Bizimle iletişim kur

Yaşam

Hamdi Ulukaya Girişimin “Startup Destek Programı” Başvuruları Devam Ediyor

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Bugüne kadar programa katılan startup’ların %70’inin dünyaya açılmasını sağlayan Hamdi Ulukaya Girişimi’nin Startup Destek Programı için www.ulukayagirisimi.com adresi üzerinden gerçekleştirilecek başvurular, 31 Ekim 2023 tarihine kadar yapılabilecek…

Türkiye’den küresel çapta, öncü girişimlerin doğması için 2017 yılından bu yana girişimci adaylarına ve startuplara iş fikirlerini gerçekleştirmelerinde destek olan Hamdi Ulukaya Girişimi’nin Anadolu’dan yeni dünya markaları çıkarma amacıyla hayata geçirdiği Startup Destek Programı’na 15 Ağustos’ta başlayan başvurular yoğun ilgiyle devam ediyor.

Bir yıl sürecek Startup Destek Programı kapsamında belirlenen kriterler doğrultusunda uluslararası bir jüri tarafından seçilecek 5 girişimin kurucuları, ABD’de uluslararası yatırımcılarla buluşarak iş fikirlerini sunma ve global pazara erişim fırsatı yakalayacak. Hamdi Ulukaya Girişimi, program kapsamında ayrıca girişimcilere alanında uzman ve bulunduğu sektöre yön veren isimlerin mentorluğundan yararlanma imkânı sunacak. Chobani başta olmak üzere küresel çapta başarılı şirketlerdeki yöneticilerden oluşan bir ağa katılma imkânı da bulacak olan girişimcilere ayrıca bulundukları sektörlere yönelik profesyonel pazar araştırması desteği de sağlanacak. Pazar araştırmasından elde edilen sonuçlar çerçevesinde girişimcilere yeni iş geliştirme yöntemlerinin Hamdi Ulukaya Girişimi ile birlikte uygulanması için güçlü olanaklar sunulacak. Programda yer alan girişimciler, Chobani’nin New York SoHo’daki Kuluçka Merkezi’nde, çalıştıkları sektörün ABD’deki üst düzey yöneticileriyle görüşerek şirketlerini büyütme fırsatı bulacak. Tüm giderlerin Hamdi Ulukaya Girişimi tarafından karşılandığı programa başvuru için yabancı dil veya üniversite şartı bulunmuyor.

Hamdi Ulukaya Girişimi ile dünyaya açılan startup’lar artıyor

Anadolu’dan bir dünya markası çıkarma amacıyla yola çıkan Hamdi Ulukaya Girişimi katılımcıları arasından 2017 yılında gerçekleşen ilk programa katılan AgriKey Kurucusu Atakan Atalay, bugüne kadar elde ettiği başarılar ile öne çıkan girişimler arasında yer alıyor. Kimyasallarla kirlenen toprağı biyolojik bir gübre geliştirerek temizleyen AgriKey’in kurucusu Atakan Atalay, ürettiği gübreler ile tarım alanında adından oldukça söz ettirdi. Ana ürünü biyolojik gübreler olan AgriKey, aynı zamanda organik gübreler, kimyasal gübreler, sıvı ve toz gübreler olmak üzere 200’den fazla ürün üretiyor. 2017 yılında Hamdi Ulukaya Girişimi Startup Destek Programı’na katılan AgriKey’in Kurucusu Atakan Atalay bugün GreenTech ve AgriKey olarak iki marka ile sektörde yer alırken, toplamda 90 çalışanı bulunuyor.

Hamdi Ulukaya Girişimi ile dünyaya açılan startup’lar dikkat çekerken, Atakan Atalay, GreenTech America Inc adıyla Amerika Florida’da da şirketleşerek Türkiye’yi yurt dışında da temsil ediyor. Çalışmalarına yatırım almadan devam eden Atakan Atalay, 2023 yılında kendi öz kaynaklarını kullanarak 3 milyon dolar civarında bir yatırım yaparak ikinci tesisini kurdu ve grup olarak toplamda 500 Milyon TL’nin üzerinde ciro elde ediyor.

Devamını Okuyun
Reklam
Yorum gezintisi

Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş

Yorum Yaz

Yaşam

Flying Tiger Copenhagen Türkiye’deki İkinci Mağazasını Nerede Açtı?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Geniş marka yelpazesi ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla 7’den 70’e herkesin buluşma noktası olan Marmara Park AVM, dünyaca ünlü Danimarka markası Flying Tiger Copenhagen’i ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Eğlenceli, yaratıcı ve ilham verici ürünleriyle dikkat çeken Flying Tiger Copenhagen, Marmara Park AVM’deki yeni mağazasıyla alışveriş keyfini bambaşka bir boyuta taşıyor.

Dünya çapında sevilen markaları ziyaretçileriyle buluşturan Marmara Park AVM, Zemin Katta açılmış olan Flying Tiger Copenhagen markası ile yaratıcı ve uygun fiyatlı ürünleriyle alışveriş deneyimini daha da zenginleştiriyor. Ev dekorasyonundan kırtasiye ürünlerine, mutfak gereçlerinden oyun ve oyuncaklara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunan Flying Tiger Copenhagen, alışverişi yalnızca bir ihtiyaç değil, aynı zamanda keyifli bir deneyim haline getiriyor

Devamını Okuyun

Yaşam

2025 Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Kadar Olacak? İşte Beklenen Rakamlar!

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Ramazan Ayı yaklaştıkça, milyonlarca emekli ne kadar bayram ikramiyesini alacağını merak etmeye başladı. 2024 yılında 3 bin lira olan bayram ikramiyesinin 2025 yılında ne kadar olacağı milyonlarca emekli tarafından araştırılıyor. Peki bayram ikramiyesi 2025 yılında ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli yeni yılla beraber maaşlarına zam aldı. Buna göre, 16.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 15.75 oranında zam alırken en düşük emekli maaaşı ise 14 bin 469 lira oldu. Memur emeklileri ise yüzde 11,54 oranında zam alırken en düşük memur emeklisi aylığı 19 bin 617 TL oldu.

1 Mart’ta Ramazan başlıyorken milyonlarca emekli 30 Mart’taki Ramazan Bayramı’nda ve 6 Haziran’daki Kurban Bayramı’nda ne kadar bayram ikramiyesi alacağını merak ediyor. Geçtiğimiz yıl 2 bin liradan yüzde 50 zam ile 3 bin liraya çıkan bayram ikramiyesinin ardından milyonlarca emekli 2025’in bayram ikramiyesini araştırmaya başladı.

2024 YILINDA BAYRAM İKRAMİYESİNİ ERDOĞAN AÇIKLADI

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya çıkartıldığını duyurmuştu. 2025 yılı için de bayram ikramiyesinde yapılacak olan zam için gözler Erdoğan’da.

Bayram ikramiyesi için tahminler yapılırken Ekonomist Muhammet Bayram, konu ile ilgili Milliyet’e açıklamalarda bulundu. Milyonlarca emekli 3 bin lira olan bayram ikramiyesinin ne kadar olacağını merak ederken Bayram, 2025 yılındaki bayram ikramiyesi için rakam söyledi.

EMEKLİLER NE KADAR BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Ekonomist Bayram, milyonlarca emeklinin merak ettiği bayram ikramiyesinin 3 bin liradan 4 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında bir rakam olacağını tahmin ettiğini açıkladı. Bayram konuşmasında şu cümleleri kurdu:

“Şu an itibarı ile 3000 TL olan bayram ikramiyesi düzeyinin en az 4500 TL ile 5000 TL civarına çıkmasını bekliyorum. Devletimiz böyle bir durumda hem depremzede vatandaşlarımızın bir an önce rahatlığı ve feraha kavuşması hem de yaraların sarılması için oradaki harcamalardan geri durmuyor hem de bayram ikramiyesini ödemeye devam edecek. Bu sebeple ramazan bayramı itibari ile emeklerimize ve hak sahiplerine bayram ikramiyelerini ödeneceğini düşünüyorum.”

Kaynak: Mynet.

Devamını Okuyun

Yaşam

Hafızalardan Silinmeyecek Gün: 6 Şubat 2023

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

6 Şubat 2023… Türkiye, tarihin en büyük felaketlerinden birine uyandı. Binlerce can kaybı, yıkılan şehirler, geride kalan derin acılar… Ama aynı zamanda, dayanışmanın, umudun ve yeniden ayağa kalkma mücadelesinin simgesi oldu bu gün. Kaybettiklerimizi saygıyla anıyor, hayatta kalanlara güç ve sabır diliyoruz. Unutmadık, unutmayacağız…

Devamını Okuyun

Yaşam

“Ticketmaster Awards 2025” Kazanları Belli Oldu – İşte Tam Liste!

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Türkiye’nin en sevilen etkinliklerini belirlemek için Biletix tarafından düzenlenen Ticketmaster Awards 2025 kapsamında gerçekleştirilen halk oylaması sonuçlandı! Sanatseverler, 2024 yılı boyunca kendilerine unutulmaz anılar yaşatan etkinlikler arasından favorilerini seçti ve yılın en iyilerini belirledi…

2024, müzikten tiyatroya, festivalden stand-up gösterilerine kadar birçok unutulmaz etkinliğe ev sahipliği yaptı. Yoğun ilgi gören bu etkinlikler arasından en iyilerini belirlemek için düzenlenen Ticketmaster Awards 2025’te 7 farklı kategoride yılın en çok ilgi gören ve bilet satan etkinlikleri halk oylamasına sunuldu.

Binlerce sanatseverin oy kullandığı bu prestijli oylamanın ardından, Türkiye’de 2024’e damga vuran etkinlikler belirlendi.

VE İŞTE BÜYÜK MERAKLA BEKLENEN KAZANANLAR:

En Beğenilen Konser: YaIın 20. Yıl Konseri

En Beğenilen Stand-up Gösterisi: Cem Yılmaz – CMXXIV

En Beğenilen Festival: Zeytinli Rock Festivali

En Beğenilen Sahne Sanatları Gösterisi: Ata Demirer Gazinosu

Yılın Tiyatro Oyunu: Zengin Mutfağı

Yılın Skeci / Komedisi / Talk Show’u: Güldür Güldür Show

Yılın Etkinliği: Andrea Bocelli – 30. Yıl Konseri

Ticketmaster Awards 2025, yıl boyunca izleyicilerle buluşan unutulmaz performansları taçlandırırken, sanat dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor.

Kazanan etkinlikleri ve tüm adayları, sanatseverlere sundukları eşsiz deneyimler için kutluyoruz. Oylamaya katılan ve hediye kart kazanan talihlilerimize teşekkür ediyor, 2025’te sahnelerde, salonlarda ve festival alanlarında yeniden bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz!

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar