Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen ve her yıl medya, sanat ve iş dünyasından ünlü isimlerin katıldığı 17. EN Ödül Töreni’nde 28 kategoride ödüller sahiplerini buldu
Altınyıldız Classics moda sponsorluğunda Galatasaray Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından “EN” ödül töreninin bu yıl 17’ncisine imza atıldı. Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen ve sunuculuğunu oyuncu Esra Ruşan’ın gerçekleştirdiği törende ylın kadın ve erkek sanatçıları, müzik grubu, iş insanı, kadın ve erkek dizi/film oyuncuları, en iyi şirket, yazar, sporcu ve tiyatro oyunu gibi 28 kategoride ödüller sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasında Farah Zeynep Abdullah, Çağan Irmak, Mor ve Ötesi, Demet Akbağ, Enis Arıkan, Hadise, Mabel Matiz ile iş dünyasından Güler Sabancı ve akademi camiasından İlber Ortaylı da yer aldı.
Ödül töreninin ev sahiplerinden Altınyıldız Classics Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Uğur Gülce, 17’ncisi düzenlenen ödül töreni ile ilgili şunları söyledi: “Altınyıldız Classics olarak bütün varlığımızla gençlerin yanında yer almaktan, onları desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Gençliğe güveniyoruz, onların içinde bulundukları şartlar, duygu ve düşünceleri, olaylara karşı yaklaşımları, yorumlamaları ve bakış açıları bize ilham veriyor. Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği ve Moda Sponsoru olarak bulunduğumuz törenin gençler tarafından nasıl özenle ve heyecanla hazırlandığına şahit olmak bize gurur veriyor. Tam 17 senedir nesilden nesile aktarılarak aynı coşkuyla devam eden EN Ödül Töreni’nin nice yıllar başarıyla devam etmesini dilerim.”
Altınyıldız Classics Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Uğur Gülce
“İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?” kitabıyla EN İyi Kitap ve EN İyi Yazar ödüllerini alan İlber Ortaylı, törende yaptığı konuşmada “Hep düşünüyordum acaba bu Galatasaray’da anılmak için ölmek mi lazım? Neyse ki gördüm. Çok seviyorum, burası başka hiçbir yere benzemez. Hiç değişmeyen bir orijinalitesi vardır. Burada enlerden bahsediyoruz. En iyi ödül seçen üniversite de bizimki” dedi.
EN İyi Kadın Tiyatro Sanatçısı ödülüne layık görülen Demet Akbağ, “Bayılıyorum bu okula, Çok seviyorum bu okulu, belki bilenleriniz vardır, tuttuğum takımın da okulu. Kısmette ödül almaya gelmek varmış. Takdir edersiniz ki yıllar içinde ödüller aldım ödüller verdim. Ama benim için her zaman öğrencilerin, gençlerin verdiği ödüllerin yeri ayrıdır. Hani onlar bazen yer olmaz da evin bir köşesinde sandıklara kaldırılırlar. Benim gençlerin verdiği bütün ödüllerim rafta hep gözümün önünde durur. Çok çok teşekkür ediyorum. Onur duydum. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Özellikle bu yıl cumhuriyetimizin 100. yılında umutluyuz gençler!” dedi.
EN İyi Dijital Platform Dizisi seçilen Gibi ile ödül alan Feyyaz Yiğit, “Çok kalabalığız. Birbirinden önemli ufacık yüzlerce parçanın bir araya gelmesi bir şeyi bütün ve güzel yapıyor. Bu özellikleri bu üniversite de taşıyor. Herkese, birlikte çalıştığımız herkes adına çok teşekkür ederim. Bizi çok mutlu ettiniz” dedi.
EN İyi Kadın Şarkıcı ödülünü alan Hadise gençlere kendinize inanın diyerek şunları söyledi: “Çok özel bir ödül bu. Hepinize çok teşekkür ediyorum beni bu ödüle layık gördüğünüz için. 2022 benim için enteresan olduğu kadar her şeyiyle güzel bir seneydi. Bir ödül kazanmak benimle birlikte çalışan ekibim için de önemli. Mütevazı bir insanım ama işimde iyi olduğumu biliyorum. Çünkü işimi çok seviyorum, müziğime aşığım. Her şarkıda sizlere bir hikaye anlatmaya çalışıyorum. Bu gece yeni şarkım Feryat çıkıyor, bu ödülle birlikte benim için çok daha özel oldu.”
Galatasaray Üniversitesi 17. EN Ödül Töreni Kazananlar
EN İyi Film: Kurak Günler
EN İyi TV Dizisi: Yalı Çapkını
EN İyi Dijital Platform Dizisi: Gibi
EN İyi Yönetmen: Çağan Irmak
EN İyi Kadın Dizi / Film Oyuncusu: Farah Zeynep Abdullah
EN İyi Erkek Dizi / Film Oyuncusu: Selahattin Paşalı
EN İyi Çıkış Yapan Dizi / Film Oyuncusu: Afra Saraçoğlu
EN İyi Tiyatro Oyunu: Jekyll & Hyde
EN İyi Kadın Tiyatro Sanatçısı: Demet Akbağ
EN İyi Erkek Tiyatro Sanatçısı: Enis Arıkan
EN İyi Çıkış Yapan Tiyatro Sanatçısı: İrem Kalaycıoğlu
EN İyi Şarkı: ”Antidepresan – Mabel Matiz / Mert Demir”
EN İyi Kadın Şarkıcı: Hadise
EN İyi Erkek Şarkıcı: Evdeki Saat
EN İyi Müzik Grubu: Mor ve Ötesi
EN İyi Çıkış Yapan Şarkıcı / Müzik Grubu: Güneş
EN İyi Kitap: ”İnsan Geleceğini Nasıl Kurar? – İlber Ortaylı”
EN İyi Yazar: İlber Ortaylı
EN İyi Yazılı Dijital Platform: Vogue Türkiye
EN Başarılı Şirket: Anadolu Efes
EN Başarılı İş İnsanı: Güler Sabancı
EN Yaratıcı Reklam Kampanyası: ”Yarın Hepimizin Olacak – İstanbul Büyükşehir Belediyesi”
İzlanda’nın başkenti Reykjavik’teki Keflavik Uluslararası Havalimanı’ndan İstanbul’a haftada 4 kez düzenlenecek uçuşlar, Kuzey Amerika ve İzlanda’daki Icelandair yolcularını Asya ve Orta Doğu’ya; İstanbul çıkışlı THY yolcularını ise İzlanda, Kanada ve Kuzey Amerika’ya bağlayacak.
2024 yılının ilk 10 ayında 67,6 milyon yolcu ağırlayan İGA İstanbul Havalimanı, dünyanın 321 noktasındaki bağlantı noktası ve her geçen gün ağına eklediği havayolu sayısı ile uluslararası arenadaki gücünü artırıyor.
Kuzey Avrupa’nın en önemli Havayolları’ndan biri ve İzlanda’nın ulusal havayolu şirketi Icelandair, İstanbul uçuşlarına haftada 4 kez olmak üzere 5 Eylül 2025’te başlıyor. 160 koltuk kapasiteli Boeing 737-MAX8 tipi uçaklarla sefer düzenleyecek olan Icelandair’in İGA İstanbul Havalimanı’na operasyonlarına başlaması yolculara geniş bir ağ sunması açısından da büyük önem taşıyor.
Icelandair ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan kod paylaşımı anlaşmasına göre, Kuzey Amerika ve İzlanda’daki Icelandair yolcuları, THY ağı üzerinden doğuya, özellikle Asya ve Orta Doğu’ya; THY yolcuları ise Icelandair uçuşlarıyla batıya, İzlanda, Kanada ve Kuzey Amerika’ya bağlanabilecekler. Kod paylaşımı sayesinde yolcular, tek bir biletle seyahat edebilecek ve bagajlarının son varış noktasına kadar teslim edilmesi kolaylığından faydalanabilecekler.
Icelandair’in İstanbul operasyonlarına başlamasından duydukları memnuniyeti aktaran İGA İstanbul Havalimanı Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, şu değerlendirmelerde bulundu:
“2024’ün ilk 9 ayında İstanbul 14 milyon turist ağırlayarak yüzde 6,6’lık bir büyüme gösterdi. Dünyanın farklı lokasyonlarından şehrimize gelen turist sayısının her geçen gün artmasında, İGA İstanbul Havalimanı olarak payımız bulunduğu için memnuniyet duyuyoruz. Kuzey Avrupa’nın en önemli ülkelerinden İzlanda’nın ulusal Havayolu Icelandair’in aramıza katılması da bu açıdan çok önemli. Bu bağlantı yalnızca yeni bir rota değil; İzlanda’nın muazzam doğal güzelliklerini İstanbul’un zengin kültürel mirasıyla birleştiren bir köprü olacak. Turizm ve ticaret için sonsuz keşifler ve yeni ufuklar açıyoruz. Icelandair ile birlikte, İGA İstanbul Havalimanı’nda küresel seyahatin ruhunu yeniden tanımlıyoruz.”
Icelandair Hakkında:
Reykjavik merkezli halka açık bir seyahat şirketi olan Icelandair Grubu’nun parçası Icelandair, İzlanda’nın ulusal havayolu şirketi ve Keflavik Uluslararası Havalimanı’ndan operasyonlarını yürütüyor. Havayolu, İzlanda’nın coğrafi konumunu kullanarak Kuzey Amerika ve Avrupa’daki noktaları birbirine bağlayan uluslararası bir ağ kurmayı hedefliyor ve bağlantı ağını istikrarlı bir şekilde büyütüyor.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 14. Hukuk Dairesi (İstinaf Mahkemesi) Martı lehine karar verdi. Martı ve Taksiciler Odası arasında 2,5 yıldır süren davada Martı’nın itirazları haklı bulundu. Martı TAG artık serbest olarak kullanılacak.
İstanbul Taksiciler Odası’nın Martı TAG’ı kapattırma talebi İstinaf Mahkemesi tarafından reddedildi. Martı’nın yaptığı istinaf başvurusu kabul edilerek yerel mahkeme kararının hatalı olduğuna hükmedildi.
İstinaf Mahkemesi’nin Tespitleri
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin verdiği kararı şu gerekçelerle hatalı buldu:
Martı’nın itiraz ve savunmalarının yeterince incelenmediği ve raporlara yansıtılmadığı,
Bilirkişi raporlarının eksik ve çelişkili olduğu,
Alanında uzman kişilerden rapor alınmadığı ve davanın tam olarak aydınlatılmadığı,
Tarafların eşitliği ilkesine uyulmadığı ve Martı’nın savunma hakkının ihlal edildiği,
İdare mahkemelerinin Martı TAG lehine verdiği kararların göz ardı edildiği,
İBB’den alınması gereken cevap beklenmeden karar verilerek Martı’nın hukuki dinlenilme hakkının ihlal edildiği,
Martı’nın dava dosyasına sunduğu uzman görüşlerinin dikkate alınmadığı.
Mahkeme, bu eksiklerin giderilmeden haksız rekabetin tespit edilemeyeceğini belirterek erişim engeli kararını bozdu.
Oğuz Alper Öktem konu ile alakalı; “Haklının acelesi yok. Türk teknolojisinin düşmanları nihayet yenildi. İyiler kazandı. Bol bol Martı TAG kullanın.” ifadelerini kullandı.
25 yaşından büyük aracı olanlara hurda teşviki olarak ÖTV’siz araç satışı, şoför esnafı için ÖTV ve KDV’siz araç satışı ve ağır hasarlı araçların trafikten çekilmesine yönelik kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Peki kanun teklifi yasalaşırsa ÖTV muafiyeti hangi araçları kapsayacak? ÖTV muafiyeti ile birlikte araçlar ne kadar düşecek? İkinci el fiyatlarda düşüş olur mu?
Piyasaya dair merak edilenleri milliyet.com.tr’ye değerlendiren İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı: 2000 yılı öncesi model yılı yani 25 yaş ve üstü araçların hurdaya ayrılarak sıfır km yerli üretim araç satın alınması kaydıyla ÖTV’siz araç satışı, şoför esnafı için ÖTV ve KDV’siz araç satışı ile ağır hasarlı araçların trafikten çekilmesine yönelik kanun teklifi TBMM’ye sunuldu.
Sunulan teklifteki temel maksat eski otomobillerin geri dönüşüme verilmesini sağlamak, bu araçların yerine daha çevreci ve güvenli yerli üretim araçların alınmasını teşvik etmek. Kanun henüz görüşülmek üzere teklif aşamasında ancak yürürlüğe girdiği taktirde son yıllarda düşen yerlilik oranı, fiyatlar ve eski araçların hurdaya ayrılması noktasında faydalı olacaktır.
Ülkemizde uygulanan kademeli ÖTV sistemi sebebiyle yapılabilecek ÖTV indirimleri değişkenlik gösterecektir. Aynı otomobilin farklı donanımlı ya da daha yüksel motor hacmine sahip versiyonu bir üst ÖTV bareminde ise teşvikten daha fazla yararlanırken, düşük baremde olanlar bir miktar daha az yararlanabilir. Ortalama bir rakam vermek gerekirse 1 milyon TL değeri olan bir otomobilde yaklaşık 180 ila 200 bin TL arasında fiyat değişimi yaşanacaktır. Ancak kanunun teklif aşamasında olduğunu ve bu sebeple detaylarda farklılık olabileceğini hatırlatmakta fayda var.
Süreci netleşmeden değerlendirmek oldukça zor. Teklif kanunlaştırdığı taktirde hurdaya ayrılabilecek araç sahibi olan kullanıcılar tarafından yerli üretim araçlara talep mutlaka artacaktır. Dolayısıyla bu model ikinci el araçlara talep düşeceğinden fiyatlar bir miktar esneyebilir. Ancak teklif hurda iadesi şartı ile olduğundan hurda iadesiz satış fiyatları ve bu fiyatlara endeksli olan ikinci el rakamlarında kayda değer farklılık görülmeyecektir. Öte yandan kanun teklifi yasalaştığı taktirde markalar satışları artırmak adına süreci genel olarak desteklemeye gayret gösterirse ikinci el fiyatlarında da buna paralel gerileme olacağını söyleyebiliriz.
Son yıllarda artan otomobil fiyatlarıyla beraber trafikte bulunan 5 yaş ve üzeri araçların oranı %80 civarına yaklaşmış durumda. Bu %80’lik dilimin yaklaşık %57’sini 10 yaş ve üzeri araçlar oluşturuyor. İstatistiklerle beraber araç yaş ortalamasının yükseldiğini ve gençleştirmeye yönelik çalışmalara ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Genç modelli ve yeni jenerasyon otomobil sayısının artması çevreye, doğaya, trafik güvenliğine faydalı olacağı gibi bu araçların geri dönüşüme ayrılarak tekrar kazanımı da ekonomimiz açısından faydalı olacaktır.
Ülkemizin yürüttüğü ekonomi politikaları çerçevesinde son dönemde otomobilde ÖTV önemli bir konumda bulunuyor. Öte yandan ÖTV ekonomimizin en büyük gelir kalemlerinden bir tanesi. Yeniden değerleme oranları ile birlikte artması öngörülen yıllık ÖTV hedefleri de kararın yasalaşmasında zorluk oluşturabilecek faktörler arasında.
Ancak tüm koşullara rağmen ÖTV konusunda sürdürülebilir düzenleme %30’a gerileyen yerlilik oranını artırma ve eski araçların hurdaya ayrılması gibi talepler sektörümüzün öncelikli ihtiyaçları arasında. Bu bağlamda tüm koşullar ve sonuçlar Türkiye Büyük Millet Meclis’imizde detaylı değerlendirilerek en doğru karar mutlaka verilecektir. Bizlerin de sektörümüzün birer mensubu ve temsilcisi olarak ihtiyaç duyulduğu taktirde sürece gerekli tüm bilgi ve desteği her daim vereceğimizi belirtmek isterim.”
MediaCat’in ilkini 2007 yılında gerçekleştirdiği ve 2008’den bu yana Ipsos işbirliğinde her yıl düzenli olarak yinelediği “Türkiye’nin Lovemark’ları” araştırmasının 17’nci yılında, 17 marka ödüle layık görüldü.
Lovemark’lar, Brand Week Istanbul’un ikinci gününde, MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan ve Ipsos Türkiye Brand Health Tracking Bölüm Lideri Özge Sönmez’in sunuş ve katılımıyla Inspiration Hall sahnesinde gerçekleşen törenle ödüllerine kavuştu.
Online Yemek Siparişi Sitesi / Uygulaması: Yemeksepeti
Banka: Ziraat Bankası
Brand Week Istanbul’un program ve konuşmacıların ve yılın en ilham verici haftasının tüm detaylarına https://brandweekistanbul.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş