Bizimle iletişim kur

Sinema

Kim Bu Aile Yorum İnceleme Yazısı | Tolga Yiğit Yazdı

Yayınlandı

on

Radio Mood App

Bazı filmlerin daha önce seyrettiğiniz bir filme benzeyen yanlarının olması o filmin dezavantajı olduğu anlamına gelmez. O benzerlikleri kendine has bir üsluba sokabiliyorsa ve derdini iyi anlatıyorsa işi başarmıştır.

Kim Bu Aile Gala Radio Mood Tv 02
Beste Kökdemir + Tolga Yiğit (Radio Mood)

Kim Bu Aile Hangi Filmlere Benziyor?

Kim Bu Aile filmi de bana Gülse Birsel’in Aile Arasında ve Jason Sudekis ile Jennifer Aniston’lı We’re The Millers – Bu Nasıl Aile! filmlerini hatırlattı. Zaten Kim Bu Aile filmi 4 Oscar Ödüllü Güney Kore yapımı Parasite – Parazit filminin yapımcısı olan şirkete ait. Yapımcının bu yeni filmi Kore’de büyük ilgi görünce Türk versiyonunu da yapmak için kolları sıvamışlar ve Kim Bu Aile karşımıza çıkmış. Yukarıda bahsettiğim iki filmde olduğu gibi bir sorunu çözmek için bira araya gelen insalardan oluşan ve Toplama Aile diye adlandırabileceğimiz bir aile ile karşı karşıyayız. Bu filmdeki sorun ise polisin peşinde olduğu bir çetenin suç üstü yakalanabilmesi.

Kim Bu Aile İzlenir mi?

Filmi galada izledim ve iki saat beş dakikalık film beni hiç sıkmadı ancak “keşke biraz daha kısa olsaydı” diyenler de oldu. Filmin komedisi iyi, zaten Cengiz Bozkurt, Ferit Aktuğ ve Onur Buldu komedi tarafında her zamanki başarılı çizgilerini ortay koyuyorlar. Nurgül Yeşilçay, Altan Erkekli hem komedi tarafında hem de tüm oyuncular filmin ikinci yarısındaki bir tartışmadan kaynaklı drama sahnelerinde iyiler. Zaten bu tarz filmlerde alışık olduğumuz bir kurgu var : önce birbirini tanımayan insanlar bir araya gelip bir amaç için Aileymiş gibi davranıyorlar bu sırada uyumsuzluklarından kaynaklı komik olaylar yaşanıyor, sonra başarısızlık yaşana bir an gelince zaten birbirlerine olan güvenleri pamuk ipliğine bağlı bu topluluk birbirinin kalbini kırıp bize dokunaklı anlar yaşatıyor. Veee finale gelirken kader ağlarını örüp kahramanlarımızı zorunlulukla yeniden bir araya getirip başladı işi bitirme fırsatı veriyor.

Kim Bu Aile Gala

Kim Bu Aile Aynı Zamanda Bir Aksiyon Filmi

Kim Bu Aile filminin son 30 dakikasında ciddi aksiyon sahneleri de var. Özellikle Beste Kökdemir aksiyon sahnelerinde çok başarılıydı. Cengiz Bozkurt, Nurgül Yeşilçay, Onur Buldu2dan beklemediğiniz düzeyde iyi dövüş sahnelerini izleyeceksiniz. Tabi bunda Güney Kore’den getirine aksiyon hocasından aldıkları eğitiminde faydası olmuştur. Doğan Can Sarıkaya’nın free run koşuları şahane ve bu sahneler de bence Türk filmleri standartlarında iyi çekilmiş.

Kim Bu Ailenin derdi ne ?

Küfürsüz komedi ve aslında aksiyon oyuncusu olmayan başrol oyuncularıyla başarılı aksiyon sahneleri olan Kim Bu Aile filmi derdini iyi anlatıyor. Peki derdi ne ? Haftasonu sinemaseverlere keyifli 2 saatlik vakit geçirtmek. Bunu da bence başarıyor. The Millers – Bu Nasıl Aile! ve Aile Arasında filmlerini sevdiyseniz bu filmi de seveceksiniz.

İyi seyirler Sinemayla kalın

Reklam

Sinema

“The Watchers – Gözcüler” Filminin Türkçe Alt Yazılı Fragmanı Yayınlandı – İzleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Gösteriye hoş geldiniz. Gözcüler, 7 Haziran’da sadece sinemalarda…

Devamını Okuyun

Köşe Yazıları

“Back To Black” Film Yorumları | Spoilersız

Amy Winehouse biyografik filmi “Back to Black” son yıllarda beyazperdede yerli ve yabancı bir çok örneğini izlediğimiz yapımların son örneği. Peki izlenir mi?

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Amy Winehouuse’un biyografik filmi “Back To Black” merakla beklediğimiz filmlerden birisiydi. Filmi vizyona girmeden 3 gün önce izledim. Müzikleri açısından film Amy Winehouse’u ve tarzını sevenleri hayli tatmin edecek düzeyde bir yapıya sahip. Peki müzikler güzel ama bu film izlenir mi?

Sorunun cevabına hem artılarını hem de eksilerini yazarak geçelim.

Back To Black Filminin Artıları

Filmi izlemeden önce yaklaşık iki saatlik süresi ile acaba uzatılarak sıkıcı mı olmuş diye merak ettirmesine rağmen bitişin ardından yeterli bir süre olduğunu düşündürdü. Bunda en önemli etken ise genç yaşta kaybettiğimiz bu müzisyenin özel hayatı + müzik kariyerini hem onun şarkıları hem de müziğine yön veren diğer şarkıları duyarak geçiriyoruz. Yaklaşık 15 şarkının bu 120 dakika içerisine dağıtılarak izlemek filmin artılarından biriydi.

Baş roldeki Marisa Abela bence şarkıları Amy Winehouse’a çok benzer bir tonlama ile başarıyla seslendirmiş.

Reklam

Filmin soundtrack albümüne imza atan usta müzisyen Nick Cave’in Amy Winehouse için seslendirdiği yeni şarkısı “Song For Amy” şarkısını da duymak hayli özeldi.

Back To Black Filminin Eksileri

Radio Mood Web Yayın Yönetmeni Tolga Yiğit

Filmin en handikaplı noktası tıpkı Whitney Houston filminde de yaşadığımız gibi harika şarkılar olmasına rağmen şarkıların bestelenme süreçlerine ve ardındaki hikayelerin derinine inilemeyişi. Bu filmde sanatçının 27 yaşında aramızdan ayrılışının da etkisi olabilir. Ya kısa yaşamındaki o üretim süreçlerine kimse şahitlik etmemiş ve yönetmene anlatamamış ya da yönetmen izleyiciyi bu anlatımlarla sinemaya çekemeyeceğini düşünerek hayatındaki sıkıntılara ve bağımlılıklarına odaklanmış olabilir.

Bergen, Dilberay filmlerinde de sanatçıların acı, keder ve çile dolu yaşam hikayeleri filmin odağı olmuştu.

Filmde mendil ıslatacağınız bir kaç sahne olmasına rağmen o anlarda da duygusal olarak zirveye çıkamadığımı belirtmeliyim. Belki de siz göz yaşlarınıza hakim olamayabilirsiniz. Öyle olursa diyebilirim ki bu benim taş kalpliliğimden kaynaklanmıştır. 😉

Amy Winehouse’un Düştüğü Boşluk

Filmde kısıtlı anlarda gördüğümüz kadarıyla Amy çok üretken olmayan bir söz yazarı olduğunu söyleyerek; hayattan ve yaşadıklarından beslendiğini anlatıyordu. Bu beslenme ile hayatın içinden kimi zaman dinleyeni gülümseten sözlere sahip eski sevgilelere yazılmış şarkılarını dinliyorsunuz. Ve sonrasında kendi özel hayatındaki düşüşlerin yansıdığı derin şarkıları da.

Amy küçük yaştayken ayrılan babası ve annesinin ayrılığının derin yaraları sanki onun yetişkinliğe adım attığı dönemde “Eş olmayı”, “Delice aşık olmayı” ve “çocuk sahibi olmayı” tutkulu şekilde arzulamasına ve bu arzularına ulaşamadıkça da derin bir boşluğa düşerek alkol ve bağımlılığın içine düşmesine sebep oluyor. Ve bu süreç, çıkış ve inişlerle bizi hikayenin sonuna götürüyor.

Reklam

Back To Black Filmini Kimler İzlemeli?

Bu trajedik hikayeyi ve sadece filmdeki sorunları izleyince insan “Ah be Amy keşke bunları bu kadar kafana takmasaydın” demeden edemiyor.

Ama ince ruhlu ve yaralı kalpli bir isim o.

Amy Winehouse ya bizim ülkemizde yaşayan bir genç olsaydı neler olurdu acaba?

Peki gelelim “Back To Black Filmini Kimler İzlemeli?” sorusunun cevabına : Bir baş yapıt olmasa da özellikle Amy Winehouse ve onun tarzındaki müzikleri sevenler için hafta sonunda iyi bir alternatif olan “Back to Black” filmi “Bohemian Rhapsody”den biraz aşağıda “I Wanna Dance With Somebody”den ise biraz yukarıda bir film olarak sizleri bekliyor.

İzleyeceklere şimdiden iyi seyirler

Reklam

Tolga Yiğit

Devamını Okuyun

Sinema

“Cadı” Filmi Geçtiğimiz Haftaya Damgasını Vurdu

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın romanından esinlenerek, Erman Bostan’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği, Furkan Andıç ve Buse Meral’in başrollerini paylaştığı ‘Cadı’ filmi geçtiğimiz Cuma günü 256 salonda vizyona girdi. WOW STUDIOS’un yapımcılığını üstlendiği, farklı hikaye örgüsüyle merakla beklenen ‘Cadı’ hafta sonunun en çok izlenen filmi olarak ilk üç günü birinci tamamladı.

26 Nisan Cuma günü sinemaseverlerle buluşan, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı romanından ilhamla beyazperdeye aktarılan, psikolojik gerilim türündeki ‘Cadı’ vizyona girdiği ilk hafta sonu büyük beğeni topladı. İlk 3 gün toplam 48.177 kişinin izlediği film, hafta sonunun en çok izlenen filmi oldu.

Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde, genç bir dul olan Fikriye’nin zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşk hakkındaki Cadı söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen gerilim dolu olayların anlatıldığı filmde Furkan Andıç ve Buse Meral dışında Çağdaş Onur Öztürk, Süreyya Kilimci, Elif Ürse, Manolya Maya, Hüseyin Soyaslan, Cengiz Orhonlu, Dilara Duman, Yağız Ata Dinçer, Ekin Pasvanoğlu ve Türk Sineması’nın usta isimlerinden Nur Sürer gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

Reklam

WOW STUDIOS yapımıyla gerçekleşen filmin müziklerini ise ‘Adını Feriha Koydum’, ‘İstanbullu Gelin’ gibi dizilerde de imzaları olan Ercüment Orkut, Cem Tuncer ile Sabina Khujaeva yapıyor. Psikolojik gerilimi yüksek, sürükleyici hikayesiyle ‘Cadı’ A90 Pictures dağıtımıyla sinemalarda!

Devamını Okuyun

Sinema

“Kingdom Of The Planet Of The Apes” Filminin Son Fragmanı Yayınlandı – İzleyin

Yayınlandı

on

Yazan

Radio Mood App

10 gün içinde Maymunlar Gezegeni Krallığını deneyimleyin. Yepyeni fragmanı izleyin. Biletleri hemen alın. 10 Mayıs’ta tüm sinemalarda…

Devamını Okuyun
Reklam

En Çok Okunanlar