Bizimle iletişim kur

Sanat

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Dünya Tiyatrolar Günü’nü Kutluyor

2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik ve çevre bilincini tiyatronun gücüyle çocuklara aşılayan Bosch Ev Aletleri, Dünya Tiyatrolar Günü’nünde tiyatronun önemine değiniyor.

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu iş birliği ile hayata geçen, Türkiye’yi 5 kez dolaşan, 600’ün üzerinde temsille yaklaşık 200 bin çocuğa ulaşan tiyatro, turnelere devam ederken bir yandan da dijital dünyadan tüm çocuklara ulaşıyor.  

Her bir oyunda farklı çevre sorunlarına odaklanan eğitici, öğretici tiyatro çocuklar tarafından çok seviliyor. Dünya Tiyatrolar Günü’nde tiyatronun önemine değinen ve bu özel günü kutlayan Bosch’un Kıdemli Pazarlama Müdürü Özlem Koçdar; “Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nu okul öncesi çocukların sürdürülebilir bir dünya konusunda bilinçlendirme hedefiyle başlattık. Tiyatronun gücünden yararlanarak çevreye duyarlı bilinçli nesiller yetiştirilmesine katkı sağladık. 14 yıldır gördük ki, tiyatronun çocuklar üzerinde çok güçlü bir etkisi var. Çocuklarla aramızdaki en güçlü köprülerden biri. Bu sebeple Dünya Tiyatrolar Günü bizim için çok değerli. Tüm tiyatrocuların bu özel gününü kutluyoruz. Çocuklarımızı da Bosch Çevre Çocuk Tiyatro’sunun Spotify kanalındaki oyunları dinlemeye davet ediyoruz. Tiyatro ile geçen keyifli bir Pazar diliyoruz” dedi. 

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun oyunlarına imza atan; oyuncu, yönetmen ve Sakm Akademi Eğitmeni Yiğit Pakmen de tiyatronun çocuklar üzerindeki etkisine değindi; “Tiyatro toplumun her bireyinde olduğu gibi çocuklarda da duygulara hitap eder. Ezbere dayalı bir öğreticilik yerine, sebep sonuç ilişkisi kurdurur. Ayırılacak bir saatlik seyir zamanı ile; çocukların bakış açısı genişler, estetik düşünce gelişir, kolektif yaşam ve sanat bilinci aşılanır. Çocukların öğrenmesi toplumun öğrenmesi demektir.”

Tiyatronun var olduğu günden bugüne insan üstündeki en önemli etkisinin yol göstericilik olduğunu belirten oyuncu, yönetmen, Sakm Akademi Yaratıcı Drama Eğitmeni Melda Narin Güler; “Çocuklar için sosyal hayatın bir provası olması ve oyun oynama güdüsünü geliştirmesi en önemli sanatlardan biri olmasını sağlamıştır her zaman. Her yerde, zamanda ve mekanda oyun oynama hali, çocuk ve tiyatronun arasındaki bağın en ortak unsurudur. Söyleyecek sözünü, derdini ya da mutluluğunu sahne vesilesiyle aktarmak büyülü bir yol. Bu yüzden çocuklarımıza hitap eden her oyun onların gelişiminde çok önemli bi rol oynar. Geleceğin seyircilerini ve hatta belki oyuncularını yetiştirecek olan günümüz tiyatrosunun omuzunda ciddiye alınması gereken bir görevdir bu. Çok yaşasın tiyatro ki yaşasın çocuklar, insanlar, ağaçlar…” dedi.

Reklam

Devamını Okuyun
Reklam

Sanat

Çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı “Küçük Don Kişot” İle Kutladı

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

BKM, çocukları hayal gücüyle dolu bir maceraya çıkaracağı animasyon filmi Küçük Don Kişot’un Maceraları için özel bir gösterim yapıldı. 21 Nisan Pazar günü Vadi İstanbul Paribu Cineverse’te gerçekleşen gösterimde çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Küçük Don Kişot ile kutladı, ortaya neşeli görüntüler çıktı.

ALPER KUL, AYLİN KONTENTE, DOĞA RUTKAY, MAHİR İPEK VE ÖZGÜN AYDIN’IN SESİYLE ‘KÜÇÜK DON KİŞOT’UN MACERALARI’

‘Küçük Don Kişot’un Maceraları’ usta oyuncuların sesleriyle hayat buldu. Güldür Güldür Show’un yıldız isimleri Alper Kul, Aylin Kontente, Doğa Rutkay, Mahir İpek ve Özgün Aydın ‘Küçük Don Kişot’un Maceraları’ için bir araya geldi. Stüdyoda eğlenceli dakikalar yaşayan oyuncular Don Kişot’un dünyasını minik hayranları ile buluşturdu.

Reklam

Eğlenceli animasyonun hikayesi ise şöyle;

Alfonso Kişot, büyük büyük büyük dedesi Don Kişot gibi, müthiş bir hayal gücüne sahip, 11 yaşında bir çocuktur. Tıpkı dedesi Don Kişot gibi çok sevdiği La Mancha kasabasını sadece kendisinin görebildiği tehlikelerden korumaktadır.

Bir gün karanlık iş insanı Carrosso kasabaya gelir ve çeşitli bahanelerle La Mancha’yı ele geçirmeye çalışır. Alfonso artık sadece görünmeyen tehlikelere karşı değil aynı zamanda Carrasco’ya karşı da evini ve kasabasını korumak zorundadır. Alfonso, arkadaşları Pancho Panza ve Victoria’yı da yanına alarak heyecan ve sürprizlerle dolu bir maceraya atılacaktır.

Küçük Don Kişot’un Maceraları 26 Nisan’da sinemalarda…

Reklam
Devamını Okuyun

Sanat

“Güldür Güldür Show” Türkiye Turnesine Çıkıyor

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Yapımını BKM’nin üstlendiği, televizyon ve tiyatro tarihine adını altın harflerle yazdıran‘Güldür Güldür Show’ yurt dışı turnelerinin ardından Türkiye turnesine çıkıyor. Eğlenceli skeçleriyle gündem yaratan skeçleri ile hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanan Güldür Güldür Show turnesinin ilk ayağına 19 Nisan Bostancı Gösteri Merkezi’nde başlıyor.

KAHKAHA ŞEHRİNİZE GELİYOR

Güldür Güldür Show ekibi, 2 ve 3 Mayıs Ankara Congresium, 9 Mayıs Bostancı Gösteri Merkezi, 23 Mayıs Çukurova Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu, 24 Mayıs Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi, 1 Haziran Antalya Açıkhava, 6 ve 7 Haziran İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak.

Reklam

Ali Sunal’ın moderasyonuyla ekrana gelen ‘Güldür Güldür Show’da Alper Kul, Doğa Rutkay, Onur Atilla, Meltem Yılmazkaya, Uğur Bilgin, Aylin Kontente, Erdem Yener, Mahir İpek, Aziz Aslan, Özgün Aydın, Açelya Topaloğlu, Burak Topaloğlu, Berkay Tulumbacı, Toygan Avanoğlu, Özgün Bayraktar, Ayça Koptur, Fatih Öztürk, Hasibe Özlem Eren yer alıyor.

Devamını Okuyun

Sanat

43. İstanbul Film Festivali Başladı – Festival Ne Kadar Sürecek?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

İstanbul Film Festivali, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı…

Bu yıl 43’üncüsü düzenlenen İstanbul Film Festivali, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı. İstanbul Film Festivali dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu 132 uzun metrajlı ve 12 kısa filmden oluşan zengin bir program sunuyor.

Festival, 12 gün boyunca, film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşiler, özel gösterimler ve etkinliklerle sinema dolu günler yaşatacak.

Reklam

Sunuculuğunu Tuğrul Tülek’in üstlendiği 43. İstanbul Film Festivali açılış töreninde 2024 Sinema Onur Ödülleri’nin yanı sıra festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri takdim edildi.

Gecede ilk Sinema Onur Ödülü, toplumsal meselelere değinen, kadın hikâyelerinin işlendiği filmlerdeki rolleriyle tanınan usta oyuncu Meral Orhonsay’a sunuldu. Yılmaz Güney’in Cannes’da Altın Palmiye kazanan “Yol”, Yavuz Özkan’ın “Maden” filmleri de dahil olmak üzere 60’ı aşkın sinema filminde rol alan ve kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülen, Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Orhonsay’a ödülünü festival direktörü Kerem Ayan takdim etti.

Bu yılın ikinci Sinema Onur Ödülü, yıllardır sinema sektörüne farklı alanlarda katkıda bulunmuş çok yönlü bir kültür insanı olan Engin Ayça’ya sunuldu. Çeşitli belgesel film ve kültür programlarının yönetmenliğini üstlenen, Bez Bebek, Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu gibi başarılı kurmaca filmlerin yanı sıra birçok belgesele imza atan, ayrıca uzun yıllar verdiği üniversite dersleriyle sinemacıların yetişmesine de katkıda bulunan Ayça’ya ödülünü usta görüntü yönetmeni Çetin Tunca takdim etti.

Festival bu yıl iki saygın isme daha Sinema Onur Ödülü sunacak: Japon sinemasının en tanınmış oyuncularından Koji Yakusho ve MUBI işbirliğiyle festivale katılan usta yönetmen Wim Wenders. Festival programında Wenders’in üç filmi gösterilecek; Dört Filmde Koji Yakusho bölümündeyse usta oyuncunun başrolünde olduğu filmler yer alıyor.

Festivalin açılış filmi, Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ve Genç ve Heyecanlı / Dazed and Confused ve … Önce üçlemesiyle tanıyıp sevdiğimiz Richard Linklater’ın gizemli bir kiralık katili konu aldığı aksiyon komedi türündeki yeni filmi Hit Man oldu.

Reklam

Kaynak: NLife.

Devamını Okuyun

Sanat

Kültür Yolu Festivalleri Başladı – Bakın İlk Durak Neresi?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Adana’yla başladı. Adana’da şu sıralarda Portakal Çiçeği Karnavalı da var…

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı bu yıl Kültür Bakanlığı Kültür Yolu Festivallerine dahil edilerek dün başladı. Karnaval coşkusu tüm kenti sardı.

Dün gün boşunu şehir dışından gelen yüzbinlerce vatandaş Adana’nın tarihi turistik yerlerini gezip, damak çatlatan lezzetlerini tatma imkanı buldu.

Reklam

Karnavalın etkisi tüm cadde ve sokaklara sirayet etti. Karnaval kostümünü giyip dışarı çıkan vatandaşlar dans edip eğlendi.

Karnaval kapsamında Atatürk ve Merkez Park ile Adana Müzesinde bir çok etkinlik gerçekleştirildi. Akşamları ise hem Atatürk hem de Merkez Park’ta sevilen sanatçılar hayranlarıyla buluşuyor.

Karnaval 21 Nisan günü son bulacak. Karnaval çerçevesinde yemek stantları Merkez ve Atatatürk Parkında 17 Nisan’dan itibaren açılacak.

Kaynak: NLife.

Reklam
Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar