Aquaman ve Kayıp Krallık, ince hikayesine ve saçma anlarına rağmen keyifli bir süper kahraman filmi. Film, DCEU’nun hem en iyi hem de en kötü yanlarını sergiliyor ve bu karakterlerin potansiyelini daha fazla odaklanarak vurguluyor. Film, serinin sonuna yaklaşırken aşırı doldurulmuş bir senaryodan, anlatım yönünün eksikliğinden ve tutarsız karakter tasvirinden muzdarip…
Eleştirmenlerin DCEU’nun son filmi hakkındaki düşüncelerini belirtmesiyle Aquaman ve Lost Kingdom incelemeleri resmi olarak yayınlandı. James Gunn’ın DC Universe’üyaklaşırkenDCEU serisi on yıllık serisinin sonuna yaklaşıyor. Son DCEU filmi olması planlanmamış olsa da,Aquaman and the Lost Kingdom, izleyicilerin DC’nin bu özel versiyonunu canlı aksiyonda takip edebilecekleri son film olacak.
Aquaman ve Kayıp Krallık bu hafta dünya çapında sinemalarda gösterime girdiğinden beri basın mensupları DCEU’nun en yeni ve son filmini gösterme fırsatı buldu. İşte eleştirmen yorumları:
Molly Freeman – Screen Rant
Aquaman ve Kayıp Krallık, ince hikayesine ve saçma anlarına rağmen yeterince keyifli bir süper kahraman filmi. Hiç sıkılmaya zamanım olmayacak kadar hızlı ama tek kullanımlık bir film olarak değerlendirilecek kadar unutulabilir. Hafif küresel ısınma yorumunun göz kamaştırıcı doğasının yanı sıra, film zararsız bir eğlencedir. Bu, izleyicilerin bir filmi sinemalarda izlemesi için yeterli bir nedense, Jason Momoa’nın şakalarına rağmen hayal kırıklığı yaratmayacaktır.
Ross Bonaime – Collider
Aquaman ve Lost Kingdom ile DCEU’nun en iyi ve en kötü yanlarını elde ediyoruz, ancak aynı zamanda biraz daha odaklanarak bu karakterler için hala umut olduğunu ve bu dünyada neyin işe yarayıp neyin yaramadığını hatırlatıyoruz. Aquaman ve Kayıp Krallık, DCEU’nun devam edeceği gibi görünen bir sonun ıslak osurukları değil, aynı zamanda DCEU’nun ihtiyaç duyduğu dersleri hiçbir zaman tam olarak öğrenemediğini de gösteriyor. DCEU öldü, yaşasın DCU.
Owen Gleiberman – Variety
Bu, MCU’nun tökezlediği ve belki de kültürel hakimiyetten yavaş yavaş düşüşe geçtiği yıl olarak kayıtlara geçti. Ancak elbette insanların bıktığı tek şey Marvel değil. Genel olarak çizgi roman filmlerinin uyuşturan tekrarı. Sanki DC muaf değil. “Aquaman ve Kayıp Krallık”ta yedi krallığın ittifakı, Kordax’ın (Pilou Asbaek) uğursuz figürü ve kötü niyetli kayıp Necrus krallığı hakkındaki tüm konuşmalar sizi yıpratıyor. Sergilenen canavarların amacı bizi neşelendirmek ama onlar da rastgele hissettiren bir saldırıyla serbest kalıyorlar. Bu, Kane’in toprak sakinleriyle kıyamet gibi bir savaşı başlatma planıdır. Her iki dünyada da yaşayan melez süper kahraman Aquaman onları birleştirebilecek mi? Riskler yüksek, ancak bir şekilde nefesinizi tutmaya değmez.
Lovia Gyarkye – The Hollywood Reporter
En çok hayal kırıklığı yaratan şey ise bahislerdir. Momoa ve Wilson Büyük Final’e kadar sıçrarken, tekmeler atarken, dövüşürken, alay ederken ve kendilerini ve birbirlerini kurtarırken bile hikayelerinin draması aynı seviyede kalıyor. Aquaman’in başarısız olabileceğinden veya Orm’a olan inancının boşa çıkabileceğinden gerçekten korktuğunuzda, burada nadiren olay örgüsü vardır. Neredeyse nefesimin kesildiği bir anı hatırlıyorum.
Kaynak: Screen Rant.
Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş