Bizimle iletişim kur

Tiyatro

“Aydınlıkevler” Eylül Ayı Oyun Programı Belli Oldu

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Yapımını BKM’nin üstlendiği, Demet Akbağ’ın devleşen performansı ile Yılmaz Erdoğan’ın kalemini buluşturan ‘Aydınlıkevler’ üçüncü sezonuna Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Geçtiğimiz sezon 100. oyununu kutlayan Aydınlıkevler, yeni sezonda yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Aydınlıkevler ilk kez ODTÜ’de! Ardından 25-30 Eylül’de Maximum Uniq’te…

Seyircinin yalnız bırakmadığı, her oyun kapalı gişe oynanan Aydınlıkevler, 17 Eylül’de ilk kez Ankara ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi’de olacak. Ankaralı seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği Aydınlıkevler oyunu bu kez ODTÜ sahnesinde izleyecek. Ankara’nın ardından Aydınlıkevler 25 ve 30 Eylül tarihlerinde İstanbul Maximum Uniq Açıkhava sahnesinde olacak.

Oyuncular seyirciyle buluşmak için geri sayımda!

Demet Akbağ ile birlikte Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın performansları ile büyük övgü toplayan ‘Aydınlıkevler’ 70’li yılların samimiyetini sahneye aktarmaya devam ediyor. Seyircileri soğuk Ankara günlerine doğru yolculuğa çıkaran ‘Aydınlıkevler’ bir babaanne ile torunun hayatından, zamansız ama ‘her zamana ait’ bir hikaye anlatıyor.

Yönetmenliğini Serdar Biliş’in proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği, Cem Yılmazer imzalı sahne tasarımı ve Tuluğ Tırpan’ın orijinal bestelerinin yanı sıra Mustafa Olgan’ın sahnedeki canlı müzikleri ile de beğeni toplayan ‘Aydınlıkevler’in kadrosunda genç kuşağın yetenekli oyuncuları Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş ve usta oyuncu Caner Alkaya da yer alıyor.

Biletler Biletix’te!

Tiyatro

İtalyan Halk Tiyatrosu “İki Efendinin Uşağı” Harbiye’de Sahnelenmeye Başlıyor

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Şehir Tiyatroları’nın, her yaştan İstanbul seyircisini Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde ağırlayacağı Açık Hava Yaz Oyunları başlıyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sanatseverleri en beğenilen oyunlarından “İki Efendinin Uşağı” ile 16 Ağustos 2024 tarihinde 21.00’de buluşturuyor.

Commedia Dell’arte

Carlo Goldoni’nin yazdığı, Aslı Öngören’in yönettiği İki Efendinin Uşağı; İtalyan halk tiyatrosu Commedia Dell’arte’nin en önemli örneklerinden biridir. 16. yüzyıl İtalya’sında ortaya çıkan Commedia Dell’arte, maskeli karakterleriyle öne çıkan bir tiyatro türüdür. Oyunda oynayan her tipin giysisi farklıdır.

Doğaçlama performansların ön planda olduğu oyunlarda, her temsilde metnin ana hatları aynı kalmakla birlikte ayrıntılar değişir.

Günümüze kadar 700 kadar oyun metninin ulaştığı Commedia Dell’arte; büyük bölümü aşk olayları, entrikalar, kılık değiştirmeler ve kesişen amaçlar çevresinde dönüp gelişen komikliklerden oluşur.

1600’lerde Venedik’ten İtalya’ya, oradan Fransa, İspanya ve diğer Avrupa ülkelerine ulaşan İtalyan halk tiyatrosu, gittiği her yerde halk ve yönetici sınıflardan ilgi görmüştür.

Oyun biletleri gişelerden https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/, biletinial.com adreslerinden ve mobil uygulamamızdan temin edilebilir.

İyi seyirler…

Devamını Okuyun

Sanat

Bergama Tiyatro Festivali Ne Zaman Başlıyor? Hangi Oyunlar Var?

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO) ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle beşinci kez perde açmaya hazırlanıyor.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO) ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle beşinci kez perde açmaya hazırlanıyor.

Bu yıl Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda, BERaBER tarafından 9-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festival Bergama’nın tarihi mekanlarında konuklarını ağırlayacak.

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, 5. edisyonu ile 9-11 Ağustos tarihleri arasında Bergama’nın antik yapılardan sokaklarına uzanan taşların izinde, katılımcılarını yeni hikayelerin peşine düşmeye davet ediyor. Ulusal ve uluslararası tiyatro performanslarının yanı sıra panel ve atölye çalışmalarıyla da katılımcılarına kapsamlı bir deneyim alanı sunan festival programı her sene olduğu gibi bu yıl da T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası, BERKSAV (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı) ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle hayata geçiriliyor.

Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda BERaBER tarafından Bergama’nın tarihi, özel ve özgün mekanlarında beşinci kez hayat bulacak festival, üç güne yayılan programı boyunca hem ücretli hem de ücretsiz etkinlikleriyle sanat severe kapılarını açacak.

Bir araya gelmenin, tanışmanın ve yeni hikayeler paylaşmanın önemine dikkat çekmeyi bu sene de sürdürecek olan Bergama Tiyatro Festivali, üzerinde durduğu Yerelleşme, Sektörleşme, Yer Değiştirmiş Kültürel Miras başlıkları hakkında tartışmalara alan açarak buluşturucu etkileşimli ve yeni bağlar kurmayı önceleyen bir platform olmayı beşinci edisyonunda sürdürmeye devam edecek.

Festivalin merakla beklenen programına ait detaylar ve biletler çok yakında!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve İzmir Büyükşehir ve Bergama Belediyesi paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO), Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle 9-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 5. Bergama Tiyatro Festivali’nin biletleri ve festival programına ait diğer detaylar ilerleyen günlerde açıklanacak.

Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda BERaBER tarafından geliştirilen, bölgesel tiyatro ekiplerinin oyunlarından ulusal ve uluslararası performanslara kadar uzanan bir seçkinin ve etkinlik programının yer alacağı festival ile ilgili duyuruları takip etmek için bergamatiyatrofestivali.com adresini ziyaret edebilir ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Devamını Okuyun

Sanat

Geleneksel Japon Tiyatrosu Noh Gösterisi, İstanbul’a Geliyor

İBB Şehir Tiyatroları Japonya’nın geleneksel tiyatrosu Noh’u 2 Temmuz 2024 Salı günü 19.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluşturuyor. Türkiye’de ilk kez sahne alacak Japonya’nın somut olmayan kültürel mirası olan Noh tiyatrosu, geleneksel Japon kültürü meraklılarının beğenisine sunuluyor.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

İBB Şehir Tiyatroları Japonya’nın geleneksel tiyatrosu Noh’u 2 Temmuz 2024 Salı günü 19.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluşturuyor. Türkiye’de ilk kez sahne alacak Japonya’nın somut olmayan kültürel mirası olan Noh tiyatrosu, geleneksel Japon kültürü meraklılarının beğenisine sunuluyor...

İBB Şehir Tiyatroları; Dünya tiyatrolarının önemli oyunlarını seyircisiyle buluşturmak için yaptığı uluslararası işbirlikleri kapsamında, geleneksel Japon tiyatrosu Noh “Bir Ruha Ağıt – Ruh Nereye Gider? Japonya’dan Dünya Barışına Bir Dilek” adlı gösteriyi ağırlıyor.

Gösteri, Japonya ile Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 100. yıl dönümü şerefine gerçekleşecek. Noh tiyatrosu, Doğu Avrupa turu kapsamında Türkiye dışında Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’da da sahne alacak.

Oyun, Japonya’nın Osaka şehrindeki en eski tiyatro olarak 1927 yılında kurulan Yamamoto Noh tiyatrosu tarafından sahneye konulacaktır.

Oyunun ücretsiz davetiyeleri 26 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 11.00’den itibaren İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebilir.

Noh Tiyatrosu Hakkında

700 yıl önce doğan Noh, Dünya’nın en eski maske dramasıdır. Japonya’nın savaşçıları ve samurayları bu dramada yer almışlardır.

Noh’un şarkıları Japonya’da kültürel olarak yaşamakta ve birçok kişi bu şarkıları ezberlemektedir.

Noh, Şinto inancının tapınak unsurlarını içinde barındırır ve açık havada oynanır.

Noh tiyatrosunun özelliği çok özel yavaş ve stilize jestler yapan, çok az söz söyleyen maskeli oyunculardır. Sahne genellikle kare şeklindedir ve Şinto tapınağı gibi üçgen bir çatıya sahiptir. Seyircinin odağının oyuncular üzerinde kalması için çok az sayıda renkli sahne dekoru kullanılır.

Ana karakter doğaüstü bir varlık veya tanrıdır. Diğer bir karakter genellikle Budist veya Şinto rahibidir. Bunun yanında şarkı söyleyen veya arkada duran yardımcı oyuncular vardır.

Maske takan oyuncuların hareketleri tamamen gelenekseldir; giydikleri kostümler de zengin ve gösterişlidir.

Oyunda dört çalgıdan oluşan bir orkestra vardır. Çalgılar babadan oğula geçmedir ve birkaç asırlıktır. Bu müzik samurayların sevdiği bir müziktir. Bu oyun sayesinde dünyayı samurayların gözünden görmek mümkün olacaktır.

Devamını Okuyun

Tiyatro

Tiyatro Bizbize Etkinlikleri Mobilet’te

Bilet alma deneyimini, öncesini ve ötesini kapsayacak şekilde yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu olan Mobilet’le Tiyatro BizBize ’nin repertuvarındaki etkinliklere yeriniz hazır.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Bilet alma deneyimini, öncesini ve ötesini kapsayacak şekilde yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu olan Mobilet’le Tiyatro BizBize ’nin repertuvarındaki etkinliklere yeriniz hazır. Haziran boyunca Türkiye’nin farklı noktalarında gösterim yapacak etkinlikler ise şöyle;

Bir Delinin Hatıra Defteri

Poprişçin bakanlıkta çalışan bir memurdur. Tek suçu “soylu kişi” olmamasıdır. Müdürünün kızına (Sofya) ‘delicesine’ tutkun olan Poprişçin, Sofya’nın bir binbaşıyla evlendirileceğini öğrenir. Bu durum, onun tahammül eşiğini iyice zorlamıştır. Keza bazı gerçekleri de hatırlatmıştır; “yıldızlar ancak seyredilir…” Bu idea onu statüsel durumları sorgulamaya ve gerçeklerle yüzleşmeye mahkum kılar. Poprişçin, girdiği düşünce harbinde, kendi ütopyasına göç eder. O artık İspanya kralı!

Zamanın Rusya’sında tıpkı bütün dünyada olduğu gibi sosyal statü farkı ve bu farkın insan üzerinde bıraktığı etkiyi eleştirel bir dille ele alan oyun, 1 Haziran ve 15 Haziran’da Akasya Kültür Merkezi’nde, 2 Haziran’da Feynman Kültür Merkezi Feyk Sahne’de, 14 Haziran’da İzmir Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, 24 Haziran ve 26 Haziran’da ise Üsküdar Sahne Hane’de seyirciyle buluşacak.

Bir İdam Mahkumunun Son Günü

Victor Hugo’nun bu çarpıcı eseri, idam cezasına çarptırılan bir mahkumun bu cezayı beş hafta öncesinden öğrenmesi ve bu süre içinde nasıl giderek insanlıktan çıkıldığını anlatıyor. Bizbize Tiyatro’nun sahneye uyarladığı eser, 1 Haziran ve 15 Haziran’da Akasya Kültür Merkezi’nde, 2 Haziran’da Feynman Kültür Merkezi Feyk Sahne’de, 8 Haziran’da Endless Art Taksim’de, 9 Haziran’da Ankara Şato Yazar Sahne’de 1+1 Avantajlı Bilet fırsatı ile, 14 Haziran’da İzmir Nazım Hikmet Kültür Merkezi Konak Halk Sahnesi’nde, 22 Haziran’da Van Bölge Sahnesi’nde, 24 Haziran ve 26 Haziran’da Üsküdar Sahne Hane’de, 28 Haziran’da Bursa ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi’nde gösterim yapacak.

Aşk Olsun Sana Çocuk

Oyun, yakın siyaset tarihinin çok hüzünlendiren üç delikanlısı, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın idamlarının, Demokrat Parti’nin askeri darbeyle devrilerek yargılanan ve idam edilen Başbakan, Dış İşleri ve Maliye Bakanları, Menderes, Zorlu ve Polatkan için ‘misilleme’ olup olmadığını sorguluyor. Duygusallıkla ve/ya da siyasal kaygılarla çarpıtılmış bir hukuk/adalet anlayışını masaya yatıran oyun, 9 Haziran’da Ankara Şato Yazar Sahne’de 1+1 Avantajlı Bilet fırsatı ile, 22 Haziran’da Van Bölge Sahne’de ve 28 Haziran’da Bursa ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi’nde tiyatorseverlerle buluşacak.

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar