Bizimle iletişim kur

Sinema

Engelsiz Filmler Festivali “Kısa Film Yarışması”nın Jüri Üyeleri Belli Oldu

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Bu yıl on birinci kez sinemaseverlerle buluşacak olan Engelsiz Filmler Festivali kapsamında üçüncüsü gerçekleştirilecek “Kısa Film Yarışması”nda finale kalan filmleri değerlendirecek jüri üyeleri belli oldu…

Engelsiz Filmler Festivali tarafından kısa film türünün gelişimine katkı sağlamak ve bu alandaki üretimi artırmak için üçüncü kez düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu. Dijital sanatçı, yazar ve yapımcı Michael Achtman, EYE Filmmuseum kısa ve deneysel film sorumlusu Edith van der Heijde, dijital sanatçı, küratör ve sanat danışmanı Çağlar Kimyoncu bu yılın Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeleri.

Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen ve sinemaya eşit koşullarda erişim sağlamak amacıyla 20-26 Ekim tarihleri arasında Ankara’da Paribu Cineverse ANKAmall, Goethe Institut ve 4-5 Kasım’da Eskişehir’de Cinema Pink Kanatlı AVM salonlarında izleyicilerle buluşacak. 14 filmin yer aldığı Kısa Film Yarışması ise tüm Türkiye’den 20-26 Ekim tarihleri arasında muvi.com adresinden çevrim içi olarak takip edilebilecek.

Sahiplerini jürinin belirleyeceği En İyi Film Ödülü’nü kazanan film 1000 dolar, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryoödülleri ise 500’er dolar para ödülü almaya hak kazanacak. İzleyiciler ise gösterimler sonrası kullanacakları oylarla Seyirci Özel Ödülü’nün sahibini belirleyecekler. Tüm ödüller 26 Ekim Perşembe günü Goethe Institut Ankara’da yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

10 ÜLKEDEN 14 KISA FİLM

Engelsiz Filmler Festivali Kısa Film Yarışması’na 23 ülkeden 121 kısa film başvurdu. Yarışmada finale kalan filmler sinema yazarı Aslı Ildır, kurgucu Baran Bozdağ ve festival program koordinatörü Kaan Denk’ten oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.

Tatiana Skorlupkina’nın gezegenimizin çöpe boğulmaya başlamasına ve canlılığın hassas dengesinin bozulmasına karşı duran Bo’nun mücadelesine odaklandığı Bo ve Çöplük (Bo and Trash); Nobuyuki Morikawa’nın yorgun hissettiği için müdürü tarafından beş günlük izne çıkarılan Yasuko’nun zihinsel olarak köşeye sıkışmasını konu edinen Doğum Günü (Birthday); Matteo Sanders’ın 17 yaşındaki Felix ve 24 yaşındaki ağabeyi Paul’ün dağ tırmanışlarına ve aralarındaki ilişkiye odaklanan Dorukta (On the Edge); Victor Guilbaud’ın Gaston adında birini öldürme görevi alan bir kiralık katil ve karşısına çıkan sürprizi konu edinen absürt filmi Elveda Gaston (Adieu Gaston); Selen Örcan’ın bozulan bir araba içerisindeki iki kadının yaşadığı hayal kırıklığı, kavga ve teslim oluşu konu alan Herkesin Yapabileceği Bir Şey (As Possible As Everything); Afsaneh Aghanezhad ve Vali Bagheri’nin babasını kaybeden ve hamile annesinin toplumsal sorunlarla yüzleşme çabasına şahit olan bir kız çocuğunun vermesi gereken zor kararları konu alan Hiç Doğmamış Çocuğa (For Child Never Born); Demir Özcan’ın her ikisi de yetmişli yaşlarda olan Kostantin ve eşinin İstanbul ile iç içe geçmiş mazilerini ve eşinin vefatının ardından Konstantin’in yaşadıklarını konu edinen İstanbul İstanbul (Istanbul Istanbul); Dorentina Imeri’nin İsviçre’ye entegre olma sürecinde olan Arnavut bir ailenin en küçük ferdinin yaşadığı öğrenme güçlüğü dolayısıyla yaşananlara odaklanan Kız Kardeş (Sister); Slouli Houcem’in kimlikler, aşk, kısıtlayıcı dünya ve iki genç eşcinsel Ahmed ve Salma’nın yaşadığı duygusal zorlukları konu alan Koşullu Tutku (Conditional Desire); Negah Sohrabi’nin Meksikalı yazar Carlos Fuentes’in “Aura” isimli romanından uyarladığı, genç bir adamın içine düştüğü esrarengiz dünyayı resmeden kukla animasyon Öteki (The Other); Alireza Kazemipour’unbaşörtüsü takmadığı için arabasına el konulan kel bir kadın ve uzun saçlı bir erkeğin Tahran Ahlak Polisi ile yaşadıkları sorunu ve direnişlerini konu edinen Saç Kırıkları (Split Ends); Oğuz Saguner’in dört arkadaşın aile içi şiddete sessiz kalmamasını konu alan Salça (Bitter); Yotam Knispel‘in ev hapsinde tutulan oğlundan şüphe eden bir annenin oğlunun gözlerinde gerçeği arayışına odaklanan Sevginin Bir Faydası Yok (Love Has Nothing To Do With It); Jana Nedzvetskaya’nın klasik bir masalı su altı balesi formunda yorumlayan Uyuyan Güzel (Sleeping Beauty) filmleri yer alıyor.

Sinema

Dünya Varmış Filminin Galası Yapıldı – İşte Oyuncu Yorumları!

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Engin Altan Düzyatan, Sarp Bozkurt, Melisa Şenolsun, Ece Sukan ve yönetmen Ali Adnan Özgür filmin gösterimi öncesinde heyecanlarını dile getirdi…

Engin Altan Düzyatan: Daha önce denenmemiş bir tür denedik o yüzden biz de nasıl bir tepki alacağımızı merak ediyoruz, biz yaptığımız işten çok memnunuz. Hayata dair bir bakışı, kaygısı olan bir taksiciyi canlandırıyorum. Ve bu adam bir şekilde dünyanın sonuna şahit olunacak otelde buluyor kendini. İlk defa komedi deniyorum. Profesyonel hayatımda istediğim tarzda bir komedi gelmemişti ama Dünya Varmış’ın absürt ve durum komedisi olması beni çok etkiledi. Bütün karakterler çok keyifli. Film için Akın Sevgör ile birlikte ‘dünyayı koruyalım’ diye bir müzik yaptık o da ayrıca çok keyifli oldu. Biz sonrasında dijitale satalım diye bir film yapmadık, biz bir beyaz perde filmi yaptık. Bu filmi sinemada izlerseniz zevk alırsınız. O yüzden seyircilere dijitali beklememelerini, sinemada izlemelerini tavsiye ederim.

Sarp Bozkurt: İlk yazdığım sinema filmi olduğu için gelecek tepkileri çok merak ediyorum. Dünyanın sonunun geldiği bir komedi filmi yaptık. Ben her koşulda her zaman gülünmesi gerektiğine inanıyorum, ben öyle yapıyorum.

Ali Adnan Özgür: Melisa Şenolsun filme bir aya bacağını kırdı. Doktoru ‘bir aya yürüyebilir’ dedi. Sonrasında seti biraz erteledik çünkü kendisini çok sevdik ve rolü onun oynamasını istedik. Melisa filmde bastonla oynadı, filmde göreceğiniz durum aslında gerçek (gülüyor).

Filme için ise Dünya Varmış bir gişe filmi. Biz Türkiye’ye yurtdışından yeni bir konsept getirdik, yeni bir iş yaptık. Bunun için çok mutluyum ve başımı yastığa rahat koyacağım. Umarım sinemaya daha fazla yenilik gelir.

Melisa Şenolsun: Tam olarak Adnan hocanın bahsettiği gibi oldu süreç. Burada özel teşekkürlerimi etmek istiyorum tüm ekibe. Set süreci yaklaştığında karşılıklı olarak çok anlayışlı yaklaştık. Sonrasında ben de bastonla oynayabilirim dedim. Şimdi bakınca ne kadar zor bir işi başardığımızı görüyorum, bu bir ekip işi. Gerçekten çok güzel bir anı ve iz bıraktı bende.

Ece Sukan: Set sırasında hep birlikte vakit geçirdiğimiz için çok keyifliydi. Hikaye çok güzel, benim karakterimin adı ‘İz’. Benim için çok hoş bir karakter. Hem çok güçlü hem de kendini sorgulayan biri. Filmde kendi kostümüm için bir katkı sağladım. Salih Balta çok özel bir tasarım, üniforma yaptı. Her şeyiyle harika bir projeydi.

Devamını Okuyun

Sinema

“Kim Demiş Kötüyüz Diye 2” Filminden İlk Fragman Yayınlandı – İzleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

DreamWorks Animation’ın 2022 yılına damgasını vuran aksiyon-komedi filmi olan Kim Demiş Kötüyüz Diye? filminin yeni bölümünde, suçlu hayvanlar çetesinin üyeleri, yeni ve iyi insanlara dönüşmeye çalışırken, güven ve kabul bulmakta zorlanıyorlar. Ancak, tümüyle kadınlardan oluşan bir suçlu çetesi tarafından “son bir iş” yapmaya zorlanarak emekliliklerinden çıkarılıyorlar.

Aaron Blabey’in New York Times çok satanlar listesinde yer alan kitap serisinden uyarlanan Kim Demiş Kötüyüz Diye? 2 filmin yıldız kadrosu ve yapımcılarıyla yeniden bir araya geliyor. Kim Demiş Kötüyüz Diye? filmindeki eski rollerine dönen isimler arasında, Akademi Ödülü® sahibi Sam Rockwell (yeni düzene girmiş, çekici hırsız Mr. Wolf), Marc Maron (kasaba soyguncusu Mr. Snake), Craig Robinson (değişik kimliklere bürünebilen Mr. Shark), Grammy ödüllü Anthony Ramos (öfkeli Mr. Piranha) ve Altın Küre ödüllü Awkwafina (uzman bilgisayar korsanı Ms. Tarantula, kısacası “Webs”) yer alıyor.

Filmin dublaj kadrosunda; Zazie Beetz (Diana Foxington), BAFTA ödüllü Richard Ayoade (Profesör Marmalade), Emmy ödüllü Alex Borstein (polis şefi Misty Luggins) ve Lilly Singh (Tiffany Fluffit) gibi isimler de geri dönüyor. Kim Demiş Kötüyüz Diye? 2, yönetmen Pierre Perifel tarafından tekrar yönetiliyor ve yapımcı Damon Ross tarafından üretiliyor. Filmdeki karakter animasyonu başkanı olarak görev yapan JP Sans, co-yönetmen olarak yer alırken, müzikleri ise Oscar®-adayı eski besteci Daniel Pemberton yapıyor.

KİM DEMİŞ KÖTÜYÜZ DİYE? 2025’TE SİNEMALARDA…

Devamını Okuyun

Sinema

Ving Rhames’ın Başrolünde Olduğu “Uppercut” Nasıl Bir Film? Uppercut Fragman İzleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Altın Küre ödüllü Ving Rhames ve Luise Grossmann, bugünün dünyasında bir kadın olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlarken engelleri yıkmaya çalışan kararlı bir kadın boksör olan Toni’nin yer aldığı heyecan verici bir filmde rol alıyor. Zorlu bir eski boks şampiyonu olan Elliott (Rhames), Toni’yi (Grossmann) eğitme meydan okumasını kabul ettiğinde, bu iki uyumsuz karakter beklenmedik bir ittifak kurar. Dövüşleri ve Elliott’un keskin içgörüleri, dayanıklı genç dövüşçüye gerçek gücün, hayat size en büyük yumruklarını attığında üstesinden geldiğiniz zorluklardan geldiğini gösterir.

Devamını Okuyun

Sinema

Pixar’ın Yeni Animasyonu “Elio”nun Konusu Nedir? Yeni Fragman İzleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Asırlardır insanlar cevaplar aramak için evrene sesleniyorlar – Disney ve Pixar’ın yepyeni filmi “Elio”da ise evren geri çağırıyor! Bu orijinal film, aktif bir hayal gücüne sahip olan Elio’nun kendini yanlışlıkla tüm galaksilerden temsilcilerin bulunduğu bir gezegene, Communiverse’e ışınlanmış bulmasını anlatıyor. Dünyanın evrene gönderdiği elçi olarak yanlışlıkla tanınan ve bu tür bir baskıya tamamen hazırlıksız yakalanan Elio, tuhaf uzaylı yaşam formlarıyla yeni bağlar kurmak zorunda kalırken, zorlu bir dizi sınavı atlatacak ve kendisinin gerçekten kim olduğunu keşfedecek.

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar