Bizimle iletişim kur

Sanat

AKM‘de Bu Hafta (12-18 Şubat Tarihleri Arası)

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Türkiye’nin kültür ve sanat merkezi AKM, en yeni ve gelişmiş sahne teknolojisiyle seçkin etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor…

Atatürk Kültür Merkezi, 12-18 Şubat tarihleri arasında birbirinden özel tiyatro, opera, sergi ve konserlere ev sahipliği yapacak. ‘Amadeus’, ‘Yüzünde Yüzler’ oyunları AKM Tiyatro Salonunda sahnelenirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘Don Giovanni’ operası ile AKM Türk Telekom Opera Salonunda izleyici karşısına çıkacak.

AMADEUS

13 ŞUBAT- 20:30- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

Reklam

Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’in eşsiz hikayesi ‘Amadeus’ 13 Şubat Salı günü AKM Türk Telekom Opera Salonunda sahneye taşınacak. Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisi ile tiyatroseverlerle buluşmaya devam eden ‘Amadeus’un başrollerini Selçuk Yöntem (Antonio Salieri) ve Tansu Biçer (Wolfgang Amadeus Mozart) paylaşıyor.

DOSTANE- İSTANBUL DEVLET MODERN FOLK MÜZİK TOPLULUĞU

13 ŞUBAT- 20:00- AKM TİYATRO SALONU

İstanbul Devlet Folk Müzik Topluluğunda 1993 yılından beri görev yapan değerli solistler, Sevingül Bahadır ve Cihan Okan’ın ‘Dostane’ konseri 13 Şubat Salı günü saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonunda müzikseverler ile buluşuyor.

DON GIOVANNI- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

Reklam

14 ŞUBAT- 20:00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği, Wolfgang Amadeus Mozart’ın bestelediği ‘Don Giovanni’ operası, 14 Şubat tarihinde AKM Türk Telekom Opera Salonunda izleyiciyle buluşuyor. Dahi librettist Lorenzo Da Ponte’nin kaleme aldığı, insan doğasının en iyisinin ve en kötüsünün sergilendiği, komedi ve trajedinin Mozart’ın dehası ile birleşmesinden doğan eseri Aytaç Manizade sahneye koydu. İDOB Orkestrasını ise İbrahim Yazıcı yönetiyor. Dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan imzalı. Eserin koro şefi ise Volkan Akkoç.

SEVDA TÜRKÜLERİ- İSTANBUL DEVLET TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU

14 ŞUBAT- 20.00- AKM TİYATRO SALONU

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu tarafından Sevgililer Gününe özel sevda ve aşka dair türküler konseri, 14 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonunda müzikseverlerle buluşuyor. Şef Uğur Kaya yönetimindeki konserde Gökhan Temur, Mustafa Gökay Ferah, Orçun Bora Kurtoğlu, Çimen Yalçın, Sultan Kapanoğlu, Sibel Beğde yer alacak.

Reklam

AŞK OLSUN VIVALDI BACH İSTANBUL’DA

15 ŞUBAT- 20.30- AKM TİYATRO SALONU

Moskovalı Ensemble Questa Musica ve keman virtüözü Leonid Zelezny, ‘Vivaldi 4 Mevsimi’nin en enerjik ve güncel icrasını 15 Şubat Perşembe günü saat 20.30’da AKM Tiyatro Salonunda gerçekleşecek olan ‘Aşk Olsun Vivaldi’ konserinde müzikseverler için seslendirecek.

SEVGİLİLER GÜNÜ KONSERİ- İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ

16 ŞUBAT- 20:00 -TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

Reklam

Şef Tolga Taviş yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 16 Şubat’ta Türk Telekom Opera Salonunda gerçekleşecek Sevgililer Günü konserinde, Frank Sinatra’dan George Gershwin’e, Sergio Mendes’ten Duke Ellington’a birçok sanatçının aşka adanmış unutulmaz eserlerini seslendirecek. Eserler, çok sesli düzenlemeleriyle Ece Göksu (vokal & piyano), Eylül Biçer (gitar), Volkan Topakoğlu (kontrbas), Berke Özgümüş (davul) ve Ercüment Orkut’un (piyano) tarafından yorumlanacak.

YÜZÜNDE YÜZLER- İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

16 ŞUBAT- 20.00 ve 17 ŞUBAT- 20:00- AKM TİYATRO SALONU

İstanbul Devlet Tiyatrosunun sahneye koyduğu ‘Yüzünde Yüzler’ oyunu, 16-17 Şubat 2024 günleri saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda seyircisiyle buluşacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde bir ulusun; milli mücadele, TBMM’nin kuruluşu, vatanın kurtuluşu ve Cumhuriyetin ilan edilmesiyle taçlanan yüzyıllık tarihsel kesiti sahneye taşınacak. İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarından oluşan yaklaşık 120 kişilik bir kadronun görev aldığı ‘Yüzünde Yüzler’in rejisi Zafer Kayaokay’a ait.

MELİN MOLLA İLE ROMANTİK YOLCULUK- KAHVE KONSERLERİ

Reklam

17 ŞUBAT- 11:00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU ALT FUAYE

Klasikleşen Kahve Konserlerinin 17 Şubat programında, romantik döneminin tüm aşamalarını kapsayan bestecilerin en sevilen eserlerinin yanı sıra, Sergey Rachmaninov’un 150. doğum günü sebebiyle ‘Etudes Tableaux’ albümünden üç parça Melin Molla tarafından icra edilecek.

MAHUR KAR- CUMHURBAŞKANLIĞI KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU

18 ŞUBAT- 11:30- AKM TİYATRO SALONU

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosunun 18 Şubat 2024 Pazar günü saat 11.30’da AKM Tiyatro Salonunda gerçekleştireceği konserin ilk bölümünde, 14’üncü yüzyılda Abdülkadir Meragî tarafından bestelenmiş ‘Mâhur Kâr’ı ve klasik dönemin büyük bestekârları Kırım Hanı Gazi Giray, Eyyubî Ebubekir Ağa, İsmail Dede Efendi ve Dellâlzade İsmail Efendi tarafından bestelenmiş seçkin eserler seslendirilecek. İkinci bölümde konserin ilk solisti Taha Aras, neoklasik dönem bestekârları Mustafa Sunar, Rahmi Bey ve Vali Ahmet Mithat Bey’in Kürdîlihicazkâr eserlerini seslendirecek. Solist Filiz Oral ise Şekerci Cemil Bey, Udî Hrant ve Şemseddin Ziya Bey’in Hicaz makamından neoklasik dönem eserleriyle dinleyici huzuruna çıkacak. Mehmet Güntekin’in yönetimindeki konser, koronun seslendireceği Hüseynî eserlerle son bulacak.

Reklam

Sanat

Animal Inside Out – Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi Nerede Açıldı?

Yüzlerce markaya ve sınırsız eğlenceye ev sahipliği yapan İstanbul Cevahir,
kapılarını “Body Worlds: Animal Inside Out – Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi için ziyaretçilerine açtı. Peki sergi ne zamana kadar gezilebilir?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Birbirinden farklı etkinliklere ve yüzlerce markaya ev sahipliği yapan İstanbul Cevahir, dünyaca ünlü HUPALUPA Expo, ‘Animal Insıde Out’- Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi’ni ziyaretçileriyle buluşturdu. 5 Temmuz itibarıyla kapılarını açan sergi, hayvanların iç dünyasını yakından keşfetmek isteyen herkese farklı bir deneyim sunuyor.

HUPALUPA Expo, Body Worlds: Anımal Insıde Out Sergisi 1 Eylül’e kadar İstanbul Cevahir’de!

İstanbul Cevahir ev sahipliğinde gerçekleşen HUPALUPA Expo, “Body Worlds: Animal Inside Out – Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi”, hayvanların iç anatomisini büyüleyici bir şekilde gözler önüne seren eşsiz bir sergi olması ile biliniyor. Bunun yanı sıra, ilk kez Alman Anatomist Gunther von Hagens’in plastinasyon tekniğini kullandığı sergi, daha gerçek bir deneyim fırsatı sunuyor.

Nat Geo Wild lisanslı içerikleriyle zenginleştirilen sergi, İstanbul Cevahir ziyaretçilerine; birçok farklı hayvan türünün kas, damar ve kemik yapılarını detaylı bir şekilde inceleme şansı tanıyor. Hem bilim meraklıları hem de hayvanseverler için benzersiz bir deneyim olan sergi, 1 Eylül tarihine kadar 1.kat Eski Eğlence merkezi alanında misafirlerini bekliyor.

Etkinlik hakkında detaylı bilgi ve biletler için www.anatomisergisi.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Reklam
Devamını Okuyun

Sanat

Bergama Tiyatro Festivali Ne Zaman Başlıyor? Hangi Oyunlar Var?

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO) ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle beşinci kez perde açmaya hazırlanıyor.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO) ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle beşinci kez perde açmaya hazırlanıyor.

Bu yıl Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda, BERaBER tarafından 9-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festival Bergama’nın tarihi mekanlarında konuklarını ağırlayacak.

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle yola çıkan Bergama Tiyatro Festivali, 5. edisyonu ile 9-11 Ağustos tarihleri arasında Bergama’nın antik yapılardan sokaklarına uzanan taşların izinde, katılımcılarını yeni hikayelerin peşine düşmeye davet ediyor. Ulusal ve uluslararası tiyatro performanslarının yanı sıra panel ve atölye çalışmalarıyla da katılımcılarına kapsamlı bir deneyim alanı sunan festival programı her sene olduğu gibi bu yıl da T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası, BERKSAV (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı) ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle hayata geçiriliyor.

Reklam

Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda BERaBER tarafından Bergama’nın tarihi, özel ve özgün mekanlarında beşinci kez hayat bulacak festival, üç güne yayılan programı boyunca hem ücretli hem de ücretsiz etkinlikleriyle sanat severe kapılarını açacak.

Bir araya gelmenin, tanışmanın ve yeni hikayeler paylaşmanın önemine dikkat çekmeyi bu sene de sürdürecek olan Bergama Tiyatro Festivali, üzerinde durduğu Yerelleşme, Sektörleşme, Yer Değiştirmiş Kültürel Miras başlıkları hakkında tartışmalara alan açarak buluşturucu etkileşimli ve yeni bağlar kurmayı önceleyen bir platform olmayı beşinci edisyonunda sürdürmeye devam edecek.

Festivalin merakla beklenen programına ait detaylar ve biletler çok yakında!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve İzmir Büyükşehir ve Bergama Belediyesi paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO), Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle 9-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 5. Bergama Tiyatro Festivali’nin biletleri ve festival programına ait diğer detaylar ilerleyen günlerde açıklanacak.

Fibabanka ve Ateş Çelik sponsorluğunda BERaBER tarafından geliştirilen, bölgesel tiyatro ekiplerinin oyunlarından ulusal ve uluslararası performanslara kadar uzanan bir seçkinin ve etkinlik programının yer alacağı festival ile ilgili duyuruları takip etmek için bergamatiyatrofestivali.com adresini ziyaret edebilir ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Reklam

Devamını Okuyun

Sanat

Akbank Kısa Film Festivali Filmleri Akbank Sanat’ta Gösterimde

Türkiye’nin sanat sahnesine önemli katkılar sunan Akbank Sanat’ın ev sahipliğinde 25 Mart – 04 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal yarışma seçkisinde yer alan filmler, kaçıranlar için bir kez daha Akbank Sanat’ta.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Türkiye’nin sanat sahnesine önemli katkılar sunan Akbank Sanat’ın ev sahipliğinde 25 Mart – 04 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal yarışma seçkisinde yer alan filmler, kaçıranlar için bir kez daha Akbank Sanat’ta.

2 – 9 – 16 – 23 Temmuz tarihlerinde Salı günleri düzenlenecek “20. Akbank Kısa Film Festivali Festival Kısaları Akbank Sanat’ta” etkinliği kapsamında Festival Kısaları bölümünde yer alan toplam 15 kısa film ücretsiz olarak sinema tutkunlarıyla buluşuyor. Kısa filmlerin üretimini cesaretlendirmeyi ve yeni sinemacıları desteklemeyi amaçlayan festivalde yer alan her bir film, kendi özgün hikayesiyle seyircileri etkilemeye hazırlanıyor ve sinema sanatının çeşitli yönlerini keşfetmek isteyen herkesi bekliyor.

Reklam

Akbank 20. Kısa Film Festivali Festival Kısaları Akbank Sanat’ta Gösterim Programı

02.07.2024 Salı: 19:00 Festival Kısaları ( A ) – Sonunda – 20 – Evcil – 19 – Kurbağalar – 14

09.07.2074 Salı: 19:00 Festival Kısaları ( B ) – Defineciler – 12 – Hangi Gece Büyüdüysem – 17 – Görüşürüz Kaplumbağa – 24 – 36

16.07.2024 Salı: 19:00 Festival Kısaları ( C ) – Zarafet ve Şiddet Arasında – 14 – Yeni Bir Mağlubiyete İhtiyacım Yok – 22 – Kafamdaki Polis – 19

23.07.2074 Salı: 18:00 Festival Kısaları ( D ) – Dank – 16 – Ben Süpermarket Değilim – 19 – Tarihte Yaşanmamış Olaylar – 16 – 19:30 Festival Kısaları ( E ) – Kaç Gün Sürecek – 19 – Kafamın İçinde Atlar Koşuyor – 19 – Onun Kalesinde – 20.

Reklam

Devamını Okuyun

Sanat

Geleneksel Japon Tiyatrosu Noh Gösterisi, İstanbul’a Geliyor

İBB Şehir Tiyatroları Japonya’nın geleneksel tiyatrosu Noh’u 2 Temmuz 2024 Salı günü 19.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluşturuyor. Türkiye’de ilk kez sahne alacak Japonya’nın somut olmayan kültürel mirası olan Noh tiyatrosu, geleneksel Japon kültürü meraklılarının beğenisine sunuluyor.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

İBB Şehir Tiyatroları Japonya’nın geleneksel tiyatrosu Noh’u 2 Temmuz 2024 Salı günü 19.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluşturuyor. Türkiye’de ilk kez sahne alacak Japonya’nın somut olmayan kültürel mirası olan Noh tiyatrosu, geleneksel Japon kültürü meraklılarının beğenisine sunuluyor...

İBB Şehir Tiyatroları; Dünya tiyatrolarının önemli oyunlarını seyircisiyle buluşturmak için yaptığı uluslararası işbirlikleri kapsamında, geleneksel Japon tiyatrosu Noh “Bir Ruha Ağıt – Ruh Nereye Gider? Japonya’dan Dünya Barışına Bir Dilek” adlı gösteriyi ağırlıyor.

Gösteri, Japonya ile Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 100. yıl dönümü şerefine gerçekleşecek. Noh tiyatrosu, Doğu Avrupa turu kapsamında Türkiye dışında Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’da da sahne alacak.

Reklam

Oyun, Japonya’nın Osaka şehrindeki en eski tiyatro olarak 1927 yılında kurulan Yamamoto Noh tiyatrosu tarafından sahneye konulacaktır.

Oyunun ücretsiz davetiyeleri 26 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 11.00’den itibaren İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebilir.

Noh Tiyatrosu Hakkında

700 yıl önce doğan Noh, Dünya’nın en eski maske dramasıdır. Japonya’nın savaşçıları ve samurayları bu dramada yer almışlardır.

Noh’un şarkıları Japonya’da kültürel olarak yaşamakta ve birçok kişi bu şarkıları ezberlemektedir.

Reklam

Noh, Şinto inancının tapınak unsurlarını içinde barındırır ve açık havada oynanır.

Noh tiyatrosunun özelliği çok özel yavaş ve stilize jestler yapan, çok az söz söyleyen maskeli oyunculardır. Sahne genellikle kare şeklindedir ve Şinto tapınağı gibi üçgen bir çatıya sahiptir. Seyircinin odağının oyuncular üzerinde kalması için çok az sayıda renkli sahne dekoru kullanılır.

Ana karakter doğaüstü bir varlık veya tanrıdır. Diğer bir karakter genellikle Budist veya Şinto rahibidir. Bunun yanında şarkı söyleyen veya arkada duran yardımcı oyuncular vardır.

Maske takan oyuncuların hareketleri tamamen gelenekseldir; giydikleri kostümler de zengin ve gösterişlidir.

Oyunda dört çalgıdan oluşan bir orkestra vardır. Çalgılar babadan oğula geçmedir ve birkaç asırlıktır. Bu müzik samurayların sevdiği bir müziktir. Bu oyun sayesinde dünyayı samurayların gözünden görmek mümkün olacaktır.

Reklam

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar