Bizimle iletişim kur

Sanat

2. Uluslararası Distopya Film Festivali Ödülleri Dağıtıldı

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Bu yıl 2’nci kez seyircisiyle buluşan Uluslararası Distopya Film Festivali’nin 20 Kasım tarihinde gerçekleşen kapanış töreninde usta oyuncu Nazan Kesal’a Onur Ödülü verilirken, Ulusal Kısa Film Senaryo ve Uluslararası Kısa Film yarışmalarının kazananları belli oldu…

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve BKM Mutfak’ın işbirliğiyle Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından Hatice Aşkın’ın direktörlüğünde düzenlenen 2. Uluslararası Distopya Film Festivali, 19-20 Kasım tarihlerinde sinemaseverlerle bir araya geldi. Festivalin 20 Kasım Pazar günü AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşen programında Uluslararası Kısa Film Yarışması’ndaki filmlerin gösterim ve söyleşilerine devam edildi. Daha sonra düzenlenen kapanış töreninde Onur Ödülü’nün yanı sıra yarışmaların kazanan isimlerine ödülleri takdim edildi. Melikşah Altuntaş’ın sunuculuğunu üstlendiği törenin ardından kapanış filmi olan “Kerr”in gösterimi yapılırken; gösterim sonrası filmin başrol oyuncusu Erdem Şenocak seyircinin merak ettiği soruları yanıtladı.

BKM Mutfak Genel Müdürü Ferhat Bilgin, kapanış töreni için gönderdiği mesajda yenilikçi bakış açısıyla sinemamıza katkı sunacağını düşündükleri 2. Uluslararası Distopya Film Festivali ile işbirliğinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan 2. Uluslararası Distopya Film Festivali Direktörü Hatice Aşkın, distopya türünü görünür kılmayı amaçlayarak geçen yıl ilkini düzenledikleri festivalin, bu yılla birlikte süreklilik kazanmasının gurur verici olduğunu söyledi. Aşkın, iyi filmlerin sıradan insanların hayatında mucizeler yarattığını belirterek, sinemanın da hayatı daha anlamlı kılan bir mucize olduğunun altını çizdi.

Reklam

Onur Ödülü Nazan Kesal’a!

Sinema ve tiyatromuzun önde gelen yapımlarında imzası bulunan Nazan Kesal’a, 2. Uluslararası Distopya Film Festivali kapsamında Onur Ödülü takdim edildi. Usta oyuncu Kesal’a ödülünü yönetmen Biket İlhan verirken; İlhan, sahnedeki performansıyla hep hayran bırakan çok özel ve güzel bir kadına bu ödülü takdim etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Ödülü alan Nazan Kesal ise oynadığı rollerden bağımsız olarak ilk kez kendi adına bir ödül aldığı için çok memnun olduğunu dile getirerek, festival ekibine teşekkürlerini iletti. Kesal, kendi olmaktan vazgeçmeyerek oyunculuğu sürdürdüğünü vurgularken, aldığı bu ödülü İranlı kadınlara ithaf ettiğini söyledi.

Festival danışmanı Serap Gedik tarafından Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması’nın ön jürisinde yer alan yönetmen Mehmet Parmaksız ile oyuncu Pelin Oruç’a ve Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın ön jürisinde bulunan yönetmen Yeliz Gürkan, yapımcı Koray Kefal ve oyuncu Ömür Akkan’a plaket takdim edildi.

Festival direktörü Hatice Aşkın da Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması’nın ana jürisini oluşturan yönetmen Erdem Tepegöz; oyuncu Haki Biçici ve senarist Orkide Ünsür’e ve Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın ana jürisinde yer alan TÜRSAK Vakfı Başkanı Cemal Okan, oyuncu Derya Alabora ve müzisyen Murat Evgin’e plaket takdiminde bulundu.

Reklam

Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması’nın Birincisi “Küllerin Nefesi”!

Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması’nda bu yıl Öykü Develioğlu’nun “Küllerin Nefesi” filmi birinci oldu. Ödülü takdim eden yönetmen Erdem Tepegöz, sinemanın eğitim aracı olduğuna inandığını ve bu konuda bilinç yükselmesi açısından distopyanın da önem arz ettiğini vurgularken; birinci olan senaryoya oy birliğiyle karar verdiklerini belirtti.

Ödülü alan Öykü Develioğlu, distopyaya aşık olduğunu ve zihninde gerçek olan nice karakterin bu senaryoyu yazması için ilham verdiğini söyleyerek, kendisini destekleyenlere teşekkürlerini iletti.

Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film “The Rise”!

Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın bu yılki kazananı Alesja Suzdaltseva’nın “The Rise” filmi oldu. Ödülün takdimini TÜRSAK Vakfı Başkanı Cemal Okan yaptı. Ödüle layık görülen Alesja Suzdaltseva, gönderdiği videoda Türkiye’de böyle bir festivalde ödül alıyor olmanın mutluluk verici olduğunu söylerken, yönetmenlere tanıdıkları fırsattan dolayı da festival ekibine teşekkürlerini sundu.

Reklam

Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü ise Mohammed Zare’nin “Dot” filminin oldu. Ödülün takdimini oyuncu Derya Alabora üstlendi. Ödüle layık görülen Mohammed Zare, tören için yolladığı videoda aldığı ödülden dolayı memnuniyetini belirtirken; gelecek hayallerine katkıda bulunan festivalin devam etmesi temennisinde bulundu ve festival jürisi ile ekibine teşekkür etti.

Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Sanat

Animal Inside Out – Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi Nerede Açıldı?

Yüzlerce markaya ve sınırsız eğlenceye ev sahipliği yapan İstanbul Cevahir,
kapılarını “Body Worlds: Animal Inside Out – Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi için ziyaretçilerine açtı. Peki sergi ne zamana kadar gezilebilir?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Birbirinden farklı etkinliklere ve yüzlerce markaya ev sahipliği yapan İstanbul Cevahir, dünyaca ünlü HUPALUPA Expo, ‘Animal Insıde Out’- Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi’ni ziyaretçileriyle buluşturdu. 5 Temmuz itibarıyla kapılarını açan sergi, hayvanların iç dünyasını yakından keşfetmek isteyen herkese farklı bir deneyim sunuyor.

HUPALUPA Expo, Body Worlds: Anımal Insıde Out Sergisi 1 Eylül’e kadar İstanbul Cevahir’de!

İstanbul Cevahir ev sahipliğinde gerçekleşen HUPALUPA Expo, “Body Worlds: Animal Inside Out – Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi”, hayvanların iç anatomisini büyüleyici bir şekilde gözler önüne seren eşsiz bir sergi olması ile biliniyor. Bunun yanı sıra, ilk kez Alman Anatomist Gunther von Hagens’in plastinasyon tekniğini kullandığı sergi, daha gerçek bir deneyim fırsatı sunuyor.

Nat Geo Wild lisanslı içerikleriyle zenginleştirilen sergi, İstanbul Cevahir ziyaretçilerine; birçok farklı hayvan türünün kas, damar ve kemik yapılarını detaylı bir şekilde inceleme şansı tanıyor. Hem bilim meraklıları hem de hayvanseverler için benzersiz bir deneyim olan sergi, 1 Eylül tarihine kadar 1.kat Eski Eğlence merkezi alanında misafirlerini bekliyor.

Etkinlik hakkında detaylı bilgi ve biletler için www.anatomisergisi.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Reklam
Devamını Okuyun

Sanat

Bergama Tiyatro Festivali Ne Zaman Başlıyor? Hangi Oyunlar Var?

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO) ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle beşinci kez perde açmaya hazırlanıyor.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO) ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle beşinci kez perde açmaya hazırlanıyor.

Bu yıl Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda, BERaBER tarafından 9-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festival Bergama’nın tarihi mekanlarında konuklarını ağırlayacak.

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, 5. edisyonu ile 9-11 Ağustos tarihleri arasında Bergama’nın antik yapılardan sokaklarına uzanan taşların izinde, katılımcılarını yeni hikayelerin peşine düşmeye davet ediyor. Ulusal ve uluslararası tiyatro performanslarının yanı sıra panel ve atölye çalışmalarıyla da katılımcılarına kapsamlı bir deneyim alanı sunan festival programı her sene olduğu gibi bu yıl da T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası, BERKSAV (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı) ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle hayata geçiriliyor.

Reklam

Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda BERaBER tarafından Bergama’nın tarihi, özel ve özgün mekanlarında beşinci kez hayat bulacak festival, üç güne yayılan programı boyunca hem ücretli hem de ücretsiz etkinlikleriyle sanat severe kapılarını açacak.

Bir araya gelmenin, tanışmanın ve yeni hikayeler paylaşmanın önemine dikkat çekmeyi bu sene de sürdürecek olan Bergama Tiyatro Festivali, üzerinde durduğu Yerelleşme, Sektörleşme, Yer Değiştirmiş Kültürel Miras başlıkları hakkında tartışmalara alan açarak buluşturucu etkileşimli ve yeni bağlar kurmayı önceleyen bir platform olmayı beşinci edisyonunda sürdürmeye devam edecek.

Festivalin merakla beklenen programına ait detaylar ve biletler çok yakında!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve İzmir Büyükşehir ve Bergama Belediyesi paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO), Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle 9-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 5. Bergama Tiyatro Festivali’nin biletleri ve festival programına ait diğer detaylar ilerleyen günlerde açıklanacak.

Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda BERaBER tarafından geliştirilen, bölgesel tiyatro ekiplerinin oyunlarından ulusal ve uluslararası performanslara kadar uzanan bir seçkinin ve etkinlik programının yer alacağı festival ile ilgili duyuruları takip etmek için bergamatiyatrofestivali.com adresini ziyaret edebilir ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Reklam

Devamını Okuyun

Sanat

Akbank Kısa Film Festivali Filmleri Akbank Sanat’ta Gösterimde

Türkiye’nin sanat sahnesine önemli katkılar sunan Akbank Sanat’ın ev sahipliğinde 25 Mart – 04 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal yarışma seçkisinde yer alan filmler, kaçıranlar için bir kez daha Akbank Sanat’ta.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Türkiye’nin sanat sahnesine önemli katkılar sunan Akbank Sanat’ın ev sahipliğinde 25 Mart – 04 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal yarışma seçkisinde yer alan filmler, kaçıranlar için bir kez daha Akbank Sanat’ta.

2 – 9 – 16 – 23 Temmuz tarihlerinde Salı günleri düzenlenecek “20. Akbank Kısa Film Festivali Festival Kısaları Akbank Sanat’ta” etkinliği kapsamında Festival Kısaları bölümünde yer alan toplam 15 kısa film ücretsiz olarak sinema tutkunlarıyla buluşuyor. Kısa filmlerin üretimini cesaretlendirmeyi ve yeni sinemacıları desteklemeyi amaçlayan festivalde yer alan her bir film, kendi özgün hikayesiyle seyircileri etkilemeye hazırlanıyor ve sinema sanatının çeşitli yönlerini keşfetmek isteyen herkesi bekliyor.

Reklam

Akbank 20. Kısa Film Festivali Festival Kısaları Akbank Sanat’ta Gösterim Programı

02.07.2024 Salı: 19:00 Festival Kısaları ( A ) – Sonunda – 20 – Evcil – 19 – Kurbağalar – 14

09.07.2074 Salı: 19:00 Festival Kısaları ( B ) – Defineciler – 12 – Hangi Gece Büyüdüysem – 17 – Görüşürüz Kaplumbağa – 24 – 36

16.07.2024 Salı: 19:00 Festival Kısaları ( C ) – Zarafet ve Şiddet Arasında – 14 – Yeni Bir Mağlubiyete İhtiyacım Yok – 22 – Kafamdaki Polis – 19

23.07.2074 Salı: 18:00 Festival Kısaları ( D ) – Dank – 16 – Ben Süpermarket Değilim – 19 – Tarihte Yaşanmamış Olaylar – 16 – 19:30 Festival Kısaları ( E ) – Kaç Gün Sürecek – 19 – Kafamın İçinde Atlar Koşuyor – 19 – Onun Kalesinde – 20.

Reklam

Devamını Okuyun

Sanat

Geleneksel Japon Tiyatrosu Noh Gösterisi, İstanbul’a Geliyor

İBB Şehir Tiyatroları Japonya’nın geleneksel tiyatrosu Noh’u 2 Temmuz 2024 Salı günü 19.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluşturuyor. Türkiye’de ilk kez sahne alacak Japonya’nın somut olmayan kültürel mirası olan Noh tiyatrosu, geleneksel Japon kültürü meraklılarının beğenisine sunuluyor.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

İBB Şehir Tiyatroları Japonya’nın geleneksel tiyatrosu Noh’u 2 Temmuz 2024 Salı günü 19.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluşturuyor. Türkiye’de ilk kez sahne alacak Japonya’nın somut olmayan kültürel mirası olan Noh tiyatrosu, geleneksel Japon kültürü meraklılarının beğenisine sunuluyor...

İBB Şehir Tiyatroları; Dünya tiyatrolarının önemli oyunlarını seyircisiyle buluşturmak için yaptığı uluslararası işbirlikleri kapsamında, geleneksel Japon tiyatrosu Noh “Bir Ruha Ağıt – Ruh Nereye Gider? Japonya’dan Dünya Barışına Bir Dilek” adlı gösteriyi ağırlıyor.

Gösteri, Japonya ile Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 100. yıl dönümü şerefine gerçekleşecek. Noh tiyatrosu, Doğu Avrupa turu kapsamında Türkiye dışında Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’da da sahne alacak.

Reklam

Oyun, Japonya’nın Osaka şehrindeki en eski tiyatro olarak 1927 yılında kurulan Yamamoto Noh tiyatrosu tarafından sahneye konulacaktır.

Oyunun ücretsiz davetiyeleri 26 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 11.00’den itibaren İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebilir.

Noh Tiyatrosu Hakkında

700 yıl önce doğan Noh, Dünya’nın en eski maske dramasıdır. Japonya’nın savaşçıları ve samurayları bu dramada yer almışlardır.

Noh’un şarkıları Japonya’da kültürel olarak yaşamakta ve birçok kişi bu şarkıları ezberlemektedir.

Reklam

Noh, Şinto inancının tapınak unsurlarını içinde barındırır ve açık havada oynanır.

Noh tiyatrosunun özelliği çok özel yavaş ve stilize jestler yapan, çok az söz söyleyen maskeli oyunculardır. Sahne genellikle kare şeklindedir ve Şinto tapınağı gibi üçgen bir çatıya sahiptir. Seyircinin odağının oyuncular üzerinde kalması için çok az sayıda renkli sahne dekoru kullanılır.

Ana karakter doğaüstü bir varlık veya tanrıdır. Diğer bir karakter genellikle Budist veya Şinto rahibidir. Bunun yanında şarkı söyleyen veya arkada duran yardımcı oyuncular vardır.

Maske takan oyuncuların hareketleri tamamen gelenekseldir; giydikleri kostümler de zengin ve gösterişlidir.

Oyunda dört çalgıdan oluşan bir orkestra vardır. Çalgılar babadan oğula geçmedir ve birkaç asırlıktır. Bu müzik samurayların sevdiği bir müziktir. Bu oyun sayesinde dünyayı samurayların gözünden görmek mümkün olacaktır.

Reklam

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar