Bizimle iletişim kur

Sinema

Kurt Adam Filminin Yeni Fragmanı Yayınlandı! Altyazılı İzleyin

Yeni Kurt Adam Filmine Hazır mısınız?

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Dolunay zamanı. Dehşet gerçek. Tüyler ürpertici modern canavar masalı Görünmez Adam’ın yaratıcıları Blumhouse ve yazar-yönetmen Leigh Whannell’dan dehşet verici yeni bir kurt kâbusu geliyor: Kurt Adam.

Klasik Universal canavarının bu kan dondurucu yeniden uyarlaması Whannell tarafından yönetildi ve senaryosu Whannell & Corbett Tuck, Lauren Schuker Blum & Rebecca Angelo (Dumb Money) tarafından yazıldı.

Kurt Adam Filminin Oyuncuları Kimler?

Kurt Adam’ın başrollerinde Golden Globe adayı Christopher Abbott (Poor Things, Catch-22, It Comes at Night), Emmy ödüllü Julia Garner (Ozark, Inventing Anna) ve Matilda Firth (Hullraisers, Coma) ölümcül bir yırtıcı tarafından terörize edilen bir aileyi canlandırıyor. Filmde ayrıca SAG adayı Sam Jaeger (The Handmaid’s Tale, American Sniper) yer alıyor. Whannell’in Blumhouse ile daha önce çektiği filmler arasında Invisible Man, Upgrade ve Insidious: Chapter 3 bulunuyor.

Kurt Adam’ın yapımcılığını Blumhouse’un kurucusu ve CEO’su Jason Blum, uygulayıcı yapımcılığını ise Ryan Gosling, Ken Kao, Bea Sequeira, Mel Turner ve Whannell üstleniyor. Kurt Adam bir Blumhouse ve Motel Movies yapımıdır.

‘Kurt Adam’ 17 Ocak 2025’te sinemalara geliyor!

#KurtAdamFilmi

Yönetmen/Uygulayıcı Yapımcı: Leigh Whannell 

Yapımcı: Jason Blum

Yapımcı: Paul Ritchie

Uygulayıcı Yapımcı: Ryan Gosling

Uygulayıcı Yapımcı: Ken Kao

Uygulayıcı Yapımcı: Bea Sequeira

Uygulayıcı Yapımcı Mel Turner

Oyuncular: Christopher Abbott, Julia Garner, Matilda Firth, Sam Jaeger

Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Sinema

‘’Pırıl: Sayıların Gizemi’’ Box Office Türkiye Listesinde Yine Birinci!

‘’Pırıl: Sayıların Gizemi’’ Birinciliği Kimseye Bırakmadı! Vizyonun Birincisi Haftalardır Belli: ‘’Pırıl: Sayıların Gizemi’’

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Pırıl ve Arkadaşlarının Macerasına Yoğun İlgi Sürüyor!
Yaklaşık 300 Bin Seyirci “Pırıl: Sayıların Gizemi” Filmini Tercih Etti.

Çocukları matematiğin eğlenceli dünyasıyla tanıştıran yerli animasyon filmi “Pırıl: Sayıların Gizemi” yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 4 Ekim’de vizyona giren film, üçüncü haftasında da 150 binden fazla seyircinin tercihi oldu. Film, toplamda yaklaşık 300 bin seyirciyle buluştu.

Seyircilerden Tam Not Aldı.

Salonlardan mutlu ayrılan seyircilerin memnuniyeti, Paribu Cineverse web sitesi ve mobil uygulamasında yer alan “Golden Egg” sayfasına da yansıdı. Seyirci oylamaları sonucunda “izlemelisin” tavsiyesi öne çıktı. Görsel dünyadan senaryoya kadar farklı kategorilerde oylama yapılan “Golden Egg’’de, seyirciler hikâye ve görselliğe tam puan verdi.

Yerli ve yabancı filmlerin seyirciler tarafından onaylandığı popüler platform IMDb’de de durum değişmedi. Seyirciler, filme 10 üzerinden 8.6 puan verdi.

Seyircilerin olumlu yorumları platformlarla sınırlı kalmadı. Sosyal medyada çocuklar, Pırıl ve arkadaşlarına sevgilerini ifade ederken aileler, filmin eğitici ve öğretici yönünü beğeniyle karşıladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Öneriyor

Millî Eğitim Bakanlığı, matematiği eğlence ile birleştiren filmi takdirle karşılıyor. Öğretmenler ise filmi, çocuklara matematiği sevdirmek için bir fırsat olarak görüyor. Sınıf gezilerinin düzenlendiği filmden en çok da öğrenciler memnun kalıyor.

Devamını Okuyun

Sinema

12. Boğaziçi Film Festivali’nde Bu Hafta Neler Oluyor?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

12. Boğaziçi Film Festivali tüm hızıyla devam ederken salonlar, yedinci sanatın en seçkin örneklerine ev sahipliği yapıyor; film ekipleriyse seyircilerden gelen soruları cevaplıyor. Festival kapsamında bugün de altı film gösteriminin ardından seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiler gerçekleştirildi…

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nca düzenlenen 12. Boğaziçi Film Festivali’nde salonlar dolup dolup bolaşırken seyirciler de gösterim sonrası söyleşilerde film ekiplerini adeta soru yağmuruna tutuyor. Hem sinemacılar hem seyirciler için festival ruhunu yansıtan söyleşilere, 20 Ekim’de; ulusal yarışma filmlerinden “Köpekle Kurt Arasında” ve “Parmaklıklar Ardında İki Kadın”, ulusal kısa film yarışmasından “Dünyada Öyle Şeyler Olmuyor” ile belgesel yarışmada yer alan “Yediden Yetmişe” ve “Gök Kubbenin Sedaları” filmlerinin ekipleri katıldı.

Bir önceki filmi “Halef”le 6. Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Senaryo ve En İyi Film ödüllerini kazanan yönetmen Murat Düzgünoğlu, bu kez “Köpekle Kurt Arasında” filmiyle büyük ödül için yarışıyor. Düzgünoğlu, Atlas 1948 Sineması’ndaki gösterimin ardından oyuncular Mücahit Koçak, Eylül Soğukçay ve Can Seçki, görüntü yönetmeni Şafak Ildız, yürütücü yapımcı Evren Yıldırım ve filmin kurgucusu Melik Saraçoğlu ile birlikte seyircilerin sorularını cevapladı. Film hakkında “Bu benim dördüncü filmim ama yazım ve çekim süreci en enteresan olan, en uzun süren film oldu. Benim için epey eğitici bir süreçti” diye konuşan yönetmen, filmin adını ise şöyle açıkladı: “Fransızların öyle bir deyimi varmış, ben de sonradan öğrendim; köpek mi kurt mu olduğunu tam anlayamadığımız bir zaman dilimini işaret etmek için bunu kullanırlarmış. Ama benim temel motivasyonum; hakkında net bir cevap bulamadığımız bir karakter anlatmaktı. Bir yandan insan canlısı bir yandan cinayet işleyebilme potansiyeli olan bir karakter; filmin ismi buradan geliyor” Oyuncu Mücahit Koçak’sa karakteri şu sözlerle tarif etti: “Anlaması, özdeşleşmesi zor biri. Başta anlamsız geliyor ama bir yandan böyle insanların etrafımızda dolaştığını hatta kendimizin de zaman zaman benzer hallere düştüğümüzü görünce anlamlı hale geldi” Düzgünoğlu, bu karakteri oluşturmada ise üniversite döneminden ilham aldığını söyledi: “Üniversite yıllarımın etkisi fazla. O zamanlar biraz bulanımlı, sallantılı, hayatla/ ailemizle/ sevgilimizle aslında hayatın tamamıyla zor bir ilişkimiz oluyor. Kendimize katlanmamız da çok zor oluyor. Herkesi öldürmek istiyor insan. Bende öyle olurdu; hayalî bir silahım olurdu ve sevmediğim insanları vururdum. Ancak o şekilde rahatlayabiliyordum”

Ulusal Yarışma filmlerinden bir diğeri, “Parmaklıklar Ardında İki Kadın”ın yönetmeni Mehmet Eryılmaz ve görüntü yönetmeni Şafak Ildız ile oyuncuları Zümrüt Erkin, Pervin Bağdat ve Gökçer Genç de Atlas 1948 Sineması’ndaki gösterimden sonra seyirci karşısına çıktı. Filmi, Fatma Özcan’ın yazdığı tiyatro oyunundan uyarladıklarını dile getiren yönetmen Mehmet Eryılmaz, “Önceki iki filmim, Hazan Mevsimi ve Misafir, de kadın temalı filmlerdi. Bunun da benzer bir tema olması beni harekete geçirdi. Çünkü ‘kadınlar ayağa kalkmadan dünyada kurtuluş olmaz’ derim hep. Kendim de hep kadınlar arasında büyüdüm; annem, ablam, ablamın arkadaşları… Kadın dünyasına bu anlamda yakınım” diye konuştu. Filmin baş karakteri Zerda’yı canlandıran Pervin Bağdat da özellikle ülke gündeminde yer alan son olaylarla birlikte bu filmin, politik bir film olarak görülmesini istediğini belirtti. Bağdat şöyle konuştu: “Aslında bir şeye çok öfkelendiğimizde, kadın erkek fark etmez, zihnimizde ona şiddet uyguladığımızı düşünürüz. Zihnimizden geçen, vahşiliğimizi temsil ediyor. Ama sonuçta her zaman bir tercih yapma şansımız var. İki yıl önce çektik bu filmi, hep çok kötü şeyler oluyordu. Şu anda çok çok daha kötü şeyler oluyor. Kadının içinde yer aldığı her şey artık çok politik. O yüzden ben bu filmin politik bir film olarak görülmesini çok isterim” Öte yandan yönetmen, tek mekanda geçen film için yeni teknik ekipmanlarla çalıştıkları bilgisini verdi. “Gerçekten tek mekanda işi kotarmak kolay değildi. 2 yıl önce Fuji’nin dünyada yeni çıkmış kamerasını kullandık” diyen Düzgünoğlu’nun ardından görüntü yönetmeni Şafak Ildız da şunları söyledi: “Aslında yaptığımız; bir tiyatro oyununu, 180 derecede ikna edilebilir bir gerçeklikte hayata geçirmekti. Bunun için yalnızca kadran içi aydınlatmayla olayı çözmeye çalıştık. Bu da bize sürekli yeni resimler sağladı. Plan çeşitlendikçe bu tarz, tek mekandaki filmlerin izlenebilirliği artıyor. Çünkü konu zaten ağır ve klostrofobik. Bunun üstesinden gelmeye çalıştık”

Festivalin Kısa Film Yarışması’nda yer alan “Dünyada Öyle Şeyler Olmuyor” filminin, AKM Yeşilçam Sineması’ndaki gösteriminin ardından gerçekleşen söyleşiye; yönetmen Ali Emre Ceylan, oyuncular Ayşe Lebriz Berkem ve Mustafa Saral, yardımcı yönetmen Furkan Eren Tarsuslu, kurgucu Ateş Hüseynzade, colorist Kaan Tüfekçiyaşar ve danışman Hayal Aslanzade katıldı. Filmin, birkaç yıl önce yazdığı bir hikayeden sinemaya aktarıldığını belirten yönetmen Ali Emre Ceylan, hikayeyi ise “Neredeyse algılanmayacak kadar yalnız bir adamla en az onun kadar güçsüz bir baba ve baştan sonra pasif agrasif bir hikaye” şeklinde tarif etti.

Kemençe ustası Musa Agun’u takip eden “Yediden Yetmişe” belgeseli de AKM Yeşilçam Sineması’nda seyirciyle buluştu. Gösterimin ardından senarist- yönetmen Ömür Gürgen, görüntü yönetmeni Samet Çetinel, ses tasarımcısı Okan Gül ve belgeselin ‘özne’si Musa Agun, seyircilerden gelen soruları cevaplandırdı. Yönetmen Ömür Gürgen film için “Belgesel çekmenin en güzel yanı, bir karakterin peşinden 3 yıl koşmak. Belgeselde insanların bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarmayı istiyorum. Musa baba benim için çok ayrı bir yerde. Ödül almak da değil mesele; ben burada Musa babayı tanıttıysam ne mutlu bana!” diye konuştu. Belgeselin öznesi Musa Agun ise çekim süreci hakkında şöyle konuştu: “En sondaki sahnelerde bayağı bir yoruldum! Bir sürü kez baştan çektik, hava da sıcaktı. Orada geçmiş, gözümün önünden geçti. Ben bu sanatı öğrenmek için çok mücadele verdim. Kimseden de yardım almadım, kendi imkanlarımla zor şartlarda uğraştım. Ama sevdim; sanatı çok sevdim, doğayı sevdim, ağaçları sevdim. Ağaçları sevdim ki orada bayağı bir duygulandım”

Bir diğer Belgesel Yarışma filmi “Gök Kubbenin Sedaları”nın yönetmeni Mesut Tufan ve editörü Burak Bahadır Yazıcığolu da AKM Yeşilçam Sineması’ndaki gösterimden sonra seyircilerle buluştu. Ruhi Ayangil, Muazzez İlmiye Çığ, Cenk Güray, Cemal Uçansu, Peter Gyory, Yusuf Benli, Ayfer Karakaya, Besim Tahincioğlu, Başepiskopos Levon Zekiyan, Murat İçlinalça, Antonios Hacıpulos, Mustafa Tahralı, Ahmet Turabi, Fatih Çıtak, Sefa Yeprem, Yusuf Altıntaş, Jako Taragano ve Yuda Leon Adoni gibi isimlerin de katıldığı belgesel, tarihsel süreçte İstanbul merkezli dinî müziği ele alıyor. Çalışmalarında çoğunlukla farklı kimlikler arasındaki ortak noktaları gözler önüne sermeye çalıştığını söyleyen yönetmen Mesut Tufan, “Bu belgeseldeyse farklı kimliklerin, dinî müzik açısından nasıl bir bütünlük arz ettiğini göstermek istedim” diye konuştu. Belgeselin editörü Burak Bahadır’sa yapım süreci hakkında şu bilgileri paylaştı: “Çok kısa sürede, zor şartlar altında, çok minimal bir ekiple yaptık. O yüzden, dürüst olmak gerekirse, birçok şeyi masada, kurguda hallettik. Başta Kültür Bakanlığı’nın bir takvimi var; çünkü pandemiden önce alınmış, hemen teslim edilmesi gerek. Biz, alabildiğimiz en güzel görüntüleri almaya, daha sonra masada halletmeye çalıştık. Çok uzun bir çekim sürecimiz oldu. Daha sonradan elimizdeki malzemeyi işledik. O bizi daha da zorladı aslında çünkü son anda bir araya gelen bir ekibiz”

Devamını Okuyun

Sinema

21. Geleceğin Sineması’nda Finale Kalan 10 Proje Belirlendi

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı iş birliği ile sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için 21. kez gerçekleştirilen; “Geleceğin Sineması Yarışması’’nda finale kalan 10 proje jüri toplantısı sonucu belirlendi…

Sinema öğrencilerinin nitelikli kısa filmler yapabilmeleri için gerekli maddi imkanları yaratabilmek adına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK)’nın iş birliğiyle bu yıl 21. kez düzenlenen ‘’Geleceğin Sineması Yarışması’’nda finale kanal 10 proje, jüri kararı sonucunda açıklandı.

Jüri Başkanlığı’nı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven’in gerçekleştirdiği ’Geleceğin Sineması Yarışması’’nın jüri üyeleri; A90 Pictures Kurucusu Benhür Güzeler, Oyuncu Demet Özdemir, Oyuncu Emre Kızılırmak, Yönetmen Gürcan Keltek, Senarist Pınar Bulut ve Akademisyen Doç. Dr. Rıfat Becerikli’den oluşuyor.

Finale Kalan 10 Proje Açıklandı

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden öğrencilerin kurmaca, deneysel, belgesel ve animasyon türündeki projeleriyle katılım gösterdiği yarışmada Furkan Çakmak’ın “Beyin Bakanlığı’’, Fırat Ege Yaman’ın “Birikinti’’, Selçuk Kaan Salk’ın “Emanet’’, Yaren Sena Demirel’in “Güneş’’, Eylül Babur’un “Kaldırım Kenarı’’, E. Kemal Mert’in “Karşılaşmalar’’, Mahmut Can Gürpınar’ın “Madalya ve Duvar’’, Aleyna Beler’in “Mimoza Çiçeği’’, Elif Ceylan’ın “Muaz’’ ve Ferhat Kılınç’ın “Öğretmenimi Beklerken’’ adlı senaryoları finale kaldı.

Senaryoların Çekim Süreci Başlıyor

Geleceğin Sineması’nda her yıl olduğu gibi ana jürinin belirlediği 10 projeye 25 bin TL maddi destek ve danışmanlık verilecek. 25 bin TL’yi kazanan 10 proje ise kısa filmlerini çekmeye başlıyor. Bu projeler arasından dereceye giren ilk üç isim ise önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek ödül töreninde belli olacak.

Türk ve dünya sinemasına giden yolda 21 yıldır gençlere rehberlik eden festival, geleceğin sinemacılarını akademik başarıları ve gelecekteki kariyerleri için daha iyi projeleri hayata geçirebilmeleri adına motive etmeye devam edecek.

Devamını Okuyun

Sinema

0000 Kilometre’nin Oyuncuları Kimler? Yeni Nesil Oyuncu Can Kızıltuğ’u Tanıyalım

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Yeni nesil oyuncular içinde, öne çıkan isimler arasında yer alan Can Kızıltuğ, 0000 Kilometre filmiyle beyazperdede olmak için geri sayıma başladı. 3391 Kilometre filminin devamı olan bu filmde Derya Pınar Ak ve Ahmet Haktan Zavlak ile birlikte rol alan Can Kızıltuğ ‘Kuzey’ karakterine hayat veriyor. Filmin en sürpriz karakterlerinden biri olan Kuzey, hem kitap okurlarının hem de sinema izleyicilerinin öne çıkan isimleri arasında olacak.

Televizyon dizi izleyicilerinin de yakından tanıdığı bir isim olan Can Kızıltuğ, hem yakışıklılığıyla hem de yüksek oyunculuk performansıyla sinema izleyicisinden de tam not alacak… Bir önceki filmde de birlikte rol alan Ak ve Zavlak ile kısa sürede kaynaşarak bir uyum sağlayan Can Kızıltuğ, set aralarında da bol sohbetle onlarla dostluğunu ilerletti.

Beyza Alkoç’un ‘Sıfır Kilometre’ adlı kitabından sinemaya uyarlanan 0000 Kilometre sinema izleyicisinin beklentisini fazlasıyla karşılayacak. Tadına doyulmaz efsane resimleri, dev prodüksiyonun her anında hissedildiği çekimleri ve başarılı oyunculuklarıyla sinema tarihinde kendisine sağlam bir yer edinecek olan film, şimdiden yoğun bir kitle tarafından bekleniyor.

Derya Pınar Ak, Ahmet Haktan Zavlak ve Can Kızıltuğ’un yanı sıra Gülin İyigün, Ogün Kaptanoğlu, Cavit Çetin Güner, Oya İloğulları, Laçin Ergül ve Anıl Özgür’ün yer aldığı filmi Fulya Özcan senaryolaştırdı, Deniz Enyüksek çekti.

Böcek Film, Mgx Film ve Plaza yapım ortaklığı ile gerçekleştirilerek A 90 Pictures’in dağıtımı ile 1 Kasım 2024’ten itibaren sinema izleyicisi ile buluşacak olan 0000 Kilometre, bu sezonun en merakla beklenen filmlerinin başında yer alıyor…

Devamını Okuyun

En Çok Okunanlar