Bizimle iletişim kur

Sanat

AKM’de 11-17 Nisan Haftası Etkinlikleri

Müzikal şov’dan çocuk tiyatrosuna kadar AKM bu hafta dopdolu geçecek!

Yayınlandı

on

Radio Mood App

TİYATRODA IŞIK OYUNCULUK ATÖLYESİ VE SÖYLEŞİ // 11 NİSAN // ÇOK AMAÇLI SALON // 14.00
Bugüne kadar yaptığı ışık tasarımlarıyla “En İyi Işık Tasarımı” dalında ödüller alan Yakup Çartık, sahne ışıklandırması üzerine AKM Çok Amaçlı Salon’da öğretici bir atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. İngiltere’de çeşitli tiyatrolarda sahne ışık tasarımı konusunda mesleki araştırma ve çalışmalar da yapan Çartık’ın 2002 yılında Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Sahne Işıklandırması Temel Bilgiler” isimli kitabı, bugün sahne ve gösteri sanatları ışık teknolojisi bölümlerinde ders kitabı olarak okutuluyor. 

KEMAN PİYANO RESİTALİ // 12 NİSAN // ÇOK AMAÇLI SALON // 18.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Jülide Yalçın ve piyanist Elif Önal, 12 Nisan’da AKM Çok Amaçlı Salon sahnesinde bir araya gelerek müzikseverlere keyifli bir resital sunacak. Sanatçılar, Mozart ve Grieg’in keman-piyano sonatlarının yanı sıra önemli Türk bestecilerinden Muammer Sun’un Keman ve Piyano için Üç Parça eserini seslendirecekler. 

ŞEHİR ORMAN // 12-16 NİSAN // TİYATRO SALONU // 20.00

Reklam

2022 yılından bu yana binlerce genç insanın hayatına dokunan ve 7’den 70’e herkese hitap eden Şehir Orman, İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde faaliyet gösteren proje grubu “Modern Dans Topluluğu İstanbul” tarafından AKM Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek. Koreograf Beyhan Murphy tarafından Orman Kitabı’ndan (Jungle Book) sahneye uyarlanan Şehir Orman’da toplumu yakından ilgilendiren gençlik ve çevre sorunlarına, ormanlara, nesli tükenmekte olan hayvanlara hem düşündürücü hem de eğlenceli bir bakış açısıyla yaklaşılıyor. 

80 GÜNDE DEVR-İ ALEM // 13-14 NİSAN // TİYATRO SALONU // 20.30 

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Jules Verne’in klasikleşen eseri 80 Günde Devr-i Alem’i AKM Tiyatro Salonu’nda sahneleyecek. 2 perdelik oyunda 5 oyuncu düzinelerce farklı role hayat vererek izleyicileri sürükleyici, eğlenceli, çılgın bir maceranın içine çekecek ve onları dünyanın etrafında fantastik, tehlikeli ve sürprizli bir yolculuğa çıkaracak. 

MAÇIN ADAMI // 14-15 NİSAN // ÇOK AMAÇLI SALON // 18.00

2020 yılında dünya prömiyerini yapan, Clint Dyer ve Roy Williams’ın kaleme aldığı Maçın Adamı, AKM Çok Amaçlı Salon’da seyircilerle buluşuyor! Basit bir hayat süren ve basit bir adam olan Michael, babasının ani ölümünden sonra kendini cevabını bilmediği sorularla karşı karşıya bulur. Hira Tekindor’un çevirdiği, Cem Zeynel Kılıç ve Kerim Urun’un rol aldığı oyun, erkeklik, vatan sevgisi, göçmenlik ve aile gibi kavramları baba ve oğul ilişkisi üzerinden inceliyor. 

Reklam

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI KONSERİ // 15 NİSAN // TİYATRO SALONU // 20.00
 
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Mendelssohn bestelerinden oluşan bir repertuvarla AKM sahnesinde! Şef Dağhan Doğu yönetimindeki orkestra, müzik çevrelerinin adından övgüyle söz ettiği piyanist Oxana Shevchenko ve viyolonsel sanatçısı Yılmaz Bişer’e eşlik edecek. Mendelssohn’un Bir Yaz Gecesi Rüyası ve İkili Konçertosu’nun seslendirileceği konser 15 Nisan Cuma akşamı saat 20.00’da.

Program
F. Mendelssohn, İkili Konçerto
F. Mendelssohn, Bir Yaz Gecesi Rüyası

AKM YEŞİLÇAM SİNEMASI’NDA BU HAFTA 

DRIVE MY CAR // YEŞİLÇAM SİNEMASI // 8-9-10-11-12-13-14 NİSAN // 17.00

Kendisine tahsis edilen bir şoför ile hiç beklenmedik bir yolculuğa çıkan bir adamın hikayesini konu alan 2021 yapımı Drive My Car, 8-9-10-11-12-13 ve 14 Nisan tarihlerinde AKM Yeşilçam Sineması’nda gösterimde olacak. Takamasa Oe ile rolleri paylaşan Ryūsuke Hamaguchi aynı zamanda filmin yönetmen koltuğunda oturuyor. 

CEVİZ AĞACI // YEŞİLÇAM SİNEMASI // 8-9-10-11-12-13-14 NİSAN // 14.00

Başrollerini Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları ve Mert Yavuzcan’ın paylaştığı, Faysal Soysal’ın yönettiği Ceviz Ağacı, 11-12-13-14 Nisan tarihlerinde AKM Yeşilçam Sineması’nda izlenebilecek. Film, Anadolu’nun bir kasabasında edebiyat öğretmenliği yapan genç bir adamın annesinin bahçesindeki kurumuş ceviz ağacını diriltmeyi takıntı haline getirmesini ve geçmişini kurcaladıkça daha da derinleşen yalnızlığını konu alıyor. İtalya, New York ve Balkanlar’daki festivallerden ödülle dönen, yurt içinde de birçok ödüle layık görülen 2020 yapımı film, 118 dakika.   

Reklam

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ’NDE BU HAFTA 

PAPUDUK İLE HAYVAN HAKLARI YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13 NİSAN 13.00 / 14.00

“Papuduk ile Hayvan Hakları” atölyesinde, hayvan hakları ve hayvan sevgisi 4-6 yaş arası miniklere kitap serisi üzerinden yaratıcı drama yöntemi kullanılarak aktarılıyor. Hikayeler, bilmeceler ve taklitlerle eğlenirken öğrenen çocuklar, atölye çalışmasının sonunda çizdikleri resimlerle de ortak bir poster hazırlayacaklar. 

ORİGAMİ ATÖLYESİ // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14 NİSAN //13.00

Japonya’dan tüm dünyaya yayılan ve kökenleri binlerce yıla dayanan kâğıt katlama sanatı origami, çocukların ince motor ve el-göz koordinasyonu gelişimini pozitif yönde etkilemesinin yanı sıra hep birlikte yeni bir şey üretmenin heyecanını yaşamalarına da olanak tanıyor. 4-6 yaş grubu minikler, bu atölye çalışmasında “kral tacı” ve “balık” yapmayı öğrenecek, sonrasında da bunları bir masalın içine alarak hep birlikte yepyeni bir hikâye kurgulayacaklar. 

KUKLA OYUNU VE KUKLA YAPIM ATÖLYESİ “DOSTUM İBİŞ” // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14-15 NİSAN // 14.00

Minik sanatseverler bu atölye çalışmasında “Dostum İbiş” adlı kukla gösterisini izledikten sonra verilen malzemelerle kendi kuklalarını yapacaklar. 4-6 yaş grubu çocuklara hem izleyici hem de oynatıcı olma deneyimini yaşatacak çalışma 90 dakika sürüyor. 

Reklam

RİTİM VE MÜZİK ATÖLYESİ // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14 NİSAN 16.00, 16 NİSAN 13.30

4-6 yaş arasındaki çocuklar, Aleyna Demirkan’ın önderlik ettiği Ritim ve Müzik Atölyesi’nde AKM’nin Çocuk Sanat Merkezi’nde müzikle buluşuyor! Ritim ve Müzik Atölyesi, çocuklara Erken Müzik Eğitimi kapsamında yer davulu, metalofon, ritim çubukları, ses boruları, üçgen ziller gibi orff çalgılarını kullanarak ritmik duygularını geliştirme, bir orkestranın parçası olma, el-göz-beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar sunuyor. Atölye kapsamında, çocukları oyun ve müzik aracılığıyla hem eğitici hem de eğlenceli bir deneyim bekliyor.

ÇOCUKLAR İLE YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // ÇOCUK SANAT MERKEZİ// 15 NİSAN 16.00, 16-17 NİSAN 12.00

Dilara Çamlıbel’in uygulayıcılığını üstlendiği Çocuklar ile Yaratıcı Drama Atölyesi’nde 4-6 yaş aralığındaki çocuklar rol yaparak ve canlandırarak harika bir serüvene çıkmaya hazırlanıyor!  Yaratıcılık ve estetik düşünceyi geliştiren, sosyal beceriyi, iletişimi ve özgüveni yükselten Çocuklar ile Yaratıcı Drama Atölyesi, çocukları AKM’nin Çocuk Sanat Merkezi’nde sanatla çözüm ve arayışlara çıkmaya, hayal gücünü sahne üzerinde kurgulamaya davet ediyor. 

ÇOCUKLAR İÇİN BALE ATÖLYESİ // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16 NİSAN 11.00

Reklam

İstanbul Devlet Opera Balesi Sanatçıları, AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde çocuklarla buluşuyor! 4-6 yaş arasındaki çocuklara yönelik olarak hazırlanan Çocuklar İçin Bale Atölyesi, geleceğin sanatçıları ve sanatseverleri olan çocukların bale figürlerinin sağladığı düzen ve ölçüyle el-kol-bacak koordinasyonunun gelişmesine, vücutlarının düzgün, dengeli ve kuvvetli gelişimine ve özgüvenlerinin artmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. 

METİN CEYRAN İLE RESİM SEVİNCİ // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16 NİSAN 12.15

Ressam Metin Ceyran, AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde geleceğin ressamlarıyla bir araya geliyor! Çocukların resim yaparak zihinsel etkinliklerini, el becerilerini ve gözlem yeteneklerini geliştirmesine katkıda bulunmayı hedefleyen Metin Ceyran ile Resim Sevinci’nde çocuklar kâğıt ve boyalar aracılığıyla yaratıcılıklarını keşfedecek. 

KARAGÖZ OYUNU VE KARAGÖZ YAPIM ATÖLYESİ KARAGÖZ’ÜN GÖLGESİ // ÇOCUK SANAT MERKEZİ //16 NİSAN 13.30

Kökleri yüzyıllar öncesine dayanan gölge oyunu Karagöz’ün başına gelenleri izlerken eğlenecek çocuklar, verilen malzemelerle kendi kuklalarını yapıp oynatarak hem izleyici hem de oynatıcı olma deneyimini yaşayacaklar. 4-6 yaş grubu miniklerin katılabileceği atölyenin süresi 90 dakika. 

Reklam

ÇOCUKLAR İÇİN MASAL ATÖLYESİ // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16-17 NİSAN 13.15

Masalların büyülü dünyası, Çocuklar İçin Masal Atölyesi’yle AKM Çocuk Sanat Merkezi’ne konuk oluyor! Dilara Çamlıbel’in liderlik ettiği ve 4-6 arasındaki çocuklara yönelik olarak hazırlanan atölye, çocukların masallar yoluyla hayal dünyalarını keşfetmelerini ve yaşamlarında yeni pratikler kazanmalarını amaçlıyor. Çocuklar için Masal Atölyesi’nde çocuklar farkındalıklarını artıracak, özgüvenli bir bakış kazanacak ve özgürce yaratma gücüne kavuşacak.  

KARİKATÜR ATÖLYESİ // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17 NİSAN 16.00

Çocukların ince motor ve beyin gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra keyifli zaman geçirmelerini hedefleyen bu atölye çalışmasında 4-6 yaş grubu minikler, kâğıt, kalem, boya gibi malzemeleri kullanarak karikatür figürleri çizecekler. 

Reklam
Devamını Okuyun
Reklam

Sanat

Pera Müzesi’nin yeni sergisi “Ters Yüz PƎRⱯ” 23 Mayıs’ta açılıyor

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi yeni sergisi Ters Yüz PƎRⱯ’yı sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Pera Müzesi’nin ziyarete açıldığı 2005 yılından günümüze uzanan, üniversitelerle iş birliği yaparak gerçekleştirdiği gelenekselleşmiş sergileri arasına katılacak olan Ters Yüz PƎRⱯ, İstanbul’daki mevcut sanat kurumlarına ve kentsel çevrelerine dair çoklu bakış açılarını, yüksek kültür ve popüler kültür arasında hareket ederek bir araya getiriyor. 

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Yerel, kâr amacı gütmeyen sanat mekânlarına odaklanan ve kamusal programına kültür-sanat çalışanları ile ziyaretçileri de dahil eden sergi, alternatif değerler üzerine düşünüyor, değerlendirmeler yapıyor.

Pera Müzesi’nin yeni sergisi Ters Yüz PƎRⱯ: Mekânlar ve Metinler Üzerine Denemeler 23 Mayıs’ta ziyarete açılıyor. Bauhaus-Universität Weimar’dan Prof. Mona Mahall ve Yelta Köm yürütücülüğündeki “Temsil Pratikleri ve Politikaları” bölümü ve Bremen Sanat Üniversitesi’nden Prof. Aslı Serbest yürütücülüğündeki “Geçici Mekânlar” bölümü iş birliğiyle düzenlenen Ters Yüz PƎRⱯ, küresel kapitalist ilişkileri ve yerelleşmiş kültürel pratikleri araştırıyor. Ayrıca mimarinin, kurumların kentsel çevreleriyle ilişkilerinde hem kurucu hem de açığa çıkarıcı bir rol oynayarak bu kurumların belirli bir yer ve zamanda nasıl aracılık ettiğini ve işlediğini inceliyor.

Hem birbirine bağlanan hem parçalanan dünya

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu‘nda yer alan iki tablodan hareketle yola çıkan Ters Yüz PƎRⱯ sergisi üç bölümden oluşuyor. “Küreseller”bölümünde, ışıklı tabelaların, havuzların, Guzmanya bitkisinin ve deterjan kokularının adaptasyonları küresel kenti bir harabe olarak taklit ve teşhir ederken, Pera Müzesi’nin Art Deco kafesinden ödünç alınan avize de kurumun cazibeli kırılganlığının altını çiziyor. “Basamaklar”, dünyayı ya da bu bağlamda Pera bölgesinin merdiven ve rampalarla dolu karmaşık ve parçalı kentsel topografyasını temsil etmenin imkansızlığıyla oluşan travmayı işaret ediyor. Bu basamaklar, özellikle Bauhaus modernizminin ve genel olarak Batılılaşmış bir modernitenin yaygınlaştırdığı evrenselci biçim ve norm hayalini absürt hale getiriyor. “Spekülasyonlar” ise süregelen eşitsizlikleri ve şiddeti farklı bir şekilde harekete geçirerek gitgide soyutlaşan küresel ekonomik, politik, estetik spekülasyon ve değerlendirme süreçlerini yorumluyor. Yerel, kâr amacı gütmeyen sanat mekânlarına odaklanan ve kamusal programına kültür-sanat çalışanları ile ziyaretçileri de dahil eden sergi, alternatif değerler üzerine düşünüyor, değerlendirmeler yapıyor.

Reklam

Ters Yüz PƎRⱯ, kendini, hem giderek birbirine bağlanan hem de parçalanan bir dünyada kurumların rolünü keşfetmek için ortaklaşa bir pratiği benimseyen bir kurum olarak öneriyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Tahran, Hong Kong, Osaka, Berlin, Weimar ve Almanya’nın diğer kentlerinden sanatçı, mimar ve araştırmacıları bir araya getiren serginin katılımcıları arasında şu isimler yer alıyor: Anıl Aydınoğlu, Arın Aydın, Aslı Serbest, Ayça Tuğran, Çisel Karacebe, Celal Orkun Gözübüyük, Dorian Beer, Elizaveta Boucke, Elif İmre Bilgin, Helen Christina Hümmer, Iben Schneider, Jolina Mix, Jisu Kim, Kitman Yeung, Leonie Link, Mona Mahall, Negar Rahname, Talia Ölker, Yelta Köm, Yuhe Lin.

Pera Müzesi’nin yeni sergisi Ters Yüz PƎRⱯ, 23 Mayıs – 18 Ağustos arasında müzenin 4. ve 5. katlarında ziyaret edilebilir.

Pera Müzesi Salı’dan Cumartesi’ye 10.00-19.00, Pazar günleri 12.00-18.00 saatleri arasında gezilebilir. Cuma günleri “Uzun Cuma” kapsamında 18.00-22.00 arası tüm ziyaretçiler, Çarşamba günleri ise “Genç Çarşamba” kapsamında tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.

Reklam
Devamını Okuyun

Sanat

Ahmet Mithat Efendi’nin Başucu Kitabı “Felatun Bey ile Rakım Efendi” Günümüz Türkçesiyle Yeniden Basıldı

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Tanzimat döneminin akıllarda yer eden yazarlarından, gazeteci ve yayıncı Ahmet Mithat Efendi’nin Türk edebiyatına yön veren eseri Felatun Bey ile Rakım Efendi, özenti batılı Felatun “Bey” ile bilge doğulu Rakım “Efendi” üzerinden yanlış batılılaşmayı anlatıyor. Kitap, açıklamalı orijinal metin ve günümüz Türkçesiyle, iki versiyonda basılacak…

Yazdığı ve çevirdiği eserlerle halkın aydınlanması için çalışan önemli isimlerden biri olan, Türk edebiyatının usta kalemi Ahmet Mithat Efendi’nin en çok bilinen eseri Felatun Bey ile Rakım Efendi Can Yayınları’ndan çıktı. Modernitenin insan doğası, üretim biçimleri, yaşam koşulları, şehirleşme gibi pek çok kritik alan üzerindeki etkilerini anlatan roman, modern edebiyatımıza yön veren temel eserlerden. Felatun Bey ile Rakım Efendi, Osmanlı İmparatorluğu’nun eğitim, askeriye, ekonomi, hukuk gibi gündelik hayatı doğrudan belirleyen alanlarda köklü reformlar yapmasının ardından ortaya çıkan “yeni insan tipi”ne odaklanıyor. Özenti batılı Felatun “Bey” ile bilge doğulu Rakım “Efendi” üzerinden yanlış batılılaşmayı gözler önüne seren kitap, Türk edebiyatındaki kırılmayı ve Tanzimat dönemini anlamak isteyen herkes için iyi bir kaynak.

Bir başucu kitabı

Reklam

İlk kez 1875’te okurla buluşan Felatun Bey ile Rakım Efendi, geç dönem Osmanlı toplum yapısındaki dönüşüm, kapitalistleşme, çalışma hayatı, kölelik, Müslüman ve gayrimüslim, kadın ve erkek ilişkileri gibi konuları edebi şekilde anlatırken sosyal bilimlerin pek çok disiplinini ilgilendiren konuları yorumlamasıyla araştırmacılar için de bir baş ucu kitabı oluyor. Romanın iki kahramanı Felatun Bey ve Rakım Efendi, Ahmet Mithat’ın ilerleyen yıllarda başka metinlerinde de kullanacağı, bir bakıma edebiyatımızda yeniden icat ettiği “zıtlık” yapısının ilk örneklerinden.

Tanzimat döneminin en önemli ve en popüler yazarlarından olan, edebiyattan bilime farklı konularda yüzlerce kitap yazan Ahmet Mithat Efendi’nin birçok yazara ilham kaynağı olan bu büyük eseri, günümüzde de hâlâ aynı keyifle okunuyor.

Felatun Bey ile Rakım Efendi, yazıldığı günkü gibi orijinal metniyle ve açıklamalı notlarıyla Can Yayınları’nda. Kitap ayrıca günümüz Türkçesiyle de basıldı.

Reklam
Devamını Okuyun

Sanat

Walter Scott’tan Bir Nefeste Okunan Uğursuz Öyküler Geliyor

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

İskoç kültürü ve edebiyatının en değerli temsilcilerinden Sir Walter Scott, gizemli karakterler, tılsımlı nesneler ve tuhaf olaylarla dolu öyküleriyle okurla buluşuyor…

Bitsin istemeyeceğiniz, bir nefeste okunan hikâyelerden oluşan Margaret Teyzemin Aynası, Can Yayınları etiketiyle raflarda!

İskoç yazar Walter Scott’ın The Keepsake Stories adlı kitabından derlenen Margaret Teyzemin Aynası, gizemli karakterler, tılsımlı nesneler ve tuhaf olaylarıyla bir yandan sonunu beklemeye dayanamayacağınız bir yandan da bitsin istemeyeceğiniz öykülerden oluşuyor.

Reklam

Yarı biyografik öğeler taşıyan eserde, İskoç yazar Margaret Teyze’den dinlediğini söylediği bir hikâyeyi okura tüm gizemiyle aktarıyor.

Devamını Okuyun

Sanat

Borusan Sanat’ta Mayıs Ayında Neler Var?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Borusan Sanat, Mayıs ayında birbirinden değerli sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, “BİFO: Nisan Ak & Zee Zee” ile sezonun son konserinde müzikseverlerle buluşacak. Borusan Müzik Evi bu ay üç konsere ev sahipliği yapacak. Borusan Sanat’ın çevrimiçi video platformu borusansanat.tv’de ise müzikseverleri bu ay beş konser kaydı bekliyor.

BİFO, sezon kapanışı yapıyor

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, sezonun kapanış konserinde dinleyicilerine modernleşmeden önceki Avrupa’nın müzik tarihine altın harflerle yazılan repertuvarından bir seçki sunacak. BİFO ile Çin asıllı Amerikalı piyanist Zhang Zuo ya da müzikseverler tarafından yaygın bilinen adı ile Zee Zee’yi buluşturan bu konserde, BİFO’yu şef Nisan Ak yönetecek. Kapanış konserinde bu dönemden seçkin yapıtlar seslendirilecek.

Reklam

Konser öncesinde Aydın Büke, Zorlu PSM’nin Meydan Fuaye alanında 19.00-19.30 saatleri arasında konser üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. Bu sohbetin devamı ve canlı konser yayını 19.45’ten itibaren radyo Borusan Klasik’te.

Borusan Müzik Evi’nde iki konser birden

3 Mayıs Cuma günü saat 21.00’de Pep Talk, 22.15’te ise Böseblick grubu Borusan Müzik Evi’nin sahnesinde olacak.

Cansu Tanrıkulu ve Korhan Erel’in birlikteliğinden ortaya çıkan, 2019 yılında kurulan bir avant-pop ikilisi olan Pep Talk, şiir, absürdist metin, elektronikler, efekt ve daha birçok ses ve fikir yaratma aracını kullanarak şarkılar üretiyor. Konserde Charles Lindsay’in Recipes for the Mind kitabından yola çıkarak kaydettikleri albüm çalışmalarından seçkilerin yanı sıra doğaçlama performans da sunacaklar.

2021 yılında kurulan ve kasıtlı olarak yanlış yazılmış Almanca ismi “Nazar” anlamına gelen Böseblick ise Berlin’den gelen dört elektronik müzisyenden oluşan bir topluluk. Her üye, farklı kökenleri ve çeşitli elektronik evrenleriyle farklı geçmişlere sahip olurken topluluk, musique concrete, avangart vokal performans, sentezlenmiş sesler ve çağdaş müzik unsurlarından yararlanıyor.

Reklam

Yeni kuşağın elektronik müzik bestecileri Borusan Müzik Evi’nde

11 Mayıs Cumartesi günü saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde bir albüm lansmanı müzikseverleri bekliyor. Sezonun son konserinde, elektronik müzik alanında yaptıkları çalışmalarla takip edilen ve takdir gören kadın müzisyenler konuk ediliyor. Belçikalı plak şirketi Sub Rosa Records etiketiyle yayımlanan toplama albümde, yeni kuşağın elektronik müzik alanında 15 kadın bestecisinin eserleri yer alıyor. Küratörlüğünü Batur Sönmez ve Erdem Helvacıoğlu’nun yaptığı albümün lansmanında yenilikçi atılımlara ve kadın bestecilerin müzik sektöründeki görünürlüğünü ortaya koymayı amaçlayan bu albümden altı sanatçı Borusan Müzik Evi’nde olacak.

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar