Bizimle iletişim kur

Sinema

Babil Filmi (2022) Yorumları

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Babil yani Babylon filmi nasıl? İyi bir film mi? Aşıklar Şehrine benziyor mu? Soruların cevapları için bu Podcast’i dinleyebilir ya da aşağıdaki yorumları okuyabilirsiniz. Podcast’e üye olmadan player’a tıklayıp dinleyin.

Babil Podcast

Oscar ödüllü yönetmen Damien Chazalle’nin yeni filmi Babil’i Çarşamba günü izledim. Babil’de biz sinemaseverleri La La Land Aşıklar Şehri filminden benzerlikler de bekliyor. Ama kimi zaman da filmin bazı noktalarında kendimi sanki Nope filminden bir sahne izliyor gibi hissettiğim de oldu. Ya da Tarantino’nun Bir Zamanlar Hollywood’da filminin içindeymişsiniz gibi de hissediyorsunuz. Zaten o filmin iki başrol oyuncusu bu filmde de bir aradalar : Brad Pitt ve Margot Robbie.

Babil Filminde Yaş Sınırı Var mı?

Özellikle filmin açılışındaki 30 dakikalık parti sahnesi müthiş çılgın, sansürsüz ve hem uyuşturucu hem de cinsel fantezileriyle Babil filminin +18 yaş seviyesine çıkmasını sağlıyor. Bu 30 dakikalık açılıştan sonra başka bir hikayeye geçiş yapıyoruz.

Babylon Film İnceleme

Hollywood filmlerinin sessiz filmden sesli filmlere geçiş dönemine ve bu geçiş döneminde yitip giden hayatları izliyoruz. Aynı zamanda sinema tutkusunu ve bu tutkunun insanların yollarını nasıl kesiştirdiğini ve sonrasında da tıpkı Aşıklar Şehrinde olduğu gibi o yolların nasıl ayrıma gittiğini izletiyor yönetmen bize. Araya  freak show diye adlandırabileceğim bazı sahneler ve yine filmin açılışındaki partinin benzeri küçük parti sahneleri ile gösterisine devam ediyor.

Reklam

Aslında biz uzun film içerisinde bu 30 dakikalık sahne neden var diye düşünürken yönetmen sessiz film döneminin yapımcıları, yönetmenleri ve yıldızlarının ne denli büyük şöhretler olduklarını ve bu kadar masraflı ve çılgın partiler yapabildiklerini göstermiş oluyor. Ve sonra sesli filmlere geçişle birlikte o şaşalı çılgın dönemin sonuna gelindiğini gösteriyor. O dönemde toplumdan da filmlerin ve oyuncuların daha ahlaklı olması yönünde bir baskı gelmeye başlıyor. Bunu da Nelie’nin özel hayatındaki ilişkisine karışıldığı bölümde görüyoruz. Ve Damien Chazalle filmin başındaki şaşalı dönemdeki partinin artık underground’a indiğini Tobey Maguire’lı sahnede bize çarpıcı şekilde gösteriyor. Özellikle Magiure’ın canlandırdığı James McKay karakterinin terkedilmiş madenin katlarında gezerkenki sözleri ve yanlış hatırlamıyorsam 2 kat aşağıya indikleri sırada plandan çalan şarkıya dikkat. O şarkıyı partilerin zirve yaptığı dönemde de duyduğunuz fark edeceksiniz.

Yani filmde güzel ince detaylar var. Ama yine Tobey Maguire’lı sahneden örnek verecek olursam, madene gitmeden önceki bölümde yaşananlar da filmin bütünlüğünün kopmasına sebep oluyor.

Babil’den İki Film Çıkarmış

Babil filmi sanki iki farklı filmin birbiriyle harmanlanmış hali gibi duruyor yani kurgulayıp bazı bölümleri atarsanız 1920’lerin Hollywood’unda geçen bambaşka bir Aşıklar Şehri filmi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ama diğer unsurları ile birlikte izlediğinizde 3 saat 10 dakikalık süresi ile bambaşka bir filmle karşı karşıya kalıyoruz. Bu yüzden Aşıklar Şehrini referans alarak yönetmenin bu yeni filmine gitmek gibi bir hamle yapacaksanız unutmayın tam olarak Aşıklar Şehri La La Land gibi bir filmle karşılaşmaycağınızı söylemeliyim.

Babil Filmi Müzikleri Nasıl?

Ayrıca yine o filmde olduğu gibi bu filmde de müzik başrolde ve yine tabi ki caz müziği başrolde. Harika işlere imza atıldığını da söyleyebiliriz. Justin Hurwitz’i tebrik etmek lazım.  

Babil Filmi Son Yorum

Film Oscar’a çeşitli kategorilerde aday olacaktır bunların arasında Müziği’nde olmasını bekliyorum. Üç saati aşan süresi, farklı türleri birleştirmesi, bir Hollywood nostaljisi yaşatırken o dönemin sinemacılarına ve sonrada tümüyle sinema sektörüne selam çakan Babil filmi sizi beyazperdede bekliyor. Şimdiden herkese iyi seyirler 

Tolga Yiğit

Reklam

Sinema

“Çingene Kızı” Filminin Konusu Nedir? Çingene Kızı Fragman İzleyin

Amerika’dan Gaziantep Zeugma müzesine getirilen çingene kızı mozaiğini herkes heyecanla beklemektedir, Müze müdürü Esra ve güvenlik görevlisi Zeki kadar heyecanlı birileri daha vardır: Barbaros ve adamları…

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Amerika’dan Gaziantep Zeugma müzesine getirilen çingene kızı mozaiğini herkes heyecanla beklemektedir, Müze müdürü Esra ve güvenlik görevlisi Zeki kadar heyecanlı birileri daha vardır: Barbaros ve adamları… Mozaik bir anda ortadan kaybolunca herkes birbirinden şüphelenmeye başlar, peki mozaiği kim çalmıştır?

Devamını Okuyun

Sinema

Süper Köpekler Ne Zaman Vizyonda Olacak? Fragman İzleyin

Küçük izleyiciler için Süper Köpekler filmi vizyona girmeye hazırlanıyor. Bu animasyonda minikleri neler beklediğini haberimizdeki fragmanda izleyebilirsiniz. Hem de Süper Köpekler filminin fragmanını Türkçe dublajlı olarak izleyeceksiniz.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Süper Köpekler komik ve macera dolu hikayesiyle beyaz perdede…

Büyük abi Cino bir bilim insanını gözüne girmeye çalışırken Lisa bir dans yarışmasını kazanmanın peşine düşer, Minik Aliş ise Aleks ve Tima’nın futbol konusundaki anlaşmazlığının önüne geçmek ve onları barıştırmak için barış elçisi olmaya karar verir.

Süper Köpekler, 10 Mayıs’ta sinemalarda…

Reklam

Devamını Okuyun

Sinema

“Takan Takana” Filminin Oyuncuları Kimler?

“Takan Takana” filminin oyuncuları sete çıktı.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Takan Takana filmi sete çıktı. Zafer Algöz Seda Bakan, Özge Özberk, Bora Akkaş, Ecem Erkek, Sarp Akkaya, ve Çiçek Dilligil’i kadrosunda buluşturan film, 15 Kasım’da vizyona girecek.

Fransız yazar Laurent Baffie’nin Toc Toc adlı tiyatro oyunundan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Yunus Nihat Özcan oturuyor. Senaryo uyarlamasını ise Ferhat Ergün üstleniyor.

Kaynak: NLife.

Reklam

Devamını Okuyun

Sinema

“The Watchers – Gözcüler” Filminin Türkçe Alt Yazılı Fragmanı Yayınlandı – İzleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Gösteriye hoş geldiniz. Gözcüler, 7 Haziran’da sadece sinemalarda…

Devamını Okuyun

En Çok Okunanlar