Bizimle iletişim kur

Sinema

Spoilersız | Ant-Man ve Wasp: Quantumania Yorumları Ant Man Film İnceleme

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Marvel sinematik evreninden Ant-Man serisinin 3. filmi geldi ve bu filmle birlikte Marvel’da artık 5. faz başlamış oluyor. Ant-Man ve Wasp: Quantumania Filmi için yorumlarım yeni dönemin iyi mi yoksa kötü mü başladığını içerecek.

Ant-Man ve Wasp: Quantumania Yorumları

Film kritik dönemeçlere sahip bir yapım olarak öne çıkıyor. 5. fazı başlatmakla kalmayıp ilk iki filmde bizi güldürüp eğlendiren süper kahraman filmiyken serinin 3. filmi olan Ant-Man ve Wasp: Quantumania daha ciddi hikayesi ile yeni Avengers döneminin de temellerinin atıldığı bir yapım olarak dikkat çekiyor.

Unutmadan yazayım filmde bir değil iki after credits var. En sona kadar oturun sakın kaçırmayın.

Ant-Man ve Wasp: Quantumania Filmi Nasıl İyi mi?

Spoiler vermeden yazmak zor ama elimden geleni yapacağım. 10 dakika ara verilene kadarki ilk bölümde (50 dk) Quantum alemine giriş yapıyor ve tanıyoruz. Ben bu bölümü çok keyifli bulmadım hatta birazcık sıkıldım. Avatar filminde Naavi halkını ve onların dünyasını detaylıca tanıdığımız o şahane sahneler sonrası ona benzer bir tanıma süreci var ama o kadar keyifli değildi.

Reklam

Kang Filme Dahil Olunca…

Bu ilk bölüm sonrasında Kang Filme dahil oluyor ve Jonathan Majors mimikleri konuşması ses tonu ve vücut diliyle sağlam bir karizma ortaya koyuyor. Bir an tebessümle bakarken bir an da öfkeli hale dönebiliyor. Tüm bu tavırlarıyla kötü adam karizmasını başarıyla oluşturuyor. Bu süreçte film de toparlanıyor. Kang’ın ve onunla bağlantılı olanların hikayesi merakla izleniyor.

Thanos mu? Kang mi?

Normalde Thanos’dan da güçlü olan Kang’in Marvel sinematik evrenine girmesi karizmatik ve güçlü kötü adam bekleyen sinemaseverlerin merakla beklediği bir olaydı. Film bu beklentiyi karşılıyor mu? derseniz bence senaryo ve hikayenin akışı Kang için oluşan bu beklentiyi karşılamıyor.

Kang’in Quantum Aleminden Çıkışı

Filmin sonlarına doğru Quantum Aleminden ayrılma sahnesi var. Neden bu kadar uzun sürdü ben anlamadım. Beceriksiz mavi kafalılar da senaryo açısından hayal kırıklığıydı. Aslında filmde neredeyse her sahneyi önceden tahmin edebiliyor olmanız da hayal kırıklığı yaratıyor.

Ant-Man ve Wasp: Quantumania İçin Son Söz

Scott Lang ve iş arkadaşlarının yaşadıkları şehrin içinde çeşitli olaylara karıştıkları ve kötü adamları alt ettikleri hikayelerden Avengers seviyesinde kötü adama karşı mücadele verilen bir evreye geçtik. Ve Scott’ın arkadaşları da film serisinden çıkmış oldular. Scott ile Hope arasında küçük bir sahne dışında romantik olaylar göremediğimiz gibi Hope filmin büyük bölümünde bir gölge gibi duruyor. Film bu sebeplerden izlenirlik, keyif, eğlence ve gizem unsurları açısından ilk filmin gerisinde kalıyor. 5. faz başlarken ilk filmin de gerisine düşmek çok iyi bir durum değil.

Hank Pym’in Quantum Aleminde köprüde yürüdüğü bir sahne var ki görsel olarak çok karizmatikti. Kang çok güçlü mü değil mi diye gel gitler yaşatan sahnelerin olduğu bir filmle karşı karşıyayız. Filmin sonundaki iki after credits sahnesi bundan sonrası için gayet merak uyandırıcı önemli sahneler ama ikinci sahnede göreceğiniz bir karakter sonrası şunu düşünmeden de edemiyorsunuz : Marvel sinematik evreni bir sarmala dönüşmekle kalmadı bir de Disney+’daki Marvel dizilerini de (zaman çizelgesine göre) izlemek gerekiyor. ve bu da bence çok can sıkıcı düzeyde bir bağımlılık ve karmaşa yaratıyor. Yani neredeyse bağımsız hikayesi olmayan yapım kalmadı diyebiliriz.

Reklam

Ve bu sarmala siz de takıldıysanız yeni Ant-Man’i de izleyin kaçırmayın. Bakalım siz de Kang ve diğer konular da neler düşüneceksiniz?

İyi seyirler

Tolga Yigit

Reklam

Sinema

Adam Driver’ın Başrolünde Olduğu “Megalopolis”ten İlk Fragman Yayınlandı – İzleyin

Film; baş karakterin MEGALOPOLIS şehrinin üzerindeki bir çıkıntının üzerinde tehlikeli bir şekilde dengede durmasıyla başlıyor. Ve bunu takip eden film, en azından kısmen, benzer şekilde istikrarsız bir çıkıntının üzerinde sendeleyerek kendini yiyip bitiren bütün bir uygarlığı konu alıyor

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Film; baş karakterin MEGALOPOLIS şehrinin üzerindeki bir çıkıntının üzerinde tehlikeli bir şekilde dengede durmasıyla başlıyor. Ve bunu takip eden film, en azından kısmen, benzer şekilde istikrarsız bir çıkıntının üzerinde sendeleyerek kendini yiyip bitiren bütün bir uygarlığı konu alıyor. Kontrolsüz bir açgözlülük, bencillik ve siyasi propaganda girdabındayken, birkaç cesur hayalperest akıntıya karşı gelerek yeni bir şafağı başlatmaya çabalıyor. Adamın adı Sezar (Adam Driver), tıpkı Roma İmparatorluğu’nun doğuşunu sağlayan Romalı general, 1960’larda Kaliforniya’nın tarım işçilerini örgütleyen işçi lideri Cesar ve tarihin diğer birkaç önemli adamı gibi…

Devamını Okuyun

Sinema

“Çingene Kızı” Filminin Konusu Nedir? Çingene Kızı Fragman İzleyin

Amerika’dan Gaziantep Zeugma müzesine getirilen çingene kızı mozaiğini herkes heyecanla beklemektedir, Müze müdürü Esra ve güvenlik görevlisi Zeki kadar heyecanlı birileri daha vardır: Barbaros ve adamları…

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Amerika’dan Gaziantep Zeugma müzesine getirilen çingene kızı mozaiğini herkes heyecanla beklemektedir, Müze müdürü Esra ve güvenlik görevlisi Zeki kadar heyecanlı birileri daha vardır: Barbaros ve adamları… Mozaik bir anda ortadan kaybolunca herkes birbirinden şüphelenmeye başlar, peki mozaiği kim çalmıştır?

Devamını Okuyun

Sinema

Süper Köpekler Ne Zaman Vizyonda Olacak? Fragman İzleyin

Küçük izleyiciler için Süper Köpekler filmi vizyona girmeye hazırlanıyor. Bu animasyonda minikleri neler beklediğini haberimizdeki fragmanda izleyebilirsiniz. Hem de Süper Köpekler filminin fragmanını Türkçe dublajlı olarak izleyeceksiniz.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Süper Köpekler komik ve macera dolu hikayesiyle beyaz perdede…

Büyük abi Cino bir bilim insanını gözüne girmeye çalışırken Lisa bir dans yarışmasını kazanmanın peşine düşer, Minik Aliş ise Aleks ve Tima’nın futbol konusundaki anlaşmazlığının önüne geçmek ve onları barıştırmak için barış elçisi olmaya karar verir.

Süper Köpekler, 10 Mayıs’ta sinemalarda…

Reklam

Devamını Okuyun

Sinema

“Takan Takana” Filminin Oyuncuları Kimler?

“Takan Takana” filminin oyuncuları sete çıktı.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Takan Takana filmi sete çıktı. Zafer Algöz Seda Bakan, Özge Özberk, Bora Akkaş, Ecem Erkek, Sarp Akkaya, ve Çiçek Dilligil’i kadrosunda buluşturan film, 15 Kasım’da vizyona girecek.

Fransız yazar Laurent Baffie’nin Toc Toc adlı tiyatro oyunundan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Yunus Nihat Özcan oturuyor. Senaryo uyarlamasını ise Ferhat Ergün üstleniyor.

Kaynak: NLife.

Reklam

Devamını Okuyun

En Çok Okunanlar