Bizimle iletişim kur

Müzik

Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın 20’nci yılında, Spotify müzik listelerini dinleyin

Yayınlandı

on

Radio Mood App

2001 yılında vizyona girdiği hafta 90 milyon dolar hasılatla gişe rekoru kıran, eğlence sektörü tarihinin en büyük serilerinden birinin ilk filmi olan Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın 16 Kasım’da 20’nci yıl dönümünü kutluyoruz. 

Sağ Kalan Çocuğun Hikayesi dünyanın dört bir yanında; Pottermore platformu, Lanetli Çocuk oyunu, stüdyo turları ve hatta tema parkları sayesinde Y ve Z kuşağı da dahil olmak üzere farklı nesillerden hayranlar tarafından seviliyor.  

Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın 20’nci yılını kutlamak için Spotify, kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listelerinden yola çıkarak, her Hogwarts evi ile ilgili en popüler şarkı ve podcast’leri içeren dinleme verilerini duyurdu. Örneğin, şarkıcı Billie Eilish ve rock grubu The Neighborhood, Slytherin ve Ravenclaw evleriyle hit olurken, Harry Styles ise Gryffindor ve Hufflepuff ile daha popüler.

Dünya genelinde kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listelerinde her Hogwarts evi için en popüler 3 şarkı:

Harry Potter hayranları yalnızca filmin müzikleriyle değil, Spotify’da farklı formattaki Harry Potter audio içerikleriyle de etkileşimdeler. Spotify’da dünya genelinde, en popüler yayın olan Potterless  da dahil olmak üzere 1700’den fazla Harry Potter hayran podcast’i bulunuyor. Bu podcast’te, yetişkin bir erkek olarak hayatında ilk defa Harry Potter serisini okuyan Mike Schubert, Harry Potter hayranlarıyla bir araya gelerek hikayedeki tutarsızlıklarla dalga geçiyor, acı verici yanlış tahminlerde bulunuyor ve karakterlerin şımarıklığının tadını çıkarıyor.

Spotify’da hayranlar tarafından oluşturulan dünya genelinde TOP 5 Harry Potter podcasti: 

Reklam
  1. Potterless
  2. Harry Potter and the Sacred Text
  3. Swish and Flick: A Harry Potter Podcast
  4. MuggleCast: the Harry Potter podcast
  5. PotterCast: The Harry Potter Podcast (since 2005)

Lumos büyüsünden aldığımız küçük bir yardım ile Spotify, Hogwarts ve onun ünlü Seçmen Şapkası’nın platformda kült bir hayran kitlesi yarattığı gerçeğine ışık tuttu. Dünya genelinde, Hogwarts evleri arasında kullanıcılar tarafından oluşturulan en çok çalma listesi Slytherin için oldu. Hatta öyle ki Slytherin ikinci sırada gelen Hufflepuff’ın üç katı listeye sahip. Ravenclaw ve Gryffindor ise sırasıyla üçüncü ve dördüncü sırada geliyor. 

Hogwarts’ın cesur büyücü ve cadılarının da özel bir takipçi kitlesi var çünkü Spotify dinleyicileri Harry Potter karakterleri ile ilgili de çalma listeleri yapıyor. Draco Malfoy, kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listelerinin sayısına dayanarak dünya genelinde en popüler karakter olarak öne çıkıyor.

  • Dünya genelinde en popüler ikinci karakter Fred Weasley olurken, Voldemort üçüncü sırada yer alıyor.
  • Global olarak kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listelerinde Hogwarts ile en çok bağı olan şarkı, AURORA’dan Runaway. Ardından Radical Face’ten Welcome Home, Son ve Duncan Laurence’dan Arcade geliyor.
  • John Williams’dan Hedwig’s Theme, Harry Potter ve Felsefe Taşı Film Müziği albümünden global olarak tüm zamanların en çok dinlenen Harry Potter soundtrack şarkısı olarak öne çıkıyor. 

Devamını Okuyun
Reklam

Müzik

Sıra Dışı İsimler Güçlü Ritimleriyle “SónarLab by CUPRA” Sahnesinde Buluşuyor

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Müzikseverleri müzik, yaratıcılık ve teknoloji ekseninde birleştiren, bu yıl 8. kez düzenlenecek Sónar İstanbul’un “SónarLab by CUPRA” sahnesinde yer alacak olan sıra dışı isimler güçlü ritimleriyle büyülemeye hazırlanıyor. %100 Müzik’in katkılarıyla 26-27-28 Nisan’da bir kez daha Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek 3 günlük festivalin “SónarLab by CUPRA” sahnesinde;

Jennifer Cardini b2b Ece Özel, Olof Dreijer, Eliza Rose, THC, Hyenah, DJ Mell G, Marc Gonen ve Zeynep Erbay yer alacak.

Her sene merakla beklenen ve Avrupa’nın en prestijli müzik festivallerinden biri olarak kabul edilen Sónar’ın, %100 Müzik katkılarıyla gerçekleştirilecek İstanbul ayağının 8’inci edisyonundaki yıldız isimler Zorlu PSM sahnelerinde unutulmaz performanslar sergileyecek. Sónar Istanbul 2024’ün her yıl heyecanla beklenen “SónarLab by CUPRA” sahnesinde bu sene de elektronik müzik sahnesinin sıra dışı isimleri yer alıyor. Jennifer Cardini b2b Ece Özel, Olof Dreijer, Eliza Rose, THC, Hyenah, DJ Mell G, Marc Gonen ve Zeynep Erbay’ın yer aldığı “SónarLab by CUPRA” line-up’ı, Sónar Istanbul 2024’ü şimdiden unutulmaz bir festival deneyimine dönüştürmeye hazırlanıyor.

Reklam

Sezon boyunca elektronik müziğin enlerinin ağırlandığı “SónarLab by CUPRA”da, Berlin’in önde gelen DJ’lerinden Jennifer Cardini ve İstanbul’un yetenekli ismi Ece Özel bir araya gelerek müzik tutkularını ve benzersiz tarzlarını sergileyecekleri Jennifer Cardini b2b Ece Özel, kardeşi Karin Dreijer ile birlikte oluşturduğu elektronik müzik ikilisi Knife’ın üyesi olarak tanınan İsveçli DJ ve yapımcı Olof Dreijer, müzik tutkusunu yazma tutkusuyla birleştiren bir hikaye anlatıcısı DJ ve müzik yapımcı Eliza Rose, kendi adının baş harfleri olan sahne adıyla enerjik ve oynak setleriyle bilinen ve La Noche’nin resident DJ’lerinden biri olarak tekno ve house’un sınırlarını zorlayan THC, elektronik tınıları tekno ve breakbeat dokunuşlarıyla harmanlayan DJ Stingray, Zenker Brothers, Polychain ve daha pek çok kişiyle birlikte çalan DJ Mell G, Afrika müziği ile batı sahnesi arasında müzikal geçişler yaratarak kendi vizyonunu taşıyan sesini yaratırken müzik endüstrisinde çeşitliliğin güçlü bir elçisi haline gelen Hyenah, kısa sürede elde ettiği başarılarıyla müzikseverlerin dikkatini çekerek elektronik müziğin çok yönlü tınılarını yaratan Marc Gonen ve house etkili setini kırık ritimlerle harmanladığı geniş bir repertuvarla sergileyen Zeynep Erbay, SónarLab by CUPRA sahnesinin baş döndürücü isimleri arasında yerlerini aldı.

% 100 Müzik’in katkılarıyla 26-27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Sónar Istanbul 2024’ün biletleri passo.com.tr’de satışta!

Devamını Okuyun

Müzik

Taylor Swift ve Post Malone Düeti “Fortnight” Video Klibini İzleyin

Taylor Swift’in “The Tortured Poets Departmen” albümünden Post Malone ile Düet yaptığı “Fortnight videosu yayınlandı!

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Fortnight şarkısının video klibini de bizzat Taylor Swift yönetmen koltuğuna oturarak çekti.

Ayrıca Taylor Swift Fortnight için bir tekilik başlattı. YouTube Shorts’ta #ForAFortnightChallenge’a tüm hayranlar da katılabilecek. Remiks kullanarak veya resmi sesi ekleyerek hayatınızdan 14 parçayı “Fortnight” ile tek bir kısa filmde paylaşabilirsiniz.

Devamını Okuyun

Müzik

Taylor Swift – Cassandra Şarkısı Dinle

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

‘THE TORTORED POETS DEPARTMENT: THE ANHOLOGY’den Taylor Swift’in “Cassandra” şarkısının resmi şarkı sözü videosunu izleyin

Devamını Okuyun

Müzik

Taylor Swift, Post Malone İle İşbirliğine Gitti Ortaya “Fortnight” Çıktı – Dinleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Taylor Swift’in “The Tortured Poets Departmen” albümünden “Fortnight (feat. Post Malone)” parçasını dinleyin.

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar