Bizimle iletişim kur

Teknoloji

Dijital Vergi̇ Dairesi̇’nde “Mali Bilgilerim” Bölümü Açıldı

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Dijital Vergi̇ Dairesi̇’nde yeni dönem başladı. Bu hizmet üzerinden kira ve sigorta gibi birçok bilgiye erişilebilecek…

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Dijital Vergi Dairesi’nde önemli yenilikler yapmaya devam ediyor. Son olarak dijital platformda “Mali Bilgilerim” başlığı altında yeni bir bölüm kullanıma sunuldu. Bu bölüm içerisinde gayrimenkullerden sigortalara kadar vergilendirmeye tabi birçok bilgiyi kontrol edebilirsiniz.

Dijital Vergi̇ Dairesi̇ Mali̇ Bi̇lgi̇leri̇m resmi olarak erişilebilir hale geldi. Kullanıcılar bu hizmet üzerinden elde ettikleri bazı mali bilgilere kolaylıkla erişebilecek. Mali Bilgilerim kısmında son 5 yıl içerisinde elde edilen kira geliri, ücret bilgileri, satılan gayrimenkullere ilişkin detaylar ve yaptırılan sigortalara dair veriler incelenebilecek.

Bu sayede vatandaşların mali durumlarıyla ilgili verileri tek bir ekrandan görüntülemesine olanak tanınacak. Ayrıca vergilendirmeye ilişkin tüm bilgiler de izlenebilecek. Bu verilere kolaylıkla ulaşılması, vatandaşların vergi beyannamelerini hazırlamalarına ve ödemelerini takip etmelerinde kolaylık sağlayacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Abdullah Karaboyacı yaptığı paylaşımda, kurum olarak dijitalleşmeyi ve uyum oranını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Mali Bilgilerim bölümü gibi uygulamaların uyum maliyetlerini düşüreceği ve şeffaflığı sağlayacağı belirtildi.

“Uyum maliyetlerini azaltan, gönüllü uyumu artıran uygulama ve fonksiyonların geliştirilmesine yönelik çalışmalara ara vermeden devam ediyor” dedi.

Dijital Vergi̇ Dairesi̇’nden ulaşabileceğiniz hizmetler şu şekilde:

* Kira Gelirlerim
* Ücret Gelirlerim
* Değer Artış Kazancı Bilgilerim
* Sigorta Bilgilerim

Kaynak: Shiftdelete.net

Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Teknoloji

Huawei’den İddialı Bir Proje Geliyor: Akıllı Dağıtım Çözümü

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Huawei Türkiye ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) iş birliği ile düzenlenen ‘Elektrik Dağıtımında Dijital Trendler Zirvesi’nde, Huawei ‘Akıllı Dağıtım Çözümü’ olarak adlandırdığı projesini tanıttı…

Zirvede konuşan Huawei Elektrik Enerjisi Dijitalleştirme İş Birimi Küresel Pazarlama ve Çözümler Başkanı Jason Li, Huawei’nin elektrik enerjisi sektörüne yaptığı yatırımlara dikkat çekti.

Li, yaptığı açılış konuşmasında ”Huawei, elektrik enerjisi sektörüne yönelik olarak, özel bir iş birimini hayata geçirdi. Müşterilerimizin iş senaryolarını derinlemesine anlamaya, sorunlarını çözmeye, değer yaratmaya ve bu sektöre uzun vadede, on yıllar boyunca yatırım yapmaya kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin devamında tanılan, Huawei’nin Türkiye’deki elektrik dağıtım ağlarının güvenliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla geliştirdiği Akıllı Dağıtım Çözümü’nün detayları da paylaşıldı.

Huawei’nin paylaştığı Akıllı Dağıtım Çözümü’nün detayları şu şekilde:

*** Hat kayıplarının azaltılması: Elektrik ağlarında hat kayıpları, özellikle Türkiye gibi geniş ve farklı özelliklere sahip coğrafi bölgelerde önemli bir sorun olabilir. Huawei’in Yüksek Güç Hattı Taşıyıcı (HPLC) teknolojisi, yüzde 99,9’a varan güvenilirlikle hızlı ve güvenli veri erişimi sağlar. Bu teknoloji, hat kayıplarını en aza indirgeyerek, ağ verimliliğini artırır.

*** Güç arzı güvenilirliğinin artırılması: Elektrik kesintileri ve güç arzında yaşanan aksaklıklar, enerji dağıtım ağlarının yaşadığı en önemli zorluklar arasında yer alıyor. Huawei’in Fiber ve Kablosuz Backhaul Ağları, elektrik dağıtım sistemlerinde veri akışını güvence altına alarak ağın güvenilirliğini büyük ölçüde artırıyor. Geliştirilen akıllı analiz çözümleri de acil durumlarda arızaları hızlı bir şekilde tespit eder ve onarır.

*** Yeni enerji yönetimi: Güneş enerjisi ve elektrikli araçlar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının dağıtım ağlarına entegrasyonu da büyük önem taşımaktadır. Huawei’in ‘Tek Cihaz’ yaklaşımı, yeni enerji hizmeti gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış donanım tabanlı 5’i 1 arada bir platform sunmaktadır. Bu platform, yazılım ve donanımın ayrışmasını sağlayarak, enerji hizmetlerinin esnek ve güvenli bir şekilde sunulmasına olanak tanır.

*** Operasyonel verimliliğin artırılması: Elektrik dağıtım ağlarının etkin yönetimi sadece teknolojiye değil, aynı zamanda operasyonel süreçlerin optimize edilmesine de bağlıdır. Huawei’in ‘Tek Platform’ çözümü, coğrafi olarak yedekli 3DC felaket kurtarma çözümü ve özel bulut sistemiyle operasyonel süreçleri optimize eder. Bu çözüm, BT/OT veri entegrasyonu sağlayarak, ağ yönetimini daha güvenli ve verimli hâle getirir.

*** Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) 2024 yılına ilişkin elektrik raporuna göre dünyadaki elektrik kesintilerinin çoğu, toplam müşteri hizmeti kesintilerinin yüzde 80’ini temsil edebilecek dağıtım sorunlarından kaynaklanıyor. Huawei’nin sunduğu bu çözüm adımları ile sorunların aşılması hedefleniyor. Akıllı Dağıtım Çözümü, 2053 yılına kadar Türkiye’nin net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmek için çalışan Ulusal Enerji Planı’na göre de önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak: Webtekno.

Devamını Okuyun

Teknoloji

YouTube “Kilo Ve Görünüş Videolarına” Kısıtlama Getiriyor

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

YouTube, algoritmasında yaptığı değişiklikler ile birlikte gençlere yönelik, şiddet içermeyen agresiflik içeren ve fiziksel görünümle ilgili videoların gösterimlerini azaltıyor. Yeni blog gönderisinde YouTube, bu tür videoların “tek başına zararsız olabileceğini” ancak “bazı gençler için tekrar tekrar izlendiklerinde sorunlu olabileceğini” ifade etti.

Bu kısıtlamalar, genç kullanıcıların zararlı içerikleri zincirleme bir şekilde izlemelerine engel olmayı amaçlıyor. Yeni algoritma, bu tür videoların hepsini engellemiyor zira bu içerikler YouTube’un içerik yönergelerine uygun. Sosyal medya devinin blog gönderisinde “Gençler, çevrimiçi tükettikleri içerikte ideal standartlara dair tekrar eden mesajlar gördüklerinde, yetişkinlere göre kendileri hakkında olumsuz inançlar geliştirmeye daha yatkındır” ifadeleri kullanıldı.

Yeni algoritma kısıtlamaları dünya genelinde uygulanacak. Bu kısıtlamalar ile birlikte belirli fiziksel özellikler, kilo ve zindelik temalı videolar, başkaları ile karşılaştırma içerdiği veya belirli standartlar övdüğünde içerikler kısıtlanacak. Bu videolar arasında makyaj videoları ve belirli fiziksel özellikleri öven fitness videoları da yer alacak.

Kaynak: Webtekno.

Devamını Okuyun

Teknoloji

ASUS’un Yapay Zeka Destekli Zenbook S 14 Modeli Türkiye’de Kaç Liradan Satışa Sunuldu?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

En ince 14 inç ASUS AI PC, yapay zekanın gücünü işlevsel estetikle birleştiriyor. Dünya ile aynı anda Türkiye’de de ön siparişe açılan Zenbook S 14, ASUS E-Store’da ön siparişe özel 69.999 TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Devamını Okuyun

Teknoloji

X’ten Youtube’a Rakip Mi Geliyor?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

X platformunun yeni video odaklı uygulaması X TV, çeşitli uygulama mağazalarında kullanıcıların erişimine sunuldu…

Elon Musk’ın sahibi olduğu X platformunun yeni video odaklı uygulaması X TV, çeşitli uygulama mağazalarında kullanıcıların erişimine sunuldu. Uygulama, Google Play, LG’nin uygulama mağazası ve Amazon App Store gibi platformlarda yer alıyor.

Çıkış tarihleri platforma göre değişiklik gösterirken, Amazon’da temmuz sonu itibarıyla, LG’nin mağazasında ise 29 Ağustos 2024 itibarıyla yayında olduğu belirtiliyor.

Uygulamanın kullanılabilmesi için bir X hesabına sahip olunması gerekiyor. Söz konusu uygulama, kullanıcılarına özel içerikler, canlı etkinlikler ve haberler sunmayı vadediyor. X TV uygulaması, genel anlamda bir YouTube benzeri olarak değerlendirilse de uygulamanın içerik açısından daha tartışmalı konulara ve reklam azlığına sahip olması muhtemel.

YouTube’un 2024’ün ilk yarısında reklamlardan 15.5 milyar dolar, 2023’te ise toplamda 31.5 milyar dolar gelir elde ettiği göz önünde bulundurulduğunda, X TV’nin bir YouTube rakibi veya alternatifi olarak değerlendirilmesi için henüz erken olabilir.

Kaynak: Webrazzi.

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar