Bizimle iletişim kur

Teknoloji

Jabra, CES 2024’te Elite 8 Active ve Elite 10’un Son Teknoloji Güncellemeleri Duyurdu

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Gerçek kablosuz ses ve hibrit çalışma çözümlerinde dünya lideri olan Jabra, en yeni Elite kablosuz kulaklıkları Elite 8 Active ve Elite 10 için deneyim artırıcı bir dizi güncelleme sunmaya hazırlanıyor…

Ocak ayında kullanıma sunulan ilk güncellemeler, Adaptif Aktif Gürültü Engelleme (ANC), HearThrough ve Sidetone özellikleri için kullanımı kolay bir açma/kapama düğmesinin yanı sıra yeni sesli uyarılar içeriyor. Bu, gelişmiş etkileşim sağlar ve kullanıcıların kulaklıklarını kendi/bireysel tercihlerine göre uyarlamalarını güçlendirir. Ayrıca, kullanıcılar kulaklıklarının cihaz adını da özelleştirebilirsiniz.

Elite 10 çağrı netliği optimizasyonu, ofisler, restoranlar ve kalabalık caddeler gibi hareketli ortamlar için kullanıcılarla buluştu. Jabra’nın en yeni gürültü bastırma algoritmaları, arka plandaki sesleri tanımlayıp azaltarak kesintisiz görüşmeler sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Jabra’nın Elite 8 Active’de HearThrough ile eşleştirilmiş Adaptive ANC üzerindeki iyileştirmeleri rüzgarlı koşullarda daha da etkildir. Bu, rüzgar parazitini önemli ölçüde azaltmak için iki mikrofon kullanan yükseltilmiş rüzgar gürültüsü azaltma teknolojisi sayesinde gerçekleşir.

Reklam

Sınıfının en iyisi olan bu gelişmelerin CES 2024’te duyurulması, Jabra’nın ister yeni ürünler ister yazılım güncellemeleri olsun, sürekli yenilik ve kullanıcılara benzersiz ses deneyimleri sunma konusundaki kararlılığını pekiştiriyor. 2024 güncellemeleri sadece ses kalitesini yükseltmekle kalmıyor, aynı zamanda Jabra’nın en yeni nesil kulaklıklarının genel işlevselliğini ve kullanılabilirliğini de geliştiriyor.

Jabra Tüketici Ürünleri Başkanı Ehtisham Rabbani şunları söyledi: “Müşterilerimize olan bağlılığımız sarsılmaz. Pazardan gelen geri bildirimleri aktif bir şekilde dinliyoruz ve bu da kullanıcı deneyimlerini sürekli olarak geliştirme çabamızı destekliyor. Kullanıcılarımızın her zaman en iyi Jabra deneyimini yaşamaları için ürünlerimizin kullanım ömrü boyunca sürekli iyileştirmeler sunuyoruz.”

Bu güncellemeler, ilki 6 Ocak 2024’ten itibaren ve ikincisi 26 Mart 2024’te olmak üzere iki dalga halinde sunuldu. Güncellemeler Sound+ uygulaması üzerinden yapılacak ve mevcut ve yeni tüm kullanıcılara hiçbir ücret ödemeden sorunsuz bir kablosuz güncelleme yoluyla sunulacaktır.

Reklam
Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Teknoloji

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu. Huawei’nin yeni amiral gemisi, fotoğraf meraklıları için şu anda piyasada bulunan en gelişmiş akıllı telefon…

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu. Huawei’nin yeni amiral gemisi, fotoğraf meraklıları için şu anda piyasada bulunan en gelişmiş akıllı telefon…

DXOMARK, kameraları ve kamera ekipmanlarını puanlayan ve sıralayan köklü bir görüntüleme teknolojileri otoritesidir. Uzmanlar tarafından yaygın olarak güvenilen testleri, milyonlarca bilimsel ölçüm ve algısal analizle desteklenmektedir. Huawei’nin en yeni amiral gemisi akıllı telefonu, dünyanın önde gelen kalite değerlendirme laboratuvarı DXOMARK testinden başarıyla geçti ve üstün genel performansı ve fotoğrafçılık özellikleriyle sektörün en büyük rakiplerini geride bıraktı. HUAWEI Pura 70 Ultra’nın kapsamlı bir incelemesinin ardından, ünlü teknoloji laboratuvarı DXOMARK, HUAWEI Pura 70 Ultra’yı 163 puan vererek DXOMARK’ın en iyi akıllı telefon kamerası olarak taçlandırdı.

Fotoğrafçılıkta Devrim Niteliğinde Bir Adım

Reklam

HUAWEI Pura 70 Ultra, akıllı telefon pazarına yeni öncü özellikler getiriyor ve akıllı telefon serisinin uzun süredir devam eden damgasını sürdürerek kamera yeniliklerini bir kez daha sunuyor. HUAWEI Pura 70 Ultra, saatte 300 km’ye kadar yüksek hızlı fotoğraf çekimi sağlayarak rekor kıran Ultra Hızlı Anlık Çekim özelliği ile övgüye değer görüldü. Bu, kullanıcıların eve geldiğinizde size doğru koşan bir evcil hayvan veya yüksek enerjili bir maçta en sevdiğiniz futbolcu gibi hayatın en değerli ve geçici anlarını zamanda dondurabilecekleri anlamına geliyor. DXOMARK, incelemesinde kameranın Otomatik Odaklama özelliğini vurgulamış ve test edilen tüm koşullarda doğruluğu ve yüksek hızı için övgüde bulunarak kameraya 125 puan verdi. Bu gelişim, Ultra Parlak ana kamera donanımı ve HUAWEI XD Motion Engine üzerindeki ışık alımındaki artış sayesinde mümkün oldu.

HUAWEI Pura 70 Ultra, 8,4 mm inceliğindeki cihaz gövdesine bir inç sensör boyutu ve F1,6 geniş diyafram açıklığı sığdırmayı başaran geri çekilebilir yapısıyla Ultra Parlak Pop-Out Camera’yı da barındırıyor. Gelişmiş Döner İletim Sistemi sayesinde kamera, çekim sırasında kendiliğinden uzayarak dahili kamera yapısı içinde daha fazla alan yaratıyor. Bu özellik sayesinde hafif akıllı telefon, en geniş ışık girişine sahip gelişmiş pop-out kamerayı barındırabiliyor. Aynı zamanda, daha iyi gece sahnesi ve dinamik aralık performansı elde ediyor. DXOMARK, kameranın “dinamik aralığının çok geniş olduğunu ve fotoğraflar HDR ekranda görüntülendiğinde kontrastların olağanüstü olduğunu” ve ayrıca “renklerin HDR ekranda çok hoş olduğunu” belirtti.

HUAWEI Pura 70 Ultra, yeni nesil Ultra Parlak Makro Telefoto Kamera ile de donatıldı. Sektörün en büyük F2.1 diyafram açıklığına sahip periskop telefoto kamerası, aydınlık veya karanlık ortamlarda çekilen fotoğrafların sürekli net görünmesini sağlıyor. Kamera ayrıca ister yakından ister uzaktan fotoğraflansın, keskin görüntüler oluşturan yenilikçi uzun mesafeli kaydırmalı zoom’u da destekliyor. DXOMARK, Ultra Parlak makro telefoto fotoğraf makinesinin yakınlaştırma özelliğini 164 puanla değerlendirirken, özellikle makro işleviyle fotoğraf makinesinin “hoş makro perspektifini ve keskin görüntülerini” övdü. İncelemede ayrıca telefoto zoom kameranın test edilen tüm aralıklarda zoom ile yüksek düzeyde ayrıntı üretebildiği ve düşük ışık koşullarında bile düşük gürültü seviyelerine sahip olduğu vurgulandı.

İlham Veren Esintiler, Küresel Fotoğraf Kültürüne Öncülük Ediyor

Huawei, yıllardır sürekli inovasyon yoluyla mobil görüntüleme teknolojisinin evrimini ve gelişimini yönlendirdi. Ayrıca, Huawei sürekli olarak fotoğraf yarışmaları, topluluk etkinlikleri ve trend raporları gibi küresel faaliyetlerde bulunarak mobil fotoğrafçılık kültürünün dünya çapında yayılmasını teşvik etti. Şimdi HUAWEI XMAGE, akıllı fotoğrafçılığı yeni zirvelere taşıyarak küresel kullanıcılarla birlikte teknolojinin ve deneyimin sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Reklam

Huawei bu yıl sadece yıllık fotoğraf yarışması HUAWEI XMAGE Awards 2024’ü resmi olarak başlatmakla kalmadı, aynı zamanda Huawei tarihindeki en büyük fotoğraf sergisine olan “Kalpleri Isıtan Bir Dünya – Huawei Fotoğrafçılığının 12 Yılı” teması altında açılan HUAWEI XMAGE Global Sergisi’ni de tanıttı. Sergide, milyonlarca başvuru arasından seçilen ve Huawei akıllı telefonlar tarafından çekilen yaklaşık 300 fotoğraf sergileniyor. Dünyanın her köşesinden sıcaklık, huzur ve parlaklık anlarının yanı sıra sıradan insanların gerçek ilişkiselliğini sergileyen bu görüntüler, HUAWEI XMAGE’in yeni marka felsefesi olan “Görüntünün Gücü”nü kapsıyor. Bu felsefe, üstün görüntüleme teknolojisi ve deneyimleriyle tüketicilerin hayal gücünü, yaratıcılığını ve takdirini ateşlemeyi ve çekilenlerin ötesinde güçlü etkisini sergilemeyi amaçlıyor.

Akıllı telefon fotoğrafçılığında mükemmellik için açık bir platform olan HUAWEI XMAGE Ödülleri, mobil fotoğrafçılığa daha derin bir sanatsal önem ve estetik ifade kazandırmak için benzersiz perspektiflerin ve sınırsız yaratıcılığın kullanılmasını teşvik ediyor. Art arda sekizinci yılına giren yarışma, Huawei’in lider XMAGE görüntüleme teknolojisinden yararlanarak tüketicilere yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini tamamen ortaya çıkarmaları için ilham vermeyi ve her fotoğrafa daha derin duygusal ve kültürel rezonans katmayı amaçlıyor. Bu yılki XMAGE Ödülleri, Huawei’nin Anlık Görüntü, Portre fotoğrafçılığı, telefoto ve makro fotoğrafçılık ve renk stilindeki liderliğini sergileyen “Anlar”, “Yüzler”, “Çok Uzak Çok Yakın” ve “Stil” gibi yeni kategoriler sunuyor. Ayrıca, sanatçıları Huawei’nin amiral gemisi görüntüleme yeteneklerini kullanarak çeşitli ifade biçimlerini ve temaları keşfetmeye teşvik etmek için “Pura Serisinin En İyisi” ve “Mate Serisinin En İyisi” gibi yeni ödüller oluşturuldu.

2017 yılından bu yana, 170’ten fazla ülke ve bölgeden kullanıcılar yarışmaya katılarak bugüne kadar yaklaşık 4 milyon giriş yaptı. Bu milyonlarca giriş, HUAWEI XMAGE Ödülleri’ni dünya çapındaki perspektiflerden insanlık tarihinin parçalarını içeren kendi başına bir kültürel miras haline getiriyor. HUAWEI XMAGE Awards 2024 için kayıtlar şu anda açık ve 15 Eylül 2024 tarihinde Pekin saatiyle 24:00’te (GMT+8) kapanacak.

Reklam
Devamını Okuyun

Teknoloji

Lexus’tan Yeni SUV LBX İçin Akaretler’de Sıra Dışı Lansman

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Premium otomobil üreticisi Lexus, tamamen yeni modeli LBX’i Türkiye’de satışa sunmaya başladı. LBX’in sıra dışı karakterini yansıtacak bir lansmanla Türkiye pazarındaki yerini alan SUV modeli, İstanbul’un kalbi Akaretler’de oluşturulan LBX Hub deneyim alanlarıyla tanıtıldı. “Her Gün Sıra Dışı” sloganına sahip LBX, unutulmaz lansman etkinliğiyle adından söz ettirdi.

Lexus LBX, 2.290.000 TL’den başlayan fiyatlarla showroom’lardaki yerini alırken, bu sıra dışı modelle tanışmak isteyenler de, LBX Hub’larını ziyaret ederek aracı yakından tanıdılar.

Lexus LBX’in Elegant, Emotion, Relax ve Cool atmosferlerinden esinlenerek tasarlanan Lexus Hub, konuklara farklı ve eğlenceli deneyimler yaşattı. Yapay zeka ve görsel şovların yer aldığı deneyim alanları, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Reklam

Basını ilk kez Türkiye’de LBX modeliyle buluşturan Lexus, aynı zamanda gerçekleştirdiği test sürüşleriyle aracın daha da yakından deneyim edilmesini sağladı.

Opera sanatçıları balkonlardan arya seslendirdi

Aynı zamanda Akaretler’de, balkondan gerçekleştirilen ve opera sanatçılarının seslendirdiği arya sokaktaki herkesin beğenisini kazandı. Akşam saatlerinde düzenlenen ‘Extraordinary Party’ ise, ünlü isimleri bir araya getirdi. Lexus LBX’in yüzü olarak Türkiye reklam çekimlerinde rol alan idol isim Hadise’nin de katıldığı Lexus LBX partisi, unutulmaz bir geceye sahne oldu. Emir Ersoy’un geceye özel olarak LBX modelinin atmosferlerinden yola çıkarak dizayn ettiği müziklerle eğlenceli anlara imza atıldı.

LBX’in yüzü Hadise oldu

Lexus LBX lansmanı ile birlikte markanın Türkiye’de çekilen yeni reklamı da ilk kez gösterildi. Yeni LBX modelinin reklamının başrolünde ise, dünyaca ünlü idol isim Hadise yer aldı. “Her Gün Sıra Dışı” sloganıyla tanıtılan yeni LBX modelinin Türkiye’de çekilen reklam filminde oynayan Hadise, bir kez daha kendine özel tarzını yansıttı. Hadise, LBX modelinin Elegant, Emotion, Relax ve Cool atmosferlerinin sıra dışı görünümüyle özdeşleşti ve Lexus, otomotiv sektöründe farklı bir iş birliğine daha imza atmış oldu. LBX’in dünya prömiyerinden bu yana Lexus ile birlikte Avrupa’nın başkentlerinde yapılan dört sıra dışı etkinliğe katılan Hadise’nin marka ile iş birliği lansmanla heyecan verici şekilde devam etti.

Reklam

Devamını Okuyun

Teknoloji

OPPO, Uygun Fiyatlı Telefonu “A60″ı Duyurdu

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

OPPO’dan, günlük ihtiyaçlar için ideal, nispeten uygun fiyatlı A60 modeli geliyor…

Çin’in teknoloji şirketi OPPO, düzenlediği bir etkinlikte yeni telefonu “A60″ı duyurdu. Orta segment bir telefon olarak karşımıza çıkan OPPO A60, nispeten uygun fiyatı ile tüketicilerin tercihi olmayı başaracak gibi görünüyor.

OPPO’nun yeni akıllı telefonu, 950 nit tepe parlaklık değeri ve 90 Hz tazeleme oranı ile desteklenen 6.67 inç IPS LCD ekranla donatıldı. HD+ çözünürlük desteği sunan bu ekran, 8 MP çözünürlük sunan selfie kameraya da ev sahipliği yapıyor.

Reklam

OPPO A60, Qualcomm’un Snapdragon 680 işlemcisinden güç alıyor. Bu güç, 8 GB RAM ve 256 GB’ye kadar depolama alanı ile destekleniyor. Telefonun 5.000 mAh kapasiteli bataryası 45W SuperVOOC hızlı şarj desteği sunuyor. İşletim sistemi cephesinde ise, Android 14 tabanlı ColorOS 14 görülüyor.

Telefonun arka kısmında ikili kamera kurulumu görülüyor. Yapay zeka ile desteklenen bu kamera kurulumunda 50 MP ana kamera ve 2 MP derinlik odaklı kamera bulunuyor. Bu kamera kurulumu, orta segment ve uygun fiyatlı bir akıllı telefon için gayet uygun.

OPPO A60’ın hangi ülke pazarlarına sunulacağı açıklanmadı ancak şirket, A serisindeki bazı akıllı telefonları Türkiye pazarında satıyor.

Ekran6.67 inç, IPS LCD, 950 nit, HD+ (1.604 x 720 piksel), 90 Hz
İşlemciQualcomm Snapdragon 680
RAM8 GB
Depolama128-256 GB (UFS 2.2)
Ön Kamera8 MP
Arka Kamera50 MP + 2 MP
Batarya5.000 mAh (45W SuperVOOC)
İşletim SistemiAndroid 14 (ColorOS 14)
VersiyonFiyatı
8 GB + 128 GB215 dolar
8 GB + 256 GB255 dolar

Kaynak: Webtekno.

Reklam
Devamını Okuyun

Teknoloji

X, Zoom Ve Google Meet’e Rakip Olacak Bir Özellik Getiriyor

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

X, yeni bir aracı test etmeye başladı. Henüz çıkış tarihi bilinmeyen özellik, platform üzerinden video konferans yapmaya olanak tanıyacak…

X’in yepyeni bir özellik geliştirdiği ortaya çıktı. X Daily News tarafından fark edilen bu özellik, platformun Zoom, Google Meet ve Microsoft Teams gibi hizmetlere karşı rakip olmasını sağlayacak.

Paylaşılan ekran görüntülerine baktığımızda, özelliğin şu an betada olduğunu ve test edildiğini görebiliyoruz. Ayrıca uygulamanın sol tarafına yerleştirileceği ve ismi de ortaya çıkıyor. Buna göre yeni araç, “X Konferansları” olarak adlandırılacak.

Reklam

Bildiklerimiz şimdilik bu kadar ancak direkt olarak toplantılar yapmanızı sağlayacak Zoom benzeri video görüşme özelliği olacağını söylemek mümkün. Platform, hâlihazırda canlı sesli sohbet özelliği Spaces’a (Sohbet Odaları) sahipti. Video konferansın da bu kısma entegre edileceği söyleniyor.

X’in video konferans özelliği şu anda test ediliyor. Ne zaman geleceğini veya kesin olarak sunulup sunulmayacağını bilmiyoruz. Görmek için beklememiz gerekecek.

Kaynak: Webtekno.

Reklam
Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar