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde yeni nesil cazın heyecan uyandıran iki vokalisti Güneş Cengiz ve Adar Geçimli sahne aldı. Ayrıca Sakıp Sabancı Müzesi’nde arp sanatçısı Meriç Dönük de performans sergiledi. Dönük, müziği türlere ayırmaksızın yaşam döngüsünün ahengi olarak hissederek, enstrümanının kendine has olanaklarını yansıttı. 

Organizasyonu ve içerik planlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 13 Ekim’e kadar sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sunacak olan festivalin 30 Eylül haftası programı ise şöyle:

34. Akbank Caz Festivali 30 Eylül 2024 Haftası Festival Programı

Daniel Hersog Quartet

1 Ekim 2024 // Akbank Sanat

Kanadalı caz trompetçisi, besteci, eğitmen ve orkestra lideri Daniel Hersog, 2020’de Jazz Times Magazine’in En İyi Besteci oylamasının kazananı olmuştu. Tenor saksafonda Noah Preminger ve piyanoda Frank Carlberg’in eşliğiyle kaydettiği ilk albümü Night Devoid of Stars ile övgüler toplayan müzisyen, 17 kişilik Daniel Hersog Jazz Orchestra’nın ikinci albümü Open Spaces – Folk Songs Reimagined’i 2023’te yayımladı. Jazz Times’ın albüm hakkında kaleme aldığı değerlendirme, Kanadalı müzisyenin besteciliğinin efsanelerle kıyaslanmaya başlandığının kanıtı aynı zamanda: “Daniel Hersog, orkestrası için ifadeli şeyler yazabilme yetisine sahip. Gil Evans gibi büyük caz bestecilerinin soyundan geldiğine şüphe yok. Harika bir yetenek ve etkileyici bir albüm.” Daniel Hersog Quartet, 34. Akbank Caz Festivali’nin konuğu olarak 1 Ekim’de Akbank Sanat sahnesinde olacak.

Daniel Hersog: Trompet, flugelhorn

Frank Carlberg: Piyano

Markus Schieferdecker: Bas

Silvio Morger: Davul 

Tophane Noise Band featuring Berke Can Özcan & Rana Uludağ
 1 Ekim 2024 // Alan Kadıköy

Tophane Noise Band özünde Tophane’nin ve şehirlerin atıklarından beslenir. Gerek bulduğu, gerekse yılmadan depoladığı malzemeler, temel besin ve ilham kaynağıdır. Gürültüyle sessizlik arasına gerilmiş bir ipin üzerinde yürümek en sevdiği şeylerdendir, düşecek olursa bile moralini bozmaz ve düşüşün sesini dinler ve taklit eder. Ses çıkarmak için tasarlanmış onlarca objeyle yüklü bir kamyonun korna çalarak bir müzik okulunun önünden son sürat geçmesi gürültü sayılır mı? Sonuçta sessizliğe kıyasla her şey gürültüdür. 34. Akbank Caz Festivali kapsamında 1 Ekim akşamı Alan Kadıköy’de gerçekleşecek konserde ekibe müzisyen, performans sanatçısı, yapımcı, besteci, enstrüman yapımcısı Berke Can Özcan ile Palmiyeler davulcusu Rana Uludağ eşlik edecek.

Berke Can Özcan: Davul, elektronikler

Rana Uludağ: Davul, elektronikler

Tophane Noise Band: Ritim, ses

Vega Trails

2 Ekim 2024 // Akbank Sanat

Portico Quartet’in kurucusu, basçı ve besteci Milo Fitzpatrick ile Mammal Hands ve Sunda Arc gruplarıyla tanınan saksafoncu Jordan Smart’ın güç birliğinden oluşan Vega Trails, temelleri pandemi döneminde atılmış yeni bir proje. Fitzpatrick’in, Charlie Haden’ın düet albümü Closeness’ı dinlemesinin ardından bir duo kurmaya karar vermesi, canlı performanslarından çok etkilendiği Smart’ın kapısını çalmasına yol açmış. Tremors in the Static adlı ilk albümünü Gondwana Records etiketiyle Mayıs 2022’de yayımlayan ikili, çeşitlenen ses paletiyle farklı duygu durumlarını melodilere döküyor. İki açık fikirli ve iletişime açık müzik insanını ilk kez bir araya getiren Vega Trails, kompozisyonlarıyla dolambaçlı hikâyeler anlatıyor. Yeni nesil cazın heyecan uyandıran iki temsilcisinin ortaklığı, 2 Ekim akşamı Akbank Sanat sahnesinde olacak.

Jordan Smart: Saksafon, bariton saksafon, klarnet

Milo Fitzpatrick: Kontrbas

Isaiah Collier & The Chosen Few 

2 Ekim 2024 // Babylon 

25 yaşındaki Isaiah Collier, kelimenin tam anlamıyla bir virtüöz. 11 yaşında saksafon çalmaya başlayan müzisyen, sezgisel becerileriyle dikkatleri hızlıca üzerine çekmişti. Orkestrası The Chosen Few ile hem sahnede hem stüdyoda sürükleyici diyaloglar yaratarak dünya çapında büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Diyalog konusuna önem veren sanatçı, bunun altını; sahnedeyken kendini duymadığını, yalnızca ona eşlik eden müzisyenlere ve onların hikâyelerine dikkat kesildiğini anlatarak çiziyor. Collier, 2018’den bu yana; beşinci albümü The Almighty’yi Division 81 Records etiketiyle geçtiğimiz nisan ayında yayımladı. Bu koleksiyonda aynı zamanda uzun yıllar kendisine rehberlik etmiş Chicago sahnesinin yaşayan efsanesi Ari Brown ile bir düet de yer almakta. Bestelerinde gündelik hayatın derinlerinde kalan kimi ilkeler üzerine düşündürmek için müziği kullanan Isaiah Collier, grubu The Chosen Few ile 2 Ekim akşamı Babylon sahnesinde olacak.

Isaiah Collier: Saksafon

Ashley Henry: Piyano

Micah Collier: Bas

James Mtume Russel Sims: Davul

EABS, Öncesi: LoftCaz Session

3 Ekim 2024 // Frankhan

Polonya’nın Wroclaw şehrinde 2012’de kurulan EABS, temelleri artık aktif olmayan Puzzle isimli kulüpte Electro-Acoustic Beat Sessions adıyla atılmış çok yönlü bir caz kolektifi. Diskografisinde Krzysztof Komeda ve Sun Ra gibi ikonik isimlere saygı duruşu olarak hayat bulmuş albümlerin yanı sıra Tenderlonious, Ben Lamar Gay, Jaubi, Jeru The Damaja gibi dünya haritasının farklı uçlarından müzisyen ve gruplarla yapılmış iş birlikleri de yer alan EABS, “yapıbozumdan yeniden yapılanma” konseptiyle daimi bir üretim hâlinde. Pakistanlı grup Jaubi ile kaydettikleri In Search of a Better Tomorrow albümüyle The Guardian’ın 2023’ün En İyi Küresel Albümleri listesine adını yazdıran EABS, geçtiğimiz mayıs ayında Astigmatic Records etiketiyle altı parçadan oluşan Reflections of Purple Sun albümünü yayımladı. Caz geleneklerini modern yaklaşımlarla buluşturarak orijinal bir tını yaratan EABS, 3 Ekim akşamı Frankhan’da. Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun değerli iş birliği ile gerçekleşecek gecenin açılışını, LoftCaz yazarlarından Eray Düzgünsoy ve Atilla Ayginin’in cazın yeni ve sıradışı örneklerine yer vereceği seti yapacak. 

Marek Pędziwiatr: Piyano, synth, vokal 

Paweł Stachowiak: Bas 

Jakub Kurek: Trompet 

Olaf Węgier: Tenor saksafon 

Marcin Rak: Davul

Caz Kulüpleri Gecesi

Barış Arslan “Zenith”
 3 Ekim 2024 // Nardis 

İstanbul doğumlu Barış Arslan, 11 yaşında klasik gitar çalmaya başladı. Bir süre klasik repertuar; sonra da müzik teorisi üzerine çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların devam ettiği sırada bir yandan hukuk fakültesine girip bir yandan da farklı gruplarla caz çalmaya, çeşitli kulüp ve festivallerde sahne almaya devam etti. 25 yaşında ABD’li gitarist Dave Allen ile yolları kesişti ve iki yıl boyunca kendisiyle birlikte çalışma şansı yakaladı. Özellikle caz müziğinin temel bir unsuru olan doğaçlamada, farklı ritmik yaklaşımları kendi çalış stiline uyarlamaya yoğunlaştı. Bugüne kadar Will Brahm ve Tom Ollendorff gibi müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşan Barış Arslan, son olarak 2024 yılında Efe Oğur, Apostolos Sideris ve Tamer Temel eşliğinde; kendi bestelerinden oluşan Zenith adlı albümünü yayımladı. Barış Arslan ve orkestrası, Zenith parçalarını çalacağı performansıyla 34. Akbank Caz Festivali kapsamında 3 Ekim’de Nardis Caz Kulübü sahnesinde.

Barış Arslan: Gitar

Adem Gülşen: Piyano

Tamer Temel: Saksafon

Apostolos Sideris: Bas

Mehmet Ali Şimaylı: Davul

İstanbul West Side Collective

3 Ekim 2024 // Bova 

2019 yılında farklı geçmişlere sahip müzisyenlerin bir araya gelmesiyle kurulan ve büyütülen bir müzik kolektifi ya da başka bir deyişle, İstanbul’un batı yakasından genç ruhlu bir caz kalabalığı. Çeşitli caz formlarının yanı sıra funk, Türk halk müziği, psikedelia, afrobeat, ethio-jazz ve serbest doğaçlama unsurlarından ilham alan ekip, kapsayıcı bir stil yakalamayı amaçlıyor. 2022 yılında İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Genç Caz yarışmasını kazanan İstanbul West Side Collective, yedi şarkılık ilk albümü Collection I ile keskin çizgilerin bulanıklaştığı, eklektik bir müzikal yelpaze yarattı. Şu sıralar yeni albümler üzerine çalışmalarını sürdüren ekip, 3 Ekim akşamı Bova sahnesinde vereceği konserle 34. Akbank Caz Festivali’ne konuk olacak.

Ural Durak: Vokal, perküsyon 

Utku Gürler: Trompet

Ali Ramiz Barut: Tenor saksafon

Kemal Ergün: Tenor saksafon

Sinan Cem Yücel: Piyano, flüt

Berke Can Agagündüz: Gitar

Doğukan Abuhanoğlu: Bas

Fırat Balkaya: Davul

İpek Göztepe – Betty Carter Songbook

3 Ekim 2024 // Pera 77

İstanbul doğumlu müzisyen İpek Göztepe, geçtiğimiz yıllarda Nardis Genç Caz Vokal ve İstanbul Caz Festivali’nin düzenlediği Genç Caz yarışmalarında elde ettiği derecelerle adından söz ettirmişti. Avusturya’nın Graz şehrinde caz vokal eğitimini 2024 yılında tamamlayan İpek Göztepe, dünyanın en prestijli caz yayınlarının başında gelen Downbeat’in geleneksel Öğrenci Müzik Ödülleri’nde (SMA) “Sıra Dışı Performans” kategorisinde ödüle layık görüldü. 34. Akbank Caz Festivali kapsamında en büyük ilham kaynaklarından biri olan Betty Carter’ın dünyasını keşfe çıkacak müzisyene; trompette Kaan Karadavut, saksafonda Barış Ertürk, piyanoda Selen Gülün, kontrbasta Anıl Deniz ve davulda Simon Shiriaev’den oluşan ekibi eşlik edecek. Konserde Carter’ın orijinal bestelerinin yanı sıra Inside Betty Carter ve The Modern Sound of Betty Carter gibi kült albümlerde yorumladığı standartlar da seslendirilecek.

İpek Göztepe: Vokal

Kaan Karadavut: Trompet

Barış Ertürk: Tenor saksafon

Selen Gülün: Piyano

Anıl Deniz: Kontrbas

Simon Shiriaev: Davul

Tomas Fujiwara 7 Poets Trio 

3 Ekim 2024 // Akbank Sanat 

Aralarında Anthony Braxton, Matana Roberts, Mary Halvorson gibi isimlerin olduğu pek çok müzisyenle çalışmış olan davulcu Tomas Fujiwara, 7 Poets Trio’ya Nisan 2018’de John Zorn’un New York’taki meşhur mekanı The Stone’daki residency programında hayat verdi. Patricia Brennan ve Tomeka Reid ile kurduğu üçlüsü, hiç birlikte çalmamış iki müzisyeni bir araya getirip ayrıksı müzikal kimlikler ile yeni kombinasyon yaratma motivasyonuyla kuruldu. Grupla aynı ismi taşıyan ilk albüm 2019’da altı parçalık ikinci albüm Pith ise 2023’te yayımlandı. 7 Poets Trio’nun ilk performansları sonrası All About Jazz’da yayımlanan değerlendirmede şu yorum yapılmıştı: “Fujiwara’nın müziğinin çoğu önceden iyi kurgulanmış gibi duyulsa da bu oda cazı, modern klasik kompozisyon ve doğaçlamanın bir karışımı. Her üç müzisyen de kendini duyarlı bir grup bilinci oluşturmaya adayarak büyük bir başarı elde ediyor.” Tomas Fujiwara 7 Poets Trio, 3 Ekim’de Akbank Sanat’ta.

Tomas Fujiwara: Davul

Tomeka Reid: Çello

Patricia Brennan: Vibrafon

Dave Okumu & 7 Generations

4 Ekim 2024 // Babylon

“İnsanlarla nasıl bağlar kurabileceğimi, nasıl iletişime geçebileceğimi öğrenmek istiyorum çünkü hayat bundan ibaret.” 2010’larda The Invisible grubuyla spot ışıklarını üzerine çeken Kenya asıllı İngiltere’de yerleşik müzisyen Dave Okumu, üretme motivasyonunu bu cümleyle tanımlıyor. Sekiz kardeşin en küçüğü olarak müzikle iç içe bir evde büyüyen Okumu, şarkılarıyla da geleneklerini ve köklerini yaşatmayı arzuluyor. Nitekim dünya çapında büyük yankı uyandıran son albümü I Came From Love; kendisinin, başkalarının, müzikal soy ağacının önceki ve sonraki jenerasyonlarını temsil etmesi amacıyla Dave Okumu & The 7 Generations adıyla yayımlandı. Bu nesiller arası deneyim; kahramanı Grace Jones’un yanı sıra Kwabs, Wesley Joseph, Robert Stillman ve Anthony Joseph gibi konukların katkılarını da içeriyor. Dave Okumu & 7 Generations, 4 Ekim akşamı Babylon sahnesinde olacak.

David Okumu: Vokal, gitar

Anthonia Edwards: Vokal

Nicholas Ramm: Klavye, synth

Yves Fernandez: Bas

Daniel See: Davul

Asena Akan Contempo “AŞIK”

4 Ekim 2024 // Akbank Sanat

Müzisyen, besteci, söz yazarı Asena Akan, 5 yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda klasik keman ile başladığı müzik eğitimine, İstanbul Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı Opera Bölümü’nde devam ederek 1998 yılında mezun oldu. Sonrasındaki caz vokal ve teori çalışmalarının yanı sıra bas gitar ve piyano da çalan Akan; geride kalan on yılda söz ve müzikleri kendisine ait pek çok albüm ve single yayımladı. CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çeken proje albümü Duy Sesimi’yi 2023’te yayımlayan müzisyen; bir yandan farklı çeşitlilikte birey ve gruplarla müziğin iyileştirici ve dönüştürücü gücünden faydalandığı çalışmalar yapıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin Müzikle Terapi Eğitim Programı koordinatörlüğünü de sürdüren Asena Akan, 34. Akbank Caz Festivali’nde, 4 Ekim Cuma akşamı Akbank Sanat’ta sahne alacak.

Asena Akan: Vokal, perdesiz bas

Barış Güvenenler: Çello

Barış Ünal: Klasik gitar

Tanju Eren: Elektro Gitar

İmer Demirer: Trompet

Uğur Erdoğan: Vokal

Blue Lab Beats 

5 Ekim 2024 // Babylon

Prodüktör NK-OK ve multi-enstrümanist Mr DM’in jazztronica ortaklığı Blue Lab Beats, 2020’den bu yana köklü Blue Note Records ailesinin bir parçası. Angelique Kidjo’nun Mother Nature (2021) albümünde prodüksiyonunu üstlendikleri “Fired Up” parçasıyla Grammy Ödülü kazanan ikili, müziklerinin tarifini şöyle veriyor: “İlham havuzumuzda caz, hip hop, soul, funk, R&B gibi türler var. Hepsini karıştırdığınız zaman Blue Lab Beats’in sound’unu elde ediyorsunuz!” Grubun şimdiye kadarki en tutkulu işi olarak tanımlanan Blue Eclipse  adlı dördüncü albümü 2024’ün bahar aylarında yayımlandı. 12 parçalık akışta Kojey Radical, Amber Navran, Farah Audhali, Poppy Daniels gibi isimlerle düetlere yer verdikleri albümün turne rotasına İstanbul’u da ekleyen NK-OK ve Mr DM, 5 Ekim akşamı Babylon’da vereceği konserle 34. Akbank Caz Festivali’ne konuk olacak.

Özgür Caz

5 Ekim 2024 // Akbank Sanat

Free jazz, Amerikan yakın tarihini derinden etkileyen Afro-Amerikan toplumunun özgürlük ve adalet arayışının bir parçası olarak ortaya çıkmış ve müzikal anlamda cazın kısıtlayıcı sınırlarını esneterek ve kimi zaman silerek günümüze kadar gelmiştir. Özgür olmanın sadece bir isim ve kimlikle olmayacağını haykıran Afro-Amerikalılar gibi; caz müzisyenleri de tam ve sonsuz özgürlük için tempo, ton, kord gibi sınırlayıcı kavramlara bir nevi savaş açmışlardır. LaflıJazzprogramının yapımcılarından ve LoftCaz Gazetesi yazarlarından Atilla Ayginin, Lale Plak son sahibi ve caz programcısı Hakan Atala ile müzisyen, besteci ve akademisyen Şevket Akıncı’nın panelist olarak katılacağı bu söyleşide; free jazz tarihine göz atarken onun Amerikan tarihindeki sosyopolitik etkilerinin anlatılacağı ve efsane kayıtlarından örnekler dinleyeceğiz. 5 Ekim’de Akbank Sanat’ta gerçekleşecek söyleşinin moderatörü ise Hakan Rauf Tüfekçi. 

Moderatör: Hakan Rauf Tüfekçi

Panelistler: Şevket Akıncı, Hakan Atala, Atilla Ayginin

TÖZ & Hezarfen Ensemble “Töz II”

5 Ekim 2024 // Arter

Tamer Temel, Ercüment Orkut ve Cem Aksel’den oluşan TÖZ Trio, ilk albümünü 2018’de yayımlamıştı. Sonrasında kolektif üretimi önceliklendirerek çıktıkları yeni yolculukları, çağdaş müziğin üretken topluluğu Hezarfen Ensemble ile bir müzikal birlikteliğe evrildi. Üçlünün alışkın olduğumuz mükemmel dinamiğini Hezarfen Ensemble’ın geniş renk yelpazesiyle buluşturduğu Töz II albümü, caz ve klasik müzik unsurlarını bir araya getiriyor. Ulrich Mertin ve Michael Ellison’ın 2010’da Türkiye’de hayata geçirdiği Hezarfen Ensemble, kültürlerarası alışverişi çoğaltan sanatsal projeler ile çeşitli kültürel ve geleneksel kavramlara yöneliyor. Topluluk, uluslararası üne sahip şeflerle iş birliğiyle düzenlediği atölyeler aracılığıyla yeni nesil müzisyenlere yol gösterici olma misyonunu da üstleniyor. TÖZ & Hezarfen Ensemble, “Töz II” ile 34. Akbank Caz Festivali kapsamında 5 Ekim’de Arter sahnesinde.

Tamer Temel: Tenor ve soprano saksafon

Ercüment Orkut: Piyano

Cem Aksel: Davul

Hezarfen Ensemble

İmge Tilif: Keman

Ulrich Mertin: Viyola 

Mehmet Gökhan Bağcı: Çello

Kıvanç Fındıklı: Klarnet

Berke Hitay: Fagot

Amy Salsgiver: Perküsyon, marimba

Klasikten Caza
 
6 Ekim 2024 // Arter

Türkiye’de caz müziğinin tanıtılması ve sevilmesine büyük katkıda bulunan radyo program yapımcısı ve caz yazarı Hülya Tunçağ’ın moderatörlüğünü üstleneceği bu söyleşi, klasik müzik ve cazın kesişen serüvenine kapsamlı bir bakış atacak. 6 Ekim’de Arter’de, uluslararası sahnede üretimlerini sürdüren viyolonsel sanatçısı Sedef Erçetin Atala ile müzik-kimlik-politika ilişkilerine odaklı pek çok yayında da görevler alan besteci ve müzikolog Prof. Dr. Alper Maral katılımıyla gerçekleşecek söyleşiyi Tunçağ şu sözlerle anlatıyor: “Klasik müzikle cazın ilişkisi 1930’lu yıllara dek uzanır. Aslında klasikle caz besteleme ve yorumlama açısından iki farklı sanat… Bu nedenle iyi eğitim görmüş ya da virtüoz düzeyindeki bazı caz müzisyenleri, klasik müzik çalmaya heves etmişler ve başarılı olmuşlardır. Benny Goodman, Art Tatum, Bill Evans, Keith Jarrett, Brad Mehldau akla hemen gelen isimlerden birkaçı. Aynısı karşısı için de geçerli: Caz müziğinin geç de olsa sanat değerini kabul eden Andre Previn, Katia Lebeque, Nigel Kennedy, Emmanuel Pahud gibi bazı besteci ve yorumcular, doğaçlamaya dayanan bu müziği çalmayı denemişlerdir. Söyleşimizde caz müziğine onların açısından bakacağız. Klasik ile cazın günümüzdeki ilişkisini artı ve eksileriyle masaya yatıracağız.”

Moderatör: Hülya Tunçağ

Panelistler: Sedef Erçetin Atala, Prof. Dr Alper Maral 

Selût & Tuğçe Şenoğul
 6 Ekim 2024 // The Circle
 

6 Ekim Pazar günü The Circle’da gerçekleşecek bu özel performansta; Tuğçe Şenoğul’un güçlü ve duygusal caz vokalleri, Selût’ün derin ve zengin müzikal dokularıyla birleşecek. İkilinin, büyük beğeni toplayan ortaklığı “Dünyanın Kalanı”nı da sahneye taşıyacağı performansta; büyülü bir atmosfere ve sınırları aşan bir deneyime davetlisiniz. Müzisyen ve illüstratör kimlikleriyle çok yönlü bir sanatçı olan Selût’un deneysel müziğinde; ambient, akustik, caz ve küresel müzik unsurları, güçlü solo vokalleriyle birleşiyor. Müzikal performanslarını, Cosmicnutz adıyla ürettiği görsel eserlerine özgün dinletiler olarak tanımlayan Selût, iki disiplinde de sınırları zorlayan yenilikçi bir yaklaşım sergilemekte. İstanbullu besteci, şarkıcı ve söz yazarı ve bağımsız bir sanatçı Tuğçe Şenoğul’un, Kahinar ve Seni Görmem İmkansız isimli gruplarının ardından yöneldiği solo kariyerindeki üretimleri; kendi deyimiyle sevdiği, ilgisini çeken çok farklı türlerin kendi dünyasıyla buluşmuş hâli. Şenoğul, müziğinin yanı sıra sahne kostümleri ve canlı performansa karşı deneysel yaklaşımıyla da ilham verici işler ortaya koymaya devam ediyor. 

Selût: Vokal, akustik gitar

Tuğçe Şenoğul: Vokal

Zafer Sernikli: Klavye

Caz Ağı Paneli: Akademiden Sahneye

6 Ekim 2024 // Akbank Sanat 

Usta-çırak ilişkisi kuşaklar arası eğitimde ne derece önemli? Yurt dışı eğitimleri ve Türkiye caz sahnesiyle ilişkisi hayatımıza nasıl yansıyor? Caz Ağı Derneği, caz ve doğaçlama müziği eğitiminde akademi ve sahne odağını; akademiden, sahneden ve müzik sektörünün içinden gelen konuklar ile incelemek üzere, sizi Akademiden Sahneye paneline davet ediyor. Moderatörlüğünü Yeşim Pekiner’in üstleneceği söyleşi Ercüment Orkut, Ece Göksu ve Mehmet Ali Şimayli’nin katılımıyla, 34. Akbank Caz Festivali kapsamında 6 Ekim 2024 saat 13:00’te Akbank Sanat’ta gerçekleşecek.

Moderatör: Yeşim Pekiner 

Panelistler: Ercüment Orkut, Ece Göksu, Mehmet Ali Şimayli 


 
 www.akbanksanat.com

Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Sanat

Atatürk Kültür Merkezi’nde, (AKM) Haftanın Etkinlik Programı | Bilet Al (7 Ekim – 13 Ekim 2024)

Türkiye’nin en yeni ve benzersiz sahne teknolojisine sahip Atatürk Kültür Merkezi’nde, (AKM) Ekim ayında sanatseverleri sanat dolu bir hafta bekliyor. AKM, Dünyaca ünlü sergilere ve birbirinden özel sahne performanslarına ev sahipliği yapıyor.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

ANADOLU ATEŞİ 

Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihini sahneye taşıyan Anadolu Ateşi, farklı yörelerden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün prodüksiyonu ile AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Anadolu Ateşi, 8 Ekim saat 20.00’de AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda izleyicilere görsel bir şölen yaşatacak. 

Anadolu Ateşi; 8 Ekim Saat 20.30’da Türk Telekom Opera Salonu’nda.

BİZİM RENKLERİMİZ – DEVLET HALK DANSLARI TOPLULUĞU 

Devlet Halk Dansları Topluluğu, “Bizim Renklerimiz” adlı halk dansları gösterisini, 8 Ekim günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda sahneleyecek. Sanat yönetmenliğini V. Yıldız Çankaya’nın üstlendiği etkinlikte orkestra eşliğinde; sıla hasreti, aşkın yüceliği ve sevinçler türkülerle dile gelecek. Etkinlikte, Anadolu’nun farklı yörelerine ait halk danslarının en seçkin örnekleri sahnelenecek. 

Bizim Renklerimiz; 8 Ekim Saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonu’nda.

CARMINA BURANA – İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Bayern Kütüphanesi’nde bulunan 11, 12 ve 13. yüzyıldan kalan metinlerden esinlenerek Carl Orff tarafından bestelenen Carmina Burana’yı; 9 ve 10 Ekim tarihlerinde saat 20.00’de Türk Telekom Opera Salonu’nda 250 kişilik dev kadrosuyla bir kez daha sahneleyecek. Carmina Burana Latince metinlerle doğayı ve aşkı anlatırken, Ortaçağ Avrupa’sının kültürel ve sosyal yaşamını yansıtıyor. AKM’nin görkemli atmosferinde seyirciyle buluşacak eser, döner sahne ve sahne içindeki dinamik geçişlerle dolu bir seyir sunacak. İzleyiciler, sofito boruları sayesinde sahnedeki dekorların adeta dans ettiğine tanıklık edecek. Her bir parça, zaman kodlarıyla senkronize edilerek izleyicilere görsel bir şölen yaşatacak. 

Carmina Burana; 9 Ekim – 10 Ekim Saat 20.00’de Türk Telekom Opera Salonu’nda.

AHUDUDU 

Tiyatro tarihinin en çok sahnelenen komedilerinden biri olan “Ahududu”, 10 Ekim saat 20:00’de AKM Tiyatro Salonu’nda izleyiciyle buluşuyor. Joseph Kesselring’in yazdığı, Nedim Saban’ın uyarlayıp yönettiği bu eğlenceli oyun, daha önce Cary Grant’ın başrolünde yer aldığı “Arsenic and Old Lace” adıyla beyazperdeye de uyarlandı. Bu yeni versiyonda ise Suna Keskin ve Melek Baykal gibi önemli oyuncular başrolde yer alıyor. Melek Baykal’ın uzun bir aranın ardından sahneye dönüş yaptığı oyunda, yönetmen Nedim Saban da “deli” karakterini oynuyor. Kadroda ayrıca Cem Güler, Bülent Seyran, Birol Engeler, Murat Turhan, Özgür Yetkinoğlu ve Müge Kement gibi isimler yer alıyor.

Ahududu; 10 Ekim Saat 20.30’da AKM Tiyatro Salonu’nda.


 ASİTANE MEŞKLERİ – İSTANBUL MEYDAN MEŞKLERİ TOPLULUĞU 


 M. Fatih Çıtlak’ın anlatımıyla İstanbul Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından Osmanlı edebiyatının önemli bir parçası olarak kabul edilen “Asitane Meşkleri” dinletisi 11 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda izleyiciler ile buluşacak. Medeniyetimizde, talebenin hocasından öğrendiği musiki eserini okumasına “meşk etme” tabiri kullanılırken, Türk musikisinde meşk usulü ise tarih boyunca saraylarda, görkemli konaklarda, camilerde ve tekkelerde uygulanmış ve mekâna, üsluba göre farklı tarzları beraberinde getirmiştir. 

Asitane Meşkleri; 11 Ekim Saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonu’nda.

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ – SEZON AÇILIŞ KONSERİ

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 80. sezon açılış konserini 11 Ekim’de Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirecek. Ünlü şef Alexander Rahbari’nin yöneteceği konserde, piyanist Gülsin Onay, Tchaikovsky’nin Piyano Konçertosu No:1 Si Bemol Major Op.23’ü seslendirecek. İkinci yarıda ise Tchaikovsky’nin Senfoni No:5 Mi Minor Op.64 icra edilecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri – Sezon Açılış Konseri 11 Ekim Saat 20.00’de Türk Telekom Opera Salonu’nda.

ASİ KUŞ 

12 Ekim saat 20.00’de Ali Poyrazoğlu’nun “Asi Kuş” adlı oyunu AKM Tiyatro Salonu’nda sahneleyecek. Ünlü sanatçı, “Asi Kuş” oyununda, Bizet’nin ünlü operası Carmen’i kendi yorumuyla ele alarak, opera, tiyatro, bale ve güldürü unsurlarını sanatseverlere bir araya getiriyor.

Asi Kuş; 12 Ekim Saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonu’nda.

UÇAN HOLLANDALI – İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ 

Bestesi ve librettosu ünlü Alman besteci Richard Wagner’e ait “Uçan Hollandalı” eseri, 12 ve 17 Ekim tarihlerinde Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek. Flaman kültüründe ve gemiciler arasında dilden dile dünyaya yayılarak bir efsaneye dönüşen, birçok edebiyat türüne, sanat eserine, halk türkülerine, şarkılara, seremonilere konu olan, denizlerde sonsuza kadar dolaşmaya mahkûm olan “Uçan Hollandalı” adlı denizcinin hikayesi etrafında şekillenen eser, Wagner’in kendi yaşamına dair izler taşıyor. Sanatçının siyasi ve ekonomik zorluklar içinde varoluş mücadelesinin hikâyesini konu alan eser, sanatseverler ile bir kez daha buluşacak. 

Uçan Hollandalı; 12 Ekim Saat 16.00 ve 17 Ekim Saat 20.00’de, Türk Telekom Opera Salonu’nda.

BEZM-İ SAFA – İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA TOPLULUĞU  
 
 İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, “Bezmi-i Safa” konseri 13 Ekim saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak. Konser, nihavend makamındaki seçkin eserlerden oluşan bir ince saz faslıyla başlayacak. Solist Güzin Değişmez’in sahne alacağı konserin sanat yönetmenliğini Osman Kırklıkçı üstleniyor.

Bezm-i Safa; 13 Ekim Saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonu’nda.

WARHOL’UN DÜNYASI – POP ART’IN İKONU

28 Eylül- 31 Aralık tarihleri arasında AKM Çok Amaçlı Salon; modern sanatın en önemli isimlerinden biri olan Andy Warhol’a adanan “Warhol’un Dünyası – Pop Art’ın İkonu” sergisine ev sahipliği yapıyor. Warhol, Pop Art akımının öncülerinden biri olarak sanat ve yaşam arasındaki sınırları ortadan kaldıran eserleriyle tanınıyor. Sergide, Warhol’un tanınmış eserlerinin yanı sıra özel koleksiyonlardan seçilen eserler de sanatseverlerle buluşuyor. 

Warhol’un Dünyası – Pop Art’ın İkonu 28 Eylül- 31 Aralık tarihlerinde AKM Çok Amaçlı Salon’da.

PABLO PICASSO – RESİMDEN SERAMİĞE BİR SERÜVEN

AKM Galeri’de yer alan “Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven” sergisi, ünlü sanatçının orijinal gravürleri, çizimleri, posterleri, litografileri ve fotoğraflarından oluşan 170 eseri sanatseverlerle buluşturuyor. Kariyerine Paris’te başlayan ve burada Montmartre’daki “Bateau-Lavoir” atölyesinde tanınan Picasso, dönemin önemli sanat tüccarlarıyla tanışarak sanat dünyasında hızla yükseldi. Bohem yaşam tarzı ve tutkulu ilişkileriyle tanınan sanatçının eserleri, bu dönemde yaşadığı aşklardan derin izler taşıyor. Picasso’nun sanatı, yıllar içinde farklı stiller ve tekniklerle sürekli evrim geçirdi. Kübizm’in öncülerinden biri olan Picasso, 1907’de tanıştığı Derain ve Braque ile birlikte bu akımı geliştirdi. Sergide yer alan eserler, Picasso’nun sanat yolculuğunun çeşitli evrelerini ve onun sanatsal dönüşümlerini kapsıyor.

Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven; 28 Eylül-31 Aralık Tarihlerinde AKM Galeri’de.

GELECEĞİN GÜÇLÜ KIZLARI: HAYALLER VE UMUTLAR

Kız Çocuklarını ve Emeklerini Destekleme Vakfı (KIZÇEV), kuruluşundan bu yana her yıl “Dünya Kız Çocukları Günü” olan 11 Ekim’de toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu yıl, fotoğraf sanatçısı Eray Kapan’ın dünyanın farklı yerlerinde çektiği kız çocuklarına ait fotoğraflardan oluşan “Geleceğin Güçlü Kızları: Hayaller ve Umutlar” sergisi 11-16 Ekim tarihleri arasında AKM Tiyatro Salonu Fuaye Alanı’nda sanatseverlerle buluşuyor. Kız çocuklarının karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, potansiyellerini ve başarılarını ön plana çıkarma hedefi taşıyan sergi; cinsiyet eşitliği, eğitim, kız çocuklarının güçlendirilmesi ve onlara fırsat tanınmasının önemi gibi konuları ele alıyor. Sergi aynı zamanda, toplumsal değişime ilham vermeyi ve izleyicileri kız çocuklarının haklarını ve refahını savunma konusunda harekete geçirmeyi hedefliyor. Kapan’ın ilk bireysel sergisinde fotoğrafların yanı sıra, kız çocuklarını simgeleyen bazı objeler de yer alıyor.

“Geleceğin Güçlü Kızları: Hayaller ve Umutlar” sergisi 11-16 Ekim tarihleri arasında AKM Tiyatro Salonu Fuaye Alanı’nda.

#akmdebuluşuruz

Devamını Okuyun

Sanat

26. Siemens Türkiye Opera Yarışması Ne Zaman Başlıyor? Başvuru Tarihleri Açıklandı

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Türk opera sanatının genç yeteneklerine kapılarını açan Siemens Türkiye Opera Yarışması, 8 Ekim 2024 – 8 Kasım 2024 tarihleri arasında başvuruları kabul edecek. Yarışmaya katılmak isteyen opera tutkunları, başvurularını www.operayarismasi.com adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Yarışmada dereceye giren genç opera sanatçılarını kariyer yolunda önemli gelişimler bekliyor.

1998 yılından bu yana düzenlenen ve opera dünyasında önemli bir kariyer basamağı olarak kabul edilen “Siemens Türkiye Opera Yarışması” başlıyor. Hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada tanınma fırsatı sunan yarışma, yetenekli genç sanatçılara büyük ödüller ve sahne deneyimi kazandırıyor. Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli opera sanatçılarına sahneye çıkma imkânı tanıyan yarışma, başarılı isimleri keşfetmeyi ve opera sanatının geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor. Siemens Türkiye, bu prestijli yarışma ile genç sanatçıları desteklemeye devam ederken, Türkiye’de kültür ve sanatın gelişimine de önemli katkılar sunuyor. Siemens Türkiye tarafından düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen sanatçılar 8 Ekim 2024 – 8 Kasım 2024 tarihleri arasında www.operayarismasi.com adresi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor.

GENÇ SANATÇILARA KARİYER FIRSATI SUNUYOR

Yarışmada dereceye giren genç opera sanatçılarını bu yıl da dünyanın önemli müzik okullarında, kariyer hayatlarında önemli bir yer tutacak fırsatlar bekliyor. Ayrıca yarışmacılar birbirinden değerli ödüllere sahip olma fırsatı da yakalıyor. Yarışmada ön elemeler online olarak 11-20 Kasım, provalar 25 Kasım, yarı final 26 Kasım, final 27 Kasım ve gala ve performanslar ise 28 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek. Yarışmaya, tüm ses kategorilerinden (soprano, mezzo soprano, tenor, bariton, bas) katılacak olan opera sanatçılarının 18-30 yaş aralığında ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. 

OPERA SANATININ DUAYENLERİ OYLAYACAK

Ülkemizdeki opera sanatına büyük katkılar sunan Siemens Türkiye Opera Yarışması’nın jüri üyeleri birbirinden değerli isimlerden oluşuyor. Başvuruların sona ermesinin ardından başlayacak zorlu değerlendirme; Siemens Arts Program Sanat Direktörü ve Siemens Türkiye Opera Yarışması Jüri Başkanı Stephan Frucht, 1998 Siemens Türkiye Opera Yarışması birincisi Burak Bilgili, 2007 Siemens Türkiye Opera Yarışması birincisi ve Opera sanatçısı Caner Akgün, Komische Opera Berlin’den Eva Pons Andante ve Klasik Müzik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali tarafından yapılacak.

SANATA VE KÜLTÜRE BÜYÜK KATKI

Siemens Türkiye, sadece teknoloji ve inovasyon alanında değil, aynı zamanda sanat ve kültür alanında da önemli projelere imza atarak topluma katkıda bulunmayı hedefliyor. Siemens Türkiye Opera Yarışması, Türkiye’nin genç yeteneklerine ışık tutarak, opera sanatının gelişimine büyük katkı sağlıyor. Bu yarışma, Siemens’in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, kültürel ve sanatsal gelişimi destekleme misyonunun bir parçası olarak öne çıkıyor.

Devamını Okuyun

Sanat

Zorlu PSM’de 7-13 Ekim 2024 Takvimi

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Elektronik müziğin enlerini sahnesinde ağırladığı yüksek tempolu “PSMLoves2Dance” konser serisinde %100 Müzik katkılarıyla sahne alacak olan Alman ikili Adana Twins, hayranlarına 12 Ekim’de müzik ve dans dolu bir gece yaşatmaya hazırlanıyor…

Küba Ulusal Senfoni Orkestrası, Gilles Peterson ve Leo Brouwer gibileriyle yaptığı çalışmaların yanı sıra müzikal üretimlerine devam eden Harold López-Nussa 10 Ekim akşamı Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde sahne almaya hazırlanırken, dünyanın en kalabalık ve kapsamlı senfonik rock/metal grubu Haggard 13 Ekim 2024 Pazar günü Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Zorlu PSM’nin cazın ve komedinin en iyilerini ağırladığı sevilen mekanı touché by N Kolay’da bu hafta; Bengi Apak, Emir Ersoy ve Solanch De la Rosa sahne alacak.

HAROLD LÓPEZ NUSSA // 10 EKİM // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 20.30
2005’te Montreux Jazz Piano yarışmasını kazanan Kübalı piyanist Harold López-Nussa, yaklaşık 20 yıldır küresel müzik sahnesinde adından söz ettirmeye devam ediyor. Küba Ulusal Senfoni Orkestrası, Gilles Peterson ve Leo Brouwer gibileriyle yaptığı çalışmaların yanı sıra bir orkestra lideri olarak da daimi üretim hâlinde olan ve 10 Ekim akşamı Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde dinleyeceğimiz López Nussa’nın mesajı çok net: “Dans etmeyi ve insanların dans etmesini her zaman çok severim. Bu, bana müziğin canlı bir şey olduğunu söyler.” Harold López Nussa unutulmayacak sahne performansıyla 10 Ekim akşamı Turkcell Platinum Sahnesi’nde.

Kapı Açılış: 20.00
Etkinlik: 20.30

BENGİ APAK STAND UP // 10 EKİM// touché by N KOLAY // 21.00
Türkiye’nin en eski ve çok dinlenen ödüllü komedi podcasti O Tarz Mı? ile ismini duyuran Bengi Apak, geçtiğimiz Ocak ayından bu yana sahnelediği ve çok konuşulan stand-up şovuna devam ediyor. Bengi, özel olmaya, büyülü anlara, kabak lifine ve sumaklı soğanlara isyan ettiği çok konuşulan setinin uzun versiyonuyla 10 Ekim akşamı touché by N Kolay’da keyifli anlar yaşatmak üzere seyircileriyle buluşuyor.

Kapı Açılış: 19.30
Etkinlik: 21.00

MISERY // 11 EKİM // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 20.30
Stephen King’in romanından uyarlanan Misery 11 Ekim akşamı Turkcell Platinum Sahnesi’nde tiyatrosevererle buluşacak. Oyunda; çok satan yazar Paul Sheldon, yarattığı popüler karakter Misery Chastain’in maceraları sayesinde büyük bir üne kavuşmuştur. Ancak yazar, bu karakterden sıkılarak onu öldürmeye ve daha ciddi olduğunu düşündüğü bir roman yazmaya karar verir. Colorado’daki bir otelde yeni romanını bitirdikten sonra, kar fırtınasında yolda kalan Paul ciddi bir araba kazası geçirir ve her iki bacağı da kırılır. Onu kurtaran eski hemşire Annie Wilkes, Paul’ü evine götürür ve bakımını üstlenir. Fakat Paul, Annie’nin tuhaf davranışlarını fark eder ve onun akıl sağlığı konusunda ciddi endişeler duymaya başlar. Annie, Paul’ün yeni romanını okuduğunda ise işler iyice kontrolden çıkar; Paul artık Annie’nin insafına kalmıştır. Misery 11 Ekim akşamı Turkcell Platinum Sahnesi’nde tiyatroseverleri bekliyor.

Kapı Açılış: 20.00
Etkinlik: 20.30

EMİR ERSOY “CUBAN CLASSICS” // 11 EKİM // touché by N KOLAY // 21.00
Piyanist Emir Ersoy CUBAN CLASSICS projesini Volkan Öktem, Eylem Pelit, Aleiksi Contreras ve Sercan Kerpiççiler ile birlikte sahneleyecek. Küba ve Latin Amerikanın eşsiz melodilierini, Michel Camilo, Chick Corea, Cucho Valdes gibi isimlerin bestelerini kendi stilleriyle harmanlayan grubun performansı Zorlu PSM touché by N Kolay’da izleyicilerle buluşuyor.

Kapı Açılış: 19.30
Etkinlik: 21.00

UNSEEN TOUR // 12-13-19 EKİM // ZORLU PSM // 12.00
Zorlu PSM, sahne arkasındaki merak edilen büyük ve büyülü dünyasını UNSEEN Tur ile ziyaretçilerine açmaya devam ediyor. Bugüne kadar Zorlu PSM’de sahnelenen dev yapımların sahne arkasını tüm detayları ve anılarıyla sergileyen, her adımı keşif dolu 90 dakika süren 5000 adımlık Zorlu PSM UNSEEN Tur, rehberli tur eşliğinde misafirlerini yolculuğa çıkarıyor.

Kapı Açılış: 12.00
Etkinlik: 12.00

UNSEEN EXTREME // 12 EKİM // ZORLU PSM // 14.30
Zorlu PSM’nin sahne arkasında merak edilen büyük ve büyülü dünyasını misafirlerinin ilgisine sunduğu macera ve adrenalin dolu konsepti UNSEEN Extreme ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Bugüne kadar Zorlu PSM’de sahnelenen dev yapımların sahne arkasını tüm detayları ve anılarıyla sergileyen, her adımı keşif dolu UNSEEN Tur, “Vinç Katı”, “Grid Katı” ve “Ana Sahne Kedi Yolu” gibi daha yüksek ve dar alanların eklendiği yeni rotalarıyla UNSEEN Extreme konseptinde misafirlerini heyecan dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Kapı Açılış: 14.30
Etkinlik: 14.30

%100 MÜZİK PRESENTS WARM UP PARTY: UMUT BOZYAYLA & GÖRKEM ÇAY B2B KONURALP // 12 EKİM // VESTEL AMFİ // 19.00
PSM Loves2Dance: Adana Twins öncesi ısınırken gecenin açılışını ilk olarak Umut Bozyayla yapıyor, akabinde Görkem Çay ve Konuralp, B2B setleriyle 12 Ekim’de %100 Müzik katkılarıyla Zorlu PSM’nin sevilen açık hava mekanı Vestel Amfi’de sahne alıyor.

Kapı Açılış: 17.00
Etkinlik: 19.00

PSM LOVES2DANCE: ADANA TWINS // 12 EKİM // TURKCELL SAHNESİ // 21.00
Zorlu PSM’nin elektronik müziğin enlerini sahnesinde ağırladığı yüksek tempolu “PSMLoves2Dance” konser serisi devam ediyor. “PSMLoves2Dance” konser serisinde %100 Müzik katkılarıyla sahne alacak olan Alman ikili Adana Twins, hayranlarına 12 Ekim’de müzik ve dans dolu bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Adana Twins’in yanısıra yenilikçi Afriqua, dinamik Kilimanjaro ve Türkiye elektronik müzik sahnesinin öncüsü Murat Uncuoğlu da gecede sahne alacak isimlerden olacak.

Kapı Açılış: 21.00
Afriqua: 21:00
Kilimanjaro: 22:30
Adana Twins: 00:00
Murat Uncuoğlu: 01:30

SOLANCH DE LA ROSA // 12 EKİM // touché by N KOLAY // 21.00
Latin, pop ve R&B türlerini kendine has üslubuyla yorumlayan, 9 senedir İstanbul’da yaşayan Kübalı şarkıcı Solanch De la Rosa, touché by N Kolay’da izleyicilerle buluşuyor.

Kapı Açılış: 19.30
Etkinlik: 21.00

RASHIT // 12 EKİM // %100 STUDIO // 21.00
90’lar yeraltı müziğinin sevilen isimlerindenı Rashit, 12 Ekim’de %100 Studio’da sahne alıyor.

Kapı Açılış: 20.00
Etkinlik: 21.00

%100 METAL SUNAR: HAGGARD // 13 EKİM // TURKCELL SAHNESİ // 21.30
%100 Metal’in sunduğu dünyanın en kalabalık ve kapsamlı senfonik rock/metal grubu Haggard, 13 Ekim 2024 Pazar günü Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde sahne alıyor.

Kapı Açılış: 20.00
Etkinlik: 21.30

ANTONIO SÁNCHEZ QUARTET // 13 EKİM // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 21.00
Günümüzün heyecan yaratan virtüözlerinden biri olan Antonio Sánchez, Akbank Caz Festivali’ne özel projesiyle müzikseverlerle buluşacak. Saksafonda John Scofield’in “eşi benzeri yok” sözleriyle tanıttığı Seamus Blake, piyanoda solo kayıtlarının yanı sıra Pat Metheny, Miroslav Vitous, Dave Liebman, George Garzone gibi isimlerle de üreten Aydın Esen ve ABD doğaçlama sahnesinin en özgün seslerinden biri olan Orlando le Fleming’den oluşan dörtlüsüyle konuk oluyor. Konser, 13 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Kapı Açılış: 20.00
Etkinlik: 20.30

Devamını Okuyun

Bilet Al

Ghostly Kisses Grubunun İstanbul Konseri Ne Zaman? Konser Bileti Al

“Empty Note” şarkısıyla müzikseverlerden büyük ilgi toplayan, duygusal derinliğe sahip şarkıları, etkileyici sahne performanslarıyla Margaux Sauve ve Louis-Etienne Santais’den oluşan dream pop grubu Ghostly Kisses, müzikal evrenini Zorlu PSM’de hayranlarıyla buluşturacak. İşte konserin tarihi ve tüm detaylar!

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Ghostly Kisses, kişisel deneyimler, sanat ve edebiyattan ilham alarak ürettikleri duygusal şarkılarını Margaux Sauvé’nin etkileyici vokaliyle İstanbul’da müzikseverlerle paylaşacak. 

Evrensel müzik listelerinde üst sıralarda yer alan “Heaven, Wait” ve “Empty Note” gibi teklileriyle dinleyicilerin kalplerine dokunan Ghostly Kisses, indie pop, dream pop ve elektronik müzik unsurlarını harmanlayarak oluşturdukları müzikleriyle hayran kitlesini genişletmeye devam ediyor. 

Dünyanın çeşitli sahnelerindeki performanslarında adeta rüya gibi bir atmosferde müzikal yeteneklerini dinleyicilerle paylaşan grup, Zorlu PSM’nin unutulmayacak atmosferinde hayranlarına etkileyici bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. 

Ghostly Kisses Konseri Ne Zaman? Hangi Salonda?

Ghostly Kisses, sahnesi ve şarkılarıyla müzikseverleri 3 Ekim Perşembe akşamı Zorlu PSM %100 Studio’ya bekliyor.

Sınırlı sayıdaki Ghostly Kisses biletleri passo.com.tr’de satışta.

Kapı Açılış: 20.30

Ghostly Kisses: 21:30

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar