Bizimle iletişim kur

Kitap

Savaş Sonrası Tokyo’sunu Anlatan “Miso Çorbası”nda Neler Var?

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Ryu Murakami, savaş sonrası Tokyo’sunun neon parlaklığındaki gecelerinin karanlık köşelerini gösteren şiddetli eserleriyle, modern Japon edebiyatının en önemli isimlerinden. Daha önce Yok Yere ve Gecenin Dibi adlarıyla yayımlanmış başyapıtı Miso Çorbasında romanında, Tokyo’nun seksi gece hayatını ziyarete gelen yabancılara eşlik eden genç bir rehberin hayatının en özel müşterisiyle karşılaşmasının hikâyesini anlatıyor.

1990’larda AIDS endişesinin tedirgin ettiği Kabukiço gece kulüplerinde, dışlanabilecek yabancılara rehberlik yapmayı seçen genç Kenci, 29 Aralık günü oldukça garip bir müşteriyle buluşur: Durmadan gülümseyen ama hoşuna gitmediği bir şeyle karşılaştığında donakalan Amerikalı Frank’le birlikte, felekten bir gece için dolaşmaya koyulurlar. Buluşma barları, gözetleme evleri derken, beyzbolun ortak çocukluk tutkuları olduğunu anladıklarında, geceyi sabaha kadar açık bir oyun sahasında bitirirler. Ertesi gün tekrar buluştuklarında yeni yıl çanlarına kadar yaşananlar, Kenci için de okurlar için de beklenmedik ölçüde sarsıcı olacaktır.

Miso Çorbasında, ekonomik kalkınmanın karanlık yüzü toplumsal çürümeden mustarip Japonya’yı da eleştiren, Amerikan usulü psikopatiyle özel bir karşılaşma.

“Tokyo gecelerine benzersiz bir turistik tur. Kesilen ses telleri, yırtılan damarlar, parçalanan iç organlar, kusmuk, kan… Her şey dahil!” — HAKAN BIÇAKÇI

“Çağdaş Japonya’nın buhar tüten bir tablosu… Kuzuların Sessizliği’nden bu yana en vahşi gerilimlerden biri.” — KIRKUS REVIEWS

Çevirmen: Hüseyin Can Erkin

Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Kitap

William Gibson’dan “Yanan Krom” Nasıl Bir Kitap?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

William Gibson, adını bilimkurgu tarihine neon harflerle yazdırmış, siberpunk türünü âdeta tek başına var etmiş bir yazar. Neuromancer’ın öncesini anlatan öykülerin de bulunduğu Yanan Krom ise Gibson’ın romanları kadar güçlü bir öykü kitabı…

Birbirinden farklı siber dünyaların kesiştiği, kitaba adını da veren “Yanan Krom” öyküsü iki bilgisayar korsanının siberuzayda büyük bir soygun gerçekleştirme çabasını, “Johnny Mnemonik” hafızasında büyük miktarda veri taşıyan bir veri taşıyıcısının hayatta kalma mücadelesini, “Gernsback Sürekliliği” gelecekteki ütopyaların halihazırdaki topluma olan etkilerini, “New Rose Oteli” ise bir şirket tarafından ele geçirilmiş bir geleceği anlatıyor.

“İç Bölgeler” uzayda kaybolmuş bir geminin mürettebatının yaşadıklarına odaklanırken “Hologram Bir Gülden Parçalar” bir adamın kaybolmuş bir aşkın ve onun holografik hatıralarının peşine düşmesini konu alıyor. “Kış Pazarı” ise gelecekteki bir dünyada, farklı gerçekliklerden gelen fantastik nesnelerin satıldığı bir pazarda geçiyor. Ayrıca William Gibson’ın John Shirley, Michael Swanwick ve Bruce Sterling’le birlikte yazdığı üç öykü daha bu kitapta kendine yer buluyor.

Yanan Krom, neon ışıklarıyla körleşen bir geleceğin tablosu.
Bruce Sterling’in önsözüyle

“Teknoloji ile toplum ilişkisini Gibson’dan daha iyi anlatan biri yok.”
– Iain M. Banks

“William Gibson, bilimkurgu türünün en etkileyici yazarlarından biri. Her eserinde teknoloji ve onun insan hayatı üzerindeki karanlık etkilerini olağanüstü bir içgörüyle aktarıyor.” – Margaret Atwood

Çevirmen: Sanem Erdem

Devamını Okuyun

Kitap

“The School Of Life-Hayat Okulu” Uzmanlarından Çocuklar İçin Duygusal Sağlık Rehberi

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Zorbalık, arkadaşlık, ebeveyn ilişkileri, sorumluluk, öfke, kaygı… Ünlü düşünür Alain de Botton’un kurduğu The School of Life / Hayat Okulu uzmanlarıyla beraber geliştirilen Mutlu, Sağlıklı Zihinler: Çocuklar İçin Duygusal Sağlık Rehberi Mundi etiketiyle raflarda yerini aldı. Eser, gündelik sorunlarla başa çıkabilmeleri için çocuklara yönelik temel bir zihinsel sağlık kaynağı niteliğinde…

Çocukların duygularını tanımaları ve ifade edebilmeleri; ebeveynlerin onları anlayabilmesi, iletişim kurabilmeleri ve sorunlara çözüm bulabilmeleri için elzem. Ancak çocukların dünyasına, yetişkinlerin dünyasından, yetişkinlerin diliyle ulaşmak mümkün değil. Bu yüzden, çocuklarla yetişkinler arasında köprü kurabilecek kitaplara ihtiyacımız var.

Ünlü düşünür Alain de Botton’un kurduğu The School of Life / Hayat Okulu uzmanlarıyla beraber geliştirilen Mutlu, Sağlıklı Zihinler: Çocuklar İçin Duygusal Sağlık Rehberi bu eksikliği gideriyor. Mundi etiketiyle çıkan kitap, hem sorunlarla başa çıkmayı öğrenmesi gereken çocuklara hem de ebeveynlik becerilerini geliştirmesi gereken yetişkinlere yol gösteriyor. Renkli ve resimli çizimleriyle çocukların zorbalıktan karmaşaya, sorumluluktan kaygıya hayatın zorluklarıyla dengeli biçimde başa çıkabilmesi yolunda temel bir zihinsel sağlık rehberi olan eser, çocuklarla yetişkinler arasında köprü kuruyor.

“İlk bakışta çocuklar için yazılmış gibi dursa da, aslında ebeveynlerin okuması ve çocukları sorunlarla karşılaştığında onlara nasıl eşlik edeceklerini öğrenebilmeleri için yazılmış, pratik bilgilerle dolu, güvenilir bir kaynak. Ayrıca, ebeveynler ihtiyaç duyulduğunda gerekli bölümleri çocuklarıyla birlikte okuyabilir, böylece çocuklarına yaşadıklarını anlatabilmeleri için uygun ortamı hazırlayabilirler.”

Devamını Okuyun

Kitap

İthaki Yayınları’ndan “Adresinde Bulunamadı” Çok Yakında Seçkin Kitapçılarda

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Üç yıl, yedi ay, iki gün sonra göndericisine geri dönen bir mektup…
İmkânsız bir aşka sımsıkı sarılarak sahibini soluk soluğa, ülke ülke,
şehir şehir arayan bir sürgünün kederli serüveni… Çağdaş insanın yabancılığı, yalnızlığı ve korkuları üstüne yazılmış kendine özgü, görkemli bir göç hikâyesi…

Mehmet Bilal Dede’nin Adresinde Bulunamadı adlı ikinci romanı, cesur izleği, yalın dili ve çarpıcı kurgusuyla bir kez daha okurun karşısında.

“İnsanın bir yerden bir yere sürüklenmesi, bozulması, parçalanması ne kolaydı. Kendini açık denizde çırılçıplak, gözlüksüz, paletsiz hissetti bir an. Sonra hâlâ toprağa bastığını, adım atabildiğini fark etti. Varsın elinde harita, pusula olmasındı, elinden tutacak kimse olmadan yürüyor, ilerliyordu. Bu yeterdi yeni bir başlangıç için…”

Dağıtım Tarihleri: 05.09.2024

Devamını Okuyun

Kitap

Bir Gizem Romanı “Hatırlayış” Raflardaki Yerini Aldı

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

19. Yüzyıl polisiye edebiyatının önemli isimlerinden ve sıklıkla Wilkie Collins’le karşılaştırılan Hugh Conway’in en ünlü eseri Hatırlayış 1883’te yayımlandığında 350 bin kopyadan fazla satarak büyük bir başarı elde etti ve ertesi yıl tiyatroya uyarlandı. Tecrübeli dedektifler yerine sıradan insanların cinayeti açıklığa kavuşturdukları eserlerin ilk örneklerinden olan Hatırlayış aynı zamanda romantik bir polisiye.

Gilbert Vaughan kör bir adamdır ve bir akşam arkadaşının evi yerine yanlış bir eve girer. Evin içinden gelen çığlıklar ve gürültülerden sonra evden kaçmak isterken kıskıvrak yakalanır ama kör olduğunu anlayan katiller adamın gitmesine izin verirler. Yıllar sonra görme yetisini kazandığında bir kadınla tanışıp ona âşık olan Gilbert, kadının o melun geceyle çok acı bir bağlantısı olduğunu öğrenecek ve cinayetin ardındaki sırrı açığa çıkarmak için kolları sıvayacaktır.

“Heyecan verici bir gizem romanı. Kahramanın kör olması fikri çok zekice. Başından sonuna kadar insanın ilgisini canlı tutuyor.” – OSCAR WILDE

Çevirmen: Leyla Esen

Dağıtım Tarihi 29.08.2024

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar