Pınar Sabancı ile ‘Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?’ Zorlu PSM YouTube Kanalında!
Pınar Sabancı’nın İkinci konuğuOğuzhan Uğur!
Zorlu PSM ve Tuhaf iş birliğiyle ‘Pınar Sabancı ile Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?, her hafta Perşembe günleri Zorlu PSM YouTube kanalında yayınlanmaya devam ediyor. Psikolog Pınar Sabancı, ikinci bölüm konuğu müzisyen, yönetmen, senarist, karikatürist, sunucu ve YouTube’taki BaBaLa isimli kanalıyla sosyal medya fenomeni haline gelen Oğuzhan Uğur ile ‘Potansiyelimizi Nasıl Gerçekleştiririz?’ sorusuna Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde ve Zorlu PSM YouTube kanalında cevaplar arıyor.
Muazzez İlmiye Çığ ile Büşra Sanay’ın ‘Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?’ kitabından uyarlanan Psikolog Pınar Sabancı’nın moderatörlüğünde Türkiye’nin sevilen isimlerinin hayat deneyimlerini sahneye taşıdığı ‘Pınar Sabancı ile Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?’ her hafta Perşembe günleri Zorlu PSM YouTube kanalında yayınlanmaya devam ediyor.
“Potansiyelimizi Nasıl Gerçekleştiririz?’’ Pınar Sabancı’nın sevilen programının Zorlu PSM YouTube kanalındaki ikinci bölüm konuğu YouTube’taki BaBaLa isimli kanalıyla sosyal medya fenomeni haline gelen Oğuzhan Uğur oldu.
“Derdimin İnsanlar Arasında ‘Ara bulucuk’ Olduğunu Anladım”
Oğuzhan Uğur, “Hepimizin bir potansiyeli var, sen hangi potansiyelle doğduğunu düşünüyorsun?” sorusunu soran Pınar Sabancı’ya, “Bu konuda bazen çevreden gelen tepkiler kendi potansiyelinizi görmemenizi sağlayabiliyor. Mesela beş yaşındayken Kültür Bakanlığı çizimlerim için bana sergi açmıştı, 14 yaşında L-Manyak’ta karikatür çizmeye başladım hatta en genç çizeriydim. Çok genç, güvenilir olmayan bir yaşta bana sayfa vermişlerdi ve bu gelişmeler yüzünden genel kanı benim ressam, karikatürist olup hayat amacımın çizim yapacağı yönündeydi. Dolayısıyla insanların yüklediği bu beklentiyle o tarafa doğru kaymanız kaçınılmaz oluyor. Sonra müzikal, tiyatro oyunu yazmam yazar olacağımı düşündürttü insanlara. Sonrasında şarkılar, çizimler, programlar derken yaşam derdimin insanlar arasında ‘arabulucuk’ olduğunu anladım. Genelde arkadaşlarımın arasında da böyle biriydim, onların arasını bulmak konusunda da meşhurum. Yani bu birilerinin arasını romantik olarak yapmak değil ciddi anlamda kavgalı insanları barıştırmaktan bahsediyorum. Bu sebeple finalde anladım ki bu yetenekler sizin hedef olarak seçtiniz yöne gitmeniz için çok kullanışlı araçlar. O yetenekler beni bir yere getirmedi aslında hedefime giderken o yetenekleri kullandım.” yanıtını verdi.
“Arkama Dönüp Neler Yaptığıma Bakmak İsterim”
Oğuzhan Uğur, “Yaşadım demek için sence ne yapmalı?” sorusunu soran Pınar Sabancı’ya, “Enteresan bir soru. Çok da havalı bir soru. İnsanlar genelde düne bakmakla ilgili sıkıntı yaşarlar, arkana bakma, önüne bak gibi söylemler vardır hep. Birçok felsefeci, devlet insanı, düşünür de ‘düşmek mühim değil ayağa kalkmak önemli olan’ gibi şeyler söyler. Ama ben ‘yaşadım demek için’ düne bakmayı tercih edenlerdenim. Çünkü bugün aldığımız araba, ev gibi dünyevi şeyler benim yaşamıma dahil değil. Ben arkama dönüp neler yaptığıma bakmak isterim. Yaptıklarımla da övünmem, bunlar insanların hayatlarına ne kadar faydalı olmuş buna bakmak isterim. Çünkü ben bugün birçok insanın bu hayatta bıraktığı şeyler sayesinde buraya geldim. Ben acaba geçmişe, düne ne bıraktım, kimlerin yolunu belirledim, kimleri yoldan çıkardım ‘yaşadım demek için’ bunlara bakmak isterim.” açıklamasında bulundu.
Her hafta birbirinden değerli konukların Zorlu PSM YouTube kanalında Pınar Sabancı’nın sorularını yanıtladığı ‘Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?’ programının tamamını yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz
‘Pınar Sabancı ile Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı? 16 Mart’ta Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde yeni konuklarıyla izleyicilerine kapılarını açıyor!
Zehra, yeni taşındığı İstanbul’da gerçek kimliğinin ve bir yuvanın arayışındayken, Nesrin bu şehirle tüm bağlarını koparmanın eşiğindedir. İstanbul Ansiklopedisi, farklı kuşaklardan ve kültürel geçmişlerden gelen Zehra ve Nesrin’in tüm farklılıklarına rağmen kesişen hayatlarını, İstanbul’u merkeze alarak anlatıyor.
YAZAR & YÖNETMEN: Selman Nacar
YAPIMCI: Timur Savcı
YAPIM ŞİRKETİ: Tims&B Productions
İstanbul Ansiklopedisi Dizisi
İstanbul Ansiklopedisi Oyuncuları Kimler?
OYUNCULAR: Helin Kandemir, Canan Ergüder, Kaan Mirac Sezen, Nezaket Erden, Tolga Tekin, Gregory Montel, Ecem Sena Bayır, Ebrar Karabakan, Kerem Atasavun, Fatma Zehra Durgut, Erdem Şenocak, Pelin Batu ve Melisa Sözen ve Müjde Ar
Orhan Pamuk’un dünyaca ünlü romanından uyarlanmış Masumiyet Müzesi, İstanbul’un zengin ailelerinden Kemal ile yoksul ve uzak akrabası Füsun’un 1970’lerde başlayan fırtınalı ve uzun aşk hikayesini anlatıyor.
Masumiyet Müzesi Dizisinin Konusu Nedir?
Aşkı için herkesi karşısına alan Kemal, sevdiği genç kadının küpelerini, tokalarını hatta içtiği sigaraların izmaritlerini toplamaya başlar…
Aşk başımıza bir kaza gibi gelen ve bizi yolumuzdan çıkaran bir takıntı ve bir acı mıdır, yoksa masum ve büyük bir mutluluk mu?
YAZAR: Orhan Pamuk
SENARİST: Ertan Kurtulan
YÖNETMEN: Zeynep Günay
YAPIMCI: Kerem Çatay
YAPIM ŞİRKETİ: Ay Yapım
Masumiyet Müzesi Oyuncuları Kimler?
Selahattin Paşalı, Eylül Lize Kandemir, Oya Unustası, Tilbe Saran, Bülent Emin Yarar, Gülçin Kültür, Ercan Kesal, Hasan Erdem, Bora Akın, Zeynep Dinsel, Tolga İskit, Onur Ünsal, Enes Danış, Eren Kabatepe, Jessica Taşçı, Aybike Turan, Cem Bayurgil, Neslihan Arslan, Cansel Elçin
Yorum yazabilmek için giriş yapın Giriş