Bizimle iletişim kur

Tiyatro

Yaşar Kemal’in Destansı Eseri “Ağrı Dağı Efsanesi” Seyirciyle Buluşuyor! İşte Oyun Takvimi

Yaşar Kemal’in Destansı Eseri “Ağrı Dağı Efsanesi” Ne Zaman? Hangi Sahnede Seyirciyle Buluşacak?

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Yaşar Kemal’in 1970 yılında yayımlanan, 13 dile çevrilerek dünyada yoğun ilgi gören romanı büyük bir prodüksiyonla 36 yıl aradan sonra Şehir Tiyatroları’nda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yaşar Kemal’in yazdığı, Yiğit Sertdemir’in uyarlayıp yönettiği “Ağrı Dağı Efsanesi”ni seyirciyle buluşturuyor. Ahmet ve Gülbahar’ın aşk hikâyesini konu alan oyun, 2 Ekim 2024 Çarşamba günü 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ilk gösterimini yapıyor.

Kapısına kadar gelen bir atı geri vermeyerek geleneğine sahip çıkma sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalan Ahmet’le, hem atın hem de bölgenin yönetiminde sözün sahibi olan Mahmut Han’ın kızı Gülbahar’ın hikâyesi, Yaşar Kemal’in usta kaleminde hem kültürün rengi, hem tarihin izi, hem halkın yükünü taşıyan Ağrı Dağı Efsanesi’ne dönüşmüştür.

36 Yıl Önce “Ağrı Dağı Efsanesi” Oyunuda Hangi İsimler Rol Aldı?

Yaşar Kemal’in destan, masal ve roman özelliklerini gösteren önemli eseri “Ağrı Dağı Efsanesi” yayımlanışının 18. yılında 1988-89 sezonunda seyircimizle buluşmuştu. Ali Taygun’un yönettiği oyunda dönemin genç ve usta oyuncuları olan Mustafa Alabora, Adnan Altay, Mustafa Aslan, Tuncay Atayata, Metin Çekmez, Nuri Ergün, Erdoğan Gemicioğlu, Saltuk Kaplangı, Gökhan Mete, Naşit Özcan, Ahmet Uz, Aliye Uzunatağan, Avni Yalçın, Erhan Yazıcıoğlu, Aytaç Yörükaslan rol almıştı.

“Belki Oluruz Masal. Kılıç Ortadan Bir Kalksa”

Oyunun yönetmeni Yiğit Sertdemir, “Ağrı Dağı Efsanesi”ni şöyle anlatıyor:

“Bir büyük ozanın, yazarın, aydının, gururun; eni konu bir baş dengbejin büyülü dilinden bize uzanan sonsuz bir nefes alma vesilesi. Tık nefes olmamızın sebeplerini tane tane, tüm zarafetiyle, bilgeliğiyle, yaşanmışlığıyla çıkarıyor Yaşar Kemal şu fani zihnimizin karşısına. Tüm olamamış aşklarımızın, kaybettiğimiz umutlarımızın, ayrılıklarımızın hikâyesi. Öyle bir ayrılık ki, sanki ortamıza kocaman bir kılıç saplanmış da, elimiz birbirine dokunamıyor. Dokunabilse, el ele tutuşacağız ama ne mümkün. Dokunabilse, masal olacağız.

Dokunabilse… Ah bir dokunabilse…

Masal olamayanların ülkesinde, efsaneye mahkûm bir ahire adım adım gitmek…

Belki oluruz masal. Kılıç ortadan bir kalksa.

Kavuşuruz.

Dokunuruz.

Oyuna emek veren her bir kişinin yürekten, ciğerden, hevesle ve muazzam bir inançla sahip çıktığı seyirliğimiz; sizi masalla efsane arasında salınmaya çağırıyor.”

Dramaturgisini Sinem Özlek’in, müziğini Oğuzhan Balcı’nın, dekor tasarımını Barış Dinçel’in, kostüm ve kukla tasarımını Candan Seda Balaban’ın, ışık tasarımını Osman Aktan’ın, ses tasarımını Gökhan Suna’nın,  koreografisini Senem Oluz, Özge Midilli’nin, oyunun müzik direktörlüğünü Burçak Çöllü’nün yaptığı, fotoğraflarını Sadi Ayan’ın çektiği oyunda; Arda Alpkıray, Ayşe Günyüz Demirci, Besim Demirkıran, Can Tarakçı, Cihan Kurtaran, Emrah Can Yaylı, Emre Yılmaz, Ertan Kılıç, Hakan Örge, Murat Üzen, Özge Midilli, Serkan Bacak, Uğur Dilbaz, Yeliz Şatıroğlu, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor.

Oyun, 2-5 Ekim, 9-12 Ekim 2024 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul

Sanat

Atatürk Kültür Merkezi’nde, (AKM) Haftanın Etkinlik Programı | Bilet Al (7 Ekim – 13 Ekim 2024)

Türkiye’nin en yeni ve benzersiz sahne teknolojisine sahip Atatürk Kültür Merkezi’nde, (AKM) Ekim ayında sanatseverleri sanat dolu bir hafta bekliyor. AKM, Dünyaca ünlü sergilere ve birbirinden özel sahne performanslarına ev sahipliği yapıyor.

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

ANADOLU ATEŞİ 

Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihini sahneye taşıyan Anadolu Ateşi, farklı yörelerden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün prodüksiyonu ile AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Anadolu Ateşi, 8 Ekim saat 20.00’de AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda izleyicilere görsel bir şölen yaşatacak. 

Anadolu Ateşi; 8 Ekim Saat 20.30’da Türk Telekom Opera Salonu’nda.

BİZİM RENKLERİMİZ – DEVLET HALK DANSLARI TOPLULUĞU 

Devlet Halk Dansları Topluluğu, “Bizim Renklerimiz” adlı halk dansları gösterisini, 8 Ekim günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda sahneleyecek. Sanat yönetmenliğini V. Yıldız Çankaya’nın üstlendiği etkinlikte orkestra eşliğinde; sıla hasreti, aşkın yüceliği ve sevinçler türkülerle dile gelecek. Etkinlikte, Anadolu’nun farklı yörelerine ait halk danslarının en seçkin örnekleri sahnelenecek. 

Bizim Renklerimiz; 8 Ekim Saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonu’nda.

CARMINA BURANA – İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Bayern Kütüphanesi’nde bulunan 11, 12 ve 13. yüzyıldan kalan metinlerden esinlenerek Carl Orff tarafından bestelenen Carmina Burana’yı; 9 ve 10 Ekim tarihlerinde saat 20.00’de Türk Telekom Opera Salonu’nda 250 kişilik dev kadrosuyla bir kez daha sahneleyecek. Carmina Burana Latince metinlerle doğayı ve aşkı anlatırken, Ortaçağ Avrupa’sının kültürel ve sosyal yaşamını yansıtıyor. AKM’nin görkemli atmosferinde seyirciyle buluşacak eser, döner sahne ve sahne içindeki dinamik geçişlerle dolu bir seyir sunacak. İzleyiciler, sofito boruları sayesinde sahnedeki dekorların adeta dans ettiğine tanıklık edecek. Her bir parça, zaman kodlarıyla senkronize edilerek izleyicilere görsel bir şölen yaşatacak. 

Carmina Burana; 9 Ekim – 10 Ekim Saat 20.00’de Türk Telekom Opera Salonu’nda.

AHUDUDU 

Tiyatro tarihinin en çok sahnelenen komedilerinden biri olan “Ahududu”, 10 Ekim saat 20:00’de AKM Tiyatro Salonu’nda izleyiciyle buluşuyor. Joseph Kesselring’in yazdığı, Nedim Saban’ın uyarlayıp yönettiği bu eğlenceli oyun, daha önce Cary Grant’ın başrolünde yer aldığı “Arsenic and Old Lace” adıyla beyazperdeye de uyarlandı. Bu yeni versiyonda ise Suna Keskin ve Melek Baykal gibi önemli oyuncular başrolde yer alıyor. Melek Baykal’ın uzun bir aranın ardından sahneye dönüş yaptığı oyunda, yönetmen Nedim Saban da “deli” karakterini oynuyor. Kadroda ayrıca Cem Güler, Bülent Seyran, Birol Engeler, Murat Turhan, Özgür Yetkinoğlu ve Müge Kement gibi isimler yer alıyor.

Ahududu; 10 Ekim Saat 20.30’da AKM Tiyatro Salonu’nda.


 ASİTANE MEŞKLERİ – İSTANBUL MEYDAN MEŞKLERİ TOPLULUĞU 


 M. Fatih Çıtlak’ın anlatımıyla İstanbul Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından Osmanlı edebiyatının önemli bir parçası olarak kabul edilen “Asitane Meşkleri” dinletisi 11 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda izleyiciler ile buluşacak. Medeniyetimizde, talebenin hocasından öğrendiği musiki eserini okumasına “meşk etme” tabiri kullanılırken, Türk musikisinde meşk usulü ise tarih boyunca saraylarda, görkemli konaklarda, camilerde ve tekkelerde uygulanmış ve mekâna, üsluba göre farklı tarzları beraberinde getirmiştir. 

Asitane Meşkleri; 11 Ekim Saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonu’nda.

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ – SEZON AÇILIŞ KONSERİ

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 80. sezon açılış konserini 11 Ekim’de Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirecek. Ünlü şef Alexander Rahbari’nin yöneteceği konserde, piyanist Gülsin Onay, Tchaikovsky’nin Piyano Konçertosu No:1 Si Bemol Major Op.23’ü seslendirecek. İkinci yarıda ise Tchaikovsky’nin Senfoni No:5 Mi Minor Op.64 icra edilecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri – Sezon Açılış Konseri 11 Ekim Saat 20.00’de Türk Telekom Opera Salonu’nda.

ASİ KUŞ 

12 Ekim saat 20.00’de Ali Poyrazoğlu’nun “Asi Kuş” adlı oyunu AKM Tiyatro Salonu’nda sahneleyecek. Ünlü sanatçı, “Asi Kuş” oyununda, Bizet’nin ünlü operası Carmen’i kendi yorumuyla ele alarak, opera, tiyatro, bale ve güldürü unsurlarını sanatseverlere bir araya getiriyor.

Asi Kuş; 12 Ekim Saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonu’nda.

UÇAN HOLLANDALI – İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ 

Bestesi ve librettosu ünlü Alman besteci Richard Wagner’e ait “Uçan Hollandalı” eseri, 12 ve 17 Ekim tarihlerinde Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek. Flaman kültüründe ve gemiciler arasında dilden dile dünyaya yayılarak bir efsaneye dönüşen, birçok edebiyat türüne, sanat eserine, halk türkülerine, şarkılara, seremonilere konu olan, denizlerde sonsuza kadar dolaşmaya mahkûm olan “Uçan Hollandalı” adlı denizcinin hikayesi etrafında şekillenen eser, Wagner’in kendi yaşamına dair izler taşıyor. Sanatçının siyasi ve ekonomik zorluklar içinde varoluş mücadelesinin hikâyesini konu alan eser, sanatseverler ile bir kez daha buluşacak. 

Uçan Hollandalı; 12 Ekim Saat 16.00 ve 17 Ekim Saat 20.00’de, Türk Telekom Opera Salonu’nda.

BEZM-İ SAFA – İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA TOPLULUĞU  
 
 İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, “Bezmi-i Safa” konseri 13 Ekim saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak. Konser, nihavend makamındaki seçkin eserlerden oluşan bir ince saz faslıyla başlayacak. Solist Güzin Değişmez’in sahne alacağı konserin sanat yönetmenliğini Osman Kırklıkçı üstleniyor.

Bezm-i Safa; 13 Ekim Saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonu’nda.

WARHOL’UN DÜNYASI – POP ART’IN İKONU

28 Eylül- 31 Aralık tarihleri arasında AKM Çok Amaçlı Salon; modern sanatın en önemli isimlerinden biri olan Andy Warhol’a adanan “Warhol’un Dünyası – Pop Art’ın İkonu” sergisine ev sahipliği yapıyor. Warhol, Pop Art akımının öncülerinden biri olarak sanat ve yaşam arasındaki sınırları ortadan kaldıran eserleriyle tanınıyor. Sergide, Warhol’un tanınmış eserlerinin yanı sıra özel koleksiyonlardan seçilen eserler de sanatseverlerle buluşuyor. 

Warhol’un Dünyası – Pop Art’ın İkonu 28 Eylül- 31 Aralık tarihlerinde AKM Çok Amaçlı Salon’da.

PABLO PICASSO – RESİMDEN SERAMİĞE BİR SERÜVEN

AKM Galeri’de yer alan “Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven” sergisi, ünlü sanatçının orijinal gravürleri, çizimleri, posterleri, litografileri ve fotoğraflarından oluşan 170 eseri sanatseverlerle buluşturuyor. Kariyerine Paris’te başlayan ve burada Montmartre’daki “Bateau-Lavoir” atölyesinde tanınan Picasso, dönemin önemli sanat tüccarlarıyla tanışarak sanat dünyasında hızla yükseldi. Bohem yaşam tarzı ve tutkulu ilişkileriyle tanınan sanatçının eserleri, bu dönemde yaşadığı aşklardan derin izler taşıyor. Picasso’nun sanatı, yıllar içinde farklı stiller ve tekniklerle sürekli evrim geçirdi. Kübizm’in öncülerinden biri olan Picasso, 1907’de tanıştığı Derain ve Braque ile birlikte bu akımı geliştirdi. Sergide yer alan eserler, Picasso’nun sanat yolculuğunun çeşitli evrelerini ve onun sanatsal dönüşümlerini kapsıyor.

Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven; 28 Eylül-31 Aralık Tarihlerinde AKM Galeri’de.

GELECEĞİN GÜÇLÜ KIZLARI: HAYALLER VE UMUTLAR

Kız Çocuklarını ve Emeklerini Destekleme Vakfı (KIZÇEV), kuruluşundan bu yana her yıl “Dünya Kız Çocukları Günü” olan 11 Ekim’de toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu yıl, fotoğraf sanatçısı Eray Kapan’ın dünyanın farklı yerlerinde çektiği kız çocuklarına ait fotoğraflardan oluşan “Geleceğin Güçlü Kızları: Hayaller ve Umutlar” sergisi 11-16 Ekim tarihleri arasında AKM Tiyatro Salonu Fuaye Alanı’nda sanatseverlerle buluşuyor. Kız çocuklarının karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, potansiyellerini ve başarılarını ön plana çıkarma hedefi taşıyan sergi; cinsiyet eşitliği, eğitim, kız çocuklarının güçlendirilmesi ve onlara fırsat tanınmasının önemi gibi konuları ele alıyor. Sergi aynı zamanda, toplumsal değişime ilham vermeyi ve izleyicileri kız çocuklarının haklarını ve refahını savunma konusunda harekete geçirmeyi hedefliyor. Kapan’ın ilk bireysel sergisinde fotoğrafların yanı sıra, kız çocuklarını simgeleyen bazı objeler de yer alıyor.

“Geleceğin Güçlü Kızları: Hayaller ve Umutlar” sergisi 11-16 Ekim tarihleri arasında AKM Tiyatro Salonu Fuaye Alanı’nda.

#akmdebuluşuruz

Devamını Okuyun

Bilet Al

Üç Tunç Tas Müzikli Oyunu Ne Zaman Sahnelenecek? Hemen Bilet Al

Üç Tunç Tas Oyunu, Aşkın Karmaşık Labirentlerinde Kaybolmuş Bir Çiftin Dokunaklı Hikayesi

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Müzikli tiyatro oyunu Üç Tunç Tas8 Ekim Salı günü sezon galası ile Baba Sahne‘de tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Üç Tunç Tas, oyununa bilet alabileceğiniz link haberimizin sonunda 👇🏻

Üç Tunç Tas Oyunun Konusu Nedir?

İlişkilerin karmaşıklığı ve insanın iç dünyasındaki sorgulamaları konu alan müzikli tiyatro oyunu “Üç Tunç Tas”, derin ve sevgi dolu bir ilişkinin arka planında, bir terapist eşliğinde yaşanan içsel yolculuğu, eğlenceli bir anlatımla seyirciyle buluşturuyor.

Birbirlerine tutkuyla bağlı, ancak sürekli tartışmaların içinde kaybolan bir çiftin sorunlarını odağına alan tek perdelik müzikli tiyatro oyunu “Üç Tunç Tas”, hem eğlenceli hem de duygusal bir yaklaşımla izleyiciyi içine çekerek ilişkilerin derinliklerine dokunuyor.

Tiyatro Gün ekibinin yazdığı, yönetmenliğini Ahmet Şenaşnas’ın üstlendiği “Üç Tunç Tas” müzikli tiyatro oyununun oyuncu kadrosunda; Ahmet Şenasnas, Selsu Sabur ve Berkay Özcan yer alıyor. Oyunun canlı orkestra müzikleri ise Yahya Semih Bulut, Sena Uzer, Ulaş Uysal ve Kağan Kurtcan tarafından sahnede sergileniyor. Afiş tasarımı Selsu Sabur tarafından yapılırken, ışık tasarımı Caner Ün imzası taşıyor.

Detaylı Bilgi ve Biletler İçin: http://www.babasahne.com/box-office/buy-ticket/uc-tunc-tas/298

Künye: 

Oyun Adı: Üç Tunç Tas 

Süre: 75 DK

Yönetmen: Ahmet Şenasnas

Senaryo: Tiyatro Gün Yazar Ekibi 

Oyuncular: Ahmet Şenasnas, Selsu Sabur, Berkay Özcan

Orkestra: Yahya Semih Bulut, Sena Uzer, Ulaş Uysal, Kağan Kurtcan

Afiş Tasarım: Selsu Sabur

Işık Tasarım: Caner Ün

Devamını Okuyun

Bilet Al

Okan Bayülgen’den Drakula’nın Biletleri Satışa Çıktı! Drakula Ne Zaman Hangi Salonda?

Bkm Ve Kabare Dada Ortak Yapımı Olan Okan Bayülgen’den Yılın Beklenen Oyunu Drakula Maximum Uniq Hall’de Sahnelenecek! İşte Oyunun Takvimi

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Bram Stoker’ın ölümsüz eseri Drakula romanındaki karakterlerden hareketle Okan Bayülgen’in yeniden kaleme aldığı ve yönettiği Drakula, BKM ve Kabare Dada’nın ortaklığında 15, 16 ve 17 Kasım’da Maximum Uniq Hall’de sahnelenmeye başlıyor. Merakla beklenen oyunun biletleri satışa çıktı.

OKAN BAYÜLGEN ‘DRAKULA’, HAYKO CEPKİN ‘VAN HELSİNG’

Okan Bayülgen tarihin en ünlü fantastik karakterlerinden biri olan Drakula’yla seyircinin karşısına çıkacak. Bugüne kadar birçok sinema filmine konu olan vampir avcısı Van Helsing rolünü ise Hayko Cepkin canlandıracak.

Ünlü caz piyanisti Uraz Kıvaner, caz davulcusu Ayhan Öztoplu, gitarist Sertan Küley ve orkestra şefi Kemal Alpan’ın yönetimindeki orkestrada Kurtalan Ekspres’in bas gitaristi, unutulmaz bestelerin sahibi Ahmet Güvenç de oyunda yer alacak.

Bram Stoker’ın 1897 tarihli romanı Drakula birçok başka esere ilham vermiş, kaynak olmuştur. Yüzyılı aşkın bir zamandır bu romandaki karakterler müzikallerde, oyunlarda, filmlerde kullanılmışlardır.  Okan Bayülgen Drakula’yı yeniden yazarken hikayeyi romanın yetmiş yedi yıl sonrasına bugünden yarım asır öncesine taşıyor. Tarihin kritik bir eşiğine…

Drakula’da Okan Bayülgen, Hayko Cepkin, Gizem Erdem, Nihal Usanmaz, Gökşen Ateş, Devrim Özder Akın, Korhan Başaran, Gürdal Tak, Onur Şenol, Su Sonia Herring, Dilay Yıldız, Cüneyt Üstün sahnede olacak.

Drakula seyircileri, oyun sonrasında Okan Bayülgen’in gelenek haline getirdiği söyleşilerde oyuncularla bir araya gelecek ve oyun hakkında sohbet edecek.

‘Okan Bayülgen’den Drakula’ ne Zaman Hangi Salonda Sahnede?

‘Okan Bayülgen’den Drakula’ 15-16-17 Kasım’da Maximum Uniq Hall’da sahnede!

Devamını Okuyun

Tiyatro

‘HÜCRELER’ Tiyatro Oyunu İkinci Sezonu Ne Zaman Hangi Sahnede Başlıyor? Bilet Al

Engin Günaydın, Cengiz Bozkurt, Şinasi Yurtsever, Nilperi Şahinkaya, Kubilay Aka, Deniz Cengiz ve Gökçen Gökçebağ gibi dev oyuncu kadrosunu aynı sahnede buluşturan BKM prodüksiyonu ‘HÜCRELER’ ikinci sezonu ile Maximum Uniq Hall’de yeniden seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Peki oyun ne zaman başlayacak?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Yapımını BKM’nin, yaratıcı yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği, Engin Günaydın’ın kaleminden çıkan ve yıldız isimleri kadrosunda buluşturan ‘HÜCRELER’ yeni sezonuna 6 Ekim’de Maximum Uniq Hall’de başlıyor.

Işıktan kostüm tasarımına, müziklerinden hareket tasarımına kadar her detayın beğeni topladığı ‘Hücreler’ insan vücudundaki hücrelerin hayatını fantastik ve sürreel bir komedi dili ile aktarıyor.

‘Nejat’ isimli karakterin yaşadığı olumsuzluklar karşısında vücudundaki hücrelerinin verdiği tepkiler sahneye taşınıyor. HÜCRELER, çökmekte olan bir organizmanın içinde, hayatta kalmaya çalışan hücrelerin ironik hikâyesini anlatıyor.

Görsel iletişim kampanyasını TBWA/Istanbul’un hazırladığı HÜCRELER, Anadolu Sigorta’nın ana katkılarıyla seyirciyle buluşuyor.

Biletler, Biletix’te satışta!

BKM prodüksiyonu ‘HÜCRELER’ ikinci sezonu ile 6 Ekim’de Maximum Uniq Hall’de yeniden seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar