Bizimle iletişim kur

Sanat

İBB Şehir Tiyatroları’nda 17-22 Aralık 2024 Tarihlerinde Neler Var? İşte Program!

Yayınlandı

on

Radio Mood App

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, tiyatro sezonunun yeni haftasında 15 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Şehir Tiyatroları’nın 110. yılında sanatseverleri Euripides’ten William Shakespeare’e, Henrik Ibsen’den Özen Yula’ya klasik ve çağdaş yazarların eserlerinin ön planda olduğu zengin bir repertuvar bekliyor. Bu hafta Bank Ban (Konuk Oyun), Hedda Gabler (Konuk Oyun), İfigenya, Bir Halk Düşmanı, Fosforlu Cevriye, Hayat Der Gülümserim, Maviydi Bisikletim, Çingene Boksör, İkinci Perdenin Başı, Fındıkkıran, Herkes Sihirbaz Olacak, Bir Gece Masalı, Çöpsüz Dünya, Masal, Elma Kurdu Kırtık adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

BANK BAN (Macar Devlet Tiyatrosu-Konuk Oyun)

József Katona’nın eseri Bánk Bán, Macar ulusal drama literatürünün en önemli eserlerinden birisidir. Bir eserin klasik olabilmesinde ve zamana direnmesinde, içeriğinin daima canlı ve her dönemde geçerli olan mesajlar içermesi, sahneye uyarlayan sanatçıların bunun sayesinde kendi gündemindeki önemli sorunları ve konuları, bunun aracılığıyla işleyebilmesi büyük rol oynar. Bánk Bán tam da böyle bir eserdir. Neticede József Katona, bu tarihi hikâyede tıpkı böylesi, genel insani konulara değinir. Katona seyircilere, eylemleriyle tarihe yön veren insanların, değişim isteyen fakat tarihin ve talihin, kendi gerçeğini savunan bireyi ezip yok edebileceğini ya da diğer taraftan, göklere kadar çıkartabileceğini gösteriyor. József Katona’nın yazdığı oyunu Attila Vidnyánszky yönetti. Oyun, 17 Aralık 2024 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

HEDDA GABLER (Adana Şehir Tiyatrosu- Konuk Oyun)

Çağdaş Tragedya’nın en iyi örneklerinden olan Hedda Gabler’de insan ruhunun derinliklerine inerken onun dünyadaki yalnızlığına tanık oluruz. Jörgen’in Hedda için büyük zorluklarla aldığı villalarında geçen trajedi… Balayından yeni dönen Hedda ve Jorgen Tesman… Süreç içinde anlaşılır ki Hedda aslında, akademisyen olan ve işinden kafasını kaldırmayan Jörgen’i hiç sevmemiştir. Hedda’nın da bir zamanlar arkadaşlık yaptığı ortak tanıdıkları Eilert Lovborg’un gelişi hayatlarını altüst eder… Henrik Ibsen’in yazdığı, Volkan Sarıöz’ün yönettiği oyunda Olca Hayal Çetin, Cevher Hikmet Güzey, Yağmur Özcan, Önder Özcan, Uğur İzgi, Dilek Polat, Kurtuluş Bilgilioğul, Ahmethan Çelebi rol alıyor. Oyun, 18-21 Aralık 2024 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

İFİGENYA

Doğu ile Batı arasındaki ilk büyük savaş: Akha ordusu, Truva seferine çıkmak üzeredir. Birleşik ordu donanmasının sıkıştığı limandan kurtulup harekete geçebilmesi için rüzgâra ihtiyacı vardır. Başkomutan Agamemnon, Artemis’in kutsal geyiklerinden birini öldürdüğü için tanrıça da onun rüzgârını kesmiş ve herkesi bu limana hapsetmiştir. Doksan dokuz kralın ordusu hastalıktan kırılırken, öfkeyle bekleyen askerlerin gözü Agamemnon’dadır. Başkomutan’ın sadece kendisi ve makamı değil, başta ailesi olmak üzere, tüm ülke tehlikededir. Agamemnon’un yapabileceği tek bir şey kalmıştır: En değerli varlığı olan kızı Iphigenia’yı tanrılara kurban vermek!..

Euripides’in yazdığı Serdar Biliş’in yönettiği oyunda Yağmur Topçu, Elvan Boran, Yıldıray Şahinler rol alıyor. Oyun, 18-21 Aralık 2024 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

BİR HALK DÜŞMANI

Kentin yegâne gelir kaynağı olan kaplıcalarla ilgili araştırmasından şüphelerini haklı çıkartan bir sonuç alan Dr. Stockman’ın mücadelesi, Ibsen’in güçlü kalemiyle, “halkın yararı” sayılan şeyin, çıkar prizmasında şekil değiştirmesini anlatan bir “mesel”e dönüşüyor.

Henrik Ibsen’in yazdığı, Dilek Başak Carelius’un çevirdiği, Orhan Alkaya’nın yönettiği oyunda Barış Çağatay Çakıroğlu, Burçak Çöllü, Cem Baza, Derya Yıldırım, Gökhan Mete, Hakan Arlı, Hazal Uprak, Mert Tanık, Müge Akyamaç, Rahmi Elhan, Tankut Yıldız rol alıyor. Oyun, 18-21 Aralık 2024 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

FOSFORLU CEVRİYE

Anne babasını tanımadığı için gökteki yıldızlardan doğduğuna inanan, denizin kucağında bir sokak çocuğu olarak büyüyen, Galata mevkiinde karnını doyurabilmek için “icra-i sanat” eyleyen Cevriye, sıradan bir sokak kızı değil aslında İstanbul sokaklarının ta kendisidir. Hastalık ve soğuktan ölüme yaklaştığı o gece, karşısına çıkan esrarengiz bir Adam sayesinde hayata ve kara sevdaya tutunur. Cevriye’nin daha önce tanıdığı erkeklere hiç benzemeyen ve ona “siz” diye hitap eden bu Adam aslında gizli yaşayan bir idam mahkûmudur. Cevriye onu tanıdığı günden sonra artık bambaşka bir “insan” olmuştur. Hapis, sürgün, aradan geçen zaman ve türlü belalara rağmen bu aşktan vazgeçmeyen Cevriye, sevdiği için her şeyi göze alacaktır.

Oyunda 1930-40’lı yılların İstanbul’u zengin tasvirleriyle sunuluyor. Mahallelerin arka sokaklarında, hapishanelerinde, batakhanelerinde hayata tutunmaya çalışan kadınların, annelerin, çocukların ve afili delikanlıların otoriteyle olan ilişkisi çarpıcı öykülerle aktarılıyor.
Suat Derviş, 60’lı yılların başında Türkiye’ye döndüğünde siyasi-mesleki ve maddi anlamda zorlu bir dönemden geçiyordu. “Fosforlu Cevriye” romanını yayınevlerine teklif ediyor fakat ne yazık her seferinde reddediliyordu. Suat Hanım’ın büyük arzusu, bu eserin yayınlanmasından öte, bir “müzikal” olarak oyunlaştırıldığını görmekti… Bunun için ilk görüştüğü kişi genç aktris Gülriz Sururi idi… Gülriz Hanım’ın da arzusu oyunu Şehir Tiyatroları’nda sahnelemekti…
“Karanlık bir gecede gökten düşüp parçalanan bir yıldız gibi…” kalbimizde iz bırakan Suat Derviş’e, Reşat Fuat Baraner’e, Nazım Hikmet’e ve Gülriz Sururi’ye sevgiyle…

Suat Derviş’in yazdığı, Gülriz Sururi’nin uyarladığı, Yelda Baskın’ın yönettiği oyunda Ayşe Günyüz Demirci, Besim Demirkıran, Binnur Şerbetçioğlu, Direnç Dedeoğlu, Esra Ede, Çağatay Palabıyık, Elif Verit, Emre Yılmaz, Hakan Örge, Irmak Örnek, Nur Saçbüker Otan, Samet Silme, Tuğrul Arsever, Yağmur Damcıoğlu Namak, Yunus Erman Çağlar, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor. Oyun, 18-21 Aralık 2024 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

HAYAT DER GÜLÜMSERİM

Yıllarca olağanüstü kadın karakterlere hayat vermiş bir oyuncu, AVM yapılmak üzere yıkılacak bir sahneye veda eder. Anlatılmaya değer bulunmayan farklı sınıflardan kadınların sıcak ve aşina hayat hikâyeleri, ilk kez aktarılır.

Özen Yula’nın yazıp yönettiği oyunda Sema Keçik, Serkan Bacak rol alıyor. Oyun, 18-21 Aralık 2024 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

MAVİYDİ BİSİKLETİM

İlk gençlik yıllarını geçirdiği İzmir’e duyduğu özlemin ve ilk aşkının izinden giden bir adamın, anılarına yaptığı bu yolculuk, bizi 1950’lerin İzmir’inden günümüze taşıyor. Dinçer Sümer’in yazdığı Ersin Umulu’nun yönettiği oyunda Çağrı Büyüksayar rol alıyor. Oyun, 18-21 Aralık 2024 tarihleri arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

ÇİNGENE BOKSÖR

1920’lerin boks yıldızı Johann Wilhelm Trollmann’ın trajik yaşantısından yola çıkılarak yazılan oyun, kurgusal bir karakter olan Hans’ın tanıklığıyla seyirciye aktarılıyor. Çocukluk dönemlerinde tanışan ikili, güçlü bir arkadaşlık bağıyla yılları geride bırakır. Kendine has stiliyle yıldızlaşan çingene boksör Ruki, Nazi Almanya’sının faşizan politikalarına ve ayrımcılığa maruz kalır. Almanya Şampiyonu olsa da bu unvan kendisine verilmez ve hep kaybetmeye mahkûm edilir. Yoksul mahallelerde başlayıp toplama kamplarına kadar süren, ölümüne dostluğun çarpıcı öyküsü…

Rike Reiniger’in yazdığı Cafer Alpsolay’ın yönettiği oyunda Ercan Demirhan rol alıyor. Oyun, 18-21 Aralık 2024 tarihleri arasında Müze Gazhane Meydan Sahne’de.

İKİNCİ PERDENİN BAŞI

Genç ve umutsuz bir oyuncu olan Muhsin, ünlü tiyatro yönetmeni Afet’in açtığı oyuncu seçmesine girme fırsatı bulur. Böylesi bir dönüm noktasında, hayatta hiçbir şeyin yolunda gitmemiş olmasının gerginliğini yaşamaktadır. Seçmelere saatinde yetişemediğinden dolayı içeri girip girmeme konusunda kararsız kalır.

Herhangi bir mesleğe yeni başlayan pekçok genç için bu tür seçme veya sınavlar aslında kaybolan umutları bulma ve yeniden hayal kurabilmek için önemli bir eşiktir. Muhsin için ise bir adım ötesinde varoluş imtihanı başlayacaktır.

Alp Tuğhan Taş’ın yazıp yönettiği oyunda Ebru Üstüntaş, Alp Tuğhan Taş rol alıyor. Oyun, 21 Aralık 2024 tarihinde Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi’nde.

FINDIKKIRAN (7+ Yaş)

Minik Clara, yılbaşı hediyesi olarak aldığı Fındıkkıran isimli oyuncağıyla özel bir bağ kurar. Görünenin ardındaki güzelliğin ortaya çıkacağı o gece hayalle gerçek arasında, başka dünyalarda büyük serüven başlar. 1800’lerden günümüze birbirinden farklı versiyonlarıyla operada, sinemada büyük ilgi gören bu halk öyküsü, tüm görkemiyle şimdi Şehir Tiyatrosu’nda sahneleniyor. E.T.A Hoffmann’ın masalından Dilşad Çelebi’nin uyarladığı, Lerzan Pamir’in yönettiği oyunda Asrın Gurur Kuyucak, Gözde İpek Köse, Cihan Kurtaran, Çağrı Büyüksayar, Derya Keykubat, Dolunay Pircioğlu, Emel Bertan, Esra Ede, Emrah Derviş Soylu, Gürkan Başbuğ, Hakan Gümüş, Osman Kaba, Pelin Budak, Salih Şimşek, Sefa Turan, Selen Nur Sarıyar, Ümit Bülent Dinçer, Yılmaz Aydın rol alıyor. Oyun, 22 Aralık 2024 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

HERKES SİHİRBAZ OLACAK (3+ Yaş)

Ünlü sihirbaz Zubi’nin öğrencileri “usta”lığa geçip onun sihirli şapkasını almanın hayalini kurarlar. Zubi, sihirli şapkanın yeni sahibini belirlemek için bir yarışma düzenler. İllüzyon gösterileriyle ilerleyen oyunda, hedefe ortaklaşa ilerlemenin önemi anlatılıyor.
Kubilay Tuncer’in yazıp yönettiği oyunda Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Cihat Faruk Sevindik, Damla Cangül Yiğit, Zeliha Bahar Çebi rol alıyor. Oyun, 22 Aralık 2024 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

BİR GECE MASALI (5+ Yaş)

Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası isimli oyunundan uyarlanan Bir Gece Masalı, arkadaşlık kavramı üzerine kuruludur. Oyun, ailesinin istediği gençle değil kendi istediği kişi ile arkadaşlık kurmak isteyen Şirin Kız’ın Yakışıklı Delikanlı, Güçlü Delikanlı ve Selvi Kız ile ormanda geçirdiği bir gecede yaşananları anlatır. William Shakespeare’in yazdığı Musa Arslanali’nin yönettiği oyunda Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Burhan Yeşilyurt, Çağlar Ozan Aksu, Ceysu Aygen, Hüseyin Emre Şen, Mehmet Emre Ertunç, Oğuzhan Oğuz, Ömer Naci Boz, Seda Yılmaz, Serap Doğan rol alıyor. Oyun, 22 Aralık 2024 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

ÇÖPSÜZ DÜNYA (3+ Yaş)

İklim değişikliği ve hava kirliliğinden dolayı bulutların renginin, rüzgârın yönünün değiştiği günlerden bir gün; umutlu, mutlu ve bilinçli bir uçurtma olan Uç Uç kuyruğu koptuğu için bir çöplüğe düşer. Çöplükte, bez bir bebek olan Püsküllü ve atılmış bir koli olan Koli Koli ile tanışır. Çöplüğün kontrolünü elinde tutan Çöpten Kral ve yardımcısı Sinek ile kurulu düzenlerini değiştirmeye çalışan Uç Uç arasında bir mücadele başlar.

Çöpsüz Dünya oyunu sevimli karakterler aracılığıyla tüketim kültürünün bilinçsizce yaygınlaştığı günümüzde “geri dönüşüm, tamir, sıfır atık ve renklerle ayrılmış atık kutuları’’ gibi konuları ele alarak atıklardan arındırılmış bir dünya nasıl mümkün olabilir sorusuna cevaplar arıyor. Arzu Yurtseven’in yazdığı, Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda Eylül Soğukçay, Pınar Demiral, Engin Akpınar, Samet Silme, Mehmet Soner Dinç rol alıyor. Oyun, 22 Aralık 2024 tarihinde Ümraniye Sahnesi’nde.

MASAL (5+Yaş)

Hakkından ve ihtiyacından fazla yiyeceği çalarak açlığa sebep olan yemek hırsızı ve işbirlikçisine karşı üç çocuk fantastik bir yolculuğa çıkar. Birçok engelin aşıldığı yolculuk sürecinde bireysellikten birlikte hareket etmeye, yardımlaşma ve adaletli paylaşıma kadar çocukların düşünce ve eylemleri değişir. Açlığın tüm çocuklar için yaşamsal bir sorun olduğunu fark eden çocuklar, açgözlü yemek hırsızı ve işbirlikçisine karşı mücadeleyi büyütür. Eftal Gülbudak’ın yazıp yönettiği oyunda Ceren Hacımuratoğlu, Ercan Demirhan, Yeliz Şatıroğlu, Onur Şirin, Volkan Öztürk rol alıyor. Oyun, 22 Aralık 2024 tarihinde Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

ELMA KURDU KIRTIK (4-7 Yaş)

Elma Kurdu Kırtık 7 yaş altı çocuklara yönelik, kuklaların kullanıldığı, canlı müzik eşliğinde oynanan eğlenceli bir çocuk oyunudur. Haylaz bir elma kurdunun mükemmel elmayı bulmak için çıktığı yolculuğu anlatır. Sahip olduklarına değer vermeyen, çevresindekileri hor gören Kırtık bu yolculukta aradığı mükemmel elmaya ulaşmak yerine çok daha kıymetli bir şeyin farkına varır. Çocukların sosyal çevreleriyle olan ilişkilerine dikkat çeken oyun somut nesnelerle soyut kavramları ilişkilendirerek çocuğun algısını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Çocuğun günlük yaşamında yaşadığı çelişkileri renkli bir hayal dünyasında yeniden yaratan oyun çocuğa kendi gerçekliğine dışarıdan bakabilme şansı verir. B. Çağatay Çakıroğlu ve Ö. Barış Bakova’nın yazıp B. Çağatay Çakıroğlu’nun yönettiği oyunda; Elyesa Çağlar Evkaya ve Seda Çavdar rol alıyor. Oyun, 22 Aralık 2024 tarihinde Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi’nde.

Sanat

Zorlu PSM’de Bu Haftanın Etkinlikleri (20-26 Ocak)

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Zorlu PSM’de bu hafta sevilen oyunlarla dolu bir hafta tiyatroseverleri karşılıyor ve tiyatroseverlerin yoğun ilgiyle takip ettiği PSM Prodüksiyonu oyunlar da yeni yılın ilk gösterilerine hız kesmeden devam ediyor…

Merve Dizdar’ın etkileyici performansıyla bağımlılık ve kimlik arayışını derinlemesine ele alan “İnsanlar Mekanlar Nesneler” 25 ve 26 Ocak’ta Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Demet Evgar’ın başrolünü oynadığı ve Afife Jale’nin sahneye çıkma mücadelesini çağdaş bir yorumla ele alan Kia’nın sunduğu “Afife” ise 20 Ocak’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde tiyatroseverlere büyüleyici bir deneyim sunuyor. Ayrıca Türkiye’de ilk kez tiyatro sahnesine uyarlanan “Aşık Shakespeare” Uraz Kaygılaroğlu ve Nezaket Erden’in başrolleriyle perde açmaya devam ediyor.

Zorlu Holding ve Grup şirketlerinin katkılarıyla gerçekleştirilen, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortak yapımı Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak hazırlanan ve 25. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Haldun Dormen Özel Ödülü’ne layık görülen 1923, kalbi her gün Cumhuriyet coşkusuyla atan her yaştan izleyiciyi 26 Ocak’ta Zorlu PSM’ye bekliyor.

Bu hafta Zorlu PSM’de ayrıca, Funda Eryiğit ve Hazar Ergüçlü’nün başrollerini paylaştığı ve iki kız kardeşin çalkantılı hikayesini konu alan “Timsah Ateşi”, Şahika Tekand’ın iktidar ve adalet kavramlarını ironik bir dille ele aldığı “Ölüyor mu ne?”, Aksel Bonfil’in kaleminden çıkan ve bir kadının içsel yolculuğunu işleyen “Muskat”, annelik temasını katmanlı bir şekilde ele alan “Kutsal” ve Anadolu masallarından ilham alan “Çirkin” oyunları da tiyatroseverlerle buluşuyor. Cem Yılmaz, “CMXXIV” isimli stand-up gösterisiyle 22 ve 23 Ocak’ta Zorlu PSM’de kahkaha dolu anlar yaşatmak için son hazırlıklarını tamamlıyor.

AFİFE // 20 OCAK // TURKCELL SAHNESİ // 20.30

Kia’nın sunduğu Afife, Afife Tiyatro ve Zorlu PSM ortaklığıyla yeni sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde seyircisiyle buluşuyor. “Bu dünyada kadın olmanın gereği var olmak istiyorsan yanman gerek. Yanarken peşinden gelenlerin yolunu aydınlatman, kendini feda etmen gerek.” “Kuşaklar boyunca tüm tiyatroculara ve cesur kadınlara ilham olmuş, bir deniz feneri gibi karanlık zamanlarda yol göstermiş bir ışık, bir simgedir Afife. Sahnede olmayı bütün mevcudiyetiyle arzulayan Afife’nin, kadının sahneye çıkmasına, göz önünde olmasına, yasak koyan düzene başkaldırısının çağdaş bir yorumudur. İşgal altında İstanbul’da cephesini perdesi bellemiş çok kültürlü bir tiyatro kumpanyasının sahne arkası olan “Afife”, sezon boyunca Zorlu PSM’de tiyatroseverlerle buluşuyor.

Kapı Açılış: 19.30

Etkinlik: 20.30

İBRAHİM SELİM İLE BU GECE // 20 OCAK // %100 STUDIO // 21.00

Her hafta Türkiye ve gündeme dair konuları ve farklı ilgi alanlarından ağırladığı sürpriz konuk sanatçıları ile seyirci karşısına çıkan İbrahim Selim’in sevilen şovu “İbrahim Selim ile Bu Gece” izleyicilerini Zorlu PSM %100 Studio’ya bekliyor.

Kapı Açılış: 19.30

Etkinlik: 21.00

SELÇUK YÖNTEM İLE BİRAZ ŞİİR BİRAZ ŞARKI // 21 OCAK // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 19.30

Dünya prömiyerini 9 Eylül’de Londra’nın en prestijli sahnelerinden Cadogan Hall’da gerçekleştiren bu özel etkinlik, birçok şairin eserlerini özgün caz besteleriyle buluşturuyor. Selçuk Yöntem’in etkileyici yorumuyla canlanacak şiirler, quartetin olağanüstü müzikalitesiyle birleşerek Zorlu PSM’de unutulmaz anlar yaşatacak.

Kapı Açılış: 19.00

Etkinlik: 19.30

BEN ÇOKTAN GİDERSİNİZ SANMIŞTIM // 21 OCAK // %100 STUDIO // 20.30

Bir adam, sözlük, Thom Pain, yalnızlık, çocukluk, bir arı ya da kelimeler, bencillik, aşk, kaybetmek, çok aşk, çok kaybetmek ve bir köpek; kocaman gözleri olan bir köpek. Çok severken kaybedenlerin oyunu BEN ÇOKTAN GİDERSİNİZ SANMIŞTIM, gerçek hayatın, insan ve hayvan arasındaki ilişkinin yakın bir örneği. Tek kelimeyle kusursuzluk diye tarif edilen bir aşkın içinde çok severken gidebilmek ya da romantizmin jargonunun dengeli olmak, beraber zaman geçirmek, dışarı çıkmak olarak belirlendiği bir dünyada bu kelimelerdeki acıyı anlamak için ciddi sarsılmalar, görme kaybı ve bir yıl evden çıkmama gerekliliği. Etkileyici hikayesiyle Ben Çoktan Gidersiniz Sanmıştım 21 Ocak akşamı %100 Studio’da.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik: 20.30

TUZBİBER 4’LÜ STAND UP // 21 OCAK // touché by N KOLAY // 21.00

İsa Çulun’un MC’liğinde, Tuna Kalınsaz, Samet Karadeniz, Ali Fuat Ergüner, İstiklal Akarsu en sevilen setleriyle Zorlu PSM touche by N Kolay’da sahne alıyor.

Kapı Açılış: 19.30

Etkinlik: 21.00

CMXXIV // 22-23 OCAK // TURKCELL SAHNESİ // 21.00

Dünyanın dört bir yanında binlerce kez sahne alan Cem Yılmaz, “CMXXIV” adını taşıyan stand-up gösterisiyle Zorlu PSM’de kahkaha dolu anlar yaşatmaya devam ediyor. Sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleştirilen bu özel gösteri serisi tüm izleyicilere eğlenceli saatler yaşatıyor.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik: 21.00

TİMSAH ATEŞİ // 22 OCAK // %100 STUDIO // 20.30

Timsah Ateşi, zıt kutuplarda yaşayan iki kız kardeşin babalarıyla olan çalkantılı hikayesini konu alıyor. Yönetmenliğini Mehmet Ergen’in üstlendiği oyun, 2019 yılında Edinburgh Fringe Tiyatro Festivali’nin en iyi oyunları arasında yer alan Timsah Ateşi Zorlu PSM’de tiyatroseverlerle buluşuyor.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik: 20.30

ÖLÜYOR MU NE? // 22 OCAK // %100 STUDIO // 20.30

Geliştirdiği özgün teknikle adını dünya tiyatro tarihine yazdıran Şahika Tekand, kurucusu olduğu Studio Oyuncuları için yazıp yönettiği yeni oyununda Zeus’un ölme ihtimaliyle Olimpos’un zirvesine hâkim olan korku, hırs ve arzular üzerinden iktidar, evlilik, emek, adalet, akıl, fırsat, savaş gibi kavramları ironik bir biçimde ele alıyor. Müzikal bir karaktere de sahip Ölüyor mu ne? izleyicileri eğlenceli bir akışa Zorlu PSM’de katılmaya davet ediyor.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik: 20.30

FLAPPER SWING // 22 OCAK // touché by N KOLAY // 21.00

“Cazın altın çağı” olarak bilinen 1920’lerin 1930’ların müziğini ve atmosferini günümüze taşıyan Flapper Swing, otantik soundu ve neşeli repertuarıyla touché by N Kolay’da, dinleyicilerini zamanda bir yolculuğa davet ediyor. Manouche gitarlar, kontrbas, saksafon ve vokalin sahnedeki uyumlu birlikteliği ile hem görsel hem işitsel olarak unutulmaz bir geceye hazır olun.

Kapı Açılış: 19.30

Etkinlik: 21.00

MUSKAT // 23 OCAK // %100 STUDIO // 19.00-21.00

Aksel Bonfil’in yazıp yönettiği Muskat, 23 Ocak’ta Zorlu PSM %100 Studio’da. Bir kadın, bir gece, bir cenaze. İstanbul-Paris arası zehirli bir zihin akışı. Dünyanın en mutlu günü. “Sessiz bir kopuş başlıyor içimden. Parça parça yere düşüyor artıklarım. Artık yapamayacaklarım.”

Kapı Açılış: 18.30-19.30

Etkinlik: 19.00-21.00

KUTSAL // 23 OCAK // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 20.30

Seda Türkmen, Neriman Uğur ve Ümmü Putgül’ün aynı sahneyi paylaştığı “Kutsal” oyunu, “Kutsal” olarak tanımlanan anneliğin nasıl katmanlı, karışık, zor bir dönüşüm olduğunun altını çizen bir oyun olarak seyircisi ile buluşuyor.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik: 20.30

BURCU KISAKÜREK // 22 OCAK // touché by N KOLAY // 21.00

2024 yılında arka arkaya yayınladığı teklileriyle dinleyicileriyle buluşan Burcu Kısakürek, enerji dolu bir parti atmosferinde 22 Ocak akşamı touché by N Kolay’da sahneye çıkıyor.

Kapı Açılış: 19.30

Etkinlik: 21.00

YENİ TÜRKÜ // 24 OCAK // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 21.00

“Bana Bir Masal Anlat Baba”, ‘’Aşk Yeniden’’, “Sezenler Olmuş” ve “Telli Telli” gibi unutulmaz şarkılarıyla hafızalara kazınan Yeni Türkü, dinleyicilerine Ege ve Akdeniz ruhuyla yoğrulmuş büyüleyici bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Bu eşsiz müzik şöleni 24 Ocak akşamı Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde hayranlarıyla buluşmak için gün sayıyor.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik: 21.00

KEREM GÖRSEV TRIO // 24 OCAK // touché by N Kolay // 21.00

Caz dünyasının önde gelen isimlerinden Kerem Görsev, kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman’dan oluşan trio ekibiyle touché by N Kolay’da sahne alıyor.

Kapı Açılış: 19.30

Etkinlik: 21.00

TOLGSHOW // 24 OCAK // TURKCELL SAHNESİ // 21.00

“Arkadaşım” karakteri ile milyonları güldüren Tolga Çevik sahnede artık bir klasik haline gelen doğaçlama oyununun Türkiye Turnesi’yle izleyicinin karşısına çıkıyor. Bugüne kadar “Yönetmen’in” akla sığmayan isteklerini yerine getirmeye çalışan ‘Arkadaşım’ Türkiye Turnesinde Yönetmeni çıldırtmaya kararlı.‘Gizemli Yönetmen’ Fırat Parlak ve “Minik” lakaplı müzisyen Özer Atik’in de eşlik ettiği tamamı doğaçlama gösteri seyircisiyle buluşmak için yollara düşüyor.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik: 21.00

SEDEF SEBÜKTEKİN // 24 OCAK // %100 STUDIO // 21.00

İstanbul’da doğan Sedef Sebüktekin, genç yaşta müziğe tutkulu bir şekilde adım attı. Lise yıllarında davul çalarken aynı zamanda kendi bestelerini gitarında oluşturup şarkılarını söylemeye başladı. Üniversite yıllarında odasında kayıtlar yaparak müziğini paylaşmaya başladı. “Kısalar” adını verdiği 1 dakikalık şarkılarını haftalık olarak besteleyip kaydederek dinleyicilerle buluşturdu. Sedef Sebüktekin, romantik ve varoluşsal sorularını sorarken, kendisi gibi kafası karışıkları dansa %100 Studio’da davet ediyor.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik: 21.00

AŞIK SHAKESPEARE // 25 OCAK // TURKCELL SAHNESİ // 20.30

En İyi Film dahil 7 dalda Oscar kazanan kült film Aşık Shakespeare (Shakespeare in Love) Türkiye’de ilk defa tiyatro sahnesine uyarlandığı aynı ismi taşıyan oyunu, yüksek enerjisi, komedisi ve romantizmiyle dikkat çekiyor. Sahnelendiği tüm ülkelerde kapalı gişe oynanan Aşık Shakespeare, Serdar Biliş rejisi ve sahne üstünde 40, sahne arkasında 30 olmak üzere toplam 70 kişilik dev kadrosu ile Türkiye’de ilk defa tiyatro sahnesinde izleyicisiyle buluşuyor. Başrollerini Uraz Kaygılaroğlu (William Shakespeare) ve Nezaket Erden’in (Viola) üstlendiği; Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment ortak yapımı Aşık Shakespeare, sıra dışı rejisi ile sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izlenebilecek.

Kapı Açılış: 19.30

Etkinlik: 20.30

AŞK BİTER Mİ? // 25 OCAK // TURKCELL SAHNESİ // 15.30

Yıllar sonra karşılaşan iki eski sevgili birbirleriyle yüzleşerek AŞK BİTER Mİ? soruna yanıt arıyor… Kimimize göre aşksa bitmez Kimimize göre aşksa da biter Kimimize göre ortada aşk varsa bitse de aşktır, bitmese de aşktır. Çünkü insan aşktır, aşk da insanın aynası… Etkili hikayesinin yanı sıra Kerem Alışık ve Evrim Alasya’nın seslendirdiği şiir ve şarkılar eşliğinde aşkı anlatan oyun izleyenleri kendi aşklarıyla baş başa bırakıyor.

Kapı Açılış: 14.30

Etkinlik: 15.30

İNSANLAR MEKANLAR NESNELER // 25-26 OCAK // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 20.30

Merve Dizdar’ın etkileyici performansıyla bağımlılık ve kimlik arayışını derinlemesine ele alan, “İnsanlar Mekanlar Nesneler” 13 ve 14 Ocak akşamı Zorlu PSM’de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Merve Dizdar’ın yansıra oyunda Nihal Koldaş, Selçuk Borak, Kerem Arslanoğlu, Bora Akın ve Ferhat Güneş rol alıyor. İbrahim Çiçek rejisiyle sahnelenen oyunun yapımcılığı idPRo ve Zorlu PSM üstleniyor. İnsanlar Mekanlar Nesneler sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik: 20.30

ÇİRKİN // 25 OCAK // SKY LOUNGE // 20.30

Anlatı tiyatrosu ile dijital enstalasyonu birleştiren izleyiciyi çevreleyen yenilikçi bir deneyim olarak tasarlanan Çirkin, Anadolu gelenek ve masallarından ilham alan gerçeküstü bir ihanet hikâyesidir. Birçok farklı teatral stilden esinlenen oyunculuk yapısı ve reji biçemini çağdaş tiyatro enstrümanları ile buluşturan oyun, masalsı ve mitik evrenini teknolojinin olanaklarıyla birleştiren özgün bir sahne dili yaratır. Firuze Engin’in yazdığı Güray Dinçol’un yönettiği oyunda Nihal Yalçın ve Onur Berk Arslanoğlu oynuyor.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik: 20.30

ARCTIC MONKEYS TRIBUTE // 25 OCAK // %100 STUDIO // 21.00

Türkiye’nin ilk ve tek Arctic Monkeys Tribute grubu kısa bir aradan sonra dinleyici kitlesiyle tekrardan buluşuyor. Tüm albümlerin arasından “Do I Wanna Know?”, “R U Mine?”, “When The Sun Goes Down”, “Brianstorm”, “Crying Lightning”, “Four Out of Five” gibi parçaları icra ederek dinleyicileriyle buluşturan ekip, grubun severlerine retrospektif bir şölen vadediyor. Süregelen yıllar boyunca; İngiliz rock kültürünün temel taşlarından bir tanesi haline gelen Arctic Monkeys’in müzik mozaiğini başarıyla yansıtan bu projede, benzersiz bir deneyim ile baş başa kalacaksınız.

Kapı Açılış: 20.00

Etkinlik: 21.00

SOLANCH DE LA ROSA // 25 OCAK // touché by N KOLAY // 21.00

Latin, pop ve R&B türlerini kendine has üslubuyla yorumlayan, 9 senedir İstanbul’da yaşayan Kübalı şarkıcı Solanch De la Rosa, touché by N Kolay’da izleyicilerle buluşuyor.

Kapı Açılış: 19.30

Etkinlik: 21.00

MASAL SAATİ // 25 OCAK // GALERİ ALANI // 11.00-14.00

Tıpkı masallarda olduğu gibi çocukların karşısına bu yolculukta engeller çıkar ve tıpkı masal kahramanlarının yaptığı gibi çocuklar birbirlerine yardım ederek bu engelleri aşarlar. Bu diyarda masallar her yerde duyulmayı bekler. Çocuklar şarkılarla, oyunlarla, ritimle, hareketle ve bazen de sessizliğin gücü ile masal kahramanlarına eşlik eder ve tüm çocukların bu diyarda tek bir süper güce ihtiyaçları vardır, o da hayal gücüdür… Hayal gemisinde yolculuk etmek isteyen bütün çocuklar 25 Ocak’ta Zorlu PSM’de Galeri Alanı’nda buluşuyor.

Kapı Açılış: 10.30-13.30

Etkinlik: 11.00-14.00

1923 // 26 OCAK // TURKCELL SAHNESİ // 19.00

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortak yapımı, Zorlu Holding ve Grup şirketlerinin katkılarıyla gerçekleştirilen, başrollerinde başarılı oyuncular Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar’ın yer aldığı, sahne üstünde ve sahne arkasında 200 kişilik bir ekip çalışmasıyla 18 aylık hazırlık süreci sonunda sahneye taşınarak göz alıcı dekor ve multimedya tasarımıyla sanatseverlerle buluşan “1923” tiyatroseverlerin yoğun ilgisiyle Zorlu PSM’de 26 Ocak’ta sahnelenecek.

Kapı Açılış: 18.00

Etkinlik: 19.00

PELİN BATU VE SERHAN BALİ İLE BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE İSTANBUL // 26 OCAK // touché by N KOLAY // 21.00

touché by N Kolay’da Dr. Pelin Batu ve Serhan Bali ile yeni bir programa başlıyor. İlk konuları ‘Bilinmeyen Yönleriye İstanbul’. Yazar-şair Dr. Pelin Batu ve yazar-müzisyen Serhan Bali, şiir ve müziği sohbetleriyle harmanlayacakları, konuk sanatçı dostlarıyla da renklenecek çok özel bir program hazırladılar. Dr. Pelin Batu’dan İstanbul’un efsaneleri ve folkloru, İstanbul’un farklı semtlerinin mitolojik hikâyeleri dinlenecek. Serhan Bali ise Osmanlı saray müziği, Beyoğlu’nun sazlı cazlı sözlü müzik tarihi, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e batılı ve doğulu müzikler ve müzisyenlerini anlatarak Pelin Batu’ya eşlik edecek.

Kapı Açılış: 19.30

Etkinlik: 21.00

UNSEEN // 26 OCAK // ZORLU PSM // 13.00

Zorlu PSM’nin sahne arkasında merak edilen büyük ve büyülü dünyasını misafirlerinin ilgisine sunduğu UNSEEN Tour ile macera ve adrenalin dolu genişletilmiş konsepti UNSEEN Extreme Tour, ikinci sezonunda misafirlerine iki farklı tur seçeneği sunmaya devam ediyor. Her adımı keşif dolu sahne arkasının tüm detayları ve anılarının sergilendiği UNSEEN Tour, 26 Ocak tarihlerinde heyecan dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Türkiye’de ilk defa bir kültür sanat kurumunun misafirlerini sahne arkasında kimsenin bilmediği ve görmediği, merak edilenlere doğru özel bir yolculuğa çıkardığı keşif dolu 5000 adımlık rehberli tur olan UNSEEN Tour ile 26 Ocak tarihlerinde yine rehberli tur eşliğinde heyecan dolu bir yolculuğa hazır olun.

Kapı Açılış: 13.00

Etkinlik: 13.00

UNSEEN EXTREME // 26 OCAK // ZORLU PSM // 16.00

Zorlu PSM’nin sahne arkasında merak edilen büyük ve büyülü dünyasını misafirlerinin ilgisine sunduğu UNSEEN Tour ile macera ve adrenalin dolu genişletilmiş konsepti UNSEEN Extreme Tour, ikinci sezonunda misafirlerine iki farklı tur seçeneği sunmaya devam ediyor. Her adımı keşif dolu sahne arkasının tüm detayları ve anılarının sergilendiği UNSEEN Tour’a ek olarak “Vinç Katı”, “Grid Katı” ve “Ana Sahne Kedi Yolu” gibi daha yüksek ve dar alanların eklendiği yeni macera dolu rotalarıyla UNSEEN Extreme Tour, misafirlerini 26 Ocak tarihlerinde heyecan dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Türkiye’de ilk defa bir kültür sanat kurumunun misafirlerini sahne arkasında kimsenin bilmediği ve görmediği, merak edilenlere doğru özel bir yolculuğa çıkardığı keşif dolu 5000 adımlık rehberli tur olan UNSEEN Tour’un “Vinç Katı”, “Grid Katı” ve “Ana Sahne Kedi Yolu” gibi daha yüksek ve dar alanların eklendiği adrenalin dolu rotalarıyla UNSEEN Extreme konsepti, 26 Ocak’ta yine rehberli tur eşliğinde heyecan dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Kapı Açılış: 16.00

Etkinlik: 16.00

BESTE ERİN İLE YAZIYORUM ÇİZİYORUM // 26 OCAK // GALERİ ALANI // 14.00

Atölyede çocuk kitabı yazarı ve illüstratör Beste Erin çocuklara bir hikaye yazmanın temel unsurlarından bahsedecek, yaratıcı yazma oyunu ile çocuklara kendi hikayelerini kurgulamalarında rehberlik edecektir. Çocuklar kurguladıkları hikayeleri, sanatsal kağıt, boyalarla resimleyecek ve böylelikle kendi kitaplarını tasarlamış olacaklardır. Beste Erin ile Yazıyorum-Çiziyorum Atölyesi 26 Ocak’ta Galeri Alanı’nda

Kapı Açılış: 13.45

Etkinlik: 14.00

Devamını Okuyun

Sanat

AKM’de Bir Başyapıt : La Traviata Operasının Prömiyeri Ocak Ayında Gerçekleşecek

“La Traviata” Operası Prömiyere Hazırlanıyor

La Traviata hem müziği hem de hikâyesinin derin trajedisi ve karakterlerinin unutulmazlığıyla, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin 2024-2025 sezonunda Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sanatseverlerle buluşacak.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin yeni prodüksiyonu La Traviata, sanatseverleri büyülemeye hazırlanıyor. Eserin prömiyeri 23 Ocak 2025 tarihinde, Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşecek. La Traviata hem müziği hem de hikâyesinin derin trajedisi ve karakterlerinin unutulmazlığıyla, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin 2024-2025 sezonunun ilk prömiyeri olarak sanatseverlerle buluşacak.

Alexandre Dumas’nın (oğul) 1848 yılında kaleme aldığı Kamelyalı Kadın romanı elde ettiği başarının ardından sadece edebiyat dünyasında değil, tiyatro ve bale gibi sahne sanatlarında da yankılanarak zamansız bir hikâyeye dönüşen ölümsüz bir eserdir.

Giuseppe Verdi’nin bu eşsiz hikâyeyi operatik bir başyapıta dönüştürdüğü La Traviata, opera tarihinin en çok sahnelenen ve hayranlık uyandıran eserlerinden biri olarak tahtını koruyor. Verdi’nin “Rigoletto – Il Trovatore – La Traviata” üçlemesinin en tanınmış eseridir La Traviata…

 Francesco Maria Piave’nin yazdığı libretto, Alexandre Dumas’nın (oğul) romanının özünü kusursuz bir şekilde sahneye taşımaktadır. Verdi’nin müziği, bu hikâyeye evrensel bir ruh kazandırırken; Violetta’nın melankolisi, Alfredo’nun tutkusu ve Germont ailesinin toplumsal baskıları, her biri ayrı ayrı, müzikal olarak canlandırılarak her notada ve her melodide, karakterlerin yaşadığı duygusal fırtınalar gözler önüne serilmektedir.

La Traviata, sadece bir aşk hikâyesi değil, aynı zamanda dönemin toplumuna tutulan bir eleştiri aynasıdır. Paris’in eğlence dolu yüzeyinin altında, toplumsal tabular, kadınlara biçilen roller ve aşkın özgürleştirici gücü sorgulanmaktadır. Violetta, hem güçlü hem de kırılgan bir karakter olarak, bu çatışmaların tam merkezindedir. Onun trajedisi, bireysel arzular ile toplumsal normlar arasındaki uzlaşmaz gerilimin bir yansımasıdır.

Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Recep Ayyılmaz’ın sanatın tüm dallarından yararlanarak ortaya çıkardığı yorumu ile sahneleyeceği La Traviata izleyiciyi, kendisini yalnızca bir operada değil, insanlığın en temel duygularını işleyen bir yaşam tablosunun içinde bulmaya davet ediyor. 

Temsillerde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Alessandro De Marchi ve Zdravko Lazarov yönetiyor. Recep Ayyılmaz’ın sahneye koyduğu ve dramaturjisini üstlendiği La Traviata’nın dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Gizem Betil, ışık tasarımı Yakup Çartık imzalı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu’nu Paolo Villa’nın yönettiği eserde koreografi Kürşat Kılıç’a ait. 

“La Traviata” Operası’nda; Violetta Valery rolünde Dilruba Bilgi / Hale Soner Kekeç; Alfredo Germont rolünde Mert Süngü / Ufuk Toker; Giorgio Germont rolünde Caner Akgün / Serhat Konukman; Flora Bervoix rolünde Ayçin Sürücüer / Elif Tuğba Tekışık; Gastone rolünde Yoel Keşap / Berk Özbek; Barone Douphol rolünde Burak Kul / Mehmet Tükel Acar; Marchese d’Obigny rolünde Şahin Dedemen / E.Erdem Gedik; Dottore Grenvil rolünde Emre Güngör / Erdem Sakarya; Annina rolünde Gülgün Özyiğit / Seda Taşpınar; Giuseppe rolünde Hazal Ata / Anıl Önder; Comissionario rolünde Çağdaş Bektaş; Alexandre Dumas(fils)  rolünde Selim Borak / Sinan Kaymak; Guiuseppe Verdi rolünde Oktay Aksoy / Uğur İlter sahnede olacaklar.

La Traviata; 23 Ocak 20.00 Prömiyer, 25 Ocak 16.00, 29 Ocak 20.00 ve 30 Ocak 20.00’de Türk Telekom Opera Salonu’nda.

Devamını Okuyun

Sanat

Pera Müzesi’nden Yeni Yılın İlk Film Programı Belli Oldu – Bakın Hangi Filmler Var?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Pera Film, Vera Molnár’ın İzinde sergisine paralel hazırlanan “Sıfırlar ve Birler” ile sinemaseverleri dijital sanat ve algoritmalar dünyasının derinliklerine götürüyor. Sinemanın kült serilerinden “Matrix”in tüm filmlerinin gösterileceği program 31 Ocak–16 Şubat arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda izlenebilir…

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Film ve Video Programları (Pera Film), 2025 yılının ilk programı “Sıfırlar ve Birler” ile sinemaseverleri dijital sanat ve algoritma dünyasının derinliklerine davet ediyor. Program, bilgisayar sanatının öncülerinden Vera Molnár’ın algoritmalara dayanan yaratıcı süreçlerini ve onun çalışmalarından etkilenen çağdaş sanatçıların eserlerini bir araya getiren Vera Molnár’ın İzinde sergisine paralel olarak bilimkurgu ve aksiyon sinemasının mihenk taşlarından olan Matrix serisini izleyiciyle buluşturuyor.

Matrix ile dijital evrenlere yolculuk

25 yıl önce beyaz perdede ilk filmi izleyiciyle buluşan Matrix serisi, dijital estetiği, çığır açan görsel efektleri ve ikonlaşan “yeşil kod” tasarımıyla hem popüler kültüre hem de dijital sanata yön verdi. Yapay zekâ, algoritmalar ve sanal gerçeklik kavramlarını felsefi bir derinlikle ele alan seri, dijital dünyaların sanat ve teknolojiyle olan ilişkisine yeni bir bakış açısı kazandırdı.

Serinin tüm filmleri izleyiciyle buluşuyor

Serinin 1999’da beyazperdede gösterilen ilk filmi “Matrix”te, gündüzleri sıradan bir bilgisayar programcısı, geceleri ise Neo adıyla bilinen bir hacker olarak iki farklı hayat süren Thomas’ın hayatı, gizemli Trinity ve karizmatik lider Morpheus’la tanışmasıyla bir anda değişir. Yapay zeka tarafından köleleştirilen insanlığın yaşadığı dünyada büyük bir mücadeleye girişen Neo’nun bu ilk hikâyesi, dört dalda Oscar heykelciğini kucaklamıştı.

Serinin 2003’te vizyona giren ikinci filmi “Matrix Reloaded”da Neo, Trinity ve Morpheus, düşmanlarıyla hem simülasyon dünyasında hem de gerçeklikte mücadele ederken, Neo özgür irade ve döngüsel yapılardan oluşan sistem arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

Serinin ikinci filmle aynı yıl seyirciyle buluşan üçüncü filmi “Matrix Revolutions”ta ise Matrix ile gerçek dünya arasındaki garip bir boşlukta sıkışıp kalan Neo; Morpheus ve Trinity tarafından kurtarılır. Neo ve Smith, insanlığın ve sistemin kaderini belirleyecek epik bir mücadelede karşı karşıya gelir.

Serinin 18 yıl sonra gelen son filmi “Matrix Resurrections”da Neo, Thomas Anderson adıyla başarılı bir video oyunu tasarımcısı olarak San Francisco’da yaşamaktadır. Matrix evreninden tamamen uzakta yaşıyor olsa da, Trinity’yi andıran bir kadınla karşılaşması ve kendisine Morpheus’a benzeyen genç bir adamın rehberlik etmeye başlamasıyla Matrix’in hâlâ hayatının bir parçası olduğunu hatırlayan Neo, kendi kimliğini, geçmişini ve Matrix’teki rolünü yeniden keşfederken daha güçlü bir sistemle karşı karşıya olduğunu fark eder.

Serinin dört ikonik filmi, 31 Ocak–16 Şubat arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda izlenebilir.

Bu program kapsamındaki film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler, Biletix’ten veya Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Matrix
31 Ocak Cuma, 19.00
9 Şubat Pazar, 15.00

Matrix Reloaded

1 Şubat Cumartesi , 15.00

12 Şubat Çarşamba, 19.00

Matrix Revolutions

7 Şubat Cuma, 19.00

15 Şubat Cumartesi, 15.00

Matrix Resurrections

8 Şubat Cumartesi, 15.00

16 Şubat Pazar, 15.00

Devamını Okuyun

Sanat

Selçuk Yöntem’le Şiir ve Müzik Dolu Yolculuk Devam Ediyor

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Yapımcılığını Çolpan İlhan & Sadri Alışık Kültür Merkezi ve Piu Entertainment’ın üstlendiği “Selçuk Yöntem ile Biraz Şiir Biraz Şarkı”, 21 ve 29 Ocak’ta yeni yılın ilk dinletileri ile sahnede. Birçok önemli şairin eserlerinin Selçuk Yöntem’in etkileyici yorumu ve quartet’in müzikalitesiyle bir araya getiren proje, caz ve şiir severleri dinlemeye davet ediyor.

Tiyatro, dizi, sinemadaki başarılı oyunculuğuyla dikkat çeken Selçuk Yöntem’e sahnede quartetin müzikalitesi ve etkileyici sesiyle Duygu Soylu eşlik ediyor. Keyifli ritimleriyle öne çıkan proje yeni yılda da seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Selçuk Yöntem’in güçlü yorumuyla seslendirdiği şiirler, caz müziğinin ritmiyle birleşerek dinleyenlere farklı bir deneyim sunuyor. “Selçuk Yöntem ile Biraz Şiir Biraz Şarkı”, 21 Ocak’ta Zorlu PSM’de, 29 Ocak’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde ve 22 Şubat’ta CSO ADA ANKARA’da sanatseverlerle buluşacak.

Biletler Biletix, Bubilet, Biletinial ve Passo’da satışta.

Program Tarihleri

21 Ocak 2025, Salı – Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi

29 Ocak 2025, Çarşamba – Caddebostan Kültür Merkezi

22 Şubat 2025, Cumartesi – CSO ADA ANKARA Ziraat Bankası Ana Salon

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar