Bizimle iletişim kur

Sinema

Hazine Film İncelemesi

Dün harika bir galada Hazine filmini sizler için izledik. Dilerseniz film nasıldı gelin bakalım.

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Çağlar Çorumlunun başrolde olduğu ve oyuncu kadrosunda Boran Kuzum, Serkan Keskin ve Hasibe Eren gibi isimlerin bulunduğu Hazine filmini 1 Kasım Salı akşamı muhteşem bir gala ile izledik. Peki ya filmi nasıl bulduk?

Öncelikle film çok güzel bir tempoda, bana Yeşilçam filmlerini hatırlatan birkaç sahne ile başladı ve ben filmin hep bu çizgide gideceğini düşünüyordum fakat maalesef istediğimi elde edemedim. Ana karakterimizi çok hızlı ve güzel tanıtan bir olay zinciri ile başlayan filmde kendi kendime ‘Anne’ castini çok güzel seçmişler derken bir anda kadını öldürdüler. Hikayeye hızlı giriş görmüştüm ancak bu kadar hızlısına hiç alışık değildim açıkçası.

Daha sonrasında ise kendi köyü Nevşehir’e cenaze için dönüş yapıldı ve orada Boran Kuzum‘un karakteri ile tanıştık. Şunu söylemeliyim ki, Çağlar Çorumlu nasıl mimiklerini komedi ögesi için harika kullanıyor ve gülümsemenize yol açıyorsa (ki bu filmde bolca var) Boran Kuzum’un köylü bir karakteri canlandırması da sizi o kadar sıcacık yanan sobanın başına götürüyor diyebilirim. İlk göründüğü andan itibaren harika bir karaktere bürünmüş ve köy evlerinde de sıkça karşılaşılan ‘Aile İçi Şiddet’ olaylarına üstü kapalı bir şekilde çok güzel değinmişler.

Boran Kuzum’un köylü karakterinin çocukları, sürekli olarak birbirleri ile dövüşüyor ve bunu oyundan ziyade babalarından öyle gördükleri için yapıyorlar. Böyle bir anlam içeren sahneyi bu şekilde vermeleri pat diye söylemelerindense (Bunu bolca yapan Kadın Kral filminin incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.) harika olmuş. Ayrıca dekor olarak da bence muazzam işler başarmışlar. Filmin çoğunluğu köyde geçiyor ve bu köy havası, etraftaki objeler ve daha birçok şey içinizi ısıtıyor.

Hazine Oyuncuları ve Yönetmeni

Çok büyük yapımlar bile çok küçük detayları atlayabiliyor. Mesela Game of Thrones bile feci son sezonunda bolca çekim hatası yapmıştı (unutulan Starbucks bardağı gibi) fakat bu filmde dediğim gibi köy ortamlarındaki hiçbir şeyden kaçınılmamış. Ayrıca özellikle gözüme çarpan bir sahne vardı. O sahnede karakterler meyhanede bir şeyler içerken apar topar kalkıyorlar. Bunu incelediğiniz zaman ‘ee ne var yani’ diyebilirsiniz ancak, o sahnede diğer Türk yapımı olan işlerde bile olmayan hesap konuşması dönüyor. O kargaşanın arasında Boran Kuzum’un karakteri dönüp abi hesabı sonra halledicez tarzı bir söz söylüyor. Çok büyük bir şey değil ancak bunun gibi küçük detayları atlamayarak beni tatmin ettiğini söyleyebilirim. ANCAK..

Sırada Filmin Kötü Yanları

Küçük detayları ve ambiyansı güzel ayarlamaya, oyunculuklara ve şakaların azımsanmayacak bir kesimi evet başarılı. Fakat bir çekim tekniği sanırım bu, birkaç sahnede film sanki yüksek sistemli bir oyunu kötü bir bilgisayarda oynarmışçasına kasıyor. Bunu sanırım bilerek yapmışlar ama nedeni ve nasılını merak ediyorum.

Reklam

Ayrıca hatırlayacak olursanız Kim bu aile film incelemesinde de saçma sapan polis uygulamaları olduğundan bahsetmiştim. Bu filmde de ona benzer bir şey var ki, polisler çok küçümsenmiş gibi. Birkaç sahnede yine güzel mesajlar olsa da bazı sahneler saçmalık olmanın ötesine geçememiş. Polis karakterler küçümsenmiş derken, filmde bir karakter harici karakter gelişimine dair neredeyse hiçbir şey yok ki bu beni çok mutsuz etti. Karakterler hep düz bir çizgide ilerliyorlar. Bu film komedi filmi olduğu için mi buna çok takılınmamış bilmiyorum ancak bu film aynı zamanda bir macera filmi de..

Hazine Filmi Yönetmeni

Sadece Türk sinemasında değil, dünya çapında bütün filmlerde atlatılması gereken klişe mevzusuna ise bu filmde maalesef sıkça rastlıyorsunuz. Kimi sahnelerin geleceğini film başından, kimi sahneleri 15 dakika öncesinden tahmin edebiliyorsunuz.

1 saat 48 dakika gibi fena sayılmayan bir süreye sahip filmimiz, maalesef süre kullanımında da ciddi sıkıntılar çekiyor. Bazı sahneler gereksiz uzun da değil, bazı sahneler direkt gereksiz. Sadece olması için olan sahneler.

Benim Hazine filmi hakkındaki görüşlerim bunlardı. Hazine filmi 4 Kasım Cuma günü beyaz perdede bizlerle buluşacak. Bu arada Hazine gibi iki adet çekilişlerimiz olduğundan da bahsetmek istiyor ve sizleri oraya davet ediyorum.

Reklam

Sinema

Adam Driver’ın Başrolünde Olduğu “Megalopolis”ten İlk Fragman Yayınlandı – İzleyin

Film; baş karakterin MEGALOPOLIS şehrinin üzerindeki bir çıkıntının üzerinde tehlikeli bir şekilde dengede durmasıyla başlıyor. Ve bunu takip eden film, en azından kısmen, benzer şekilde istikrarsız bir çıkıntının üzerinde sendeleyerek kendini yiyip bitiren bütün bir uygarlığı konu alıyor

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Film; baş karakterin MEGALOPOLIS şehrinin üzerindeki bir çıkıntının üzerinde tehlikeli bir şekilde dengede durmasıyla başlıyor. Ve bunu takip eden film, en azından kısmen, benzer şekilde istikrarsız bir çıkıntının üzerinde sendeleyerek kendini yiyip bitiren bütün bir uygarlığı konu alıyor. Kontrolsüz bir açgözlülük, bencillik ve siyasi propaganda girdabındayken, birkaç cesur hayalperest akıntıya karşı gelerek yeni bir şafağı başlatmaya çabalıyor. Adamın adı Sezar (Adam Driver), tıpkı Roma İmparatorluğu’nun doğuşunu sağlayan Romalı general, 1960’larda Kaliforniya’nın tarım işçilerini örgütleyen işçi lideri Cesar ve tarihin diğer birkaç önemli adamı gibi…

Devamını Okuyun

Sinema

“Çingene Kızı” Filminin Konusu Nedir? Çingene Kızı Fragman İzleyin

Amerika’dan Gaziantep Zeugma müzesine getirilen çingene kızı mozaiğini herkes heyecanla beklemektedir, Müze müdürü Esra ve güvenlik görevlisi Zeki kadar heyecanlı birileri daha vardır: Barbaros ve adamları…

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Amerika’dan Gaziantep Zeugma müzesine getirilen çingene kızı mozaiğini herkes heyecanla beklemektedir, Müze müdürü Esra ve güvenlik görevlisi Zeki kadar heyecanlı birileri daha vardır: Barbaros ve adamları… Mozaik bir anda ortadan kaybolunca herkes birbirinden şüphelenmeye başlar, peki mozaiği kim çalmıştır?

Devamını Okuyun

Sinema

Süper Köpekler Ne Zaman Vizyonda Olacak? Fragman İzleyin

Küçük izleyiciler için Süper Köpekler filmi vizyona girmeye hazırlanıyor. Bu animasyonda minikleri neler beklediğini haberimizdeki fragmanda izleyebilirsiniz. Hem de Süper Köpekler filminin fragmanını Türkçe dublajlı olarak izleyeceksiniz.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Süper Köpekler komik ve macera dolu hikayesiyle beyaz perdede…

Büyük abi Cino bir bilim insanını gözüne girmeye çalışırken Lisa bir dans yarışmasını kazanmanın peşine düşer, Minik Aliş ise Aleks ve Tima’nın futbol konusundaki anlaşmazlığının önüne geçmek ve onları barıştırmak için barış elçisi olmaya karar verir.

Süper Köpekler, 10 Mayıs’ta sinemalarda…

Reklam

Devamını Okuyun

Sinema

“Takan Takana” Filminin Oyuncuları Kimler?

“Takan Takana” filminin oyuncuları sete çıktı.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Takan Takana filmi sete çıktı. Zafer Algöz Seda Bakan, Özge Özberk, Bora Akkaş, Ecem Erkek, Sarp Akkaya, ve Çiçek Dilligil’i kadrosunda buluşturan film, 15 Kasım’da vizyona girecek.

Fransız yazar Laurent Baffie’nin Toc Toc adlı tiyatro oyunundan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Yunus Nihat Özcan oturuyor. Senaryo uyarlamasını ise Ferhat Ergün üstleniyor.

Kaynak: NLife.

Reklam

Devamını Okuyun

En Çok Okunanlar