Bizimle iletişim kur

Sinema

Russel Crowe Hayranlarını Şaşırtacak! -Şeytanın Düşmanı

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Russel Crowe’u hiç böyle görmediniz! İlk kez bir korku filminde rol alan Russel Crowe hayranlarını şaşırtacak!

Bugüne kadar Gladyatör, Akıl Oyunları, Nuh: Büyük Tufan ve çekimleri ülkemizde gerçekleşen Son Umut gibi pek çok hafızalara kazınmış filmde oynayan 58 yaşındaki başarılı oyuncu Russell Crowe, bu kez bambaşka bir türde başrol alarak hayranlarını şaşırtmaya hazırlanıyor. “Yaptığım filmlerin sayısını ben bile hatırlamıyorum” diyen Akademi Ödüllü ünlü oyuncu artık kırışıkları ve saçında beyazları olan karakterleri canlandırdığını ifade ederken son filmi Şeytanın Düşmanı’nda şeytan çıkaran bir rahip olarak karşımıza çıkıyor. Yaşamı boyunca 100.000’den fazla şeytan çıkarma ayini gerçekleştiren İtalyan rahip Gabriel Amorth’u canlandıran Crowe, “Senaryoyu okuduğumda rahipten çok etkilendim, onunla ilgili daha çok okudukça ise ona hayran kaldım” diye konuştu.

Korku ve gerilim filmi hayranlarının nefeslerini tutarak izleyeceği “Şeytanın Düşmanı” (The Pope’s Exorcist), 5 Mayıs’ta ülkemizde sinemalarda olacak. Akademi ödüllü ünlü oyuncu Russell Crowe’un Vatikan’ın Baş Şeytan Çıkarıcısı Peder Gabriel Amorth rolüyle ilk kez bir korku türünde karşımıza çıkacağı film, İtalyan Katolik rahibin kitaplarında anlattığı hikâyelerden esinleniyor.

“Vatikan’da Baş Şeytan Çıkarıcı diye bir görevli olduğundan haberim yoktu”

Reklam

Çeşitli medya röportajlarında korku filmi hayranı olmadığını ve “geceleri derin uyumayı” tercih ettiğini söyleyen Russell Crowe, senaryoyu okuduğunda Vatikan’da Baş Şeytan Çıkarıcı diye bir görevli olduğundan haberi olmadığını anlatıyor. Başta bunun uydurma bir hikâye olduğunu düşündüm diyen Crowe, “Sonra baktım ve gerçek olduğunu anladım. Peder Amorth’un hayatını takip etmek benim için harika ve büyüleyici bir yolculuk oldu. Onunla ilgili daha çok okudukça ona hayran kaldım. Amorth’un karakteri beni büyüledi” diyor. Rolü için rahibin ilk iki kitabını okuyan ünlü oyuncu, onu şeytan çıkarma ayinlerini yaparken izleyen insanlarla da konuşmuş.

Henry (Peter DeSouza-Feighoney), Father Gabriele Amorth (Russell Crowe), Father Esquibel (Daniel Zovatto) and Julia (Alex Essoe) in Screen Gems
THE POPES EXORCIST.

Filmle ilgili olumlu tepkiler aldığını aktaran Crowe, kariyerinden şöyle bashediyor: “Yaptığım filmlerin sayısını ben bile hatırlamıyorum ama benden çok film çekenleri gördükçe şaşırıyorum çünkü bugüne kadar hep çalıştım. 58 yaşındayım ve saçımdaki her bir beyazı hak ettim. Şimdi de kırışıkları ve saçında beyazları olan karakterleri canlandırıyorum.

Crowe, Peder Amorth’a hiç benzemiyor

Genellikle cast seçimlerinde canlandırılan karaktere benzer tercihler yapılmasının aksine 58 yaşındaki deneyimli oyuncu Crowe, gerçek hayatta saçsız, gözlüklü ve temiz traşlı olan rahip Peder Amorth’a hiç benzemiyor. Filmde üzerinde Ferrari çıkartması bulunan Lambretta scooter ile Roma’da gezen Crowe, duble espresso içiyor ve cüppesinin altına kırmızı çoraplar giyiyor. Üstelik cüppesini Faith No More’un müziği eşliğinde rüzgârda dalgalandırıyor.

Father Esquibel (Daniel Zovatto) and Father Gabriele Amorth (Russell Crowe) in Screen Gems THE POPES EXORCIST.

Vatikan’ın Baş Şeytan Çıkarıcısı Peder Gabriel Amorth’un küçük bir çocuğa musallat olan şeytanı çıkartmaya çalışırken Vatikan’ın gizli tutmaya çalıştığı asırlık komplosunu ortaya çıkarmasını konu alan Şeytanın Düşmanı, 5 Mayıs’ta sinemalarda olacak.

Reklam
Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Sinema

Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay Ne Zaman Vizyonda? Konusu Ne? İzle

Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay filmi vizyona girmeye hazırlanıyor ve konusu hakkında bilgilere haberimizde ulaşabilirsiniz

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay, öğretmen olan oğlu Baran’ın evlilik yıldönümü olan 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybetmesinin ardından, babasının Atatürk’ün ‘şahsi meselemiz’ dediği Hatay’ı terk etmemesini konu ediyor.

Öğretmen olan Erzurumlu Baran’ın ataması Hatay’a yapılır. Yaşadığı yerden ayrılıp, mesleği için Hatay’a yerleşen Baran, yıllar içerisinde Hatay’da evlenir. Baran, evliliklerinin yıldönümü olan 6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen depremde hayatını kaybeder. Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Baran’ın babası, Atatürk’ün ‘şahsi meselemiz’ dediği Hatay’ı terk etmez. 

Devamını Okuyun

Köşe Yazıları

“Cadı” Filmi Yorumu – Tolga Yiğit Yazdı

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın “Cadı” adlı romanından uyarlanan film, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde, genç bir dul olan Fikriye’nin zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşk hakkındaki “cadı” söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen olayları konu ediniyor. Peki Cadı Filmi İzlenir mi?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

“Cadı” filmi izlenir ve özellikle korku gerilim filmi severler için haftanın dikkat çeken yapımlarından birisi olarak karşımızda.

Korku sineması denilince ülkemizde konular; üç harfliler, karabasan, kötü ruh gibi dar bir alan içerisinde hikayeleştiriliyor.

Bu film bize Hüseyin Rahmi Gürpınar‘ın eserinden esinlenerek farklı ve güzel bir korku filmi izletmeyi başarıyor.

Reklam

Hikayesindeki bu farklılıklar çok fazla ters köşelere sahip olmamasına rağmen benim hoşuma gitti. Baştan sona dikkatiniz dağılmadan filmi izleyebiliyorsunuz. Belki kimi izleyiciler sadece filmin temposunun hızlanabilmesi için 5 ila 10 dakika arasındaki bir sürenin kısaltılması gerektiğini de düşünebilir; ama, bunun dışında keyifle izlenen bir yapımla karşı karşıyayız. Ayrıca, oyunculuk da başarılıydı. Film, haftanın ilgiyi hak eden yapımlarından birisi. İzleyeceklere şimdiden iyi seyirler diliyorum…

Devamını Okuyun

Sinema

“Tarot” Filminin Türkçe Altyazılı Fragmanı Yayınlandı – izleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Bir grup arkadaş, Tarot okumalarının kutsal kuralını pervasızca ihlal ettiğinde – asla başkasının destesini kullanmayın – lanetli kartların içinde sıkışıp kalmış, anlatılamaz bir kötülüğü farkında olmadan serbest bırakırlar. Birer birer kaderle yüzleşirler ve okuduklarında önceden bildirilen gelecekten kaçmak için ölüme karşı bir yarışa girerler.

Devamını Okuyun

Sinema

Jennifer Aniston, “9’dan 5’e” Filminin Yeniden Uyarlamasını Yapacak

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

1980 yapımı “9’dan 5” filmi yeniden yapım aşamasında…

Jennifer Aniston ve Echo Films ortağı Kristin Hahn’ın 20th Century Studios için 1980 yapımı hit filmin yeniden tasavvurunu yaptıklarını doğruladı.

Colin Higgins’in yönettiği ve Patricia Resnick’in yazdığı 9’dan 5’e, düşman patronlarıyla (Dabney Coleman ) intikam alma fantezilerini yaşayan üç çalışan kadını (Dolly Parton, Jane Fonda ve Lily Tomlin ) konu alıyor.

Reklam

Ayrıca, filmin şu anda Oscar ödüllü Diablo Cody’nin senaryosunu yazmasıyla geliştirilme aşamasında olduğunu bildirdi. Diablo, senaryoları Juno , Jennifer’s Body ve Lisa Frankenstein’a yazmasıyla tanınıyor.

2019’da Dolly, 9’dan 5’e kadar bir devam filminin üzerinde çalışıldığını; ancak, projenin iptal edildiğini açıklamıştı.

Kaynak: Just Jared.

Reklam
Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar