Bizimle iletişim kur

Sinema

Bruce Willis Filmi Wrong Place Yorumu Tolga Yiğit Yazdı

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Bruce Willis Filmi Wrong Place Türkçe adıyla Son Çıkmaz Filminin Yorumunu Yazdım

Wrong Place Son Çıkmaz İzlenir mi?

Lafı Uzatmayayım maalesef izlenmez.

Filmden sonra düşündüm filmi seyretmek için iyi sebepler neler diye, tek sebep bulabildim. Aslında bir buçuk sebep desem daha iyi. Evet bir buçuk sebep ve tek parça olanı Bruce Willis’i tekrar beyazperdede görebilmek. (buçukluk sebebi aşağıda yazacağım) Ama o bile iyi bir sebep değil çünkü tahmin ediyorum ki hastalığı yüzünden hem filmde yeteri kadar süre alamamış hem de oyunculuğunu da biraz etkilemiş gibi. Bu yüzden Bruce Willis’i bu az ve yetersiz performans ile izlemek ise eski güzel anıları hatırlayınca üzüyor.

Son Çıkmaz

Son Çıkmaz Filmi Yorumu

Eski güzel anılar derken biz onu ilk olarak bizim için ve tek kanallı o dönem için harika dizi Moonlighting ile hatırlarız. Tek kanallı dönem dedim ya o yüzden doğal olarak (başka alternatif mi var desenize 🙂 TRT’de yayınlanan diziden çok güzel anılarımız ve zihnimizde kalan keyifli anlar vardı. Hala diziyi düşündüğümde bölümleri ve sahneleri hatırlayınca yüzümde bir gülümseme yani sırıtık bir ifade oluyor 🙂

Sinema kariyerinde ise benim favorim ve efsane bulduğum The Fifth Element – Beşinci Element (Beşinci Güç) filmini unutmam mümkün değil. Nasıl unutayım 4 kez izlemiştim 🙂 Die Hard serisi, 6. His, Surrogates – Suretler, RED gibi filmlerdeki Bruce Willis’den sonra bu performansı görmek üzücü.

Reklam

Bruce Willis Nasıl?

Aslında usta aktör en azından rol aldığı sahnelerde yaşı, sağlık durumu ve senaryo ile yönetmen gibi handikaplara rağmen elinden geleni yapmış. Yani film çok yetersiz.

Wrong Place Son Çıkmaz Filminin Eksileri

Başlayalım Wrong Place filminin eksilerine : Senaryo zayıf, mantık hataları var. Hikaye içinde bir kaçıp kovalamaca, rehin alma ve intikam alma ya da tanık susturma süreçleri var ancak sahneden sahneye geçişte olayların bağlanması kötü ve mantıksızlıklarla dolu. Hem suçlu hem rehin aldığı kişiler benim anlam veremediğim reaksiyonlar veriyorlar. Yetmiyor bir sahne önce verdiği sadist reaksiyona bakıpta bu karakter yeni sahnede benzer işler yapar diyorsunuz ama bu kez de yufka yürekli oluyor. Bu denli gerilimli bir suç olayı yaşanırken bu inişli çıkışlı ruh halleri yaşabilir diyebilirsiniz ve evet haklısınız ama yönetmen bunu iyi yansıtamıyor. Tabi ki oyuncuların performansı da yetersiz kalıyor. Ve beni de tam gerileceğim bir noktada sinir bozucu bir gülme krizi alıyor.

Esinlenilen Filmler Var mı?

Ben ilk olarak Liam Neeson’lı Taken filmini hatırladım. O filmde kızı kaçırılıyordu. Bu film tam öyle değil ama anımsatıyor. Jodie Foster’lı Panic Room – Panik Odası’nı ya da benzeri fillerdeki ev içinde geçen sahneler ve kötü adama tuzak kurlan sahneler de var. Ormanda kovalamaca sırasında oyunculara takılan ve yüz hareketlerinin çekildiği kısa bir sahne de var. Neden var ya da neden diğer orman sahnelerinde kullanılmadı anlayamadım. Kısacası yönetmen bir çok filmden esinlendiği sahneleri “benim filmimde de olsun” diyerek kullanmış gibi. Yani aklına gelen ne varsa yemeğe katmış.

Son Çıkmaz Filminin Diğer Artısı

Filmin zorlayarak yazdığım 1,5 (bir buçuk) artısından buçuk olanı da yazıp yazıya noktayı koyayım : Texas Battle’ın canlandırdığı Captain East karakteri ve diyalogları. Cehennem Silahı göndermesi de yapılan sahnenin kahramanı olan karakter bu filmin Roger Murtaugh’ı (Danny Glover) gibi olmuş. Ve çok güldüğüm bir cümlesi var “Annem Öperse Geçer”. Bu adamın esprili rolü ve Bruce Willis için bu film için sinemaya gitmek zor televizyona geldiğinde izlenmesi düşünülebilir.

Reklam

Sinema

Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay Ne Zaman Vizyonda? Konusu Ne? İzle

Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay filmi vizyona girmeye hazırlanıyor ve konusu hakkında bilgilere haberimizde ulaşabilirsiniz

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay, öğretmen olan oğlu Baran’ın evlilik yıldönümü olan 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybetmesinin ardından, babasının Atatürk’ün ‘şahsi meselemiz’ dediği Hatay’ı terk etmemesini konu ediyor.

Öğretmen olan Erzurumlu Baran’ın ataması Hatay’a yapılır. Yaşadığı yerden ayrılıp, mesleği için Hatay’a yerleşen Baran, yıllar içerisinde Hatay’da evlenir. Baran, evliliklerinin yıldönümü olan 6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen depremde hayatını kaybeder. Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Baran’ın babası, Atatürk’ün ‘şahsi meselemiz’ dediği Hatay’ı terk etmez. 

Devamını Okuyun

Köşe Yazıları

“Cadı” Filmi Yorumu – Tolga Yiğit Yazdı

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın “Cadı” adlı romanından uyarlanan film, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde, genç bir dul olan Fikriye’nin zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşk hakkındaki “cadı” söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen olayları konu ediniyor. Peki Cadı Filmi İzlenir mi?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

“Cadı” filmi izlenir ve özellikle korku gerilim filmi severler için haftanın dikkat çeken yapımlarından birisi olarak karşımızda.

Korku sineması denilince ülkemizde konular; üç harfliler, karabasan, kötü ruh gibi dar bir alan içerisinde hikayeleştiriliyor.

Bu film bize Hüseyin Rahmi Gürpınar‘ın eserinden esinlenerek farklı ve güzel bir korku filmi izletmeyi başarıyor.

Reklam

Hikayesindeki bu farklılıklar çok fazla ters köşelere sahip olmamasına rağmen benim hoşuma gitti. Baştan sona dikkatiniz dağılmadan filmi izleyebiliyorsunuz. Belki kimi izleyiciler sadece filmin temposunun hızlanabilmesi için 5 ila 10 dakika arasındaki bir sürenin kısaltılması gerektiğini de düşünebilir; ama, bunun dışında keyifle izlenen bir yapımla karşı karşıyayız. Ayrıca, oyunculuk da başarılıydı. Film, haftanın ilgiyi hak eden yapımlarından birisi. İzleyeceklere şimdiden iyi seyirler diliyorum…

Devamını Okuyun

Sinema

“Tarot” Filminin Türkçe Altyazılı Fragmanı Yayınlandı – izleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Bir grup arkadaş, Tarot okumalarının kutsal kuralını pervasızca ihlal ettiğinde – asla başkasının destesini kullanmayın – lanetli kartların içinde sıkışıp kalmış, anlatılamaz bir kötülüğü farkında olmadan serbest bırakırlar. Birer birer kaderle yüzleşirler ve okuduklarında önceden bildirilen gelecekten kaçmak için ölüme karşı bir yarışa girerler.

Devamını Okuyun

Sinema

Jennifer Aniston, “9’dan 5’e” Filminin Yeniden Uyarlamasını Yapacak

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

1980 yapımı “9’dan 5” filmi yeniden yapım aşamasında…

Jennifer Aniston ve Echo Films ortağı Kristin Hahn’ın 20th Century Studios için 1980 yapımı hit filmin yeniden tasavvurunu yaptıklarını doğruladı.

Colin Higgins’in yönettiği ve Patricia Resnick’in yazdığı 9’dan 5’e, düşman patronlarıyla (Dabney Coleman ) intikam alma fantezilerini yaşayan üç çalışan kadını (Dolly Parton, Jane Fonda ve Lily Tomlin ) konu alıyor.

Reklam

Ayrıca, filmin şu anda Oscar ödüllü Diablo Cody’nin senaryosunu yazmasıyla geliştirilme aşamasında olduğunu bildirdi. Diablo, senaryoları Juno , Jennifer’s Body ve Lisa Frankenstein’a yazmasıyla tanınıyor.

2019’da Dolly, 9’dan 5’e kadar bir devam filminin üzerinde çalışıldığını; ancak, projenin iptal edildiğini açıklamıştı.

Kaynak: Just Jared.

Reklam
Devamını Okuyun

En Çok Okunanlar