Berlinli Şarkı yazarı, solist ve müzik prodüktörü tek kişilik dev kadro Monolink, pad sesleriyle birleşen gitar akorları, duygusal vokallerle buluşan hipnotik bas titreşimleri ve zihninizi harekete geçirecek tutkulu canlı performansıyla 19 Haziran Pazar Bilkent Sports International’ın açık alanında sahne alacak.
* Bilet alan katılımcılar için Sports International üyeliğinde mevcut olan indirime ek olarak %5 indirim uygulanacaktır.
Etkinlik Kuralları
– Etkinlik 18 yaş ve üzeridir. – Etkinlik alanına dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasaktır. – Etkinlik alanına yanıcı,patlayıcı,kesici,delici olarak kullanılabilecek her türlü alet ile girmek yasaktır. – Avantajlı biletler sınırlı sayıdadır. Avantajlı biletlerin tükenmesinin ardından fiyatlar değişecektir. Organizatör, bilet fiyatlarında her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar. – Etkinlik girişinde kimlik kontrolü olacağından kimlik kartlarınızı yanınızda bulundurmanız zorunludur. – Organizasyon şirketi, uygun görmediği kişileri bilet fiyatını iade ederek mekana almama hakkına sahiptir. – Bilet sahibi herkes, seyircinin bir parçası olarak görüntü ve ses kaydının alınmasına müsaade etmiş sayılır. – Organizsyon yetkililer katılımcıların huzurunu bozabilecek ve etkinliğe zarar verebilecek davranışta bulunanlara ücret iadesi yapmadan etkinlik alanından uzaklaştırma yetkisine sahiptir.
SGM 2024 yılına birbirinden heyecan verici etkinliklerle veda ediyor
Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM), Aralık ayında sanatseverleri dopdolu bir programla ağırlıyor. Yılın son programında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Simon Williams’ın Ölüm Öpücüğü ve Turgut Özakman’ın Deli Bayramı ile izleyiciler, tiyatronun büyülü dünyasına çağrılıyor. SGM Aralık’ta ayrıca misafirlerini Borusan Quartet ile bir müzik şölenine davet ediyor.
Sanat ve bilimin buluşma noktası Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM), dopdolu Aralık programıyla, yıla unutulmaz bir şekilde veda etmeye hazırlanıyor. Yılın son programında misafirler, ilk olarak 10 Aralık’ta Ahmet Hamdi Tanpınar’ın unutulmaz eseri “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” ile karşılanıyor.Doğu ve Batı, eski ve yeni, geleneksel ve modern arasında salınıp duran Saatleri Ayarlama Enstitüsü, yönetmen Serdar Biliş’in çağdaş yorumu ve Serkan Keskin’in çok yönlü performansıyla sahneye taşınıyor. SGM’de 17 Aralık’ta Simon Williams’ın Ölüm Öpücüğü tiyatroseverlerle buluşuyor. Metin Emre Arıtürk’ün yönettiği oyunda izleyenler, 2000’lerde Londra’nın kasvetli ve yağmurlu günlerinde sır dolu bir maceraya tanık oluyor. Tiyatro günleri 24 Aralık’taki Deli Bayramı ile devam ediyor. Turgut Özakman’ın unutulmaz eseri Deliler’in yepyeni uyarlamasında misafirlere unutulmaz bir gece vadediliyor. Usta sanatçı Metin Akpınar’ın süpervizör olarak katkıda bulunduğu DasDas’ın yeni oyunu “Deli Bayramı” Mert Fırat yönetiyor. Bu heyecan verici oyunda misafirler komedinin gücüne bir kez daha tanık oluyor.
SGM sanat aşıklarını Borusan Quartet ile müzik şölenine davet ediyor
19 Aralık’ta ise sahne, Türkiye’nin en prestijli oda müziği topluluklarından Borusan Quartet’e emanet. 2005 yılında Prof. Gürer Aykal’ın öncülüğünde kurulan topluluk, dünyanın en prestijli sahnelerindeki ses getiren performanslarıyla tanınıyor. 2010 yılında ilki düzenlenen Andantedergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülünün ve yine aynı yıl New York’taki Carnegie Hall’da finali gerçekleşen 2010 ICMEC Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarışması’nda birinci olarak altın madalyanın sahibi olan Borusan Quartet, Aralık ayında SGM sahnesinde dinleyicilere muhteşem bir müzik ziyafeti yaşatmaya hazırlanıyor.
Sanatseverler, Aralık ayı boyunca SGM’de gerçekleşecek bu özel etkinliklerin biletlerine Biletix üzerinden erişebilecek.
Aksel Bonfil’in yazıp yönettiği, yapımını Kadar’ın, yapımcılığını Begüm Ertuğrul’un üstlendiği ‘Muskat’ oyunu Esra Dermancıoğlu tarafından sahnelenmeye devam ediyor. Yıllardır bakımını üstlendiği annesinin ölümünden sonra Yaşar’ın (Esra Dermancıoğlu) zihninin derinliklerinde yaşananları sahneye aktaran Muskat, 60 dakikalık unutulmayacak bir deneyim sunuyor.
Muskat; 13 Kasım’da Zorlu PSM %100 Studio’da, 14 Kasım’da Komedi Kulüp by Brothers’ta, 15 Kasım’da ise Fişekhane İkinci Sahne’de tiyatro severlerin karşısına çıkıyor.
Işık ve ses tasarımı ile performansın birleşimi…
Sezonun en çok konuşulacak oyunlarından biri olan Muskat, ses ve ışık tasarımı ile seyircileri etkisi altına almaya başladı. Görsel dünyasını dekorsuz olarak sunan Muskat, Esra Dermancıoğlu’nun performansını ışık ve ses üzerinde toplayarak hikayeyi farklı bir boyuta taşıyor. Hayatı ile ilgili artık ne yapacağına dair en ufak bir fikri olmayan Yaşar’ın zihni Paris sokaklarında savrulurken İstanbul’un gölgesi onu sürekli gerçekliğe döndürüyor.
Muskat, OM Paparazzi, Mey|Diageo ve Arkas Holding’in katkılarıyla sahneleniyor. Etkinliğin biletleri Biletinial.com ve Mobilet’ten temin edilebilir.
İBB Şehir Tiyatrolarında Bu Haftanın Oyunları (30 Ekim-3 Kasım 2024)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, tiyatro sezonunun İBB Şehir Tiyatrolarında Bu Haftanın Oyunları (30 Ekim-3 Kasım 2024) haftasında 9 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.
Bu hafta sanatseverleri Alp Tuğhan Taş’tan William Shakespeare’e, Suat Derviş’ten Özen Yula’ya klasik ve çağdaş yazarların eserlerinin ön planda olduğu zengin bir repertuvar bekliyor. Bu hafta Savaş ve Barış (Konuk Oyun), Hekabe, Hekabe Değil (Konuk Oyun), İkinci Perdenin Başı (Yeni Oyun), Hamlet, Tartuffe, Fosforlu Cevriye, Hayat Der Gülümserim, Kuğunun Şarkısı, Zehir adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.
İBB Şehir Tiyatroları Haftanın Programı (30 Ekim-3 Kasım 2024)
SAVAŞ VE BARIŞ (Kocaeli Şehir Tiyatroları)
Dünya edebiyatının başyapıtlarından, Napolyon Savaşlarının ortasında üç aristokrat ailenin aşk, dostluk, ihanetle örülü hikâyesini anlatan Savaş ve Barış, Helen Edmundson’un uyarlamasıyla Mehmet Birkiye’nin rejisinde tüm ihtişamını korurken Tolstoy’un Rusya’sından günümüz toplumlarına geçerliliğini yitirmeyen temaları merkezine alıyor. Ley Tolstoy’un yazdığı, Mehmet Birkiye’nin yönettiği oyunda Cüneyt Gürbüz, Emre Işık, Serhat Güzel, Zeynep Özan, Başar Alemdar, Büşra Özdemir / Asena Keskinci, Ahmet Buğra Karakoyun, Ezgi Özbalı, Fatih Sevdi, Ata Şimşek, Nursel Çeliktürk, Tekin Ezgütekin, Sezen Düzakar Çetindaş, Çağrı Mengüç, İlker Bağlam, Tunç Efe, Semih Eraslan, Umut İsfen rol alıyor. Oyun, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın işbirliğiyle 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında sahneleniyor. Oyun, 31 Ekim tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde. COMÉDIE-FRANÇAISE- HEKABE, HEKABE DEĞİL Molière’e kadar uzanan kökleriyle günümüzde faaliyetini sürdüren en eski tiyatro topluluğu olan Comédie-Française, prömiyerini bu yaz Avignon Festivali’nde gerçekleştirdiği en yeni yapımıyla İstanbul Tiyatro Festivali’ne geliyor. Gerçekle kurguyu, kişisel ile politik olanı birleştirerek sanatsal araçlarla hayatı şiirsel bir dönüşüme uğratan ünlü yönetmen Tiago Rodrigues, Hekabe, Hekabe Değil’de her zaman yaptığı gibi kelimelerin, bedenlerin ve hayallerimizin gücünü kullanarak dünyayı birlikte sorgulamamızı sağlıyor. Tiago Rodrigues’in yazıp yönettiği oyunda Éric Génovèse, Denis Podalydès, Elsa Lepoivre, Loïc Corbery, Gaël Kamilindi, Élissa Alloula, Séphora Pondi rol alıyor. Oyun, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın işbirliğiyle 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında sahneleniyor. Oyun, 2, 3 Kasım tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.
İKİNCİ PERDENİN BAŞI (Yeni Oyun)
Genç ve umutsuz bir oyuncu olan Muhsin, ünlü tiyatro yönetmeni Afet’in açtığı oyuncu seçmesine girme fırsatı bulur. Böylesi bir dönüm noktasında, hayatta hiçbir şeyin yolunda gitmemiş olmasının gerginliğini yaşamaktadır. Seçmelere saatinde yetişemediğinden dolayı içeri girip girmeme konusunda kararsız kalır. Herhangi bir mesleğe yeni başlayan pekçok genç için bu tür seçme veya sınavlar aslında kaybolan umutları bulma ve yeniden hayal kurabilmek için önemli bir eşiktir. Muhsin için ise bir adım ötesinde varoluş imtihanı başlayacaktır. Alp Tuğhan Taş’ın yazıp yönettiği oyunda Ebru Üstüntaş, Alp Tuğhan Taş rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2024 tarihleri arasında Müze Gazhane Meydan Sahne’de.
HAMLET
Usta yönetmen Engin Alkan, Shakespeare’in dünya klasikleri arasında haklı bir yere sahip bu oyununu, farklı bir yorumla seyirciyle buluşturuyor. Yaşam ve ölüm arasında, iktidar ve intikam arasında, düşüncesi ile eylemi arasında insanın tüm zamanlara özgü çelişkilerini sahneye taşıyan, tiyatro tarihinin en ünlü eseri Hamlet, Engin Alkan’ın rejisinde çağdaş bir okumayla şimdiki zamandan bakılan çarpıcı bir hatırlamaya dönüşüyor. William Shakespeare’in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu’nun çevirdiği, Engin Alkan’ın yönettiği oyunda Müslüm Tamer, Doğan Altınel, Seda Çavdar, Elçin Atamgüç, Zeliha Bahar Çebi, Zafer Kırşan, Hira Ogeday Erkut, Ersin Bağcıoğlu, Göksel Arslan, Destan Batmaz, Osman Kaba, Emre Ertunç, Cihat Faruk Sevindik, Doğan Şirin, Oğuzhan Oğuz, Hüseyin Emre Şen, Deran Özgen rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2024 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.
TARTUFFE
Zengin mi zengin bir adamın, ailesindeki ve çevresindeki kimseyi dinlemeden evine yerleştirdiği sahtekar bir sofu ile hem kendi hem de çevresindekilerin hayatını beter etmesini anlatan bu ölümsüz eserde; inancı, aileyi, aşkı, erkek-kadın farklarını, dünümüzü, bugünümüzü, mizahı, müziği, acıyı, hüznü, rahatsız edici türlü anları iç içe ve olanca dinamiğiyle seyircinin karşısına çıkarıyoruz. Orhan Veli’nin olağanüstü çevirisine, şiirlerinden bestelenen şarkıların da eşlik ettiği seyirliğimizle, hayata dair bu acayip bilmeceyi bir kez daha kahkahalarla selamlıyoruz. Molière’in yazdığı, Orhan Veli Kanık’ın çevirdiği, Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyunda Bennu Yıldırımlar, Emre Şen, Gürkan Başbuğ, Mehmet Soner Dinç, Murat Garipağaoğlu, Naci Taşdöğen, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Semah Tuğsel, Tolga Yeter, Yeşim Koçak, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2024 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.
FOSFORLU CEVRİYE Anne babasını tanımadığı için gökteki yıldızlardan doğduğuna inanan, denizin kucağında bir sokak çocuğu olarak büyüyen, Galata mevkiinde karnını doyurabilmek için “icra-i sanat” eyleyen Cevriye, sıradan bir sokak kızı değil aslında İstanbul sokaklarının ta kendisidir. Hastalık ve soğuktan ölüme yaklaştığı o gece, karşısına çıkan esrarengiz bir Adam sayesinde hayata ve kara sevdaya tutunur. Cevriye’nin daha önce tanıdığı erkeklere hiç benzemeyen ve ona “siz” diye hitap eden bu Adam aslında gizli yaşayan bir idam mahkûmudur. Cevriye onu tanıdığı günden sonra artık bambaşka bir “insan” olmuştur. Hapis, sürgün, aradan geçen zaman ve türlü belalara rağmen bu aşktan vazgeçmeyen Cevriye, sevdiği için her şeyi göze alacaktır. Oyunda 1930-40’lı yılların İstanbul’u zengin tasvirleriyle sunuluyor. Mahallelerin arka sokaklarında, hapishanelerinde, batakhanelerinde hayata tutunmaya çalışan kadınların, annelerin, çocukların ve afili delikanlıların otoriteyle olan ilişkisi çarpıcı öykülerle aktarılıyor. Suat Derviş, 60’lı yılların başında Türkiye’ye döndüğünde siyasi-mesleki ve maddi anlamda zorlu bir dönemden geçiyordu. “Fosforlu Cevriye” romanını yayınevlerine teklif ediyor fakat ne yazık her seferinde reddediliyordu. Suat Hanım’ın büyük arzusu, bu eserin yayınlanmasından öte, bir “müzikal” olarak oyunlaştırıldığını görmekti… Bunun için ilk görüştüğü kişi genç aktris Gülriz Sururi idi… Gülriz Hanım’ın da arzusu oyunu Şehir Tiyatroları’nda sahnelemekti… “Karanlık bir gecede gökten düşüp parçalanan bir yıldız gibi…” kalbimizde iz bırakan Suat Derviş’e, Reşat Fuat Baraner’e, Nazım Hikmet’e ve Gülriz Sururi’ye sevgiyle… Suat Derviş’in yazdığı, Gülriz Sururi’nin uyarladığı, Yelda Baskın’ın yönettiği oyunda Ayşe Günyüz Demirci, Besim Demirkıran, Binnur Şerbetçioğlu, Direnç Dedeoğlu, Esra Ede, Çağatay Palabıyık, Elif Verit, Emre Yılmaz, Hakan Örge, Irmak Örnek, Nur Saçbüker Otan, Samet Silme, Tuğrul Arsever, Yağmur Damcıoğlu Namak, Yunus Erman Çağlar, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2024 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.
HAYAT DER GÜLÜMSERİM Yıllarca olağanüstü kadın karakterlere hayat vermiş bir oyuncu, AVM yapılmak üzere yıkılacak bir sahneye veda eder. Anlatılmaya değer bulunmayan farklı sınıflardan kadınların sıcak ve aşina hayat hikâyeleri, ilk kez aktarılır. Özen Yula’nın yazıp yönettiği oyunda Sema Keçik, Serkan Bacak rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2024 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.
KUĞUNUN ŞARKISI Anton Çehov’un tek perdelik kısa oyunlarından biri olan Kuğunun Şarkısı’nda, yaşlı ve yalnız bir aktörün geçmişiyle yüzleşmesine, hayatını sorgulamasına, pişmanlıklarına ve aradan geçen onca yıla rağmen, hala, hayatta en iyi yaptığı şeye, aktörlüğe tutunmaya çalışmasına tanık oluyoruz. Oyunda, insan doğasının gizli özlemlerini, öfkelerini ve tutkularını yansıtan önemli bir Çehov karakteri olarak karşımızda duran Svetlevidov’un anılarında yeniden canlanan Shakespeare’nin seçme tiradları, izleyenleri de oyuncunun geçmişine doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Alkışlar, tebrikler, aşklar ve şöhretin sarhoşluğuyla, yaşamı boyunca mutluluğu ve hayatın anlamını arayan Svetlevidov, geride bıraktığı onca hayal kırıklığına ve çektiği bütün sıkıntılara rağmen, sahnede ölümü bekliyor olduğu gerçeğinin önünde bile başını eğmeden durmaya devam ediyor. Bora Seçkin’in yönettiği oyunda Bora Seçkin, Ertan Kılıç, Naşit Özcan, Yeliz Şatıroğlu rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2024 tarihleri arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.
ZEHİR Geçmişte yaşadıkları trajik kaybın ardından ayrılan çift, yıllar sonra bir araya gelmek zorunda kalır. Bu buluşma, acılı bir geçmiş hesaplaşmasına dönüşür. Karşı tarafın da neler hissettiğine dair eksik bırakılan taşlar yerine oturur. Kadın ve erkek dünyasının bakış açısına odaklanan eser Hollanda prömiyerinin ardından birçok dile çevrilmiştir. Lot Vekemans’ın yazdığı Şaban Ol’un çevirip yönettiği oyunda Sevinç Erbulak, Ahmet Saraçoğlu rol alıyor. Oyun, 2 Kasım 2024 tarihinde Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi’nde.
BKM prodüksiyonu ‘ARAF: Bir mor ve ötesi Müzikali’, şarkılarıyla seyircileri bir zaman tüneline sokacak; yüzyıllardır sorulan sorulara ‘mor ve ötesi’ şarkıları cevap olacak…
BKM’nin heyecan uyandıran yeni prodüksiyonu ‘Araf: Bir mor ve ötesi Müzikali’ uzun zamandır merakla beklenen bir buluşmayı seyircilerin karşısına çıkarıyor.
Güçlü oyuncu kadrosu ‘mor ve ötesi’ şarkılarını canlı bir orkestrayla birlikte sahneye taşıyacak!
‘Araf: Bir mor ve ötesi Müzikali’ için güçlü bir oyuncu kadrosu bir araya geldi. Baran Bölükbaşı, Şifanur Gül, Reha Özcan ve Canan Ergüder’in başrolü paylaştığı müzikalde Beyti Engin, Cem Güler, Yunus Emre Terzioğlu, Ece Yaşar, Ayşe Buse Özgel, Ayşegül Aslan Öcal, Bahar Elden, Bartu Ayaz, Beril Korkmaz, Ezgi Acıoğlu İlteriş Berat Bakırhan, Yağmur Elif Seber sahnedeki yerini alacak.
Oyuncular sahnede ‘mor ve ötesi’ şarkılarını seslendirirken canlı bir orkestra onlara eşlik edecek. Seyirciler bir yandan görsel bir şölen yaşarken diğer yandan ‘mor ve ötesi’ şarkılarıyla zaman tüneline girecek.
İlk oyun tarihleri açıklandı, biletler satışta…
Sezon boyunca Maximum Uniq Hall sahnesinde seyircileri ile buluşmaya hazırlanan benzersiz müzikalin ilk oyun tarihleri açıklandı. 25,26 ve 27 Kasım’da seyircinin karşısına çıkacak olan ‘Araf: Bir mor ve ötesi Müzikali’nin biletleri yakında satışa açılacak. Müzikal; sahne prodüksiyonu, tasarımları, müzikleri ve sürprizleriyle perde açmaya hazırlanıyor.
Çok eski bir öyküyü yepyeni bir sunumla buluşturacak olan ‘Araf: Bir mor ve ötesi Müzikali’ yakında sahnede!
KÜNYE:
Yapımcı: BKM Proje Tasarım ve Yönetmen: Ömer Fırat Köker Proje Yapımcıları: Birnil Sarıkaş, Yağmur Akpınar Oyuncular: Baran Bölükbaşı, Şifanur Gül, Reha Özcan, Canan Ergüder, Beyti Engin, Cem Güler, Yunus Emre Terzioğlu, Ayşe Buse Özgel, Ayşegül Aslan Öcal, Bahar Elden, Bartu Ayaz, Beril Korkmaz, Ece Yaşar, Ezgi Acıoğlu, İlteriş Berat Bakırhan, Yağmur Elif Seber Uyarlama: Ayça Seymen, Ömer Fırat Köker, Seda Güney Çevirmen: Firuze Elif Şahin Müzik Direktörü: Kaan Arslan Hareket Tasarımı ve Koreografi: Utku Demirkaya Sahne Tasarımı: Barış Dinçel Kostüm Tasarımı: Deniz Bilgili Işık Tasarımı: İsmail Sağır Saç ve Makyaj Tasarım: Murat Polat Yönetmen Yardımcıları: Ayça Seymen, Seda Güney Yapım Koordinatörü: Sibel Nurtuğ Ovalı Barlas Reji Asistanları: Eylül Şahin, Senem Biricik Vokal koçu: Ayşegül Aykaç Afiş: ve Yaratıcı Ajans: Tribal Worldwide İstanbul Medya İlişkileri: PPR Medya ve İletişim Afiş Fotoğrafı: Fethi Karaduman Backstage video: Hüseyin Demirkıran Çeviri Danışmanı: Yağmur Lugsdin