Bizimle iletişim kur

Köşe Yazıları

Bursa Bülbülü Film Yorumları – Film Nasıl?

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Disney +’ın yeni yerli yapımı Bursa Bülbülünü spoilersız yorumlayacağım.

Bursa Bülbülü Yorum

Bursa Bülbülü 80’lerde geçen bir dönem filmi olarak karşımıza çıkıyor. Ata Demirer’in yazdığı, başrolünde yer aldığı ve yine filmlerinde beraber çalışmayı tercih ettiği Hakan Algül’ün yönettiği bir müzikal komedi ve drama filmi. Aslında tümüyle bir komedi filmi olmadığı gibi benim çocukluğumun yani 80’lerin Türk Sinemasındaki filmler gibi bir havası var. Talihsiz bir karakterin şöhret olma ve yırtma mücadelesini komik olaylar ve alttan alta örülen dramatik hikaye ve zaman zaman gözyaşlarıyla izliyorsunuz.

Bursa Bülbülü’nün Artıları

Dönem filmi olarak arka plandaki arbalar dekorlar ve ortam güzel kurgulanmış Ve biz filmi izlerken o dönemin insanlarının ne kadar dürüst olduğunu da izliyoruz. Söz verdikleri zaman bundan dönemeyen insanların olduğu dönemi büyük bir özlemle izledik. Bence bunun günümüzde başta gençler olmak üzere herkese örnek olması gerekiyor. özellikle de esnafa.

Filmin en önemli performansılarından birisi Özge Özacar’a ait. Bence şahane oynamış. Gözleri ile duyguyu, Arzu’nun kalbindeki aşkı, merhameti, Cengiz’e olan inancını çok iyi yansıtmış ve rolünü oynamış.

Reklam

Bir diğer iyi performans Ata Demirer’in bestelediği ve sözlerini yazdığı şarkı ile şarkıları seslendirme performansı. Bu da gayet başarılı. Bu arada tüm albümü buraya tıklayıp dinleyebilirsiniz. Cengiz bir sahnede kendi kendine konuşurkenki repliğinde “hep başkalarını taklit ettin şimdi kendin gibi söyle” diyor ve bu replikten önceki şarkı söyleme şekli ile sonrasındaki söyleme şeklinin farkına mutlaka dikkat edin.

Son önemli performans ise Melek Büyükçınar’a ait. Filmde Özge Özacar şarkılara başarılı bir playback yaparken aslında şarkılarda Ata Demirer’e Melek Büyükçınar çok iyi bir şekilde eşlik ediyor.

Bursa Bülbülü Eksileri

Bülbül ötümlü kanarya ile ilgili skeç bölümleri bir süre sonra zayıflar gibi oluyor. Siz de dikkatle izleyin bakalım bana katılacak mısınız? Bir de Arzu’nun annesinin kızına bazı konularda dayatmada ve telkinlerde bulunması benzeri anneleri 80’lerdeki Türk Filmlerinde çok sık izlemiş birisi olarak benim için aynı sahnenin bilmem kaç yüzüncü tekrarı gibi geldi. Hatta drama da değil zaman zaman rastlarsanız televizyonda da görmüşsünüzdür Tarık Akan Gülşen Bubikoğlu komedi filmlerinde bile Bubikoğlu’nun canlandırdığı karaktere annesi, yakınları hep benzeri telkin ve dayatmalarda bulunuyorlar. Ama Ata Demirer haklı olarak bu konuya o dönemin insanlarının böyle kaygıları vardı o yüzden anne böyle hareket ediyor şeklinde bir açıklama getirse çok da itiraz edemem.

Bir de Ata Demirer televizyondaki skeçlerinde yer alan ve sonradan filmini de çektiği Veteriner Niyazi Gül’ün hayvanlarla haşır neşir halinden vaz geçemiyor. Bu filme de Bülbül ötümlü kanarya, peruk çalan köpek Oscar ve insanları eğlendiren pelikan gibi hayvanları eklemiş.

Bursa Bülbülü Film İncelemesi

Filmde sanki Ata Demirer tıpkı Cengiz gibi içinde kalanları yapmak için yola çıkmış ve yapmış gibi duruyor. Şarkı yazıp bestelemiş, soundtrack’de olsa 12 şarkılık bir albüm yayınlamış durumda ve dönem filmi olmasının avantajını kullanarak Bülent Ersoy, Küçük Emrah ile aynı sahneyi paylaşmış ve Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’ın gazinosunda sahneye çıkmış oluyor. Normalde önceden şarkı söyleyip özel bir sahne performansı sergilediğini biliyorum ama nedense bu film bana daha kişisel bir işmiş gibi bir duygu uyandırdı.

Reklam

Filmin en etkileyici sahnelerinden birisi ise final sahnesi. Biz çocukken açık hava sinemaya giderdik orada da önce aile filmi denilen dramatik ve bol göz yaşı dökülen Türk filmleri izlenir sonra da vurdulu kırdılı denilen Bruce Lee’nin ya da Nick Nolte’nin falan karete, macera filmleri yayınlanırdı. Ben hep o filmi merakla beklerdim. Annem ise ilk filmi izler ikinci de hadi gidiyoruz derdi 🙂 Her neyse annem izlese o da Bursa Bülbülü’nün finalini beğenirdi. Bu sahnede Ata Demirer’in performansı ve Çiçek Pasajındaki alkış sahnesi yine çok dikkatle izlenmesi gereken sahneler.

Bursa Bülbülü Son Yorum

Bursa Bülbülü filmi baştan sona bir stand-up şovu düzeyinde komedi ve 80’lerin Küçük Emrah filmlerindeki kadar drama içermeyen bu ikisini de dengeli ve yerinde kullanan bir film. İçine bol müzik de eklenince başarılı bir film çıkmış. Zaten iki saatlik filmde komedi olan her sahnede gülmekten karnımıza kramp girse ve drama sahnelerinde de mendil ıslatsak baş yapıt olur.

Reklam

Köşe Yazıları

“Back To Black” Film Yorumları | Spoilersız

Amy Winehouse biyografik filmi “Back to Black” son yıllarda beyazperdede yerli ve yabancı bir çok örneğini izlediğimiz yapımların son örneği. Peki izlenir mi?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Amy Winehouuse’un biyografik filmi “Back To Black” merakla beklediğimiz filmlerden birisiydi. Filmi vizyona girmeden 3 gün önce izledim. Müzikleri açısından film Amy Winehouse’u ve tarzını sevenleri hayli tatmin edecek düzeyde bir yapıya sahip. Peki müzikler güzel ama bu film izlenir mi?

Sorunun cevabına hem artılarını hem de eksilerini yazarak geçelim.

Back To Black Filminin Artıları

Filmi izlemeden önce yaklaşık iki saatlik süresi ile acaba uzatılarak sıkıcı mı olmuş diye merak ettirmesine rağmen bitişin ardından yeterli bir süre olduğunu düşündürdü. Bunda en önemli etken ise genç yaşta kaybettiğimiz bu müzisyenin özel hayatı + müzik kariyerini hem onun şarkıları hem de müziğine yön veren diğer şarkıları duyarak geçiriyoruz. Yaklaşık 15 şarkının bu 120 dakika içerisine dağıtılarak izlemek filmin artılarından biriydi.

Baş roldeki Marisa Abela bence şarkıları Amy Winehouse’a çok benzer bir tonlama ile başarıyla seslendirmiş.

Reklam

Filmin soundtrack albümüne imza atan usta müzisyen Nick Cave’in Amy Winehouse için seslendirdiği yeni şarkısı “Song For Amy” şarkısını da duymak hayli özeldi.

Back To Black Filminin Eksileri

Radio Mood Web Yayın Yönetmeni Tolga Yiğit

Filmin en handikaplı noktası tıpkı Whitney Houston filminde de yaşadığımız gibi harika şarkılar olmasına rağmen şarkıların bestelenme süreçlerine ve ardındaki hikayelerin derinine inilemeyişi. Bu filmde sanatçının 27 yaşında aramızdan ayrılışının da etkisi olabilir. Ya kısa yaşamındaki o üretim süreçlerine kimse şahitlik etmemiş ve yönetmene anlatamamış ya da yönetmen izleyiciyi bu anlatımlarla sinemaya çekemeyeceğini düşünerek hayatındaki sıkıntılara ve bağımlılıklarına odaklanmış olabilir.

Bergen, Dilberay filmlerinde de sanatçıların acı, keder ve çile dolu yaşam hikayeleri filmin odağı olmuştu.

Filmde mendil ıslatacağınız bir kaç sahne olmasına rağmen o anlarda da duygusal olarak zirveye çıkamadığımı belirtmeliyim. Belki de siz göz yaşlarınıza hakim olamayabilirsiniz. Öyle olursa diyebilirim ki bu benim taş kalpliliğimden kaynaklanmıştır. 😉

Amy Winehouse’un Düştüğü Boşluk

Filmde kısıtlı anlarda gördüğümüz kadarıyla Amy çok üretken olmayan bir söz yazarı olduğunu söyleyerek; hayattan ve yaşadıklarından beslendiğini anlatıyordu. Bu beslenme ile hayatın içinden kimi zaman dinleyeni gülümseten sözlere sahip eski sevgilelere yazılmış şarkılarını dinliyorsunuz. Ve sonrasında kendi özel hayatındaki düşüşlerin yansıdığı derin şarkıları da.

Amy küçük yaştayken ayrılan babası ve annesinin ayrılığının derin yaraları sanki onun yetişkinliğe adım attığı dönemde “Eş olmayı”, “Delice aşık olmayı” ve “çocuk sahibi olmayı” tutkulu şekilde arzulamasına ve bu arzularına ulaşamadıkça da derin bir boşluğa düşerek alkol ve bağımlılığın içine düşmesine sebep oluyor. Ve bu süreç, çıkış ve inişlerle bizi hikayenin sonuna götürüyor.

Reklam

Back To Black Filmini Kimler İzlemeli?

Bu trajedik hikayeyi ve sadece filmdeki sorunları izleyince insan “Ah be Amy keşke bunları bu kadar kafana takmasaydın” demeden edemiyor.

Ama ince ruhlu ve yaralı kalpli bir isim o.

Amy Winehouse ya bizim ülkemizde yaşayan bir genç olsaydı neler olurdu acaba?

Peki gelelim “Back To Black Filmini Kimler İzlemeli?” sorusunun cevabına : Bir baş yapıt olmasa da özellikle Amy Winehouse ve onun tarzındaki müzikleri sevenler için hafta sonunda iyi bir alternatif olan “Back to Black” filmi “Bohemian Rhapsody”den biraz aşağıda “I Wanna Dance With Somebody”den ise biraz yukarıda bir film olarak sizleri bekliyor.

İzleyeceklere şimdiden iyi seyirler

Reklam

Tolga Yiğit

Devamını Okuyun

Köşe Yazıları

“Cadı” Filmi Yorumu – Tolga Yiğit Yazdı

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın “Cadı” adlı romanından uyarlanan film, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde, genç bir dul olan Fikriye’nin zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşk hakkındaki “cadı” söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen olayları konu ediniyor. Peki Cadı Filmi İzlenir mi?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

“Cadı” filmi izlenir ve özellikle korku gerilim filmi severler için haftanın dikkat çeken yapımlarından birisi olarak karşımızda…

Korku sineması denilince ülkemizde konular; üç harfliler, karabasan, kötü ruh gibi dar bir alan içerisinde hikayeleştiriliyor.

Bu film bize Hüseyin Rahmi Gürpınar‘ın eserinden esinlenerek farklı ve güzel bir korku filmi izletmeyi başarıyor.

Reklam

Hikayesindeki bu farklılıklar çok fazla ters köşelere sahip olmamasına rağmen benim hoşuma gitti. Baştan sona dikkatiniz dağılmadan filmi izleyebiliyorsunuz. Belki kimi izleyiciler sadece filmin temposunun hızlanabilmesi için 5 ila 10 dakika arasındaki bir sürenin kısaltılması gerektiğini de düşünebilir; ama, bunun dışında keyifle izlenen bir yapımla karşı karşıyayız. Ayrıca, oyunculuk da başarılıydı. Film, haftanın i

lgiyi hak eden yapımlarından birisi. İzleyeceklere şimdiden iyi seyirler diliyorum…

Tolga Yiğit

Devamını Okuyun

Köşe Yazıları

Geçtiğimiz Haftanın En Çok İzlenen Dizi ve Filmleri (18 – 24 Mart 2024)

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen 10 Dizi ve 10 Film (18 – 24 Mart 2024) Dijital Platform Top 10 Listesini İnceleyin

Dijital Platform Top 10

(18 – 24 Mart 2024) haftasında Türkiye’de Dijital Platformlarda En Çok İzlenen filmler ve dizilerin listesini aşağıdaki grafiklerde bulabilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta ülkemizde en çok hangi dizi ve filmler izlendi? Sadece TRT’nin yayında olduğu yıllarda izlediğimiz Shogun dizsinin yeni versiyonu bu hafta dijital platformlar dizi listesinde zirvede yer aldı. Film listesinde Bar Fedaisi filminin yeniden uyarlaması Prime Video’yu zirveye taşıdı.

Bakalım sizin izlediğiniz diziler ilk 10’a girebilmiş mi?

Reklam

 www.justwatch.com’un verilerine göre işte en çok izlenen diziler ve filmler : 

Türkiye’de En Çok izlenen 10 Dizi Hangisi (18 – 24 Mart 2024)

Avatar The Last Airbender animasyonun diziye uyarlanması merakla bekleniyordu ve ilk sezonu yayınlandı. Tabi ki bu büyük bekleyiş izlenme sırlamasında ilk hafta iyi başarı yakalamışken artık dizi 6. sıraya düşse de çok izlenmeye devam ediyor.

Listesinin Zirvesinde her hafta Disney Plus’da yeni bölümü yayınlanan FX yapımı Shogun var. Prime Video’nun Invincble animasyonu da 7. basamakta kendine yer bulmuş. Netflix’in merakla beklenen dizisi 3 Cisim Problemi ise Shogun’ı geçemeyerek 2. sırada yer aldı.

Türkiye’de En Çok izlenen 10 Film Hangisi (18 – 24 Mart 2024)

En çok izlenen filmler listesinde merhum Patrick Swayze’nin popüler filmlerinden Bar Fedas’nin Prime Video için yeniden uyarlaması yer aldı. Damsel 8. sırada yer alırken, What Happened to Monday orijinal isimli Yedinci hayat filmi Tv Plus’da yayınlanmaya başlayınca listede de 3. sırada iyi bir yer buldu.

Netflix ve Disney Plus’ın arşivine dahil olan Asfaltın Kralları filimide haftanın en çok izlenen 5. film olmayı başardı.

Reklam

Not: JustWatch Akış Grafikleri, JustWatch web sitesindeki ve mobil uygulamalasındaki kullanıcı etkinliğine göre hesaplanır. Bu, bir yayın teklifine tıklamayı, izleme listesine bir başlık eklemeyi ve bir başlığı ‘görüldü’ olarak işaretlemeyi içerir. Bu veriler ayda 40 milyondan fazla film ve TV şovu hayranından toplanıyor. 140 ülke ve 4.500 yayın hizmeti için günlük olarak güncellenmektedir.

Devamını Okuyun

Köşe Yazıları

Demir Pençe Film Yorumları The Iron Claw Film İnceleme

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Film, Amerikan güreşinde bir döneme damga vuran Von Erich ailesinin zaferler ve trajediler içeren hikâyesini konu ediniyor.

Ülkemizde 80‘ lerde çok popüler olan şimdilerde ise yine şifreli spor yayını yapan kanallarda yeni dönem müsabakaları yayınlanan ve “Amerikan Güreşi” adıyla bilinen güreşin içinde yer alan ve neredeyse hayatlarının her anına bu sporun işlediği ailenin savrulduğu üzücü hikayeyi izliyoruz.

Bir baba düşünün ki evlatlarına sarılmayı bırakın samimi bir konuşma bile yapmıyor, varsa yoksa tek derdi kendisinin kazanamadığı Dünya Şampiyonluğunu hangi oğlunun kazanacağı. Ve en ufak bir tökezleme gösteren oğlunu bir anlamda silip bir diğerine yöneliyor.

Bunun yanı sıra yönetmenin trajediyi ve dramayı bize ağır ağır izlettiği filmin kurgusu yani temposu biraz daha hızlı olsa daha mı iyi olurdu diye düşündürüyor. Belki siz tempoyu çok yerinde bulabilirsiniz.

Reklam

Kevin Von Erich rolünde izlediğimiz Zac Efron’u Baywatch’da izlediyseniz tanımakta güçlük çekebilirisiniz. Fiziki olarak iyi bir dönüşüm yaşamış.

Demir Pençe Filmini Kimler İzlemeli?

“Amerikan Güreşi” sevenler için bu film muhakkak görülmeli çünkü güreş tarihine adını yazdırmış bir aile ve olayları izliyoruz. Ancak buradaki güreş sahneleri çok da baskın değil çünkü filmde yaşanan bir Von Erich laneti denilen trajedi var. Yönetmen filmde babanın oğulları ile olan ilişkisini ya da ilişkisizliğini daha çok ön plana çıkartıyor bu yüzden güreş sahneleri yan hikaye olarak kalıyor. Tabi böyle olması yerinde olmuş.

Bu tarz gerçek hayattan uyarlanma trajik hikayeleri sevenler için bu haftanın en iyi filmi olarak vizyonda sizleri bekliyor sakın kaçırmayın şimdiden iyi seyirler 

Devamını Okuyun

En Çok Okunanlar