Bizimle iletişim kur

Sinema

BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ’NDE ALTIN YUNUS’LAR SAHİPLERİNİ BULDU

Yayınlandı

on

Radio Mood App

21-28 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşan 10. Boğaziçi Film Festivali’nin, 28 Ekim akşamı gerçekleştirilen ödül töreninde “Altın Yunus” ödülünü alan isimler belli oldu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 21-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 10. Boğaziçi Film Festivali, 28 Ekim Cuma günü AKM Tiyatro Salonu’ndaki ödül töreniyle sona erdi.

Radio Mood Ekibi Özcan Alper ile Birlikte

Törende Selcen Ergun’un yönettiği “Kar ve Ayı”, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film seçilerek 100 bin TL değerindeki Altın Yunus Ödülü’nü kazandı. Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise Youssef Chebbi’nin “Ashkal filmi En İyi Film seçilirken, Bosphorus Film Lab’ın destek vereceği projeler de belli oldu. Törenin sunuculuğunu ise Korhan Abay üstlendi.

Film ekipleri, davetliler ve basın mensuplarının katılım gösterdiği törenin açılış konuşmasını Boğaziçi Film Festivali Başkanı Ogün Şanlıer yaptı. Şanlıer, “Festivalimiz bu yılda 10. yaşına girdi. Kısa sürelerde çok büyük başarılar elde etti.” diye konuştu. 

Ildikó Enyedi’ye Onur Ödülü

Reklam

10. Boğaziçi Film Festivali’nin kapanış töreninde “On Body and Soul”, “Az én XX. Századom”, “The Story of My Wife” filmlerinin Macar senarist ve yönetmeni Ildikó Enyedi’ye Onur Ödülü verildi.

Enyedi’ye ödülünü Boğaziçi Film Festivali Başkanı Ogün Şanlıer takdim etti. Ödülü kabul eden, sıradan insanların hayatına sıradışı dokunuşlar sunan yönetmen Ildikó Enyedi ise ödül için teşekkür ederken, “Çok inişli çıkışlı ve düzensiz kariyerimin bir parçasını vurguladığınız için ayrıca teşekkür ederim. Bunun bir son olmadığına inanıyorum. Çünkü filmler çekmeyi seviyorum. Daha fazla filmler için benim adıma umutlu olun.” diye konuştu.

Yılın En İyi Yerli Filmi “Kar ve Ayı”

Başkanlığını yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun yaptığı ve Cannes Film Festivali’nin Film Departmanı Direktörü ve Festival Direktör Yardımcısı Christian Jeune, yapımcı Zeynep Atakan, yönetmen Biket İlhan, yazar ve antropolog Irmak Zileli’den oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi, Selcen Ergun’un yönettiği “Kar ve Ayı”yı yılın en iyi yerli filmi seçti. Semih Kaplanoğlu, jürinin gerekçesi olarak, “Eserlere; bir yönetmenin ilk filmi ya da tecrübeli bir yönetmenin filmi anlamında değil; söz konusu eserin; bir senaryoyu, bir hikayeyi nasıl anlattığı yönünde baktık. Sinemanın ham maddesi zamanın nasıl kullanıldığına, oyuncuların karakterleri vasıtasıyla insan ruhunun labirentlerinde nasıl yürüdüklerine, senaryonun kurgu marifeti ile gönüllerin ardını nasıl inşa ettiğine dikkat kesildik. Gördük ki; bir filmdeki yoğun ve benzersiz sinematografik an, o filmin taşıdığı bütün kusurları örtecek kadar etkileyici olabiliyor. Ya da birey gibiymiş gibi görünen vicdani bir hesaplaşma ucuz sloganlara ve nefrete başvurmadan, sanatımızın tüm incelikleriyle anlatıldığında, sadece o bireye değil hepimize ve fahri travmalarımıza açıklık getiriyor.” ifadelerine yer verdi.

Ödülünü Jüri Başkanı Semih Kaplanoğlu’ndan teslim alan Selcen Ergun, “Film yapmak çok güç bir şey. İlk film yapmak daha da güç bir şey. Bir kadın olarak ilk filmi yapmak çok daha güç bir şey. Bunu bütün bu süreçte anladım. Ama şunu da anladım, böyle en zor zamanlarımızda mutlaka böyle birileri omzunuzdan tutuyor, yanınızda duruyor. O yüzden daha çok insanın emeği, çabası var bu filmde.” diye konuştu. 

Reklam

Festivalde Özcan Alper, Karanlık Gece filmiyle En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanırken; Selcen Ergun ve Yeşim Aslan ise “Kar ve Ayı” filmiyle En İyi Senaryo Ödülü’ne layık görüldü. Merve Dizdar, “Kar ve Ayı” filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ve Berkay Ateş, “Karanlık Gece” filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. En İyi Senaryo Ödülü’nü alan Yeşim Aslan, “Her yazarın hayalidir bağımsız film yapmak. Bu fırsatı verdiği için yönetmenimize çok teşekkür ederim.” dedi. Selcen Ergun ise “İki genç kadın olarak sakinlikle yazdık filmi. Seyirciyi okumaya çağıran bir film oldu.” diye konuştu. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Merve Dizdar, “Öncelikle jüri üyelerimize ve ekibime çok teşekkür ederim. Sanatsız hiçbir günümüz geçmesin.” dedi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alan Berkay Ateş de Yönetmenime, ekibimiz ve filmin güzelliği için emek veren herkese teşekkür ederim. ifadelerini kullandı. 

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nün sahibi de Kar ve Ayı filmiyle Florent Herry‘nin oldu. Ödülü alan Herry,Bu kadar güzel bir hikayeyi çekmek benim için çok güzeldi. dedi. En İyi Kurgu Ödülü’nün sahibi ise Kar ve Ayı filminden Çiçek Kahraman’ın oldu.

Yapımcı ve yönetmenler Osman Subaşı, Ramazan Arman ve Sevinç Gül Akdere’den oluşan FİYAB (Film Yapımcıları Meslek Birliği) jürisi “Eflatun” filmi ile Cüneyt Karakuş’FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü’ne layık gördü.

Yönetmenler Raşit Çelikezer, Aydın Sayman ve Kubilay Erkan Yazıcı’dan oluşan FİLM-YÖN (Film Yönetmenleri Derneği) jürisi, bu yıl Oğuzhan Tercan adına verilen FİLM-YÖN En İyi Yönetmen ödülüne “Karanlık Gece” filmiyle Özcan Alper’i layık gördü.

Ayrıca, yönetmenlik kariyerinin başında olan isimleri desteklemek ve yönetmenlerin yeni filmlerinin önünü açmak amacıyla bu yıl Akli Film’in katkılarıyla verilen 50 bin TL’lik En İyi İlk Film ÖdülüÜmran Safter’in yönettiği “Kabahat”ın oldu. Safter, kabul konuşmasında, “Jüriye ve festivalin tüm emekçilerine teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi. 

Reklam

Sinema yazarları Ali Can Sekmeç ve Ali Ulvi Uyanık, yönetmen Engin Ayça’dan oluşan SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) jürisi, sinema araştırmacısı Agah Özgüç anısına bu yıl ilk kez verdiği SİYAD Ödülü’ne “Bir Umut” filmiyle Ümit Köreken’i layık gördü.

Uluslararası Uzun Metraj En İyi Film “Ashkal” Filminin Oldu

Nashen Moodley, Urszula Antoniak, Nenad Dukic, Jan Jilek ve Prof. Dr. Şükrü Sim‘den oluşan Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi ise 50 bin TL değerindeki Altın Yunus Ödülü’nün sahibini yönetmen Youssef Chebbi’nin “Ashkal” filmi olarak belirledi. Yarışmada, “Six Weeks” filmindeki rolüyle Katalin RománEn İyi Kadın Oyuncu; “Love Dog” filmindeki rolüyle John Dicks de En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Yarışmada, “A Long Break” filmi ile Davit PirtskhalavatUluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi tarafından En İyi Yönetmen seçildi. Jüri Özel Ödülü ise Victim” filmiyle Michal Blaško’ya gitti.

Sinema yazarları Rıza Oylum, Sergey Lavrentiev ve Ştefan Dobroiu’dan oluşan FEDEORA (Avrupa ve Akdeniz Film Eleştirmenleri Federasyonu) jürisi bu yıl ilk kez verilen FEDEORA Ödülü’ne Michal Blaško’nun “Victim” filmini layık gördü. Ödülü takdim eden Rıza Oylum, bu ödülün Türkiye’de ilk kez Boğaziçi Film Festivali kapsamında verildiğini ifade etti.

Reklam

Ulusal Belgesel ve Kısa Film Ödülleri de Sahiplerini Buldu

10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması ile Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Aslı Akdağ, Murat Pay ve Selin Şenköken’den oluşan jüri üyeleri, Ulusal Belgesel Yarışması’nda En İyi Ulusal Belgesel Film Ödülü’nü Mahmut Fazıl Coşkun’un “Crossroads” filmine verdi. Ulusal Belgesel Film Jüri Özel Ödülü ise lben Arıcının “Keneddynin Doğuşu” filminin oldu.

Emre KayişSamir Karahoda ve Sofia Bohdanowicz’den oluşan Ulusal Kısa Kurmaca jürisi, Ahmet Uluçay Büyük Ödülü’nü “Ice Merchants“ filmiyle João Gonzalez’e verirken; En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film ödülü Barış Kefeli ve khet Taneri’nin “Ben Tek Siz Hepiniz” filminin oldu. En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film ödülü Anna Fernandez De Paco’nun “I Didn’t Make It to Love Her“ filminin oldu. İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü’ne ise Kasım Ördek’in “Birlikte, Yalnız” filmi layık görüldü.

Boshporus Film Lab Kazananları Açıklandı

Reklam

TRT’nin kurumsal iş ortaklığıyla düzenlenen Bosphorus Film Lab’ın kazananları da gecede belli oldu.

Pitching Platform’unda Avital BekermanFaruk Güven ile Gyda VelvinMyklebust’tan oluşan jüri üyeleri sekiz projeyi değerlendirdiler. Pitching Platformu’nda TRT Ortak Yapım Ödülü yapımcılığını Yeşim Aktaş ve yönetmenliğini Yeşim Tonbaz’ın yaptığı “Hacer” adlı projeye giderken; Postbıyık Renk Düzenleme Ödülü de yapımcılığını Yelin McKay ve yönetmenliğini Ömer Sami Ciminli’nin yaptığı “Rüzgarla Beraber” projesine verildi.

Work in Progress Platformu’nda Work in Progress’da Geremia BiagiottiSerdar Can ile Yohann Cornu’dan oluşan jüri üyeleri de sekiz projeyi değerlendiler. Work in Progress kategorisinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü, yapımcılığını Halil Kardaş ve yönetmenliğini Murad Zaloğlu’nun yaptığı “Güneşin Altında Yeni Bir Şey Yok” adlı projesinin olurken, CGV Mars Film Dağıtım Ödülü ise yapımcılığını ve yönetmenliğini Vuslat Saraçoğlu’nun yaptığı “Bildiğin Gibi Değil” adlı projeye verildi.

10. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLER 

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

Reklam

En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü: Kar ve Ayı/ Selcen Ergun

En İyi İlk Film Ödülü: Kabahat/ Ümran Safter

En İyi Yönetmen Ödülü: Karanlık Gece/ Özcan Alper

En İyi Senaryo Ödülü: Kar ve Ayı/ Selcen Ergun-Yeşim Aslan

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Kar ve Ayı/ Merve Dizdar

Reklam

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Karanlık Gece/ Berkay Ateş

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Kar ve Ayı/ Florent Herry 

En İyi Kurgu Ödülü: Kar ve Ayı/ Çiçek Kahraman 

FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü: Eflatun/ Cüneyt Karakuş

FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü: Karanlık Gece/ Özcan Alper

Reklam

SİYAD Ödülü: Bir Umut/ Ümit Köreken

ULUSLARARARASI UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü: Ashkal/ Youssef Chebbi 

En İyi Yönetmen Ödülü: A Long Break/ Davit Pirtskhalavat

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Six Weeks/ Katalin Román

Reklam

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Love Dog/ John Dicks

Jüri Özel Ödülü: Victim/ Michal Blaško

FEDEORA Ödülü: Victim/ Michal Blaško

ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI

En İyi Ulusal Belgesel Ödülü: Crossroads/ Mahmut Fazıl Coşkun

Reklam

Jüri Özel Ödülü: Kennedy’nin Doğuşu/ Gülben Arıcı

KISA FİLM YARIŞMASI

Ahmet Uluçay Büyük Ödülü: Ice Merchants/ João Gonzalez

En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film: Ben Tek Sizsiniz/ Barış Kefeli, Nükhet Taneri 

En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film: I Didn’t Make It to Love Her/ Anna Fernandez       De Paco 

Reklam

İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü: Birlikte, Yalnız Kasım Ördek

BOSPHORUS FİLM LAB

Pitching Platformu

TRT Ortak Yapım Ödülü: Hacer

Yönetmen: Yeşim Tonbaz

Reklam

Yapımcı: Yeşim Aktaş, Yeşim Tonbaz

PostBıyık Renk Düzenleme Ödülü: Rüzgarla Beraber

Yönetmen: Ömer Sami Ciminli

Yapımcı: Yelin McKay

Work in Progress Platformu

Reklam

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü: Güneşin Altında Yeni Bir Şey Yok

Yönetmen: Murad Zaloğlu

Yapımcı: Halil Kardaş

CGV Mars Film Dağıtım Ödülü: Bildiğin Gibi Değil

Yönetmen ve Yapımcı: Vuslat Saraçoğlu

Reklam

www.bogazicifilmfestivali.com

Facebook – Instagram ve Twitter: @bogaziciff

Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Sinema

Russell Crowe’un Başrolünde Oynadığı “The Exorcism”in Fragmanı Yayınlandı – İzleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Russell Crowe’un başrolde olduğu Exorcism filmi, aktörün The Pope’s Exorcist’teki rolünün ardından resmi olarak sinemalarda vizyona girecek…

Russell Crowe’un Oscar ödüllü aktörü başka bir şeytan çıkarma hikayesinin merkezinde göreceği yeni korku filminin vizyon tarihi açıklandı.

Yaklaşan korku gerilim filminin bu yaz 7 Haziran 2024’te vizyona girmesi planlanıyor.

Reklam

Kaynak: CBR.

Devamını Okuyun

Sinema

Başlangıçlar Filminin Konusu Nedir? Oyuncu Kadrosu ve Yönetmenini Tanıyalım

Aysın Kadirbeyoğlu ve Ozan Yoleri’nin senaryosunu beraber kaleme aldığı Başlangıçlar filminde beklenmeyen bir kaza sonucu akademik ve özel hayatı alt üst olduğu için Paris’ten İstanbul’a dönen, yirmili yaşlarının ortasında bocalayan, genç resim restoratörü Defne’nin hikayesi anlatılıyor. 

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Dünya prömiyerini 27. Tallinn Black Nights Film Festivali’nde gerçekleştiren ve festivalden NETPAC Ödülü’yle dönen, Ozan Yoleri’nin yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi ‘Başlangıçlar’ın Türkiye prömiyeri 24 Nisan 2024 Çarşamba akşamı 43. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleşti.

Başlangıçlar Filminin Konusu

Paris’te yaşayan genç resim restoratörü Defne, aynı evi paylaştığı en yakın arkadaşının trajik ölümü üzerine İstanbul’a geri döner. Kafasını dağıtmak için küçük bir müzede kısa süreli bir staj yapmaya başlar, ancak eski hayatından ve Fransa’daki erkek arkadaşından giderek uzaklaşmaktadır. Defne’nin ne kadar kötü durumda olduğunu gören annesi, hiç anlaşamasalar da onu kanatlarının altına almaya karar verir. Defne, onun yardımıyla İstanbul’daki hayatını yeniden kurar ancak karşısına çıkan gizemli bir Osmanlı tablosu bu yeni hayatını tekrar alt üst edecektir.

İstanbul’un gürültülü kent yaşamı, kayıplar, değişimler ve yetişkin yaşamının belirsizlikleriyle dolu ‘Başlangıçlar’, yirmili yaşlarının ortasında bocalayan Defne’nin hikayesidir.

Başlangıçlar Filminin Oyuncuları Kimler?

Ahsen Eroğlu, Hazal Subaşı, Zeynep Dinsel, Osman İskender Bayer, Serra Menderes, Ömercan Çelebi, Deniz Tekeroğlu, Ulaş Akarsu, Derya Şahan, Grzegorz Waszczuk

Reklam

Başlangıçlar Filminin Yönetmeni Ozan Yoleri Kimdir? 👇🏻

Aysın Kadirbeyoğlu ve Ozan Yoleri’nin senaryosunu beraber kaleme aldığı Vigo Film ve Monday Films yapımcılığını üstlendiği ‘Başlangıçlar’ın başrollerinde Ahsen Eroğlu, Hazal Subaşı ve Özlem Zeynep Dinsel yer alıyor.

Alara Hamamcıoğlu Bayraktar ve Ilgım Coşar’ın yapımcılığını gerçekleştirdiği film, 2022 ve 2023 yılları arasında İstanbul, İzmir ve Paris’te yapılan çekimlerle tamamlandı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği alan film TRT 12 Punto’da ön alım ödülünü kazanmıştı.  

Başlangıçlar Künye

Yönetmen: Ozan Yoleri

 Senarist: Ozan Yoleri, Aysın Kadirbeyoğlu

         Görüntü Yönetmeni: Celine Baril

         Kurgu: Rana Önoğlu, Ozan Yoleri

         Özgün Müzik: Avi Medina

         Sanat Yönetmeni: Defne Parman

Reklam

         Yapımcı: Ilgım Coşar, Alara Hamamcıoğlu Bayraktar

         Yapım Şirketi: Vigo Film, Monday Films

         Dünya Hakları: Monday Films

 TÜRKİYE / 2023 / DCP / Renkli / 92’ / Türkçe, İngilizce, Fransızca; İngilizce altyazılı

Reklam
Devamını Okuyun

Sinema

26 Nisan 2024 Cuma Vizyonda Hangi Filmler Var?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapan Paribu Cineverse, sinemaseverleri 26 Nisan Cuma günü vizyona girecek yeni filmlerle buluşturuyor. Vizyonda yer alan filmlerin yanı sıra Dublör (The Fall Guy), Zah-Har “Cin Ahalisi”, Cadı, Rekabet (Challengers), Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), Arınma (Immaculate), Boy Kills World, Katala – Oyun Gecesi ve Siyah Çay (Black Tea) filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor…

Aksiyondan korkuya, dramdan gerilime ve animasyona önemli yapımların vizyonda olacağı Cuma günü, sinemaseverlere farklı dünyaların kapılarını aralayacak. Dublör (The Fall Guy), Zah-Har “Cin Ahalisi”, Cadı, Rekabet (Challengers), Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), Arınma (Immaculate), Boy Kills World, Katala – Oyun Gecesi ve Siyah Çay (Black Tea) filmlerinin içerisinde bulunduğu 26 Nisan Cuma haftasının vizyon programı…

Reklam

*** John Wick, Deadpool 2, Bullet Train gibi filmlerle yönetmen olarak rüşdünü ispat eden David Leitch’in yeni filmi Dublör (The Fall Guy), dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers’ın hikâyesini anlatıyor. Ryan Gosling ve Emily Blunt’ın başrollerini paylaştığı filmde, artık dublörlük yapmayan Colt eski sevgilisi Jody Moreno tarafından yönetilen yüksek bütçeli bir stüdyo filminin yıldızının kaybolmasıyla tekrar göreve çağrılır. Filmin yapımıcı Gale, Tom Ryder’ın kaybolmasını stüdyo ve medyadan gizlemek için uğraşırken Colt, eski sevgilisini geri kazanma umuduyla filmin aksiyon sahnelerini başarıyla gerçekleştirir. Ancak kayıp yıldız ile ilgili gizem artar ve çok geçmeden Colt kendisini karanlık bir suç komplosunun ortasında bulur.

*** Haftanın korku filmlerinden Zah-Har “Cin Ahalisi”, ailesiyle yaşayan, yaşadığı kabuslardan müzdarip olan bir gencin başından geçenleri konu ediniyor. Kabuslarında kendisini farklı bir alemde, farklı boyutlarda gören Murat, gün geçtikçe bu durumdan korkmaya başlar. Bir gün fenalaşan Murat, felç kalarak dünyada cehennemi yaşamaya başlar. Murat’ın başına gelen onca şeyin ardından bölgede yaşayan Molla Ömer, Murat’a en habis ahali olan Zah-har cinlerinin musallat olduğunu söyler.

*** Yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı, kocası ve yaşadığı köşk hakkındaki gizemi çözmeye çalışan bir kadının hikayesini konu ediniyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde genç bir dul olan Fikriye, zorla Naşit Nefi Efendi ile evlendirilir. Naşit Nefi Efendi’nin köşküne taşınan Fikriye, çok geçmeden köşk hakkında cadı söylentilerini işitir. Bu durum üzerine Fikriye, hem Naşit Nefi Efendi hem de köşk hakkındaki gizemi çözmek için harekete geçer.

*** Luca Guadagnino yönetmenliğinde vizyona giren Rekabet (Challengers), tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Tashi, kocası Art’ı ortalama bir tenis oyuncusundan, birbiri ardına turnuva kazanan ünlü bir profesyonele dönüştürür. Ancak hiçbir başarı gerçekten kalıcı değildir. Art’ın kariyeri bir darbe aldığında Tashi, eşinin birkaç zafer elde edebileceği ve dolayısıyla daha fazla özgüven kazanmasını sağlayacak “Challenger” turnuvasına sokar. Ama oradaki rakibi Patrick’tir. Bir zamanlar Art’ın en iyi arkadaşı olan Patrick aynı zamanda Tashi’nin de eski sevgilisidir. Geçmişleri ve gelecekleri çarpışırken ve gerilim yükselirken Tashi için kazanmanın maliyeti ne olacaktır?

*** Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. 11 yaşındaki Alfonso Kişot, efsanevi şövalye Don Kişot’un varisidir. O da tıpkı dedesi Don Kişot gibi kasabası La Mancha’yı sadece kendisinin görebildiği tehlikelerden korur. Kasabaya gelen karanlık iş insanı Carraso, gözünü La Mancaha’ya diker ve türlü bahanelerle onu ele geçirmeye çalışır. Bu durum üzerine Alfonsa, artık sadece kendisinin görebildiği tehlikelerle değil Carrasco’ya karşı da kasabasını korumaya çalışır. Arkadaşları Pancho Panza ve Victoria ile birlikte Alfonso, kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulur.

Reklam

*** Senaristliğini Andrew Lobel’in, yönetmenliğini Michael Mohan’ın üstlendiği Arınma (Immaculate), davet aldığı manastırda kendisini korkunç bir kabusun içerisinde bulan genç bir rahibenin hikayesini konu ediniyor. Cecilia, pitoresk İtalyan kırsalındaki uzak bir manastırda yeni bir yolculuğa çıkan Amerikalı bir rahibedir. Kendisine sunulan fırsatı değerlendirerek İtalya’ya manastıra giden Cecilia, burada sıcak bir şekilde karşılanır. Cecilia’nın yeni evinin bazı karanlık ve dehşet verici sırlar barındırdığını anlaması ile hayatı kısa sürede kabusa dönüşür.

Devamını Okuyun

Sinema

James McAVOY’un Başrolde Yer Aldığı “Sakın Ses Çıkarma”nın Türkçe Alt Yazılı İlk Fragmanı Yayınlandı – İzleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Amerikalı bir aile, tatilde arkadaş oldukları büyüleyici bir İngiliz ailenin cennet gibi malikânesinde hafta sonunu geçirmek üzere davet edildiğinde, rüya gibi başlayan tatil kısa sürede karmaşık bir psikolojik kâbusa dönüşür.

Siyah Telefon, Kapan ve Görünmez Adam filmlerinin yapımcısı Blumhouse’dan, BAFTA ödüllü James McAvoy’un (Parçalanmış, Glass), sınır tanımayan misafirperverliği tarifsiz bir karanlığı maskeliyor. Karizmatik alfa-erkek ev sahibi rolünde sürükleyici bir performans sergiliyor. Modern çağımız için yoğun bir gerilim geliyor.

Sakın Ses Çıkarma’nın başrollerinde Mackenzie Davis (Terminatör: Kara Kader, Halt and Catch Fire) ve SAG ödüllü Scoot McNairy (Argo, Sessiz Bir Yer 2), 11 yaşındaki kızları Agnes (Alix West Lefler; The Good Nurse, Riverdale) ile birlikte Paddy (McAvoy), karısı Ciara (Aisling Franciosi; Game of Thrones, The Fall), dilsiz oğulları Ant’ın (yeni gelen Dan Hough) hafta sonu tatili davetini kabul eden Amerikalı çift Louise ve Ben Dalton rolünde.

Reklam

Eden Lake ve ödüllü gotik hayalet hikayesi Siyahlı Kadın’ın yazar-yönetmeni James Watkins tarafından beyazperde için yazılan ve yönetilen Sakın Ses Çıkarma, Christian Tafdrup ve Mads Tafdrup tarafından yazılan 2022 Danimarka korku sansasyonu Gæsterne’nin senaryosuna dayanıyor. Bu film, Oscar’ın Danimarka’daki karşılığı olan Danish Film Awards’da 11 dalda adaylık kazanmıştı.

Foto: Collider.

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar