Bizimle iletişim kur

Sanat

Türk Çağdaş Resim Sanatının Yaşayan Efsanesi “Devrim Erbil”in Sergisi MAJİ Art Gallery’de Sanatseverlerle Buluşuyor

Türk Çağdaş Resim sanatının yaşayan efsanesi, resmin şairi, büyük usta Devrim Erbil’in sergisi Titanic Luxury Collection Hotel, MAJİ Art Gallery de sanatseverlerle buluşuyor…

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Türk Çağdaş Resim sanatının yaşayan efsanesi, resmin şairi, büyük usta Devrim Erbil’in sergisi Titanic Luxury Collection Hotel, MAJİ Art Gallery de sanatseverlerle buluşuyor…

Usta sanatçının tüm dönemlerine ait eserlerini ve bu eserlerde kullanmış olduğu tüm uygulama tekniklerinin eşsiz sunumu, Gaye Donay’ın liderliği ve Prof. Uğur Batı’nın küratörlüğünde 15 Haziran tarihinde görkemli bir davetle gerçekleşecek.

Resim sanatının duayeni ve ülkemizin emsalsiz sanatçılarından biri olan Devrim Erbil, sanat hayatında eşi görülmemiş bir sergiyle sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor. “Yatay Derinlik” sergisi, tüm bu derinliğiyle sanatseverlere eşsiz bir deneyim sunuyor. Sergi, 15 Haziran tarihinde Titanic Luxury Collection Hotel, Maji Art Gallery Bodrum’da gerçekleşiyor. Gaye Donay’ın liderliği ve Prof. Uğur Batı’nın küratörlüğünde gerçekleştirilen ‘‘Yatay Derinlik’’ sergisi, kapılarını sanatseverlere açarak sanatın derinliklerine doğru unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak.

Reklam

Yatay Derinliğin Felsefesi

Devrim Erbil, sanat dünyasının derinliklerinde yankılanan özgün sesiyle ruhun otantik karmaşıklığını ve griftliğini eserlerinde mükemmel bir estetikle buluşturuyor. Erbil’in eserleri, ruhun karmaşasını düzenli bir biçimde otantikleştirerek izleyicisine doğrudan hissettiriyor. Herhangi bir Devrim Erbil resmi, karmaşıklığı ve griftliğiyle “ruhun otansitesidir”. Erbil’in sanatındaki büyüleyici dokular, ruhun karmaşasını yakalayıp onu düzen içinde otantik hale getirir. Bu, izleyiciyi ruhunun kaynağına, toprağa, çime, kokuya ve gerçeğe çağıran derin bir deneyim sunar. Sanatçının eserleri, görüngülerle değil, dingin bir “nüve” ile ruhu yakalayarak izleyiciye sunar.

Sanatın Derinliğinde Ruhun Yansıması

Sanatın en temel amacı yüzyıllardır derinliği yakalamak olmuştur ve Devrim Erbil bu amacı büyük bir ustalıkla gerçekleştirmiştir. Ressamın doğaya olan yatkınlığı, aslında ruha olan yatkınlığının bir yansımasıdır. Resimleri, izleyiciye koşulsuz sevgiyi ve şefkati hatırlatır, insanın duygusal ve otantik yanlarını keşfetmesine yardımcı olur. Doğa aracılığıyla koşulsuz sevmeyi öğreniriz ve Erbil’in eserleri bu sevgiyi sanatı aracılığıyla yeniden keşfetmemize olanak sağlar. Devrim Erbil’in sanatında yatayda ve dikeyde derinleşen, eşsiz bir genişleme ve mükemmel estetikle buluşan çizgiler, izleyiciyi adeta büyülüyor.

Eşsiz Bir Sergi Tecrübesi

Reklam

Devrim Erbil, resme adanmış bir ömür ve en verimli, en yaratıcı, en derinlikli ressam olarak tanınıyor. Her türü ‘‘satıh bir sanat ihtimali’’ olarak gören Erbil, dünyada hiçbir ressamın olmadığı kadar “Yatay bir derinliğe” sahip. Erbil, farklı malzemeler kullanarak resimlerine hayat veriyor. Halı, yağlı boya, giclee, mozaik, batik, kilim, vitray, sedef, marküteri, nakış, kumaş ve seramik sanatları gibi çeşitli tekniklerle oluşturduğu eserler, sanatının geniş yelpazesini ve çok yönlülüğünü yansıtıyor.

Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Sanat

Bergama Tiyatro Festivali Ne Zaman Başlıyor? Hangi Oyunlar Var?

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO) ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle beşinci kez perde açmaya hazırlanıyor.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO) ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle beşinci kez perde açmaya hazırlanıyor.

Bu yıl Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda, BERaBER tarafından 9-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festival Bergama’nın tarihi mekanlarında konuklarını ağırlayacak.

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, 5. edisyonu ile 9-11 Ağustos tarihleri arasında Bergama’nın antik yapılardan sokaklarına uzanan taşların izinde, katılımcılarını yeni hikayelerin peşine düşmeye davet ediyor. Ulusal ve uluslararası tiyatro performanslarının yanı sıra panel ve atölye çalışmalarıyla da katılımcılarına kapsamlı bir deneyim alanı sunan festival programı her sene olduğu gibi bu yıl da T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası, BERKSAV (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı) ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle hayata geçiriliyor.

Reklam

Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda BERaBER tarafından Bergama’nın tarihi, özel ve özgün mekanlarında beşinci kez hayat bulacak festival, üç güne yayılan programı boyunca hem ücretli hem de ücretsiz etkinlikleriyle sanat severe kapılarını açacak.

Bir araya gelmenin, tanışmanın ve yeni hikayeler paylaşmanın önemine dikkat çekmeyi bu sene de sürdürecek olan Bergama Tiyatro Festivali, üzerinde durduğu Yerelleşme, Sektörleşme, Yer Değiştirmiş Kültürel Miras başlıkları hakkında tartışmalara alan açarak buluşturucu etkileşimli ve yeni bağlar kurmayı önceleyen bir platform olmayı beşinci edisyonunda sürdürmeye devam edecek.

Festivalin merakla beklenen programına ait detaylar ve biletler çok yakında!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve İzmir Büyükşehir ve Bergama Belediyesi paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO), Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle 9-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 5. Bergama Tiyatro Festivali’nin biletleri ve festival programına ait diğer detaylar ilerleyen günlerde açıklanacak.

Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda BERaBER tarafından geliştirilen, bölgesel tiyatro ekiplerinin oyunlarından ulusal ve uluslararası performanslara kadar uzanan bir seçkinin ve etkinlik programının yer alacağı festival ile ilgili duyuruları takip etmek için bergamatiyatrofestivali.com adresini ziyaret edebilir ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Reklam

Devamını Okuyun

Sanat

Akbank Kısa Film Festivali Filmleri Akbank Sanat’ta Gösterimde

Türkiye’nin sanat sahnesine önemli katkılar sunan Akbank Sanat’ın ev sahipliğinde 25 Mart – 04 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal yarışma seçkisinde yer alan filmler, kaçıranlar için bir kez daha Akbank Sanat’ta.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Türkiye’nin sanat sahnesine önemli katkılar sunan Akbank Sanat’ın ev sahipliğinde 25 Mart – 04 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal yarışma seçkisinde yer alan filmler, kaçıranlar için bir kez daha Akbank Sanat’ta.

2 – 9 – 16 – 23 Temmuz tarihlerinde Salı günleri düzenlenecek “20. Akbank Kısa Film Festivali Festival Kısaları Akbank Sanat’ta” etkinliği kapsamında Festival Kısaları bölümünde yer alan toplam 15 kısa film ücretsiz olarak sinema tutkunlarıyla buluşuyor. Kısa filmlerin üretimini cesaretlendirmeyi ve yeni sinemacıları desteklemeyi amaçlayan festivalde yer alan her bir film, kendi özgün hikayesiyle seyircileri etkilemeye hazırlanıyor ve sinema sanatının çeşitli yönlerini keşfetmek isteyen herkesi bekliyor.

Reklam

Akbank 20. Kısa Film Festivali Festival Kısaları Akbank Sanat’ta Gösterim Programı

02.07.2024 Salı: 19:00 Festival Kısaları ( A ) – Sonunda – 20 – Evcil – 19 – Kurbağalar – 14

09.07.2074 Salı: 19:00 Festival Kısaları ( B ) – Defineciler – 12 – Hangi Gece Büyüdüysem – 17 – Görüşürüz Kaplumbağa – 24 – 36

16.07.2024 Salı: 19:00 Festival Kısaları ( C ) – Zarafet ve Şiddet Arasında – 14 – Yeni Bir Mağlubiyete İhtiyacım Yok – 22 – Kafamdaki Polis – 19

23.07.2074 Salı: 18:00 Festival Kısaları ( D ) – Dank – 16 – Ben Süpermarket Değilim – 19 – Tarihte Yaşanmamış Olaylar – 16 – 19:30 Festival Kısaları ( E ) – Kaç Gün Sürecek – 19 – Kafamın İçinde Atlar Koşuyor – 19 – Onun Kalesinde – 20.

Reklam

Devamını Okuyun

Sanat

Geleneksel Japon Tiyatrosu Noh Gösterisi, İstanbul’a Geliyor

İBB Şehir Tiyatroları Japonya’nın geleneksel tiyatrosu Noh’u 2 Temmuz 2024 Salı günü 19.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluşturuyor. Türkiye’de ilk kez sahne alacak Japonya’nın somut olmayan kültürel mirası olan Noh tiyatrosu, geleneksel Japon kültürü meraklılarının beğenisine sunuluyor.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

İBB Şehir Tiyatroları Japonya’nın geleneksel tiyatrosu Noh’u 2 Temmuz 2024 Salı günü 19.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluşturuyor. Türkiye’de ilk kez sahne alacak Japonya’nın somut olmayan kültürel mirası olan Noh tiyatrosu, geleneksel Japon kültürü meraklılarının beğenisine sunuluyor...

İBB Şehir Tiyatroları; Dünya tiyatrolarının önemli oyunlarını seyircisiyle buluşturmak için yaptığı uluslararası işbirlikleri kapsamında, geleneksel Japon tiyatrosu Noh “Bir Ruha Ağıt – Ruh Nereye Gider? Japonya’dan Dünya Barışına Bir Dilek” adlı gösteriyi ağırlıyor.

Gösteri, Japonya ile Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 100. yıl dönümü şerefine gerçekleşecek. Noh tiyatrosu, Doğu Avrupa turu kapsamında Türkiye dışında Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’da da sahne alacak.

Reklam

Oyun, Japonya’nın Osaka şehrindeki en eski tiyatro olarak 1927 yılında kurulan Yamamoto Noh tiyatrosu tarafından sahneye konulacaktır.

Oyunun ücretsiz davetiyeleri 26 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 11.00’den itibaren İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebilir.

Noh Tiyatrosu Hakkında

700 yıl önce doğan Noh, Dünya’nın en eski maske dramasıdır. Japonya’nın savaşçıları ve samurayları bu dramada yer almışlardır.

Noh’un şarkıları Japonya’da kültürel olarak yaşamakta ve birçok kişi bu şarkıları ezberlemektedir.

Reklam

Noh, Şinto inancının tapınak unsurlarını içinde barındırır ve açık havada oynanır.

Noh tiyatrosunun özelliği çok özel yavaş ve stilize jestler yapan, çok az söz söyleyen maskeli oyunculardır. Sahne genellikle kare şeklindedir ve Şinto tapınağı gibi üçgen bir çatıya sahiptir. Seyircinin odağının oyuncular üzerinde kalması için çok az sayıda renkli sahne dekoru kullanılır.

Ana karakter doğaüstü bir varlık veya tanrıdır. Diğer bir karakter genellikle Budist veya Şinto rahibidir. Bunun yanında şarkı söyleyen veya arkada duran yardımcı oyuncular vardır.

Maske takan oyuncuların hareketleri tamamen gelenekseldir; giydikleri kostümler de zengin ve gösterişlidir.

Oyunda dört çalgıdan oluşan bir orkestra vardır. Çalgılar babadan oğula geçmedir ve birkaç asırlıktır. Bu müzik samurayların sevdiği bir müziktir. Bu oyun sayesinde dünyayı samurayların gözünden görmek mümkün olacaktır.

Reklam

Devamını Okuyun

Sanat

Borusan Contemporary’de Yeni Sezonun Konuğu Doug Aitken Olacak

Borusan Contemporary, yeni sezonda sanatseverleri küratörlüğününü Jérôme Sans’ın gerçekleştireceği Doug Aitken sergisi ile buluşturmaya hazırlanıyor

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Çağdaş sanatın önemli isimlerinden Amerikalı multidisipliner sanatçı Doug Aitken, Türkiye’deki ilk sergisi ile Eylül ayında Borusan Contemporary’de sanatseverlerle buluşuyor. Kariyerinde Venedik Bienali Altın Aslan, Nam June Paik Art Center gibi önemli ödüller de bulunan Aitken’ın, Jérôme Sans küratörlüğünde Borusan Contemporary’de gerçekleşecek monografisi, sanatçının 2007-2024 yıllarını kapsayan eserleri ile ziyaretçileri mekâna özgü bir yolculuğa çıkarırken modern yaşamın olağanüstü bir izdüşümünü sunacak.

Doug Aitken

Borusan Contemporary, yeni kültür sanat sezonunun açılışında sanatseverleri, çağdaş sanatın önde gelen aktörlerinden Doug Aitken ile iz bırakacak bir yolculuğa davet ediyor. 1990’lı yıllardan bu yana sanatın var olabileceği tüm biçimlerin sınırlarını zorlayan Amerikalı multidisipliner sanatçı, günümüz varoluşuyla özdeşleşmiş hiper-bağlantılılığın karmaşıklıkları ve çelişkilerinin küreselleşmiş neoliberal toplumlardaki özgürlüğün anlamının ve tüm bunların bireyin izolasyonu üzerindeki etkilerinin izlendiği bir anlatı sunuyor. Çağdaş sanat alanının saygın küratörlerinden Jérôme Sans küratörlüğünde, günümüz dünyasının insanlık durumunu resmedecek monografik sergi, sanatçının 2007’den 2024’e kadar olan dönemi kapsayan eserlerini bir araya getirecek. Aitken’ın farklı medyumları kullanmakta ustalaşmış sanatsal pratiğini deneyimsel alanlar yaratarak sunan sergi, ziyaretçileri pasif bir gözlemciden öteye; hem diğer ziyaretçilerle hem de içinde bulundukları mekânın ritmiyle etkileşime giren birer katılımcıya dönüştürecek.

Jérôme Sans

Sanatçının Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu siparişiyle üretilen mekâna özgü yerleştirmesini de içeren sergisi, ziyaretçilerini Aitken’ın sıra dışı dünyası ile yakın bir bağ kurmaya ve etkileyici bir deneyim yaşamaya çağırıyor.

Devamını Okuyun

En Çok Okunanlar